Wi-Fi problémák az iOS 13 vagy iPadOS frissítés után? Ellenőrizze ezt a 10 tippet

Az iOS 13 és az iPadOS számos új funkciót vezetett be az Apple felhasználók számára. Ha Wi-Fi problémákat tapasztal az iOS 13 vagy iPadOS frissítést követően, ez a cikk az Ön számára készült. Kiemeltünk néhány általános megoldást és javítást a hálózati és csatlakozási problémák kezelésére.

Mielőtt elmélyülnénk a potenciális problémák kijavításával kapcsolatos néhány tippben, körültekintő lehet megvizsgálni az iOS 13 és az iPadOS Wi-Fi funkcióinak néhány változását.

Összefüggő:

  Az iOS 13 / iPadOS Wi-Fi beállításai megváltoznak

  Mielőtt kiemelnénk néhány általános megoldást és javítást, nézzük meg a Wi-Fi funkció néhány változását az iOS 13 bevezetésével.

  Az iOS 13 és az iPadOS Wi-Fi további adatvédelmi beállításokat változtat.

  Amikor megérinti a Beállítások> Wi-Fi elemet az iOS 13 rendszerben, három új szakaszt talál. Az iOS 12 „Válasszon hálózatot ...” mostantól az iOS 13 két külön szakaszával váltotta fel:

   • Saját hálózatok - Ez az összes olyan Wi-Fi hálózat listája, amelyhez nemrég csatlakozott eszközével.
   • Egyéb hálózatok - Ez az összes többi elérhető wi-fi hálózat felsorolása

  Az iOS 12-ben az Ask to Join Networks kapcsolót mostantól több opció váltotta fel. A váltás helyett az iOS 13 és az iPadOS rendszerben a következők közül választhat:

  Az „Értesítés” segítségével jobban kezelheti az ismeretlen hálózatokhoz való csatlakozás kérését.
   • Ki (Ehhez nem kell manuálisan kiválasztani a hálózatot, ha nincsenek ismert hálózatok)
   • Értesítés (Az ismert hálózatok automatikusan csatlakoznak. Ha nem állnak rendelkezésre ismert hálózatok, értesítést fog látni az elérhető hálózatokról.)
   • Kérdez (Az ismert hálózatok automatikusan csatlakoznak. Ha nem állnak rendelkezésre ismert hálózatok, akkor az új hálózathoz való csatlakozás előtt „megkérdezik”.

  A Wi-Fi hálózatok két külön kategóriára történő elkülönítése a kiegészítő értesítéssel arra szolgál, hogy megakadályozza az ismeretlen hálózatokhoz való csatlakozást, amelyek biztonsági problémát vethetnek fel.

  Az iOS 13 másik változata az „Auto-Join Hotspot” felvétele. Ha ez a beállítás be van kapcsolva, és az „automatikus” lehetőséget választja, iPhone vagy iPad készüléke felfedezi a közeli hotspotokat, és csatlakozik, ha nincs elérhető wi-fi hálózat.

  Az iOS 13 és az iPadOS Wi-Fi szintén alacsony adatátviteli módot vezet be, amely hasznos lehet. Az alacsony adatátviteli mód segít az iPhone készülékén lévő alkalmazásoknak csökkenteni a hálózati adatfelhasználást.

   Wi-Fi beállítások a Vezérlőközpontban iOS 13 és iPadOS rendszeren

   Amikor 3D-s módon megérinti a Wi-Fi ikont az iOS 12 vezérlőközpontjában, megtalálja azt a Wi-Fi hálózatot, amelyhez eszköze csatlakozik. A kapcsolat bontásához kattintson ide a Wi-Fi ikonra.

   3D-s érintés Wi-Fi a Vezérlőközpontban a részletek megtekintéséhez.

   Az iOS 13-ban és az iPadOS-ban a funkciónak van egy másik rétege. Amikor 3D-s módon megérinti a Wi-Fi ikont, akkor megjelenik annak a hálózatnak a neve, amelyhez jelenleg csatlakozik, valamint a többi elérhető hálózat listája. Ezen a képernyőn megérintheti a „Wi-Fi beállítások…” lehetőséget, és közvetlenül elérheti a beállításokat.

   10 tipp a Wi-Fi problémák megoldásához az iOS 13 vagy az iPadOS frissítése után

   Az alábbiakban felsoroljuk azokat a tippeket, amelyeket kipróbálhat, ha lassú Wi-Fi, wi-fi kapcsolat szűnik meg, vagy ha nem tud csatlakozni a Wi-Fi hálózatokhoz iPhone vagy iPad készülékéről az iOS 13 frissítést követően.

   A Beállítások alkalmazással tiltsa le a Wi-Fi-t, indítsa újra eszközét, majd engedélyezze a Wi-Fi-t. Néha ez az egyszerű művelet kijavíthatja a legtöbb Wi-Fi-bosszúságot.

   Kérjük, próbálkozzon az egyes lépésekkel egymás után, amíg megoldja a Wi-Fi problémáját.

   1. Kapcsolja be és ki a Repülőgép módot, majd próbáljon meg csatlakozni a kívánt Wi-Fi hálózathoz. (Beállítások> Repülőgép mód). Ez segít, ha készüléke csatlakozik a Wi-Fi-hez, de az internet nem működik.
   2. Kapcsolja KI a Wi-Fi-t. 15 másodperc múlva kapcsolja vissza BE állásba, majd próbáljon csatlakozni a kívánt Wi-Fi hálózathoz.
   3. Érintse meg a Wi-Fi hálózat mellett található „i” ikont a Beállításokban, és válassza a „Felejtse el ezt a hálózatot” lehetőséget. Indítsa újra az iPhone-t vagy iPad-et, és próbálja újra csatlakozni, hogy lássa, segít-e.
   4. Módosítsa a Wi-Fi hálózat DNS-jét. Érintse meg a „Configure DNS” elemet a wi-fi hálózati beállításokban, kapcsolja át Manual-ra, és érintse meg a „Server hozzáadása” elemet. Írja be a 8.8.4.4 vagy a 8.8.8.8 parancsot, és mentse. Most próbáljon meg csatlakozni a Wi-Fi hálózathoz, és tesztelje a jobb teljesítményt. Ha jobb teljesítményt mutat, törölheti a többit.
   5. Ha lassú a Wi-Fi kapcsolat, próbálja meg kikapcsolni a Bluetooth-t (Beállítások> Bluetooth), majd csatlakozzon újra a Wi-Fi-hálózathoz
    1. A Bluetooth a 2,4 GHz-es sávot is használja, és a BT kikapcsolása csökkenti ezen a sávon a forgalmat
   6. A Wi-Fi megszakad gyenge jel esetén az iPhone-on. Ellenőrizze a Wi-Fi Assist beállításait (Beállítások> Cellular> Wi-Fi Assist). Ez biztosítja, hogy készüléke akkor is csatlakozzon a Wi-Fi-hálózathoz, ha a jel gyenge.
   7. Ha a vezeték nélküli útválasztó egyaránt támogatja a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es sávszélességet, akkor érdemes ellenőriznie a következőket:
    1. Ugyanazt az SSID-t használja? (Készítsen külön neveket a sávszélességről, és nézze meg, hogy javul-e a wi-fi teljesítménye, ha 5 GHz-re vált.)
    2. Ha a Wi-Fi router mind a 2,4, mind az 5 GHz-es sávokat támogatja, csatlakoztassa eszközeit az 5 GHz-es sávhoz, vagy csökkentse az aktív eszközök számát, amelyek a 2,4 GHz-es sávot használják (vagy kapcsolják ki a Bluetooth-ot, amely a 2,4 GHz-es sávot is használja)
    3. Néhány útválasztó rendelkezik egy „intelligens” funkcióval, ahol a sávszélességeket ugyanazon SSID-be ötvözi. Ez a funkció néha Wi-Fi teljesítményproblémákat okozhat. További részletekért olvassa el ezt a cikket.
     • Módosítsa a beállítást, és végezzen sebességmérést. Íme az Apple által javasolt Wi-Fi-útválasztók beállításai, amelyeket érdemes áttekintenie.
    4. Hálózati beállítások visszaállítása (Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása). Lehet, hogy meg kell adnia a Wi-Fi hitelesítő adatait, ezért a visszaállítás előtt kérjük, jegyezze fel.
    5. Sok felhasználó azt mondja, hogy a „Minden beállítás visszaállítása” egy nagy iOS-frissítést követően jó néhány problémát kijavít az eszközön, különösen az akkumulátor lemerülésével és a lassú wi-fi problémával. Itt van, amit tudnia kell erről a lehetőségről:
     1. Az Összes visszaállítása beállítások nem távolítják el a fényképeket, más adathordozókat vagy adatokat, ahogy a neve is sugallja.
     2. Ez megköveteli, hogy adja meg újra az Apple Pay hitelkártya adatait
     3. Egyes alkalmazások beállításai és az adatvédelmi hozzáférés megváltozhat, és előfordulhat, hogy újra be kell állítania
     4. Újra meg kell adnia a Wi-Fi-beállításokat és a hitelesítő adatokat
    6. Ha a wi-fi problémája továbbra is fennáll, még a fenti lépések mindegyikének kipróbálása után is, a legjobb megoldás az lenne, ha helyreállítaná iPhone vagy iPad készülékét az iOS 13 vagy iPadOS friss példányával, és ellenőrizze, hogy megoldja-e a problémákat.

    Kapcsolja ki a gyors barangolást a hálózaton a jobb Wi-Fi-hozzáférés érdekében az iPhone-on

    Az elmúlt néhány évben sokan frissítettük otthoni wi-fi routereinket. Az új és továbbfejlesztett Wi-Fi hálózati berendezések többsége ma a fejlett technológiák széles skáláját támogatja. Például, ha a NetGear Orbi-t használja, és megnézi a speciális beállításokat, a következőket találja:

    1. Engedélyezze az implicit BEAMFORMING funkciót

    2. Engedélyezze az MU-MIMO alkalmazást

    3. Gyors roaming engedélyezése

    Javasoljuk, hogy tartsa bekapcsolva az első két lehetőséget, de kapcsolja ki a gyors roamingot a hálózaton, és tesztelje, hogy iPhone-ja jobb-e Wi-Fi-vel, kevesebb megszakítással.

    Néha olyan Wi-Fi problémák vannak, amelyek egy frissítést követően hatással vannak az iPhone vagy iPad egy adott modelljére. Ezekben az esetekben az Apple általában néhány napon belül vagy egy héten belül kiadja a javítást. Folyamatosan frissítjük ezt a bejegyzést minden ilyen hírrel.

    Kérjük, ossza meg velünk, ha kérdése van, vagy további segítségre van szüksége. Reméljük, hogy képes megoldani az iOS 13-hoz kapcsolódó Wi-Fi problémákat iPhone-ján, és ki tudja használni az összes új iOS 13 és iPadOS funkció előnyeit!

    Legutóbbi hozzászólások