Az Notification Center testreszabása a macOS-ban

A Mac értesítési központja ugyanolyan praktikus, mint az iPhone vagy iPad eszköz. A Mai nézet tökéletes azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyeket folyamatosan használ, például időjárás vagy tennivalók listája. Az Értesítések nézet segítségével gyorsan bepillanthat a kapott és nem fogadott értesítésekbe.

Könnyedén elfelejtheti, hogy van ez a kényelmes hely a Mac-en. Ugyanakkor annyira megtelhet, hogy egyszerűen elsöprő a használata. Az Értesítési Központ testreszabása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy az Ön számára működőképes legyen, és ezt itt teheti meg.

További segítség a Mac-hez:

 • Az Apple News használata a macOS Mojave alkalmazásban
 • A Gmail bizalmas módjának használata Mac gépen
 • A hiányzó Kedvencek szakasz javítása a Mac Finder oldalsávján

Testreszabhatja a Mai nézet beállításait

A Mai nézetben lévő alkalmazásokat könnyű hozzáadni és eltávolítani. Nyissa meg az Értesítési központot a menüsor jobb felső sarkában található gombra kattintva. Kattintson a gombra Ma és az ablak alján kattintson a gombra Szerkesztés.

A bal oldalon a Mai nézetben jelenleg megjelenő alkalmazások, a jobb oldalon pedig mások láthatók.

 • Nak nek távolítson el egy alkalmazást a Mai nézetben kattintson a gombra mínusz jel pirossal az alkalmazás sarkán. Látni fogja, ahogy balról jobbra mozog.
 • Nak nek adjon hozzá egy alkalmazást a Mai nézethez kattintson a gombra Plusz jel zölden az alkalmazás mellett. Látni fogja, ahogy balról jobbra fent halad.
 • Nak nek átrendezze az alkalmazásokat a Mai nézetben válassza ki az egyiket, tartsa lenyomva és húzza az új pozícióba a listában, majd engedje el.

A szerkesztőablak alján észrevesz egy gombot Alkalmazásbolt. Ha erre kattint, akkor egyenesen a Mac App Store-ba kerül, egy olyan oldalra, amely további widgeteket tartalmaz.

Miután befejezte az alkalmazások eltávolítását, hozzáadását vagy átrendezését a Mai nézetben, kattintson a gombra Kész a bal alsó sarokban a szerkesztőablak bezárásához.

Testreszabhatja az Értesítések nézet beállításait

Nyissa meg az Értesítési központot a menüsor jobb felső sarkában található gombra kattintva. Kattintson a gombra Értesítések és az ablak jobb alsó sarkában kattintson a gombra fogaskerek ikon a beállítások megnyitásához.

Amikor az előugró ablak megjelenik, megjelenik az összes alkalmazás listája, amely értesítéseket használ a Mac számítógépén. Van értelme megjeleníteni néhány alkalmazást az Értesítési Központban, például az Emlékeztetők, a Naptár, a Mail és az Üzenetek lehetőséget. De vannak olyanok, amelyeknek valószínűleg nincs szüksége értesítésekre, például a Safari, a Fotók, a Könyvek vagy a Home.

Ez természetesen teljesen rajtad múlik. Ne feledje, hogy az Értesítések nézet lényege az Ön számára legfontosabb figyelmeztetések megtekintése.

Távolítsa el az alkalmazásokat az Értesítések nézetből

Amikor a bal oldali alkalmazásokra kattint, a jobb oldalon láthatja azok beállításait. Ne feledje, hogy ezek mind az alkalmazás értesítési beállításai, csak páran fordulnak az Értesítési Központhoz. Tehát, bár eltávolíthatja az alkalmazásokat az Értesítési Központtól, továbbra is kaphat más típusú figyelmeztetéseket.

Jelölje ki az eltávolítani kívánt alkalmazást, és a jobb oldalon törölje a jelölést Megjelenítés az Értesítési központban.

Rendezze az alkalmazásokat az Értesítési központban

Az alkalmazások értesítési központból való eltávolításának lehetőségével együtt eldöntheti, hogy a riasztások hogyan legyenek rendezve.

A beállítási ablak alján válassza ki a legördülő menüt Notification Center rendezési sorrend. Három lehetőség van az értesítések rendezésére.

 • Legutóbbi: Az értesítések automatikusan rendezésre kerülnek az érkezési idő szerint, a legfrissebb felül.
 • Legutóbbi App: Az értesítések alkalmazás szerint vannak csoportosítva, és a legutóbbi értesítéssel rendelkező alkalmazás automatikusan automatikusan megjelenik.
 • Manuálisan App: Az értesítések alkalmazás szerint vannak csoportosítva, a fentihez hasonlóan, de az Értesítések beállításokban kiválasztott sorrend szerint vannak rendezve. A Manual by App opció használatának módja:

Miután kiválasztotta ezt a lehetőséget a rendezési sorrendhez, áthelyezheti az alkalmazásokat a bal oldali listában.

 1. Válassza ki az áthelyezni kívánt alkalmazást.
 2. Tartsa az alkalmazást, miközben az új pozícióba húzza.
 3. Amikor meglátja a sort, amely megmutatja, hova esik az alkalmazás, engedje el.
 4. Most az alkalmazásokat az Értesítési központban rendezi a kívánt sorrendben.

Legyen az Értesítési Központ a Tiéd

Néhány egyszerű módosítással elérheti, hogy az Értesítési központ Ma és Értesítések nézete pontosan megmutassa, mit szeretne. Nem igényel sok időt, nem fárasztó feladat, és megadja azokat az eredményeket, amelyek az Értesítési Központ számára a legjobban megfelelnek.

Szán néhány percet a Mac Értesítési Központ testreszabására? Mondja el nekünk, hogyan szeretné rendezni a nézeteket.

Legutóbbi hozzászólások