Szeretne telefonhívásokat kezdeményezni vagy fogadni iPad-jéről? Itt van, hogyan

Így van, az iPad segítségével telefonhívásokat kezdeményezhet és fogadhat. Könnyű beállítani, és ha ezt megtette, akkor nem kell körüljárni az iPhone-ját minden alkalommal, amikor csengeni kezd. Csak ragadja meg iPadjét, hogy válaszoljon rá!

Az Apple egyik folytonossági funkciójaként iPhone továbbíthatja a telefonhívásokat más Apple eszközökre: iPadre, iPodra vagy Mac-re. Tehát bármilyen eszközről telefonálhat. Ha pedig telefonhívás érkezik, válaszolhat rá bármelyik eszközön, amelyet már használ.

Nézze meg az alábbi utasításokat az iPad beállításához telefonhívások kezdeményezésére és fogadására. Még hibaelhárítási útmutatót is mellékeltünk, ha nem működik!

Használja ezeket a gyors tippeket telefonhívások kezdeményezéséhez és fogadásához az iPad készülékéről, vagy kövesse a bejegyzésben található teljes utasításokat:

 1. Az iPhone készülékén kapcsolja be a Hívások engedélyezése más eszközökön lehetőséget a Telefon beállításokban.
 2. IPaden kapcsolja be az iPhone-ból érkező hívásokat a FaceTime beállításaiból.
 3. Tartsa mindkét eszközt ugyanazon Apple ID-fiókba bejelentkezve ugyanazon Wi-Fi használatával.

Mire van szükségem ahhoz, hogy az iPad készülékemet telefonhívásokhoz használjam?

Van néhány dolog, amire szükséged van ahhoz, hogy iPadedet telefonhívásokhoz használhasd. Valószínűleg már megvannak, de minden esetre alább felsoroltuk őket.

1. Szüksége van iPhone-ra

A legfontosabb dolog, amellyel rendelkeznie kell, egy iPhone. Bármely telefonhívás, amelyet iPad-jéről indít vagy fogad, technikailag az iPhone-ból származik, és csak az Ön iPadjére kerül. Ezért a funkció működéséhez az iPhone készülékét is be kell kapcsolni.

Szüksége van egy működő SIM-kártyával rendelkező iPhone-ra a telefonhívások fogadásához az iPad készülékén.

Szükségem van-e még iPhone-ra, ha van mobil iPad-em?

Bár helyezhet SIM-kártyát a mobil iPadjébe, telefonhívások kezdeményezéséhez mégis csatlakoznia kell egy iPhone-hoz. Az iPad készülékén található SIM-kártya csak adatforgalomra szolgál. Nincs telefonszáma, és ha lenne is, az iPadje nem tudna mit kezdeni vele.

2. Apple ID-fiókra van szüksége

Telefonhívások továbbítása iPhone-ról iPadre a Continuity használatával. Ez a funkció megvizsgálja az Apple ID-fiókot, amelyet iPhone és iPad használ, hogy biztosítsa, hogy csak az Ön személyes eszközeire küld adatokat. A funkció működéséhez ugyanazt az Apple ID-t kell használnia az iCloudban és a FaceTime-ben, minden eszközön.

Az Apple ID-fiókját az Apple összes szolgáltatásához, az iCloudhoz, az App Store-hoz, az Apple Music-hoz, a folytonossághoz és egyebekhez használják.

3. Csatlakoznia kell a Wi-Fi-hez

Az iPhone Wi-Fi hálózaton keresztül elküldi a hívási adatokat az iPad készülékére. Ahhoz, hogy ez működjön, mindkét eszközt ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz kell csatlakoztatni, és általában viszonylag közel kell lenniük egymáshoz.

Győződjön meg arról, hogy a Wi-Fi be van kapcsolva és csatlakoztatva van az összes eszközéhez.

Az iPad beállítása telefonhívások kezdeményezésére és fogadására

Mielőtt az iPad készülékét telefonhívások kezdeményezésére és fogadására használhatja, el kell mondania iPhone készülékének, hogy engedélyezze a hívásokat más eszközökön. Ezután meg kell mondania iPad készülékének, hogy az iPhone készüléket használja hívásokhoz.

Hogyan engedélyezhetem a telefonhívásokat más eszközökön az iPhone-ról?

 1. IPhone-on válassza a Beállítások> Telefon lehetőséget.
 2. A Hívások szakaszban érintse meg a Hívások más eszközökön lehetőséget.
 3. Kapcsolja be a Hívások engedélyezése más eszközökön lehetőséget.
 4. Látnia kell az összes Apple-eszközét, beleértve az iPadjét is.
 5. Kapcsolja be az iPad és minden olyan eszköz mellett található gombot, amelyről telefonhívásokat szeretne kezdeményezni és fogadni.

  Kapcsolja be az opciót minden olyan eszköznél, amelyről telefonhívást szeretne kezdeményezni vagy fogadni.

Hogyan mondhatom meg az iPad készülékemnek, hogy telefonáláshoz használja az iPhone készülékemet?

 1. Az iPad készüléken lépjen a Beállítások> FaceTime lehetőségre.
 2. Kapcsolja be az iPhone-ból érkező hívásokat.
Kapcsolja be az iPhone-ból érkező hívásokat az iPad beállításai között.

Az iPad használata telefonhívások kezdeményezésére és fogadására

Ahogy az várható volt, az iPad használata telefonhívásokhoz meglehetősen intuitív. Annak ellenére, hogy nincs Telefon alkalmazás, iPadje ugyanúgy néz ki és úgy működik, mint az iPhone telefonhívás közben. Lehetősége van a mikrofon némítására, a billentyűzet elérésére, kihangosítóra váltásra és egyebekre.

Hogyan válaszolhatok az iPad készülékemről érkező telefonhívásokra?

A zöld gombra koppintva fogadhat hívást iPad-jén.

Ha legközelebb valaki felhív, akkor az iPad-nek és az iPhone-nak is csengenie kell. Az eszközök között enyhe késés lehet, amikor elkezdik és leállítják a csengést. Ez kezdetben kissé riasztónak tűnik, mivel minden készüléke egyszerre szólal meg, de megszokja.

Ugyanaz, mint az iPhone készülékén, koppintson vagy csúsztassa el az iPad zöld gombját a hívás fogadásához. Amikor iPadjét használja telefonhívások fogadására, hangszóró módban automatikusan válaszol, így nem kell felvennie a táblagépet a beszélgetéshez.

Hogyan tudok telefonálni az iPad készülékemről?

Az iPad készülékén lévő Telefon alkalmazás nélkül nem mindig nyilvánvaló, hogyan lehet új telefonhívást kezdeményezni. De valójában ennek többféle módja van. Az alábbiakban felsoroltuk őket.

Amikor telefonál az iPad készülékén, a mobil szerződéséből kiosztott perceket használja, mint bármely normál telefonhívás.

1. Indítson telefonhívást a kapcsolattartóival

Keresse meg azt a személyt, akivel beszélni szeretne a Névjegyek alkalmazásban, a Keresés segítségével, vagy megérintve a nevét az Üzenetek alkalmazásban. A telefon ikonjára koppintva a név alatt hívhat az iPad segítségével.

Érintse meg a telefon gombot a kapcsolattartó neve alatt a hívás indításához.

2. Indítson telefonhívást az internetről

Amikor egy vállalkozást keres a Safari-ban, gyakran javasol egy telefonszámot, amelyen kapcsolatba léphet a vállalkozással. Koppintson a telefon ikonra a keresősávon, vagy bármely más online telefonszámra, hogy új hívást kezdhessen az iPad készülékén.

Koppintson a hívás gombra a Safari vagy a Maps keresési eredményei között.

3. Tárcsázzon egy számot a FaceTime használatával

Ha minden más nem sikerül, nyissa meg a FaceTime alkalmazást, és érintse meg a plusz (+) ikont az új telefonhívás indításához. A billentyűzet segítségével írjon be egy telefonszámot, és koppintson a Vissza gombra, ha végzett. Az alkalmazás alján látnia kell a hanghívás indításának lehetőségét.

Tárcsázzon egy számot, és indítson hanghívást a FaceTime használatával.

Hogyan lehet telefonhívást átvinni iPad-ről iPhone-ra?

Miután telefonhívást kezdeményezett vagy fogadott az iPad készülékén, úgy dönthet, hogy kényelmesebb befejezni a hívást az iPhone készülékén. IPhone-ján beszélhet kihangosító nélkül, vagy otthagyhatja a Wi-Fi-t anélkül, hogy befolyásolná a hívást.

Könnyű a hívás átvitele iPad-ről iPhone-jára a kapcsolat elvesztése nélkül. A hívás közben zöld buborékot vagy zöld sávot kell látnia az iPhone képernyőjének tetején. Koppintson rá, ha át akarja vinni a hívást az iPad készülékéről, és folytatja a beszélgetést.

Mi a teendő, ha a telefonhívások nem működnek az iPad készülékén

Néha az iPad nem úgy működik, ahogy szeretné. Ha követte a fenti utasításokat, de továbbra sem tud telefonálni vagy fogadni telefonhívásokat az iPad készülékéről, próbálja meg kijavítani az alábbi hibaelhárítási tippek segítségével.

Mondja el nekünk, hogy milyen problémákat tapasztalt és hogyan próbálta kijavítani a bejegyzés alján található megjegyzésekben!

Frissítse a szoftvert

Frissítse iOS és iPadOS eszközeit a legújabb nyilvános kiadásra.

Az Apple Continuity funkcióhoz iOS 8.1 vagy újabb verzió szükséges az iPad és iPhone készülékeken. Ha régebbi eszköze van, például egy iPhone 4 vagy az eredeti iPad, előfordulhat, hogy nem tudja telepíteni az iOS 8 rendszert. Ellenkező esetben a Beállítások menüben frissítenie kell a legújabb szoftverre.

A szoftverfrissítések a meglévő kiadások hibáit és hibáit is kijavítják. Ezen hibák egyike lehet az oka annak, hogy nem tudja használni iPadjét telefonhívásokhoz. És így egy szoftverfrissítés kijavíthatja.

Végül, ha részt vesz az Apple béta szoftverprogramjában, valószínűleg több problémát tapasztal eszközei miatt, mert a szoftver még nem fejeződött be. Fontolja meg ennek a linknek a használatát, hogy visszatérjen a legújabb nyilvánosan kiadott szoftverre.

Az iOS vagy iPadOS frissítése iPad vagy iPhone készüléken:

 1. Győződjön meg arról, hogy készüléke csatlakozik az internethez.
 2. Válassza a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés menüpontot.
 3. Várja meg, amíg készüléke új frissítéseket keres.
 4. Töltse le és telepítse a legfrissebb elérhető frissítést.

  Töltse le a legújabb szoftvert iPhone vagy iPad készülékére.

Jelentkezzen be újra Apple ID-jébe

Ahhoz, hogy a telefonhívások iPhone-ról az iPadre továbbíthatók legyenek, mindkét eszköznek ugyanazt az Apple ID-fiókot kell használnia az iCloud és a FaceTime számára. Ha problémákat tapasztal, mindkét eszközön újra be kell jelentkeznie Apple ID-jébe.

Kövesse az alábbi utasításokat az iPad készülékéhez és az iPhone készülékéhez.

Hogyan lehet kijelentkezni Apple ID-jéről iPad vagy iPhone készüléken:

 1. Válassza a Beállítások> [Az Ön neve]> Kijelentkezés lehetőséget.
 2. Írja be Apple ID jelszavát, és koppintson a Kikapcsolás gombra.
 3. Válassza ki, hogy az iCloud-adatok másolatát megtartja-e eszközén (opcionális).
 4. Erősítse meg, hogy kijelentkezik.
 5. Kijelentkezés után tartsa lenyomva az Oldalsó vagy a Felső gombot, és csúsztassa a készülék kikapcsolásához.
Válassza ki, hogy mely adatokat szeretné megőrizni iPad-jén, mielőtt megerősíti, hogy kijelentkezni szeretne az Apple ID-ből.

Újrabejelentkezés Apple ID-jébe iPad vagy iPhone készüléken:

 1. Indítsa újra készülékét, és lépjen a Beállítások> Bejelentkezés az [iDevice] eszközbe.
 2. Írja be Apple ID e-mail címét és jelszavát.
 3. Ha a rendszer kéri, ellenőrizze a bejelentkezést más Apple-eszközeiről.
 4. Most lépjen a Beállítások> FaceTime elemre.
 5. Győződjön meg arról, hogy a FaceTime ugyanazt az Apple ID-fiókot használja.

Nézze meg ezt a bejegyzést, ha segítséget szeretne kapni, ha a FaceTime nem jelentkezik be és nem aktiválja.

Ellenőrizze, hogy működik-e az iPhone

Az iPad telefonhívásokhoz történő használatához be kell kapcsolnia iPhone készülékét, csatlakoznia kell ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz, és viszonylag közel kell lennie. Vessen egy pillantást iPhone készülékére, hogy ellenőrizze, megfelel-e ezeknek a követelményeknek.

Ha az iPhone akkumulátora lemerült, csatlakoztassa a töltéshez. Képesnek kell lennie arra, hogy telefonhívásokat kezdeményezzen és fogadhasson iPadjén, amíg az iPhone töltődik.

Hagyja csatlakoztatva iPhone készülékét, ha attól tart, hogy az akkumulátor lemerül.

Győződjön meg arról, hogy pontosan ugyanazt a Wi-Fi hálózatot használja, és ellenőrizze, hogy mindkét eszköz pontosan ugyanazt az Apple ID-fiókot használja-e. Ellenőrizze még egyszer az iPhone telefon beállításait, hogy biztosítsa-e a többi eszközről érkező hívásokat, amint azt fentebb ismertettük.

Végül győződjön meg arról, hogy nem téved el túl messze az iPhone-tól. Nem kellene jobb mellette, de próbáljon meg ne menni pár szobával arrébb.

Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Ha iPadje még mindig nem tud telefonálni vagy fogadni telefonhívásokat, próbálja meg kapcsolatba lépni az Apple ügyfélszolgálatával. Segíthetnek a részletes hibaelhárítási lépésekben, vagy ütemezhetik az iPad és az iPhone javítását.

Látogasson el az Apple Get Support webhelyére, és lépjen az iPad> Connectivity> A téma nem szerepel a listán. Magyarázza el a problémáját a megjelenő szövegmezőben, mondván:

Annak ellenére, hogy bekapcsoltam az iPhone-on a „Hívások engedélyezése más eszközökről” opciót, nem tudok telefonhívásokat fogadni és nem kezdeményezhetek iPad készülékemen.

Látogasson el az Apple Get Support webhelyére, ahol egy az egyhez technikai segítséget kaphat.

Mondja meg nekünk, hogyan jár a kommentekben. Ha az Apple olyan tanácsokat ad neked, amelyeket itt nem soroltunk fel, biztosan frissítjük a cikket, hogy tükrözze azokat. Addig pedig érdemes megtanulnia, hogyan küldjön SMS-eket iPad-jéről!

Legutóbbi hozzászólások