Ezekkel az egyszerű tippekkel szabadítson fel helyet az Apple Watchon

Előfordulhat, hogy az Apple Watchon tárolt adatok nem általában azokra gondolnak. De ha hibaüzenetet üt fel, amikor megpróbálja frissíteni viselhetőjét, akkor az Apple Watch tárhely felszabadítása az első dolog, amit meg kell tennie.

Az Apple Watch-okból kifogyhat a tárhely, attól függően, hogy hogyan használja készülékét. Ez általában problémákat okoz a régebbi Apple Watch-eszközök tulajdonosainak, amikor eljön az ideje a frissítésnek. Elegendő szabad tárhely hiányában az Apple Watch nem lesz képes frissíteni.

De valójában meglehetősen egyszerű a tárhely felszabadítása a Watch-on. Itt van, amit tudnia kell.

Ellenőrizze az Apple Watch Storage alkalmazást iPhone-ján

Mint minden eszközhöz, az Apple Watchhoz is véges mennyiségű fedélzeti tárhely tartozik. Az adott Órának mennyi tárhelye van a típustól függően.

Az Apple Watch Series 4 16 GB tárhellyel rendelkezik, míg az összes többi Apple Watch modell 8 GB-os.

Alapértelmezés szerint az Apple Watch a tárhely egy részét felhasználja a rendszer folyamataihoz és funkcióihoz. De még mindig meglehetősen hagy más célokra - például zenére, alkalmazásokra és podcastokra.

Amikor kiderül, hogy valójában milyen alkalmazás vesz igénybe annyi tárhelyet az Apple Watch-on, akkor szüksége lesz az iPhone-jára.

Tudja meg, mely alkalmazások fogyasztják a legtöbb tárhelyet az óráján.
 • IPhone-ján lépjen a Watch alkalmazásra.
 • Érintse meg az Általános elemet.
 • Görgessen lefelé, és keresse meg a Használat lehetőséget.

Innen láthatja, hogy mely alkalmazások használják fel a legtöbb tárhelyet eszközén. Miután rájött a tettesekre, folytathatja a tartalom törlését, hogy helyet szabadítson fel.

Ellenőrizze a tárhelyet az Apple Watch segítségével

Ha nincs kéznél az iPhone, akkor közvetlenül az eszköz segítségével ellenőrizheti az Apple Watch tárhelyét.

Ellenőrizze az Apple Watch tárhelyet közvetlenül a Watchból
 • A Watch megnyitásához érintse meg a Beállítások alkalmazást
 • Érintse meg az Általános elemet
 • Érintse meg a Használat elemet

Ez megmutatja az Apple Watchon rendelkezésre álló tárhely összefoglalását, az alkalmazások listáját és a hozzájuk tartozó tárolóeszközöket.

Távolítsa el a zenét az Apple Watchról az ingyenes tárhelyhez

Az Apple Watch hasznos társa egy iPhone-nak, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy elsődleges eszközükön irányítsák a zenelejátszást. De a felhasználók lejátszási listákat is felvehetnek Apple Watchjukba, hogy a közelben lévő iPhone nélkül is hallgathassanak.

  Távolítsa el a nem hallgatott zenét, és szabadítson fel helyet.
  • Nyissa meg az iPhone készülékén a Watch alkalmazást.
  • Érintse meg a My Watch fület az alsó menüsorban.
  • Görgessen lefelé, és érintse meg a Zene elemet
  • Koppintson a jobb felső sarokban található Szerkesztés gombra.
  • A Lejátszási listák és albumok címszó alatt érintse meg a piros gombot a zene eltávolításához.
  • Koppintson a Törlés gombra a megerősítéshez.

  Ugyanebben a menüben a Nehéz forgatás és az Automatikus hozzáadás alatt található többi opciót is megnyomhatja. Ez egy kis helyet takaríthat meg, ha különösen szűk a tárhely.

  Távolítsa el a Podcastokat

  Valamiért a podcastok eltávolítása az Apple Watch-ból kissé bonyolultabb, mint a zene eltávolítása.

  Ez azért van, mert alapértelmezés szerint a Podcasts alkalmazás letölti az Ön által feliratkozott podcastok legújabb epizódjait, és szinkronizálja azokat az Apple Watch-szal.

   Ez természetesen elég sok helyet foglalhat el attól függően, hogy hány podcastot szokott hallgatni. És az Apple Music alkalmazásból szinkronizált lejátszási listákkal és albumokkal ellentétben nincs mód a podcastok manuális eltávolítására a Watchról.

   • Nyissa meg az iPhone készülékén a Watch alkalmazást.
   • Érintse meg a My Watch fület az alsó menüsorban.
   • Görgessen lefelé, és érintse meg a Podcastok elemet
   • Érintse meg az Egyéni lehetőséget. Ez lehetővé teszi, hogy kiválasszon konkrét podcastokat szinkronizálni az Apple Watch készülékével.
   • Próbáljon megütni az összes podcastja melletti kapcsolót. Helyezze az Apple Watch-ot egy töltőre, és hagyja, hogy szinkronizáljon az eszközével.

   Ennek „szinkronizálnia” kell az összes lejátszatlan epizódot, amelyek az Apple Watch-on ülnek.

   Míg a podcastok automatikusan eltávolításra kerülnek, amikor végig játsszák őket, a Figyelem most beállítás általában letölt egy epizódot vagy epizódokat az egyes feliratkozott podcastokból - sok helyet foglalva el.

   Beléphet maga a Podcasts alkalmazásba is, és módosíthat néhány beállítást. Koppintson bármelyik Podcastra, koppintson a hárompontos menü gombra, és válassza a Beállítások lehetőséget. Kiválaszthatja

   Kicsit zavaros az egész, és őszintén szólva félkész. Ha minden egyéb nem sikerül, és tárhelyet szeretne menteni az Apple Watch-on, fontolja meg a Podcasts alkalmazás törlését, és egy olyan harmadik féltől származó megoldás használatát, mint az Outcast vagy az Overcast.

   Ha hangjegyzeteket és hangoskönyveket használ az Apple Watch készülékével, akkor ez egy másik terület, ahol ellenőrizni kell, hogy kevés-e a rendelkezésre álló tárhely.

   Alkalmazások törlése a tárhely mentése érdekében

   Az Apple Watch tárhelyének felszabadításának másik módja az alkalmazások törlése. De az alkalmazások kétféle ízben kaphatók: az App Store-ból letöltött, harmadik féltől származó alkalmazások, valamint az elkészült, natív Apple alkalmazások. A törléskor nagy különbség van a kettő között.

   Harmadik féltől származó alkalmazások törlése

   Ha van egy harmadik féltől származó alkalmazás, amely helyet foglal az eszközén, ezeket elég egyszerűen törölheti. Valójában törölheti őket közvetlenül az Órájából.

   Csak nyomja meg a Digital Crown-t, hogy az alkalmazás rácsához lépjen. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az alkalmazást, amíg az alkalmazás rács „lengési módba” nem vált. Érintse meg a törölni kívánt alkalmazást, és erősítse meg az Alkalmazás törlése gombbal.

   Ugrás az iPhone-on a Watch alkalmazásra is, és navigálhat a Saját órám -> Telepítve az Apple Watch-ra alkalmazások törléséhez.

   Első féltől származó alkalmazások törlése

   Technikailag lehetséges eltávolítani az első gyártói Apple alkalmazásokat az Apple Watchról. De a folyamat kissé homályos. Az Apple saját útmutatása is kissé zavaros.

   Alapvetően csak az Apple megjegyzi, hogy törölheti a natív alkalmazásokat az iPhone-ról. Ha iPhone-ját párosítja egy Apple Watch-tal, akkor az Apple Watch-on is törli ezeket a natív alkalmazásokat.

   Ez megváltozott a watchOS 6 bevezetésével. Most egyszerűen törölheti néhány Apple alkalmazást közvetlenül az Apple Watchról. Vannak olyan alkalmazások, amelyeket nem lehet törölni, de az olyan alkalmazások, mint a Podcastok, Rádió, Rádió és a kamera, törölhetők.

   A megvásárolt alkalmazások automatikus frissítése az Apple Watch-on

   Ez egy másik terület, ahol bejelentkezni vagy megrendelni kell a tárhely felszabadítását. Ha iPhone vagy iPad készülékén vásárol alkalmazást, és ha egy megfelelő alkalmazás elérhető az Apple Watch számára, akkor ez a beállítás automatikusan letölti az alkalmazást az Apple Watch-ra. Ellenőrizze és ellenőrizze, hogy be szeretné-e kapcsolni ezt a beállítást:

   • Az órán koppintson a Beállítások elemre
   • Érintse meg az App Store elemet
   • Kapcsolja ki az „Automatikus letöltések” lehetőséget

   Ez megakadályozza, hogy az Apple Watch automatikusan letöltse a többi Apple-eszközén vásárolt alkalmazásokat.

   Törölje az egészségügyi adatokat az Apple Watchról

   Az Apple Watch alapértelmezés szerint rengeteg adatot gyűjt az egészségi állapotáról, fitneszéről és tevékenységéről. Ezután meg fogja osztani ezeket az adatokat a szinkronizált iOS-eszközzel.

   Ezeket az adatokat végül törlik az Apple Watchról, ha lehetősége van az iPhone-ra tölteni (töltés és Bluetooth-on keresztüli csatlakozás). De teljesen eltávolíthatja az Apple Watch fitneszkövetését is.

   Tartsd észben, hogy ez problémákat okozhat az egészségügyi és fitnesz adatok nyomon követésében, ami a platform egyfajta alapvető jellemzője.

   Ennek ellenére, ha van egy speciális oka arra, hogy törölje az egészségügyi adatokat az Apple Watchról, a következőképpen járjon el.

   • Nyissa meg az Egészségügy alkalmazást iPhone-ján.
   • Válassza a Források lehetőséget.
   • Válassza ki és nyissa meg az Apple Watch alkalmazást.
   • Görgessen az aljára, ahol az „Összes adat törlése (az óráról)” felirat olvasható, majd válassza ki.
   • Erősítse meg a Törlés gombbal.
   • Zárja be az egészségügyi alkalmazást, és nyissa meg újra.

   Törölje a régi üzeneteket az Apple Watch alkalmazásból

   Ha bármilyen ideig tulajdonosa van egy iPhone-nak, akkor valószínűleg tudja, hogy a régi üzenetszálak csendes tároló disznókká válhatnak. Ugyanez vonatkozik az Apple Watch-ra is.

   Szerencsére az öregedő szálakat egyszerűen törölheti az Üzenetekből közvetlenül az Apple Watch-on.

   • Az Apple Watch alkalmazásban nyissa meg az Üzeneteket a Siri használatával, vagy lépjen a kezdőképernyőre, és koppintson az Üzenetek alkalmazás ikonjára.
   • A beszélgetési listában csúsztassa ujját balra az üzenetszálon.
   • Érintse meg a Törlés elemet az üzenetszál eltávolításához az Apple Watchról.

   Ellenőrizze a szinkronizált fotókat

   Alapértelmezés szerint az Apple Watch automatikusan szinkronizálja az iPhone Kedvencek albumának fényképeit a hordhatóval.

   De ha sok kép van a Kedvencek albumban, az gyorsan felemésztheti a tárhelyet. Bár megváltoztathatja a szinkronizált albumot, ennek egyszerűbb kezelési módja lehet, ha korlátozza a szinkronizálandó fényképek számát.

   • Nyissa meg az iPhone készülékén a Watch alkalmazást.
   • Érintse meg az alján a Saját nézés lapot.
   • Keresse meg a Fotókat.
   • Érintse meg a Fotók korlát.
   • Itt válassza ki az alsó határt. Ez korlátozni fogja, hogy hány kép szinkronizálódjon az eszközöddel, ezzel potenciálisan megtakarítva a tárhelyet.

   Reméljük, hogy kimerítő listát adtunk Önnek arról, hogy ellenőrizni tudja-e az Apple Watch ingyenes tárhelyének kezelését.

   Van néhány tipp és trükk, amelyet az Apple Watch tárhelyének jobb kezeléséhez használ, és amelyekre még nem terjedt ki? Kérjük, ossza meg kedvenc tippjeit és trükkjeit az alábbi megjegyzések segítségével.

   Legutóbbi hozzászólások