A Jó reggelt képernyő beállítása és használata az iOS rendszerben

Legtöbben ellenőrizzük az iPhone készülékünket, mielőtt bármi mást csinálnánk, amikor reggel felébredünk. És sokunknak nagyon tetszik látni a Jó reggelt üzenetet a Zárolási képernyőn, amely gyors képet ad a nap időjárás-előrejelzéséről.

Ha a Jó reggelt képernyő nem jelenik meg az iPhone készülékén, akkor az ebben az útmutatóban szereplő lépésekkel javíthatja. Kitérünk a Jó reggelt képernyő bekapcsolásának minden módjára iOS 12, iOS 13 és iOS 14 esetén.

Mi a Jó reggelt képernyő?

A Jó reggelt képernyő egyszerű időjárási információkat jelenít meg a zár képernyőn, ahelyett, hogy értesítésekkel bombázna. Ez sokkal kellemesebb módja annak, hogy a napot felébredés után kezdje.

Miután elindította az agyát, elutasíthatja a Jó reggelt képernyőt, hogy megnézze az egyik napról a másikra érkező értesítéseket. A Jó reggelt képernyő csak akkor jelenik meg újra, amikor legközelebb aludni megy.

A Jó reggelt képernyőn a fejjel feljuthat a napi időjárás-jelentésre.

Bár jó reggelt képernyőnek fogjuk nevezni, ez a funkció a napszakhoz igazodik. Jó napot vagy Jó estét mondhat, ha máskor ébred fel.

Ellenőrizze az alábbi lépéseket, hogy megtudja, hogyan jelenhet meg a Jó reggelt képernyő az iPhone-on. Mutatunk néhány hibaelhárítási lépést is, amelyeket követni kell arra az esetre, ha a Jó reggelt képernyő nem működik.

Hogyan töltheti le a Good Morning képernyőt iPhone-jára

A Jó reggelt képernyő szorosan kapcsolódik az iPhone alvás vagy lefekvés funkciójához. Sajnos a régebbi iPhone készülékekkel rendelkező felhasználóknak frissíteni kell az iOS 12 vagy újabb verzióra, hogy élvezhessék a Jó reggelt funkciót.

Az Apple az Óra alkalmazás részeként mutatta be az Bedtime funkciót az iOS 12 rendszerben. Egyszerű módot biztosított a felhasználók számára alvásuk javítására, lehetővé téve a rendszeres riasztást és minimalizálva az éjszakai értesítéseket.

Az Ágy és az Alvás beállítások lehetővé teszik, hogy kiválassza, mikor szeretne aludni és felébredni.

Az iOS 14 kiadásával az Apple alvási részt adott hozzá az Egészségügy alkalmazáshoz, amely felváltotta az Óra lefekvés funkcióját. Új otthonában az Alvás funkció lehetővé teszi több lefekvés ütemezésének elkészítését, a leállítási időszak engedélyezését és az Apple Watch összekapcsolását az alváskövetéshez.

A változás eredményeként követnie kell az alábbi utasításokat az iOS adott verziójához. Menj Beállítások> Általános> Névjegy hogy megtudja a szoftver verzióját.

iOS 14:

A cikk írásakor az iOS 14 még béta verzióban van, és a Jó reggelt képernyő nem működik. Azonban teljes mértékben elvárjuk az Apple-től, hogy ezt időben megváltoztassa az iOS 14 2020 szeptemberi nyilvános kiadására.

Amikor ez megtörténik, a következő lépéseket kell követnie a Good Morning képernyő bekapcsolásához iPhone készülékén:

  1. Nyissa meg a Egészség alkalmazást, és lépjen a Tallózás fülre, majd válassza a lehetőséget Alvás az Egészségügyi kategóriák listájáról.
  2. A beállítások első megnyitásakor az iPhone arra kéri, hogy állítsa be az alvás ütemezését. Ha ez nem történik meg, görgessen lefelé, és érintse meg a elemet Teljes menetrend és opciók.
  3. Kapcsold be Alvás ütemezése, majd válassza az Lefekvés és az Ébredés idejét. Ha nem akar reggel riasztást hallani, kapcsolja ki Wake Up Alarm.
  4. Görgessen lefelé, és koppintson a ikonra Lehetőségek, majd válassza a lehetőséget Kapcsolja be automatikusan az alvó üzemmód részben. Ez automatikusan bekapcsolja az alvó üzemmódot és a Ne zavarjanak funkciót, amikor ágyban van.
Válassza az Alvás lehetőséget az Egészség alkalmazásból. Nyissa meg a Teljes ütemezés és opciók lehetőséget. Válassza az alvó mód automatikus bekapcsolását.

iOS 12 vagy iOS 13:

  1. Nyissa meg a Óra alkalmazást, és lépjen a Lefekvés ideje fülre.
  2. Koppintson a Lehetőségek a bal felső sarokban, és engedélyezze a Ne zavarjon lefekvés alatt választási lehetőség. Ez automatikusan ütemezi a Ne zavarjanak lehetőséget, hogy bekapcsoljon alvás közben, és kikapcsoljon, amikor felébred.
  3. Koppintson a Kész hogy visszatérjek az Lefekvés képernyőre.
  4. Most koppintson a Menetrend szakasz és kapcsolja be Lefekvés ütemezése. Állítsa be az időpontokat és a napokat az Lefekvés ütemezésének beállításához, és határozza meg, hogy mikor ébredjen a riasztás reggel.
  5. Ha nem akar reggel riasztást hallani, térjen vissza a Lehetőségek és változtassa meg Ébresztő hang nak nek Egyik sem.
Opciókat vagy ütemezést választhat a Lefekvés beállításai között. Engedélyezze a Ne zavarjanak lefekvés közben lehetőséget. Kapcsolja be az Lefekvés ütemezését, és állítsa be a megfelelő időpontokat.

Mi a teendő, ha a Jó reggelt képernyő nem jelenik meg

Előfordulhat, hogy az iPhone nem jeleníti meg a Jó reggelt képernyőt, ha probléma merül fel az eszköz beállításainál. Ügyeljen arra, hogy kövesse a fenti lépéseket az alvás vagy lefekvés ütemezésének bekapcsolásához, majd tekintse át az alábbi hibaelhárítási tippeket a Jó reggelt képernyő kijavításához.

Módosítsa a Ne zavarjanak ütemezését

Javasoljuk, hogy használja az Alvó vagy az Alvás beállításokat, hogy alvás közben automatikusan engedélyezze a Ne zavarjanak vagy az Alvó üzemmódot.

Ne aggódjon a fontos hívások hiánya miatt. Megváltoztathatja a Ne zavarjanak beállításait, hogy engedélyezze az ismételt hívásokat vagy bizonyos partnerek hívásait.

Ha a Jó reggelt képernyő továbbra sem jelenik meg az iPhone készülékén, menjen a következőre: Beállítások> Ne zavarjanak lehetőséget egyéni ütemezés létrehozása helyett.

Engedélyezze a Menetrend opciót, és módosíthatja az időket az alvás vagy lefekvés ütemezésének megfelelően. Nem baj, ha a Ne zavarjanak funkció hamarabb bekapcsol, de a riasztással egyidejűleg ki kell kapcsolnia.

Győződjön meg arról, hogy a Ne zavarjanak ütemezése megfelel az alvási ütemezésnek.

IOS 12 rendszeren szintén engedélyeznie kell Lefekvés mód a Ne zavarjanak ütemezés beállításai alatt. Amikor reggel felébred, utasítsa el a Ne zavarjanak értesítést, hogy megjelenjen a Jó reggelt képernyő.

Ellenőrizze az Időjárás alkalmazás beállításait

A Jó reggelt képernyő az Apple részvény Időjárás alkalmazásával keresi meg az aktuális időjárási körülményeket az Ön tartózkodási helyén. Ha az időjárás nem jelenik meg - vagy ha az időjárás-jelentés pontatlan - probléma lehet ezzel az alkalmazással.

Nyissa meg az Apple-t Időjárás alkalmazást az iPhone készülékén, hogy megbizonyosodjon arról, hogy működik-e. Ha nem találja, töltse le az Időjárás alkalmazást az App Store-ból ingyen.

Ha az Időjárás alkalmazás nem találja meg az Ön aktuális tartózkodási helyét, lépjen ide: Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások. Ezután görgessen lefelé, és változtassa meg a Időjárás alkalmazás a helyszolgáltatások engedélyezéséhez Az alkalmazás használata közben.

Engedélyezze a helyszolgáltatások engedélyezését az Időjárás alkalmazás használata közben.

Próbálja meg használni a Weather Channel alkalmazást

Az Apple részvény Weather alkalmazás az Időjárás csatornát használja az időjárás-előrejelzések benyújtására. Ha a stock Weather alkalmazás nem működik a Good Morning képernyőn az iPhone-on, akkor lehet, hogy le kell töltenie a Weather Channel alkalmazást.

Töltse le a Weather Channel alkalmazást ingyenesen az App Store-ból.

Ingyenesen letöltheti a Weather Channel alkalmazást.

Ezt követően nyissa meg az alkalmazást, és ellenőrizze, hogy az frissíti-e az aktuális tartózkodási helyének időjárását. Ha ez nem működik, akkor menjen Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások hogy az Weather Channel alkalmazás használhassa az Ön tartózkodási helyét Az alkalmazás használata közben.

Kapcsolja ki a Jó reggelt képernyőt

Nem mindenki akarja, hogy a Jó reggelt képernyő lassítsa őket, amikor reggel felébrednek. Ha idegesítő akadályt talál Ön és iPhone-értesítései között, kövesse az alábbi módszerek egyikét a Jó reggelt képernyő letiltásához.

1. lehetőség: Kapcsolja ki az alvás vagy lefekvés menetrendjét

A Jó reggelt képernyő szorosan kapcsolódik az alvás vagy lefekvés ütemezéséhez. Ha már nem akarja látni, akkor a legegyszerűbb megoldás az iPhone vagy az Alvás vagy lefekvés funkcióinak leállítása.

IOS 14-ben nyissa meg a Egészség alkalmazást, majd lépjen a következőre: Alvó> Teljes ütemezés és opciók és kapcsolja ki Alvás ütemezése.

Tiltsa le az alvás ütemezését az Egészség alkalmazásból az iOS 14 rendszerben.

IOS 12 vagy iOS 13 rendszerben nyissa meg a Óra alkalmazást, majd lépjen a következőre: Lefekvés> Ütemezés és kapcsolja ki Lefekvés ütemezése.

Sajnos ezeknek a beállításoknak a kikapcsolása azt jelenti, hogy nem használhatja az Alvás vagy az Alvás funkciókat a riasztások beállításához vagy az alvási szokások követéséhez.

2. lehetőség. Módosítsa a Ne zavarjanak ütemezését

A Jó reggelt képernyő megszabadulásának alternatív módja, ha megváltoztatja a Ne zavarjanak ütemtervet, hogy túlhaladjon az ébrenléti időn. A riasztás továbbra is bekapcsol, de ha kikapcsolja a Ne zavarjanak üzemmódot, akkor felülírja a Jó reggelt képernyőt.

Ehhez menjen a Beállítások> Ne zavarjanak lehetőséget és kapcsolja be a Ütemezett választási lehetőség. Módosítsa az időket úgy, hogy a Ne zavarjanak állapotban maradjon legalább egy percig a riasztás bekapcsolásakor.

A Ne zavarjanak ütemezésével maradjon bekapcsolva a riasztás megszólalása után.

Miután reggel kikapcsolta az ébresztőt, az iPhone egyenesen a Zárolás képernyőre ugrik, rajta a Ne zavarjanak értesítéssel.

Használjon más iPhone-beállításokat az alvás javításához

A jó minőségű alvás fontos a testi és lelki egészség szempontjából. Bár a telefonjaink gyakran akadályozzák a jó alvást, rengeteg iPhone-funkcióval rendelkezik, amelyek szintén előnyére válhatnak.

Tudja meg, hogyan használhatja iPhone készülékét az alvás javításához egy kis maroknyi beállítás módosításával.

Legutóbbi hozzászólások