Megakadt egy macOS frissítési ciklusban, mert nincs elég szabad hely

A macOS frissítése néha igazi gondot okozhat, különösen, ha elakad egy frissítési ciklusban, mert nincs elég szabad hely. Néhány felhasználó elindította a frissítést, de a kudarc után megakadt ebben a „rendszerindítási ciklusban”, és minden alkalommal visszatért a frissítés telepítő oldalára, amikor Mac újraindult.

Ha nincs elég szabad hely a Mac számítógépén, általában a frissítés megkezdése előtt értesítést kap. De ha a frissítés sikertelen volt a telepítés során, vagy ha a figyelmeztetés nem tudta megfelelően elolvasni a tárhelyet, problémákat tapasztalhat.

Ebben a bejegyzésben néhány különféle módszert ismertettünk, hogy kitörjünk a macOS frissítési ciklusából, és megbizonyosodjunk arról, hogy elegendő szabad hely van-e a Mac-en.

Miért van szükségem szabad helyre a macOS frissítéséhez?

Nem azonnal nyilvánvaló, hogy a Mac-nek miért van szabad hely a frissítéshez. Különösen azután, hogy már elegendő helyet biztosított a frissítés letöltéséhez. De valójában a macOS frissítő telepítőjének extra helyre van szüksége a munkához.

A frissítés telepítésekor másolja a fájlokat és kibővíti a mappákat, így sokkal több helyet foglal el, mint amennyi a letöltéshez szükséges volt. Valójában gyakran szüksége van akár 20 GB szabad tárhelyre is a Mac számítógépén az operációs szoftver frissítéséhez.

E hely hiányában a macOS frissítés telepítője nem tudja teljesíteni az összes feladatát, és a frissítés meghiúsul.

Mennyi ingyenes tárhelyre van szükségem a macOS frissítéséhez?

Próbálja meg mindig a merevlemez legalább 10% -át üresen tartani.

Az Apple felsorolja a macOS-frissítések tárhelyére vonatkozó ajánlásait a weboldalán. Kattintson ide az oldal megtekintéséhez, általában az Apple azt javasolja, hogy körülbelül 20 GB szabad területre van szüksége.

Azt tanácsoljuk, hogy a frissítéshez adja meg a Mac 1.5x Apple által javasolt tárolási követelményt. Ezzel elkerülhető a macOS frissítési ciklusba kerülés veszélye.

Függetlenül attól, hogy frissíti-e a Mac számítógépét, próbálja meg a merevlemez legalább 10% -át üresen tartani. Ez általános tanács a számítógép zavartalan működéséhez.

Hogyan hozhatok létre több szabad helyet egy macOS frissítési ciklusból?

Ha teheti, indítsa újra a Mac-et, és jelentkezzen be. Ezután szabadítson fel több helyet a nagy fájlok törlésével vagy egy külső merevlemezre történő áthelyezéssel. További helytakarékos tippeket fűzünk e bejegyzés aljára.

De ha nem tud bejelentkezni a Mac számítógépére - ami valószínűleg így van, ha ezt a bejegyzést olvassa - kövesse az alábbi hibaelhárítási lépéseket, hogy kitörjön a macOS frissítési ciklusából, vagy felszabadítson helyet a macOS telepítőjén belül.

1. lépés: Módosítsa az indítólemezt

Vigye az egeret a képernyő bal felső sarkába, és megjelenik egy menüsor. Lépjen a > Startup Disk… elemre, és válassza ki a Mac merevlemezét, amelyet általában „Macintosh HD” néven hívnak.

Kattintson az Újraindítás gombra, és várja meg, amíg a Mac újraindul. Normálisan kell elindulnia, kiszakítva a macOS frissítési ciklusából. Most követheti ezeket a tippeket, hogy elegendő helyet szabadítson fel a macOS frissítéséhez.

Használja az Indítólemezt, hogy elkerülje a hurkolódást a macOS frissítő telepítőjén.

Mi van, ha nem látom a menüsort?

Ha nincs menüsor vagy nincs lehetőség az indítólemez kiválasztására, indítsa újra a Mac-et helyreállítási módba. Tegye ezt a parancs + R gombok bekapcsolása közben.

Tartsa lenyomva ezeket a gombokat, amíg a Mac beindul, és helyreállítási módba indul.

A helyreállítási módból képesnek kell lennie arra, hogy kövesse a fenti utasításokat az indítólemez kiválasztásához.

Mi van, ha nem tudom kiválasztani az indítólemezt?

Ha az Indítólemez ablak nem mutatja a Mac merevlemezét, kövesse az alábbi utasításokat a meghajtó javításához a Lemez segédprogram segítségével. Ezután próbálkozzon újra az indítólemez kiválasztásával.

2. lépés: Javítsa meg a merevlemezt a Lemez segédprogrammal

A meghajtó apró problémái okozhatják a macOS frissítés sikertelenségét, és lehet, hogy nem választhatja indító lemezként a Mac merevlemezét is. Szerencsére a Disk Utility segítségével könnyen javíthatók.

Meg kell tudni nyitni a Lemez segédprogram alkalmazást a menüsor Utilities opciójából. Ha nem látja a menüsort, kövesse ezeket az utasításokat a Mac helyreállítási módba történő indításához.

A Lemez segédprogramban válassza ki a Mac merevlemezét az oldalsávon, amelyet általában „Macintosh HD” -nek hívnak. Győződjön meg arról, hogy a szülői szintű meghajtót választotta, amelynek más neve lehet. Most kattintson az Elsősegély gombra, és futtassa az elsősegélynyújtást a meghajtón.

Ez ellenőrzi a merevlemez hibáit és kijavítja a találtakat. Indítsa újra a Mac-et, amikor befejeződött. Ha ismét visszatér a macOS frissítő telepítőjéhez, ismételje meg ezeket az utasításokat az indítólemez kiválasztásához.

Az Elsősegély futtatásának időtartama a Mac-en részben a merevlemez méretétől függ.

3. lépés: Törölje a merevlemezt, ha van biztonsági másolata

Ha nemrégiben készült biztonsági másolata a Mac-ről - vagy ha nem bánja, ha elveszíti a benne található összes tartalmat és adatot -, a következő lépés a merevlemez teljes törlése. Ha nem akarja törölni a Mac számítógépét, kattintson ide az utolsó lépéshez való ugráshoz.

A Mac törlése után feltétlenül elegendő szabad területtel kell rendelkeznie a macOS frissítéséhez, ekkor visszaállíthatja a biztonsági másolatot.

Hogyan törölhetem a merevlemezt a Mac-en?

 1. A merevlemez törlése véglegesen törli az összes tartalmat - filmeket, fényképeket, dokumentumokat stb. - csak akkor hajtsa végre, ha rendelkezik biztonsági másolattal.  
 2. Indítsa el Mac számítógépét helyreállítási módba a parancs + R gombok bekapcsolásakor.
 3. A menüsoron lépjen a Segédprogramok> Lemez segédprogram menüpontra.
 4. Válassza ki a Mac merevlemezét az oldalsávon.
 5. Kattintson a Törlés gombra, és erősítse meg, hogy törölni kívánja a Mac-et.

  Válasszon nevet, formátumot és sémát a törölt merevlemezhez - javasoljuk, hogy tartsa be az alapértelmezéseket.

Hogyan tudom frissíteni a macOS-ot a merevlemez törlése után?

 1. Indítsa el Mac számítógépét a Helyreállítási mód alternatív változatába, tartva lenyomva OPCIÓ + parancs + R miközben bekapcsol.
 2. Kattintson a ‘MacOS újratelepítése’ elemre, hogy frissítse a Mac gépével kompatibilis legújabb MacOS verzióra.

  A MacOS legújabb verziójának telepítéséhez ezúttal is tartsa lenyomva az Option billentyűt.

Hogyan tudom helyreállítani a Time Machine biztonsági másolatot?

 1. A macOS frissítésének befejezése után indítsa el a Mac rendszert helyreállítási módba egy utolsó alkalommal a parancs + R gombok bekapcsolásakor.
 2. Kattintson a „Restore from Time Machine Backup” gombra.
 3. Csatlakoztassa a külső biztonsági meghajtót, és válassza ki a legújabb biztonsági másolatot.

  Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Time Machine biztonsági másolatának helyreállításához helyreállítási módból.

4. lépés: Teremtsen elegendő szabad helyet a macOS frissítéséhez

Ha nincs biztonsági másolata, és nem tudja megváltoztatni az indítási lemezt, akkor az utolsó lehetőség az adatok eltávolítása a Mac-ről a Terminal segítségével. Ehhez terminálparancsokat kell megadnia a merevlemezen való navigáláshoz és az eltávolítandó fájlok kiválasztásához. Az alábbiakban pontosan elmagyaráztuk, mit kell tennie.

Győződjön meg arról, hogy az egyes parancsokat pontosan az alábbiak szerint írja be, beleértve az írásjeleket és a szóközöket.

Hogyan nyithatom meg a terminált a macOS frissítő telepítőjéből?

 1. Indítsa el Mac számítógépét helyreállítási módba a parancs + R gombok bekapcsolásakor.
 2. A menüsoron lépjen a Segédprogramok> Terminál menüpontra.

Hogyan navigálhatok a terminál használatával?

A Terminal használatával történő navigáláshoz csak a következő három parancsot kell ismernie:

 • Munkakönyv nyomtatása (pwd)
 • Lista (ls)
 • és a Könyvtár módosítása (CD).

Munkakönyvtár nyomtatása (pwd): Megjeleníti az aktuális pozíciót a merevlemezen, fájl elérési útként.

Láthatja, hogy használtampwd parancsot, hogy megtudjam, hogy a Dokumentumok tesztmappájában vagyok-e.

Lista (ls): Megjeleníti az aktuális helyzetben lévő összes fájl és mappa listáját.

Használtam a ls parancsot, hogy megtudjam, két almappám és egy fájl van-e a helyemen.

Könyvtár módosítása (cd): Lehetővé teszi, hogy a merevlemezen más helyre lépjen, beírva a kívánt fájl elérési útját.

A fájl elérési útjának begépelésekor illesszen be egy hátlapot (\) szóköz előtt. Használhat pontot (.) parancsikonként az aktuális tartózkodási hely beírásához. És végül, a gépelés megkezdése után a Tab segítségével áttekintheti az automatikus kiegészítés lehetőségeit.

Használtam a CD parancsot az 1. almappába lépéshez, majd a pwd.

Hogyan távolíthatom el a fájlokat a Terminal segítségével?

Ha megtalálja a törölni kívánt fájlt, akkor csak egy parancsot kell használnia a törléshez:

 • Eltávolítás (rm).

Eltávolítás (rm): Használja ezt a parancsot, majd egy fájlnevet a jelenlegi tartózkodási helyén, hogy azonnal és véglegesen törölje. Ügyeljen arra, hogy a fájlnevet helyesen írja be, ideértve a fájltípust is, hogy ne rossz fájlt töröljön.

használtam ls hogy lássam a fájlokat a tartózkodási helyemen, akkor használtam rm a Large File.doc eltávolításához. Végül megerősítettem, hogy törölte a használatával ls újra.

Hogyan találhatok meg nagy fájlokat a Terminal használatával?

Ha nagy méretű fájlokat keres, amelyeket törölhet, hogy elegendő szabad hely legyen a macOS frissítéséhez, használja az alábbi parancsot, hogy megtekintse a Mac összes fájljának listáját, amely nagyobb, mint 500 MB:

find / -size +500000 -print

Ezután a fenti parancsokkal navigálhat és eltávolíthat fájlokat.

Tippek több szabad hely létrehozásához a Mac-en

Amikor újra bejelentkezhet a Mac számítógépére, használja ezeket a tippeket, hogy elegendő szabad helyet biztosítson a jövőbeni macOS-frissítésekhez, és a tárhelyhasználat minimális legyen.

1. Az iCloud Drive segítségével optimalizálja a tárhelyet

Az iCloud bemutatja a hely felszabadításának legegyszerűbb módját a Mac-en. Ha feliratkozik extra iCloud-tárhelyre, az iCloud Drive segítségével töltse fel dokumentumait a felhőbe.

Ezután lépjen az iCloud beállításaihoz, és kapcsolja be a Tárolás optimalizálása az iCloud Drive számára lehetőséget. Ez automatikusan eltávolítja a régi fájlokat a merevlemezről - az iCloud Drive-on tartva -, hogy szabad helyet teremtsen a Mac-en.

Jelölje be a négyzetet, hogy minél több szabad helyet kapjon a Mac gépén.

2. Helyezze az adatokat egy külső merevlemezre

Ha sok olyan fájlja vagy mappája van, amelyre nincs szüksége folyamatosan - például munkaarchívumok vagy filmgyűjtemények -, akkor az összes adatot vigye át a Mac-ről egy külső merevlemezre.

Ezt megteheti a Finder alkalmazásban húzással, majd feltétlenül törölje ezeket a fájlokat a Mac-ről, amikor biztonságosan tárolják őket egy külső meghajtón.

3. Ne felejtsd el üríteni a Kukát

Rendszeresen ürítse a kukát, hogy helyet szabadítson fel a Mac-en.

A fájlok törlése után ne felejtse el üríteni a Kukát. Egyébként még mindig helyet foglalnak a merevlemezen. Ehhez kattintson a vezérlőgombbal a dokkban lévő kukára, és válassza az „Ürítés kiürítése” lehetőséget.

Mondja el nekünk saját helytakarékos tippjeit az alábbi megjegyzésekben. És feltétlenül mondja el nekünk, ha továbbra is elakadt egy indítási ciklusban, és megpróbálja frissíteni a macOS-t, mindent megteszünk, hogy segítsünk Önnek.

Legutóbbi hozzászólások