A Google Naptár szinkronizálása az Apple Naptárral (és fordítva)

A naptári események kézi naplójának vezetése napjainak nagyjából elmúlt. Az okostelefonok, táblagépek és az internet segítségével az életed digitálisan, könnyedén megszervezhető, és rengeteg lehetőség kínálkozik.

A két legnépszerűbb lehetőség a Google és az Apple Naptár szolgáltatásai. Nyilvánvaló, hogy a meghatározó tényező attól függ, melyik ökoszisztémához vagy már kötve, iOS-hez vagy Android-hoz.

Ha azonban váltani akar a kettő között, akkor a folyamatok meglehetősen egyszerűek. Íme, hogyan szinkronizálhatja a Google Naptárt az Apple-szel vagy fordítva.

A Google Naptár szinkronizálása

Mielőtt elkezdené látni a Google Naptár eseményeit iOS-eszközein, be kell jelentkeznie Google-fiókjába. A kívánt iOS-eszközön hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Nyisd meg a beállításokat
 2. Válassza a Jelszavak és fiókok lehetőséget
 3. Koppintson a Fiók hozzáadása> Google kiválasztása elemre
 4. Írja be Google e-mail címét, majd koppintson a Tovább gombra
 5. Írja be a jelszavát, majd koppintson a Tovább gombra

Ha engedélyezte a kétfaktoros hitelesítést Google-fiókjában, akkor meg kell erősítenie a bejelentkezést a Google vagy a Gmail alkalmazásból. Ezt SMS-ben vagy e-mailben is megteheti.

Miután bejelentkezett, be kell állítania a készülék megfelelő szinkronizálási funkcióit.

 1. Nyisd meg a beállításokat
 2. Válassza a Jelszavak és fiókok lehetőséget
 3. Görgessen lefelé, és válassza ki az imént hozzáadott fiókot
 4. Kapcsolja a Naptár kapcsolót Be értékre

Ezt követően a Google Naptár eseményei megjelennek az Apple Naptár alkalmazásban. A szórakozás azonban nem áll meg itt, hiszen van még néhány beállítás, amivel bíbelődni lehet.

Beállíthatja, hogy mely konkrét naptárak szinkronizálódjanak az iOS eszközével. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Nyissa meg a Naptár alkalmazást
 2. Koppintson a képernyő alján található Naptárak elemre
 3. Menjen végig, és válassza ki (vagy törölje a kijelölést), hogy mely naptárakat szeretné szinkronizálni az iOS-eszközén

Az Apple Naptár szinkronizálása a Google-lal

Sajnos az Apple nem teszi rendkívül egyszerűvé a dolgokat, ha szinkronizálni szeretné szolgáltatásait másokkal. Ez terv szerint van, de az Apple Naptár szinkronizálása a Google-lal továbbra is elvégezhető, bár még néhány lépést meg kell tennie. Mielőtt elkezdené, meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő iCloud-fiókot használja-e.

 1. Miután ellenőrizte az iCloud-fiókot, kövesse az alábbi lépéseket:
 2. Számítógépen lépjen az iCloud.com webhelyre, és jelentkezzen be
 3. Koppintson a Naptár ikonra
 4. A bal oldali ablaktáblán görgessen az aljára, és válassza a Naptár megosztása lehetőséget
 5. Az előugró képernyőn válassza a Nyilvános naptár lehetőséget
 6. Hajtsa végre a megjelenő megosztási URL-t
 7. Egy új böngésző lapon illessze be a másolt URL-t, de még nem nyomja meg az Enter billentyűt
 8. Az URL-sávban módosítsa a „webcal” értéket „http” -re
 9. Nyomja meg az Enter billentyűt

Ezután böngészője elkezdi letölteni a webcal fájlt, de a fájl neve furcsának tűnik. Hagyja ezt figyelmen kívül, és folytassa a folyamatot a fájl letöltése után.

A fájl letöltése után nyissa meg azt a helyet, ahová letöltötte. Nevezze át a fájlt, és adja hozzá az ics kiterjesztést (azaz mycal.ics), és mentse.

 1. Nyissa meg a Google Naptárt a böngészőjéből
 2. Jelentkezzen be Google-fiókjába
 3. A bal oldali ablaktáblán kattintson az „Egyéb naptárak” melletti nyílra
 4. Válassza a Naptár importálása lehetőséget
 5. Keresse meg a korábban letöltött .ics fájlt
 6. Kattintson az Importálás gombra

Egy idő után az összes Apple Naptár bejegyzés feltöltődik a Google Naptárban. Most, ha továbbra is az Apple Naptár szolgáltatásait használja előre, azok nem szinkronizálódnak, és meg kell ismételnie a folyamatot.

Alternatív lehetőségek

Az iOS egyik nagyszerű tulajdonsága az App Store és a gyönyörűen megtervezett alkalmazások sokasága, amelyek megtalálhatók. Ha ragaszkodsz a dolgok iOS oldalához, akkor jó néhány naptáralkalmazás közül választhatsz, és íme néhány kedvencünk.

Fantasztikus 2

Ez egy személyes kedvenc, amelyet az iOS-en és a macOS-on vásároltam. Függetlenül attól, hogy az Apple mit tesz a Naptár alkalmazás frissítéséért, a Fantastical 2 továbbra is visszatér.

Az alkalmazás magában foglalja a természetes nyelv elemzését, az emlékeztető integrálását, és még egy irányítópultot is, hogy könnyen áttekinthesse az események áttekintését. A Sirivel beépített keresztfunkció is rendelkezésre áll, hogy még könnyebbé tegye az életet.

Ráadásul szinkronizálhatja az iCloudot, a Google Naptárt, az Exchange szolgáltatást és még sok mást. Ez megkönnyíti a több naptárral rendelkezők életét.

Naptárak 5

Ha nem lenne fantasztikus, akkor a Readdle Calendars 5-et használnám. Az 5. naptár természetes nyelvi bevitelt is folytat, beépített feladatkezelővel együtt.

Könnyedén létrehozhat ismétlődő eseményeket, valamint szükség esetén offline is dolgozhat. Miután újra csatlakozik az internethez, az összes munkáját automatikusan szinkronizálja.

Egy olyan céggel, mint a Readdle az élén, nyugodtan nyugodhat, tudván, hogy folyamatosan új funkciók fognak megjelenni.

Google Naptár

Ha nincs kedve új naptáralkalmazás elsajátításához, akkor a Google bemutatta. A Big G számos alkalmazást adott ki az iOS App Store-ban, beleértve a Google Naptárt is.

Az alkalmazás ingyenes, és mindazokat a funkciókat biztosítja, amelyeket már megszokott. Ez nagyszerű, ha platformokon keresztüli szinkronizálásra vagy integrációra van szükség a Google egyéb alkalmazásaival, például a Drive, a Dokumentumok vagy a Gmail szolgáltatással.

A Google még az Apple Health integrációját is tartalmazza. Ez lehetővé teszi az edzések nyomon követését és a célok automatikus megjelölését „készként”.

Következtetés

A naptárak szinkronban tartása és naprakészsége meglehetősen frusztráló üzlet lehet. De rengeteg lehetőség és alternatíva van, ha el akarsz távolodni a Google világától.

Kérjük, ossza meg velünk, ha bármilyen problémába ütközik, amikor megpróbálja a naptárakat megfelelően szinkronizálni. Ha van még egy naptáralkalmazás, amelyet fent nem említettünk, tudassa velünk, és megnézzük!

Legutóbbi hozzászólások