Hol van a MacOS Catalina otthoni megosztási funkciója

A macOS Mojave és korábbi verzióiban az otthoni megosztási funkció az iTunes része volt. Az ember az iTunes menü használatával érné el ezt a funkciót. Most, hogy az iTunes funkcionalitása megszűnt a macOS Catalina alkalmazásban, sok felhasználó szeretné tudni, hogyan férhet hozzá a macOS Catalina otthoni megosztási funkcióihoz.

Összefüggő:

  A Home Sharing funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megossza médiatárát egy számítógépről más eszközökkel. Az alapvető szabály mindaddig, amíg ugyanazt az Apple ID-t használja az otthoni megosztási hálózat összes eszközén, és az összes eszköz ugyanazt a hálózatot használja, képesnek kell lennie arra, hogy kihasználja az otthoni megosztási funkció előnyeit a zene, a filmek és a TV megosztására mutat stb. a többi eszközöddel.

  Hol van a MacOS Catalina otthoni megosztási funkciója

  A Home Sharing funkció a MacOS Catalina rendszerbeállításai közé került. Így érheti el ezt a funkciót.

   • Kattintson a > Rendszerbeállítások elemre
   • Kattintson a Megosztás ikonra

    A Megosztás használatával állíthatja be és használhatja az Otthoni megosztást

   • Engedélyezze a médiamegosztást a bal oldali panelről
   • Válassza ki a Mac nevét a Számítógép neve mezőben
   • A „Otthoni megosztás” engedélyezése
   • Írja be azt az Apple ID-t, amelyet a házi megosztáshoz fog használni, amikor a rendszer kéri
   • Kapcsolja be az Otthoni megosztás funkciót

  Az otthoni megosztási funkció nem változott az iOS 13 rendszerben.

  A funkciót a Beállítások alkalmazás segítségével érheti el. Érintse meg Beállítások> Zene elemre és görgessen lefelé egészen az aljáig. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő Apple ID-t használja itt az Otthoni megosztás alatt. Ennek ugyanazon Apple ID-nek kell lennie, amelyet a MacBook otthoni megosztására használt.

  Hasonlóképpen, ha megosztja a médiatárat a MacOS Catalina rendszert futtató Mac számítógépéről az Apple TV-vel, akkor a Beállítások> Fiókok> Otthoni megosztás.

  Házmegosztás Nem működik a macOS Catalina? Ellenőrizze ezeket a tippeket

  Ha problémákat tapasztal a MacOS Catalina otthonmegosztásával kapcsolatban, tiltsa le a VPN-szoftvert, amelyet esetleg a Mac gépén futtat, és indítsa újra a Wi-Fi útválasztót, és nézze meg, hogy ez segít-e a probléma megoldásában.

  Szintén körültekintő ellenőrizni a tűzfal beállításait a Mac-en. Kattintson a > Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem elemre, és válassza a Tűzfal lehetőséget. Győződjön meg arról, hogy itt nem blokkol minden bejövő kapcsolatot.

  Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a rövid cikket. Kérjük, jelezze nekünk a megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

  Legutóbbi hozzászólások