iTunes: Apple Mobile Device Service hiba, javítás

Ha iOS-eszközét (iPhone, iPad vagy iPod) nem ismeri fel az iTunes Mac vagy PC számítógépén, akkor ezt a hibaüzenetet láthatja:

"Ez az iPhone (vagy iPad stb.) Nem használható, mert az Apple Mobile Device Service nincs elindítva."

Javítás:

Első lépésként újra kell indítania az Apple Mobile Device Service (AMDS) szolgáltatást. Ha a probléma az Apple Mobile Device Service újraindítása után is fennáll, előfordulhat, hogy el kell távolítania és újra kell telepítenie az AMDS-t és az iTunes-ot. Így:

Az Apple Mobile Device Service újraindítása:

ablakok

  • Válassza le iPad, iPhone vagy iPod készülékét, és zárja be az iTunes alkalmazást.
  • Nyissa meg a „Szolgáltatások” lehetőséget. Windows XP -> Start> Vezérlőpult> Felügyeleti eszközök> Szolgáltatások; Windows Vista / 7 -> Start> Keresés> type Services> Services; Windows 8 -> Nyissa meg a Charms elemet a kereséshez> írja be a Szolgáltatások> Válassza a Helyi szolgáltatások megtekintése lehetőséget.
  • Válassza az Apple Mobile Device lehetőséget.
  • Kattintson a „Szolgáltatás leállítása”, majd a „Szolgáltatás indítása” elemre.

Az Apple Mobile Device Service eltávolítása és újratelepítése:

ablakok

Indítsa el a Vezérlőpultot (Start> Vezérlőpult), és távolítsa el (ebben a sorrendben) az iTunes (iPod Updater, ha van), az Apple szoftverfrissítést, az Apple mobileszközök támogatását, a Bonjour és az Apple alkalmazásokat. Távolítsa el őket ebben a sorrendben. Ne indítsa újra a számítógépet, amíg nem távolította el őket. Miután eltávolította az iTunes programot és a kapcsolódó összetevőket, indítsa újra a számítógépet, és töltse le és telepítse az iTunes legújabb verzióját. Vegye figyelembe, hogy az iTunes telepítésével az AMDS is telepítésre kerül.

Mac OS X

Kereső> Alkalmazások elemet, és helyezze az iTunes ikont a Kukába. Válassza az Ugrás> Ugrás a mappához elemet, majd írja be / Rendszer / Könyvtár / Bővítmények és kattintson a Go, find gombraAppleMobileDevice.text és húzza be a Kukába. Válassza ismét a Go> Go to Folder lehetőséget, és írja be az Enter billentyűt / Könyvtár / nyugták / és kattintson a Go and find gombraAppleMobileDeviceSupport.pkg és vigye a kukába. Indítsa újra a számítógépet. Ürítse ki a szemetet (Kereső> Kuka ürítése), és indítsa újra a számítógépet. Most töltse le és telepítse az iTunes legújabb verzióját. Ha látja: Az „iTunes” nem módosítható vagy törölhető, mert a Mac OS X előírja.

  • iTunes letöltési link

Több:

Az iTunes nem tudta biztonsági másolatot készíteni az iPad / iPhone / iPod készülékről, mert hiba történt, és hogyan lehet javítani

Legutóbbi hozzászólások