Fotók és videók megosztása az iCloud segítségével

Az iCloud sokkal többet kínál, mint a felhőbeli biztonsági mentési és tárolási megoldások. Például az iCloud olyan funkciókat kínál, amelyek élvezetessé teszik a fényképek / videók megosztását barátaival és családtagjaival. Megoszthatja fényképeit / videóit iOS-eszközén, Mac-en (OS X v10.9 vagy újabb és iPhoto vagy Aperture), Apple TV-n vagy Windows PC-n (Windows 7 vagy újabb) és az iCloud Vezérlőpult 3.0 vagy újabb verziójával. E cikk alkalmazásában bemutatjuk, hogyan oszthatja meg fotóit / videóit iOS-eszközén vagy Mac-jén. Így:

Nyilvánvalóan ahhoz, hogy ezt a funkciót használni tudja, iCloud-fiókra van szüksége. Ha nincs, könnyen beállíthatja.

A funkció engedélyezése

IOS-eszközén egyszerűen érintse meg a Beállítások> iCloud> Fotók lehetőséget, és engedélyezze a Fotómegosztás lehetőséget.

Mac számítógépén válassza az Apple () menü> Rendszerbeállítások lehetőséget, majd válassza az iCloud elemet, majd kattintson az Opciók… gombra az iPhone vagy az Aperture mellett. Ezután válassza a Fotómegosztás lehetőséget.

Ne feledje, hogy az iCloud Photo Sharing fájljai nem használják az iCloud tárhelyet.

Fotók és videók megosztása

Ehhez létre kell hozni egy megosztott adatfolyamot. Így:

IOS-eszközön (iPhone, iPad vagy iPod touch)

1. Indítsa el a Fotók alkalmazást

2. Koppintson a Megosztott elemre

3. Koppintson az Új adatfolyam létrehozása elemre

4. Írjon be egy nevet, majd érintse meg a Tovább gombot

5. Hívja meg barátait (megadhatja névjegyeiből vagy e-mail címéből), majd érintse meg a Létrehoz lehetőséget

Most létrehozta a megosztott adatfolyamot, de az üres. Fotók vagy videók hozzáadásához érintse meg az imént létrehozott új megosztott adatfolyamot, majd a fényképek vagy videók hozzáadásához koppintson a (+) jelre.

6. Válassza ki a megosztandó képeket vagy videókat, majd koppintson a Kész gombra

7. Most meg kell adnia egy leírást, majd koppintson a Közzététel elemre.

Most a kiválasztott fájlokat megosztja az Ön által kiválasztott emberekkel. Meghívott ismerősei e-mailben értesítik őket a falra való feliratkozás meghívásáról.

Az adatfolyam beállításainak módosításához koppints a Fotók> Megosztott> a faladra, majd az Emberek elemre. Itt további embereket hívhat meg. Eltávolíthatja a korábban meghívott embereket is. Engedélyezheti vagy letilthatja azt a funkciót, amely lehetővé teszi, hogy barátai fényképeket és videókat adhassanak az adatfolyamhoz. Azt is engedélyezheti, hogy bárki megtekinthesse megosztott videóit vagy fényképeit az iCloud.com oldalon. Ha bekapcsolja ezt a funkciót, megjelenik a nyilvános URL, amelyet megoszthat másokkal. Ha ezt az URL-t bármilyen eszközön és bármilyen platformon (mobil, számítógép stb.) Meglátogatja, bárki megtekintheti és letöltheti megosztott adatfolyamát. Feliratkozóit értesítjük, ha további fotókat vagy videókat ad hozzá ehhez az adatfolyamhoz.

Ha értesítéseket szeretne kapni, amikor ismerősei kedvelik, kommentelik vagy fotókat vagy videókat adnak hozzá, akkor ezt is bekapcsolhatja.

Ha törölni szeretné az adatfolyamot, egyszerűen érintse meg a Fotók> Megosztott> Patakok elemet, koppintson a törölni kívánt adatfolyamra, majd az Emberek elemre, majd a Fotófolyam törlése elemre. Ne feledje, hogy amikor egy eszközről törli a fotófolyamot, az az összes eszközről eltávolításra kerül.

Mac OSX rendszerén az iPhoto vagy az Aperture használatával

Használhatja az iPhoto vagy az Aperture programot megosztott fotófolyam létrehozásához. A lépések mindkét szoftverben nagyon hasonlóak:

1. Lauch iPhoto vagy Aperture

2. Válassza ki a megosztani kívánt fotót / videót (vagy fotókat / videókat)

3. Kattintson a megosztás gombra

4. Válassza az iCloud, majd az Új fotófolyam lehetőséget

5. Írja be ismerőseinek e-mail címét és a közvetítés nevét, majd kattintson az OK gombra.

Most megosztja barátaival a kiválasztott videókat / fotókat.

A megosztott adatfolyam kezeléséhez Mac számítógépén válassza az iCloud alkalmazást az iPhoto vagy az Aperture alkalmazásban, majd kattintson az információ gombra. Itt adhat hozzá / távolíthat el előfizetőt, vagy módosíthatja az egyéb beállításokat. Engedélyezheti előfizetőinek, hogy fotókat vagy videókat adhassanak hozzá az adatfolyamhoz. Engedélyezheti vagy letilthatja a nyilvános URL-megtekintést az icloud.com oldalon.

Ha megosztott adatfolyamot szeretne törölni Mac számítógépén, kattintson az iCloud elemre, majd válassza ki az eltávolítani kívánt gőzöket, majd nyomja meg a Command-Delete billentyűt. Ismét, ha eltávolít egy megosztott adatfolyamot Mac-jéről, akkor az az összes többi eszközéről is eltávolításra kerül.

Kapcsolódó: Privát információk, amelyeket iOS-eszközökön, iPhone-okon, iPad-eken vagy iPod touch-on készített fényképeken tárolnak

Legutóbbi hozzászólások