Hogyan lehet átrendezni az alkalmazásokat iPhone-ján iTunes nélkül

Az iPhone-on lévő alkalmazások és mappák átrendezésének leggyorsabb módja korábban az iTunes volt. Könnyű volt egyszerre megtekinteni az összes kezdőképernyőt, és egérrel áthúzni az alkalmazásokat a kívánt helyre.

De az Apple eltávolította ezt a funkciót az iTunes 12.7 változásaival.

Ha más módot keres az alkalmazások átrendezésére iPhone vagy iPad készülékén számítógép nélkül iTunes nélkül, akkor fedeztük fel Önt. Megmutatjuk, hogyan használhatja a Configurator 2-t a munka elvégzéséhez, ha az iTunes nem választható. Megmutatjuk a legjobb tippeket az alkalmazások átrendezéséhez magát az iPhone-t is használva.

A Configurator 2 segítségével átrendezheti az iPhone alkalmazásokat iTunes nélkül

Lehet, hogy az Apple eltávolította az Alkalmazások funkciót az iTunes-ból - és ez soha nem volt opció az iPhone szinkronizálásakor a Finder segítségével -, de továbbra is átrendezheti az alkalmazásokat a Configurator 2 segítségével.

Keresse meg az Apple Configurator 2 alkalmazását az App Store-ban.

Ez egy olyan alkalmazás, amelyet az Apple tervezett profilok hozzáadásához több Apple eszközre egyszerre. Leginkább azoknak a vállalkozásoknak szól, akiknek több iPhone-t vagy iPad-et kell konfigurálniuk ugyanazokkal az alkalmazásokkal és beállításokkal. De használhatja iPhone vagy iPad alkalmazások átrendezésére is iTunes nélkül.

A Configurator 2 ingyenesen letölthető a Mac App Store-ból, de sajnos csak Mac-hez érhető el. A cikk alján olyan tippeket mutatunk be, amelyek segítségével gyorsan átrendezheti az alkalmazásokat az iPhone-on, hátha a Configurator 2 nem megfelelő az Ön számára.

Letöltés: Configurator 2 macOS-hoz (ingyenes)

A Configurator 2 használata az iPhone vagy iPad alkalmazások átrendezéséhez

  1. letöltés és telepítés Konfigurátor 2 a Mac App Store-ból. Ezután nyissa meg az alkalmazást, Elfogad kattintson az Általános Szerződési Feltételek elemre, és kattintson Fogj neki.
  2. Csatlakoztassa iPhone-ját vagy iPadjét a Mac-hez USB-kábel segítségével, majd kattintson rá duplán a Minden eszköz szakasz a Configurator 2-ben. Lehet, hogy fel kell oldania a készülék zárolását, és választania kell Bizalom először ezt a számítógépet.
  3. Az iPhone vagy iPad kiválasztása után nyissa meg a Műveletek opciót a menüsorból, és lépjen a Módosítás> Kezdőképernyő elrendezése.

    Válassza ki a készülékét, és módosítsa a kezdőképernyő elrendezését.

  4. Várja meg, amíg a Configurator 2 beolvassa a kezdőképernyő elrendezését, majd kattintson és húzza az alkalmazások átrendezéséhez. Létrehozhat mappákat, megváltoztathatja a dokkolót, vagy alkalmazásokat adhat hozzá egy új kezdőképernyőhöz.
  5. Az alkalmazások átrendezése után kattintson a gombra Alkalmaz hogy a Configurator 2 átvigye az alkalmazás elrendezését a csatlakoztatott iPhone vagy iPad eszközön.
Kattintson és húzza az iPhone-alkalmazások átrendezéséhez a Configurator 2 alkalmazásban.

Ha nem tudja használni a Configurator 2 alkalmazást, az alkalmazások átrendezésének iPhone-ján iTunes nélkül az egyetlen módja az, hogy ezt maga az eszköz teszi.

Az alkalmazások átrendezéséhez iPhone vagy iPad kezdőképernyőjén érintse meg és tartsa lenyomva az alkalmazást, majd válassza a lehetőséget A kezdőképernyő szerkesztése elemre a megjelenő gyors műveleti menüből. Mostantól bárhová áthúzhatja az alkalmazásokat.

Válassza a Kezdőképernyő szerkesztését a gyors műveletek menüből.

Ha ez túl lassúnak tűnik az Ön számára, használja ezeket a tippeket a dolgok felgyorsításához.

1. Érintse meg és húzza a kezdőképernyő azonnali szerkesztéséhez

Ahelyett, hogy megvárná a gyors cselekvési menü megjelenését, érintse meg és tartsa lenyomva egy alkalmazást, de rövid szünet után kezdjen el mozogni. Ha ezt a jogot időzíti, akkor iPhone vagy iPad azonnal belép a Jiggle módba, amely lehetővé teszi a kezdőképernyő szerkesztését, anélkül, hogy megvárná a gyors műveletek menü megjelenését.

IOS 14-es és újabb verziókban azonnal beléphet a Jiggle módba is, ha megérinti a Kezdőképernyő egy üres részét és lenyomva tartja.

2. Sok alkalmazást mozgathat egyszerre

Ha több alkalmazást szeretne áthelyezni ugyanarra a helyre, akkor nem kell egyesével megtennie. Ehelyett az összes alkalmazást egyszerre veheti fel, és egyidejűleg egy új kezdőképernyőn vagy egy mappában dobhatja el.

Ehhez kezdje el egyetlen alkalmazás mozgatását, majd tartsa lenyomva az ujját, és egy másik ujjával koppintson az áthelyezni kívánt többi alkalmazásra.

Amint újabb alkalmazásokat ad hozzá a második ujjával, megjelenik egy számláló, amely megmutatja, hogy hány alkalmazást szedett össze együtt. Lépjen egy új kezdőképernyőre vagy egy mappába, és emelje fel az ujját a képernyőről, hogy az összes alkalmazást egyszerre dobja el.

A számláló megmutatja, hogy hány alkalmazást mozgat egyszerre.

3. Rejtje el a kezdőképernyőket, amelyekre nincs szüksége

Az iOS 14 és újabb verziókkal az Apple hozzáadta a már nem szükséges kezdőképernyők elrejtésének lehetőségét. Ez nem töröl egyetlen alkalmazást sem, mert továbbra is bármit megnyithat az App Library-ből, amelyet az utolsó kezdőképernyő mellett balra csúsztatva találhat meg.

A Kezdőképernyők elrejtése egyike a kezdőképernyő azon funkcióinak egyike, amelyet az Apple iOS 14-gyel az iPhone-hoz adott.

A kezdőképernyő elrejtéséhez érintse meg és tartsa lenyomva a kezdőképernyő üres helyén a Jiggle módba való belépéshez. Most koppintson a Kezdőképernyő pontok a képernyő alján az összes kezdőképernyő egyszerre történő megtekintéséhez.

Érintse meg a rendelkezésre álló kezdőképernyőket, hogy elrejtse vagy elrejtse őket.

Koppintson a kezdőképernyő pontjaira. Válassza ki az elrejtendő kezdőképernyőket.

Állítsa vissza a kezdőképernyőt az alapértelmezett elrendezésre

Ha vissza szeretne térni az alapértelmezett kezdőképernyőre, akkor az iPhone-alkalmazások átrendezésének leggyorsabb módja - még akkor is, ha az iTunes továbbra is opció volt - a kezdőképernyő beállításainak visszaállítása.

Ez nem törli az adatokat az iPhone készülékéről. Egyszerűen visszaállítja a kezdőképernyőt az Apple által beállított alapértelmezett elrendezésre. Az iPhone készülékén minden harmadik féltől származó alkalmazás ezután ábécé sorrendben jelenik meg az Apple raktáron lévő alkalmazások után.

A kezdőképernyő elrendezésének visszaállításához lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Visszaállítás és érintse meg a gombot A kezdőképernyő elrendezésének visszaállítása.

Válassza a Kezdőképernyő elrendezés visszaállítását a Beállítások menüben.

A 3D Touch vagy a Haptic Touch problémái

Ha az eszközén a 3D Touch vagy a Haptic Touch problémákat okoz, megküzdhet az iPhone vagy iPad kezdőképernyőjének átrendezésével. Ez azt eredményezheti, hogy a gyors cselekvési menü akkor jelenik meg, amikor nem kellene.

Menj Beállítások> Kisegítő lehetőségek> 3D és Haptic Touch elemre a beállítások módosításához. Érdemes gyorsabbá tenni a Haptic Touch működését. Vagy teheti a 3D Touch-t érzékenyebbé a könnyebb nyomásra.

Ha többet szeretne megtudni a Haptic Touch-ról és arról, hogyan használhatja az alkalmazások átrendezésére az iPhone képernyőjén, tekintse meg az iPhone Haptic Touch útmutatóját.

Legutóbbi hozzászólások