Elfelejtette a Wi-Fi jelszavát? Így találhatja meg a Mac-en

Sokunk számára az otthoni Wi-Fi hálózat jelszavát nem igazán gondoljuk.

Valószínű, hogy csatlakoztatta a jelszót, amikor először csatlakozott a hálózathoz, majd a prompt elfelejtette az egészet. Még rosszabb, hogy feldobhatta azt a papírlapot, amelyre írták.

Csak akkor kell rájönnie, hogy fogalma sincs arról, mi lehet a jelszó, amikor új eszközt kell csatlakoztatnia a Wi-Fi hálózathoz - például egy új iPad-et vagy a barátja okostelefonját. Ez különösen igaz, ha ez a véletlenszerű alapértelmezett jelszó volt (és ha magára az útválasztóra sem írták).

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • A Wi-Fi jelszó megosztása az iPhone segítségével
  • Wi-Fi hibaelhárítás, tippek és trükkök
  • Wi-Fi problémák a macOS Sierra, High Sierra programmal? Így javíthatja

Szerencsére rendkívül egyszerű módja van a hiányzó Wi-Fi jelszavak megtalálásának a Mac-en. Natív macOS alkalmazást használ, és csak néhány percet vesz igénybe.

Hogyan lehet megtalálni a WiFi jelszót

Az összes olyan Wi-Fi hálózat jelszavát, amelyhez a Mac csatlakozott, a Keychain Access nevű alkalmazásban tárolják.

Alapvetően beépített jelszókezelő, de a Wi-Fi jelszavak automatikus mentésének és tárolásának további kényelmét szolgálja. Elég azt mondani, hogy hasznos. Így találhatja meg hiányzó Wi-Fi jelszavát.

  • Nyissa meg a Launchpad alkalmazást, és keresse meg a Kulcstartó hozzáférés kb. Alternatív megoldásként megnyithatjaReflektorfény (Parancs + szóköz), és egyszerűen írja be a „Kulcstartó hozzáférés” kifejezést.

  • Miután megnyílt, kattintson a gombra Jelszó kategória a bal oldalsávon az eredmények szűkítéséhez.

  • A jobb sarokban található keresősávba írja be annak a Wi-Fi-hálózatnak a nevét, amelynek hiányzik a jelszava.

  • Kattintson duplán a kérdéses Wi-Fi hálózatra a keresési eredmények között.

  • A megjelenő előugró ablakban kattintson a Jelszó megjelenítése melletti jelölőnégyzetre.

  • Meg kell adnia a felhasználó nevét és jelszavát a Mac felhasználói fiókjába. A fióknak, amellyel bejelentkezik, rendelkeznie kell rendszergazdai jogosultságok a kérdéses Mac-en.

  • Miután hitelesítette, a Wi-Fi hálózati jelszó szöveges szövegben jelenik meg a Mutasd a jelszót doboz.

A kulcstartó-hozzáférés egyéb felhasználásai

Ez nem csak a Wi-Fi jelszó. A Kulcstartó alkalmazás valóban tárolja az OS X vagy a MacOS rendszeren használt különféle jelszavakat.

Ide tartoznak az alkalmazásjelszavak, az internetes vagy az online szolgáltatási jelszavak, valamint a Safari kulcstartójába mentett webes űrlapjelszavak.

Alapvetően akkor, amikor a fenti felugró ablak megjelenik, és beüt Jelszó mentése, a jelszót biztonságosan tároljuk a Kulcstartó hozzáférésben. Ez azért van, mert lényegében jelszókezelő - amelyet használnia kell, kulcstartó-hozzáférés vagy sem.

Mindenesetre utolsó lépésként is hasznos, ha egyáltalán nem emlékszik vagy el nem talál egy elfelejtett jelszót valamelyik közösségi média vagy webhely fiókjához.

(Feltéve, hogy természetesen az ablak megjelenésekor szokás elütni a „Jelszó mentése” gombot.)

A Kulcstartó-hozzáférés szinkronizálódik az iCloud kulcstartójával is, vagyis könnyedén megoszthatja a kulcstartókat a különféle Apple-termékek között.

Végül van egy „Biztonságos megjegyzések” szakasz is, amely pontosan úgy működik, ahogyan hangzik. Alapvetően jelszóval védett jegyzeteket írhat, biztonságosan tárolhat és visszakereshet.

Legutóbbi hozzászólások