Mac OS X: Merevlemez-hely felszabadítása

Ez a cikk számos módszert ismertet a hely felszabadítására a Mac számítógépén, hogy növelje a számítógépen rendelkezésre álló helyet:

Kapcsolódó: Mac OS X: Mi az „egyéb” tárhely és hogyan lehet eltávolítani

1. Határozza meg, mennyi lemezterülete van

Nyissa meg a Lemez segédprogramot (Finder> Alkalmazások> Segédprogramok> Lemez segédprogram), majd kattintson a lemezre, majd az információra, az alábbi képernyőképen látható módon:

2. Törölje azokat a tételeket, amelyekre már nincs szüksége

Vigye a nem kívánt fájlokat a Kukába, vagy válassza ki a törölni kívánt elemet, majd nyomja meg a Command + Delete billentyűt. Ezután ürítse ki a szemetet úgy, hogy a Finder menüben kiválasztja a Kuka ürítése elemet.

Vegye figyelembe azt is, hogy egyes alkalmazások, mint például az iPhoto, az iMovie és a Mail, saját kukával rendelkeznek. Tehát érdemes kiüríteni a szemetet is. Így:

  • Mail: kattintson a Postafiók> Törölt elemek törlése> Minden fiókban elemre, majd a Postafiók> A levélszemét törlése elemre. (törlés helyett fontolóra veheti az e-mail archiválását is, lásd: # 6: Az elemek tömörítése alább)
  • iPhoto: kattintson az iPhoto> Empty iPhoto Trash elemre.
  • iMovie: kattintson a Fájl> Áthelyezés a kukába vagy a Fájl> Elutasított klipek áthelyezése a kukába elemre.

3. Törölje a letöltéseket

Az Internetről letöltött fájlok a Letöltések mappában vannak tárolva. Érdemes törölni ezeket az elemeket. Először ellenőrizze, hogy nincs-e szüksége ezekre az elemekre. Kattintson a Finder elemre, majd töltse le. Húzza a szükséges elemeket a Kukába, majd ürítse ki a szemetet. Például törölheti a lemezképfájlokat (.dmg).

4. Törölje azokat az alkalmazásokat, amelyeket már nem használ

Nyissa meg az Applications mappát, és törölje azokat az alkalmazásokat, amelyeket már nem használ. Ha törölni vagy eltávolítani szeretne egy alkalmazást, amelyet a Mac App Store-ból vásárolt, nyissa meg a Launchpad alkalmazást, majd nyomja meg és tartsa lenyomva az eltávolítani kívánt alkalmazás ikont, amikor röhögnek, kattintson a törlés (x) gombra. Ha más alkalmazásokat szeretne eltávolítani, húzza az alkalmazás ikont a kukába, majd ürítse ki a kukát.

5. Helyezze át a fájlokat egy másik lemezre

Fontolja meg az elemek (például fényképek, nagy fájlok, filmek stb.) Áthelyezését egy másik lemezre, például külső meghajtóra, USB-meghajtóra, DVD-re vagy felhőtárolóra.

6. Tömörítsen nagy tételeket

Érdemes lehet tömörítenie a fájlokat, mert a tömörített fájlok kevesebb helyet foglalnak. Így találhatja meg a nagy fájlokat, hogy tömöríthessék őket:

  • Válassza a Kereső> Ugrás> Kezdőlap> Fájl> Keresés lehetőséget, majd nyissa meg a Kind (Menü) menüt, majd válassza az Other (Egyéb) lehetőséget. Most jelölje be a Fájlméret jelölőnégyzetet. Most adjon meg egy fájlméretet (pl. 50 MB), és keressen 50 MB-nál nagyobb elemeket.
  • Az elemek tömörítéséhez egyszerűen válassza ki a tömörítendő fájlt, majd nyomja meg a Control + billentyűt, majd kattintson a Tömörítés gombra.

  • Ha archiválni szeretné e-mailjeit, indítsa el a Mail alkalmazást, válassza ki az archiválandó mappát, pl. a Beérkező levelek mappába, húzza az asztalra. Most megjelenik egy mbox mappa. Ezután kattintson a vezérlőgombbal erre a mappára, és válassza az „Archívum létrehozása az„ Inbox.mbox fájlról ”lehetőséget, majd törölje az üzeneteket a Mailből.

7. Tisztítsa meg az ideiglenes fájlokat, a rendszer gyorsítótárát és a naplókat

A Mac lemezterületének növelése érdekében számos Rendszernaplót és ideiglenes fájlt megtisztíthat. Használhat harmadik féltől származó segédprogramokat, például a MainMenu vagy hasonló programokat. Töltse le és telepítse, ha futtatni kívánja ezeket a karbantartási parancsfájlokat.

8. Törölje a böngésző gyorsítótárát

A gyorsítótár törlésével helyet szabadíthat fel a Mac számítógépén. Ha Safari-t használ, akkor ezt a Safari-ban teheti meg, ha a Safari> Reset Safari elemre kattint. Ugyanezt megteheti más böngészőkben is, Chrome, Firefox stb.

Legutóbbi hozzászólások