Az alapvető latin szimbólumok beszúrása iPad / iPhone és iPod Touch készülékekre

Az eszköz képernyőjén megjelenő billentyűzet használatával érdemes beillesztenie / beírnia az alapvető latin karaktereket vagy szimbólumokat (Unicode Latin Letters with Diacritics) vagy ékezetes jelöléseket. Tegyük fel például, hogy meglátogatta Törökországot, és e-mailt szeretne küldeni barátainak az ott található ételekről, és mesélni nekik a kiváló „döner kebap ”ettél. Ahelyett, hogy a „Doner kebap ”, azt helyesen szeretné megírni, harmadik féltől származó alkalmazás telepítése nélkül. Az eszköz billentyűzet betűi e, y, u, i, o, a, s, l, z, c, n. további karakteropciókkal rendelkezik. Ezeknek a betűknek a nyomva tartása megadja a kapcsolódó karakterek listáját, amelyek közül választhat. Amikor ezek a további karakteropciók megjelennek, egyszerűen söpörje az ujját (az ujja felemelése nélkül) a kívánt karakter beszúrásához.

Latin szimbólumok

Annak ellenére, hogy sok latin szimbólum létezik, van néhány, amelyeket általában használnak a napi beszélgetések során. Így használhatja őket iPad-jén vagy iPhone-ján.

Az első a „cent”. Ez a szimbólumcent,

¢ (a latin szóbólcentum, jelentése „száz”), amelyet az amerikai valután kívül számos más monetáris rendszerben is használnak az árcédulákra.

A következő közös latin szimbólum, amelyet az emberek hajlamosak használni, a „fok” szimbólum. Ezt elsősorban a hőmérsékletre vonatkoztatva használják.

Általános latin szimbólumok használata az iPad-en

Ezen általános karakterek közül csak annyit kell tennie, hogy néhány másodpercig lenyomva tartja egy adott betűgombot, és megtalálja a választást a fentiek szerint.

A „Cent” szimbólum használata iPad vagy iPhone készüléken

Például, ha néhány másodpercig lenyomva tartja a „$” billentyűt az iPad billentyűzetén, megtalálja a centek szimbólumát, valamint más közös pénznem szimbólumokat. Csak húzza az ujját, miközben lenyomja a „cent” szimbólumot, és az oda kerül, ahol valaha is megpróbálja a dokumentumot.

A „Degrees” szimbólum használata az iPad készüléken

Hasonlóképpen nyomhatja meg és tartsa lenyomva a „0” billentyűt iPadjén vagy iPhone-ján, és feltárja a fokozat szimbólumát, amelyet gyorsan használhat a kommunikáció során.

Ha MacBook vagy Mac számítógépet használ, akkor a fokozatok szimbólumának megszerzésének legegyszerűbb módja a billentyűparancs használata Opció + Shift + 8

Pro-Tip 1:

IPadján folyamatosan nyomja meg a Shift billentyűt (a felső oldalra mutató nyíl), és tartsa lenyomva a különböző betűket a különféle karakterek és szimbólumok megjelenítéséhez.

Pro-Tip 2:

Ha alkalmanként latin vagy görög szimbólumokat használ, érdemes áttérnie a görög billentyűzetre (a matematika vagy a fizika szimbólumainak beírására a kedvenc), majd létre kell hoznia egy billentyűparancsezekért be Beállítások> Általános> Billentyűzet> Parancsikonok hogy ne kelljen előre-hátra lépnie a szokásos billentyűzet és a görög szimbólumok között.

keresztül szimbólumok kb

Hogyan használja a karakterjeleket iPad-jén

Azok a felhasználók, akik bővebb szókincsre, például a Glyph szimbólumok teljes készletére (beleértve az Apple logót) és más gyakori görög jelekre vágynak, ezt megtehetik úgy, hogy megváltoztatják az iPad billentyűzetét a Beállítások alkalmazáson keresztül.

  1. Érintse meg a Beállítások> Általános> Billentyűzetek elemet
  2. Érintse meg a Billentyűzetek> Új billentyűzet hozzáadása lehetőséget.
  3. Válassza a „japán”> „Kana” billentyűzetet
  4. Érintse meg az ABC, majd a 123 elemet
  5. Érintse meg a „T” szimbólumot a további használható karakterek megjelenítéséhez.

A japán / Kana billentyűzet használata nehéz beállítást jelent. Ha speciális karaktereket használ és sokat foglalkozik szimbólumokkal, van egy harmadik fél billentyűzete, amelyet érdemes felfedezni. Unichar az.

Unichar Unicode billentyűzet iPad-hez

A Unichar billentyűzet alkalmazásszéles körű Unicode karaktereket kínál, amelyek nemcsak iPad vagy iPhone készülékén használhatók, hanem az Apple Watch készülékével is.

18 különböző kategóriájú karakterszimbólum közül lehet választani, amelyek a matematikai és tudományos szimbólumok széles választékát tartalmazzák.

Ezen kategóriák közül néhány alkalmazáson belüli vásárlást igényel, de az ingyenes verzió több száz érdekes Unicode karaktert tartalmaz, amelyek közül választhat, amikor gépel az iPaden vagy iPhone-on.

Ikonok közül választhat a pontok, a technikai szimbólumok, a piktogramok, a jelek és a szabványos szimbólumok, a törtek, a római számok és még sok más.

Karakterre is kereshet úgy, hogy egyszerűen rárajzolja a keresőmezőre!

Az Unichar telepítése után használhatja iPad vagy iPhone készülékén, ha egyszerűen átkapcsolja a billentyűzeteket, és megérinti az iPad billentyűzetén található „Globe” ikont.

A másik szimbólumokat használó billentyűzet alkalmazás a szimbólumok kb.

Egy könnyű, harmadik féltől származó alkalmazás, amelyet érdemes felfedezni a billentyűzeten található szimbólumok számára,Karakterek és szimbólumok LTE ”az App Store-ban.

Legutóbbi hozzászólások