Ezzel a szkript segítségével egyszerűen exportálhatja jelszavait az iCloud kulcstartóból

Javasoljuk a jelszókezelő használatát. Bármely jelszókezelő. Akár egy harmadik féltől származó megoldást, akár az Apple saját iCloud kulcstartóját választja, ez az egyik legjobb dolog, amit tehet a kiberbiztonság és a magánélet érdekében. De mi a helyzet a jelszókezelők közötti váltással? Mi lenne, ha le akarná tölteni az iCloud jelszavait .CSV fájlba?

A legtöbb jelszókezelő rendelkezik valamilyen export rendszerrel, amely megkönnyíti a platformok közötti váltást. Az Appleé viszont nem. De van valami, amit megtehet, hogy levegye ezeket a bejelentkezési adatokat a kulcstartóból. Itt van, amit tudnia kell.

iCloud kulcstartó

Az Apple iCloud kulcstartója egy nagyszerű jelszókezelő, amely a vállalat különböző operációs rendszereibe sül be. Ez lehetővé teszi az erős és egyedi jelszavak tárolását és létrehozását, támogatja az automatikus kitöltést, és beépített naplózási eszközöket tartalmaz az iOS és a macOS újabb verzióiban.

Ennek ellenére továbbra is számos probléma merül fel a platformmal kapcsolatban. A legfigyelemreméltóbb probléma az a tény, hogy az iCloud kulcstartó nem éppen jól játszik más platformokkal, mint például a Google Chrome vagy a Microsoft Windows.

Ha munkájában vagy mindennapi életében több mint Apple terméket használ, érdemes átfogóbb jelszókezelőre váltani, mint például a LastPass, az 1Password vagy a Dashlane. Sajnos, ha az iCloud kulcstartó már meg van töltve a bejelentkezési adatokkal, akkor azokat exportálnia kell a választott jelszókezelőbe.

Ez a másik probléma az iCloud kulcstartóval. Jelenleg nincs egyszerű módja az adatok exportálásának a kulcstartóból olyan formátumban, amelyet más jelszókezelők is olvashatnak. Persze, van egy „export” gomb az alkalmazásban, de jelenleg nem exportálja a hitelesítő adatokat olyan formátumban, amelyet más alkalmazások valóban elolvashatnak. A kulcsokat csak más Apple termékekbe történő importáláshoz exportálhatja.

Van erre megoldás, de unalmas: manuálisan kell másolnia és beillesztenie az egyes jelszavakat és felhasználónéveket. Vagy alternatív megoldásként egyszerűen választhat harmadik féltől származó megoldást.

Egyszerű exportálási lehetőség

Bár nincs egyszerű natív módszer a bejelentkezési adatok megszerzésére az iCloud kulcstartóból, vannak olyan harmadik féltől származó szkriptek, amelyek online elérhetők.

Ezen szkriptek egyike a MrC Convert to 1Password Utility névre hallgat. Tesztelésünk és felhasználói jelentéseink alapján ez az egyik legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módszer a Kulcstartó adatok tömeges exportálására.

Míg eredetileg úgy tervezték, hogy adatokat exportáljon az 1Password-be történő importáláshoz, a segédprogrammal általános .csv fájlokat hozhat létre. Ez azt jelenti, hogy alapvetően bármely olyan jelszókezelőbe importálhatja őket, amely támogatja az általános csv-t - beleértve a LastPass-ot és a Dashlane-t is.

A MrC átalakító szkriptet az Agilebits fórumon találja meg. Van egy dropbox link a szkript és a hozzá tartozó fájlok letöltéséhez.

A letöltés hihetetlenül alapos lépésenkénti útmutatót is tartalmaz a jelszóadatok exportálásához. Emiatt tartózkodunk attól, hogy ugyanazon a földön futkározzunk, és a részletekért átirányítjuk az adott dokumentumhoz.

Ne feledje, hogy a folyamat ugyan könnyebb, mint a bejelentkezési adatok egyénileg történő exportálása, de kissé érintett. Ehhez a macOS terminál használatára is szükség van, ezért kényelmesen használja a parancsfájl kipróbálása előtt.

De működik. A felhasználók jelentése szerint a szkript által generált CSV-fájlokat könnyedén importálják az 1Password fájlba. Saját tesztelésünk során képesek voltunk importálni a CSV fájlt a LastPass-ba.

Megjegyzés a biztonságról

Nem tudjuk garantálni a harmadik féltől származó szkriptek vagy azok használatának magánéletét vagy biztonságát.

Ha harmadik féltől származó megoldást választ, mindig fennáll annak a veszélye, hogy egy alkalmazás vagy szkript véletlenül tegye ki az adatait. Akár a megoldás egyszerű szöveges formátumban adja ki az érzékeny jelszavakat, akár valóban ellopja őket, mindig fennáll valamilyen eredendő kockázat.

Valószínűleg ezért javasolják a jelszókezelők, hogy manuálisan adja meg a jelszavakat az adatbázisaikba. Lényegében ne importáljon semmit. Csak jelentkezzen be az összes fiókjába, és hagyja, hogy a jelszókezelők mentse el hitelesítő adatait.

Ennek ellenére a MrC szkriptjét valóban maga az 1Password ajánlja. Ennek ellenére az alkotója nem áll kapcsolatban a céggel. A legtöbb felhasználó számára ez valószínűleg azt jelenti, hogy a bejelentkezési adatok biztonságban lesznek. Konkrétabb adatbiztonsági igényekkel rendelkező felhasználók számára érdemes lehet az unalmasabb, de biztonságosabb lehetőséget választani.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az információt! Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

Legutóbbi hozzászólások