Áttekintés: A Data Recovery alkalmazás helyreállíthatja a törölt fájlokat

Akár egy fájl megrongálódott, akár csak véletlenül törölte, néhány dolog jobban idegtépő a digitális életében, mint az adatvesztés.

Adja meg az adat-helyreállítási alkalmazást. Bár elviheti Mac számítógépét egy harmadik féltől származó adat-helyreállítási szakemberhez, rengeteg olyan alkalmazás létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy maga visszakaphassa adatait.

A Wondershare által létrehozott Recoverit kiváló lehetőség, ha keres, vagy ingyenes vagy fizetett adat-helyreállítási alkalmazás. Itt van, amit tudnia kell a Recoveritről, mit tehet, és miért érdemes azt választania.

Mi a Recoverit?

A Wondershare Recoverit, nevéhez hűen, egy adat-helyreállítási alkalmazás. Dióhéjban segít abban, hogy véletlenül elveszett vagy törölt adatokat gyűjtsön.

Ez azért működik, mert ha töröl egy fájlt a számítógép merevlemezéről, az valójában nem „törlődik”. Ehelyett a háttérben marad, amíg más adatok felülírják.

Alapvetően ez azt jelenti, hogy van esély a törölt fájlok helyreállítására - még évekkel azután is, hogy száműzték őket a kukából.

De a Recoverit segíthet az adatok helyreállításában a rendszer sérülése, összeomlása vagy rosszindulatú program támadása esetén is. Röviden, nem csak annak a fájlnak a visszaszerzésére készült, amelyre a Törlés gombra kattintott. Ez az all-in-one adat-helyreállítási platform.

A Recoverit használata

A helyreállítás gyors és hatékony az elveszett fájlok helyreállításában.

A Recoverit egyik elsődleges erőssége, hogy ez egy nagyon erőteljes, de hihetetlenül egyszerűen használható szoftver. A RecoverIt sok adat-helyreállítási eszközt von be egy letisztult és minimális felhasználói felületbe.

Csak a fájlok törlésének szabványos helyreállítása. Csak annyit tesz, hogy kiválaszt egy lemezt, és beolvassa. (Megjegyzendő, hogy a beolvasási folyamat rendkívül gyors.) A Recoverit ekkor megmutatja a fájlok listáját, amelyeket törlés nélkül is helyre tud állítani.

Csak annyit kell találnia, hogy megtalálja a fájlt a bekészített előnézeti eszközzel (amely támogatja a képek és videók előnézetét is). Ha megtalálja a helyreállítani kívánt fájlt, kattintson a jól látható helyreállítás gombra. Ez nagyszerű, ha véletlenül töröl egy fájlt, vagy kiüríti a kukát. Csak vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy nem tudja helyreállítani az összes fájlt. Az egyetlen helyreállítható, amelyet törölték, de nem írták át.

Különféle helyreállítási lehetőségek vannak a formázott lemezek és az elveszett partíciók számára is. Az Ultimate Edition segítségével indító adathordozókat hozhat létre, amelyek segíthetnek a fájlok helyreállításában azokban az időkben, amikor a macOS csak halottnak tűnik.

Csak ne feledje, hogy a macOS újabb verzióinál előfordulhat, hogy le kell tiltania a Rendszerintegritás-védelmet, mielőtt az alkalmazás valóban beolvashatja az eszközét. Szerencsére a Recoverit útmutatásokat nyújt erre vonatkozóan.

Vannak különböző lehetőségek?

A Recoverit jelenleg három árképzési szinten áll. És igen, mielőtt megkérdeznéd, van egy ingyenes verzió - bár egy maroknyi korlátozással jár ..

  • Az ingyenes verzió lehetővé teszi korlátlan számú helyreállítható fájl keresését és előnézetét. Csak 100 MB adatot tud majd visszaállítani.
  • Ha többet kell helyreállítania, vegye figyelembe a Pro verziót. Korlátlan adat-helyreállítással és „mély szkennelés” algoritmussal rendelkezik, amely potenciálisan nehezebben elérhető fájlokat képes helyreállítani. Évente 89,95 dollárba kerül.
  • Az Ultimate Edition segítségével indítható külső adathordozókat hozhat létre. Ez jól jöhet, ha a Mac összeomlik vagy nem indul el az úton. Évente 99,95 dollárba kerül.
  • A vállalatok számára elérhető egy Enterprise licenc is, amely az alsó szint összes jellemzőjén kívül technikai támogatással is jár. 399,95 dollár.
Az Ultimate Edition lehetővé teszi rendszerindításra alkalmas média létrehozását a rendszer összeomlása esetén.

RecoverIt profik

Hihetetlenül egyszerű és könnyen használható eszköz a Mac felhasználói bármely szintjén. Ez is meglehetősen könnyű, csak 20 MB-tal vagy kevesebbel érkezik. Ez nagyszerű, mert senkinek sem kell több bloatware az életében.

Az árak kissé meredekebbek lehetnek, ha a Mac verzióról van szó (ami valójában többe kerül, mint a Windows alternatívája). De az adatvesztés trükkös téma, mert elég sok adat egyszerűen felbecsülhetetlen - és az adat-helyreállító cégek gyakran sokkal többet számítanak fel, mint amennyit Ön fizet a Recoveritért.

Lehet, hogy képes néhány adat-helyreállítást végrehajtani olyan macOS-rendszerfunkciókkal, mint a Time Machine, a RecoverIt még mindig nagyon sok olyan képességgel rendelkezik, mint a Time Machine. Adatok helyreállítása külső meghajtókról és például egy rendszerindító lemez létrehozásának lehetősége.

RecoverIt Cons

Mint korábban említettük, a RecoverIt messze nem olcsó. Nyilvánvaló, hogy az adatok helyreállítása a macOS-on bonyolultabb megpróbáltatás, mint az adatok helyreállítása a Windows rendszeren, mivel a Mac-verzió sokkal többe kerül. A macOS verison árának csökkentésével a RecoverIt sokkal vonzóbbá válhat az alkalmi felhasználók számára.

Tesztelésünk során azt is észrevettük, hogy nem minden fájl volt helyreállítható. Ez különösen akkor volt észrevehető, ha olyan képekkel dolgoztunk, ahol egyes helyreállított képfájlokat és más médiafájlokat nem lehetett előnézni.

Az alkalmazásnak jelenleg nincs elérhető hordozható verziója sem. Bár a merevlemez telepítése kiválóan alkalmas a legtöbb alkalmi használatra, a merevlemez használata nem mindig lehetséges adat-helyreállítási forgatókönyvekben. A hordozható alkalmazás opció hozzáadása nagyban hozzájárulhat a platform sokkal sokoldalúbbá tételéhez.

Következtetés

Összességében elmondható, hogy a Recoverit nagyszerű választás azoknak a fájloknak a helyreállításához, amelyeket véletlenül töröltek, vagy nem tudták, hogy később szükségük lesz rá.

Természetesen mindig javasoljuk az adatok biztonsági másolatának készítését több platformon és a felhőben, amikor csak lehetséges. Egy uncia megelőzés és egy font gyógyítás, meg minden. De azokban a speciális, gyomorforgató helyzetekben, amelyekben ezt nem tehette meg (vagy csak elfelejtette), a Recoverit segíthet.

Innen letöltheti és kipróbálhatja a Recoverit Data Recovery programot

Legutóbbi hozzászólások