Hogyan működjön a Hangjegyzetek Mac-en

A macOS Mojave-val együtt jöttek a Hangjegyzetek, egy praktikus szolgáltatás, amely korábban csak az iOS-en volt elérhető. Ha Hangjegyzeteket használt iPhone vagy iPad készülékén, akkor tudja, mennyire hasznos lehet az alkalmazás. Gyorsan és egyszerűen rögzíthet hangjegyzeteket magának, vagy másokkal folytatott beszélgetéseket, például találkozókat vagy interjúkat.

A Hangjegyzetek használata Mac-en ugyanolyan kényelmes, de ha még nem használta, megmutatjuk, hogyan kell ezt a funkciót használni a macOS-on.

Hangjegyzetek a Mac alapjairól

Annak ellenére, hogy az alkalmazást rendkívül könnyű használni, itt van néhány alap, amely elindítja.

Hangjegyzetek rögzítése Mac-en

A hangfelvétel megkezdéséhez egyszerűen nyissa meg a Hangjegyzetek alkalmazást az Applications mappából, és kattintson a nagy piros Felvétel gombra.

A felvételt a bal alsó panelen található Felvétel gombra kattintva kezdheti meg.

A felvétel megkezdése után szüneteltetheti, lejátszhatja, előre léphet, visszaléphet, és csak kattinthat Kész amikor befejezi a felvételt.

Szüneteltesse a hangjegyzet felvételét a Szünet gombbal.

A Hangjegyzetek átnevezése

Alapértelmezés szerint a hangjegyzeteket a rendszer menti „Új felvétel [szám]” de átnevezheti őket, és valószínűleg így is kell tennie, hogy könnyen felismerhesse őket. A hangjegyzeteket kétféleképpen nevezheti át.

Átnevezés a listáról

 1. Kattintson a listában lévő hangjegyzetre, majd a névre kattintva helyezze a kurzort a mezőbe.
 2. Használat Töröl az aktuális név eltávolításához.
 3. Írja be az új nevet.
 4. Találat Belép.

Átnevezés a menüből

 1. Válassza ki a hangjegyzetet a listáról.
 2. Kattintson a gombra File >Átnevezés a menüsorból.
 3. Írja be az új nevet.
 4. Találat Belép.
Nevezze át a Hangjegyzetet a menüopciók segítségével.

A hangjegyzetek másolása, törlése és megosztása

 • Ha hangjegyzetet szeretne másolni Mac számítógépén, válassza ki a felvételt a listából, majd kattintson a gombra File >Másolat a menüből.
 • A hangjegyzet megszabadításához válassza ki a felvételt a listából, majd kattintson a gombra Szerkesztés >Töröl a menüsorból.
 • Ha hangjegyzetet szeretne megosztani, válassza ki a felvételt, majd kattintson a gombra Részvény gombra az alkalmazás ablakának jobb felső sarkában. Gyorsan megoszthatja az Üzenetek, az AirDrop és a Jegyzetek segítségével, vagy az Alapértelmezett megosztási beállítások közül válassza a Tovább lehetőséget.

A hangjegyzetek szerkesztése Mac számítógépén

Ha ki kell vágnia egy hangjegyzet egyes részeit, közvetlenül az alkalmazáson belül levághatja. Válassza ki a felvételt a listából, majd kattintson a gombra Szerkesztés gombot a jobb felső sarokban.

A Szerkesztés képernyőn áthelyezheti a kék csúszkát a felvétel pontos helyére. Vagy kattintson a gombra Játék gombot, majd nyomja meg Szünet amikor eljut a szerkeszteni kívánt helyre.

A részek törlése és a Hangjegyzetek vágása egyszerű

Kattints a Vágás gombot a jobb felső sarokban, és a csúszka segítségével törölje a felvétel egy részét vagy vágja le.

Például az elején előfordulhat olyan zaj, amelyet el akar távolítani. A sárga csúszkát jobbról balra mozgathatja, rögzítve a fogantyúkon belül az eltávolítani kívánt részt. Ezután kattintson a gombra Töröl és ez a rész eltávolításra kerül.

A felvétel beállításához használja a Vágás és Törlés funkciókat.

Másik példaként érdemes elvágni az elejét és a végét. Mozgassa a sárga csúszkát bal és jobb oldalról, hogy csak azt a részt rögzítse, amelyet meg akar tartani a fogantyúkban. Ezután kattintson a gombra Vágás.

Használja a trim funkciót a hangjegyzetek szelektív szerkesztéséhez.

Amikor befejezi a hangjegyzet vágását, kattintson a gombra Mentés hogy tartsd be a változásaidat, majd Kész a Hangjegyzetek főképernyőre való kilépéshez.

A Hangjegyzetek egyes részeinek cseréje a „Csere” és a „Szünet” funkciókkal

Talán azt kell tennie, hogy kicserélje a felvétel egy részét. Kattintson a szerkesztés képernyőn Cserélje ki, rögzítse az új hanganyagot, majd kattintson a gombra Szünet gombot a leállításhoz. Kattintson a gombra Kész amikor befejezi a főképernyőre való visszatérést.

A hangjegyzet egy részének cseréje.

Hogyan adjunk hozzá egy hangjegyzethez

Többet rögzíthet egy meglévő hangjegyzet végére. A szerkesztő képernyőn mozgassa a kék csúszkát a jegyzet legvégére. Látni fogja a Cserélje ki gomb váltása a-ra Önéletrajz gomb. Kattintson a gombra Önéletrajz, folytassa a felvételt, majd kattintson a gombra Szünet és Kész amikor végzel.

Használja a Folytatás lehetőséget, hogy szegmensként hozzáadhassa a Hangjegyzethez.

A Hangjegyzet módosításainak visszavonása

Ha olyan változtatást hajt végre egy felvételen, amelyet nem szeretne, kattintson a gombra Szerkesztés >Visszavonás a menüsorból. Csak legyen óvatos a hangjegyzetek szerkesztésekor, mert ha megnyomja a Mentés gombot, vagy bezárja és újra megnyitja az alkalmazást, ez a művelet nem lesz elérhető.

Hol vannak a Voice Memo fájlok a Mac-en?

Bár a Hangjegyzetek alkalmazásban könnyedén megtekintheti és kezelheti az összes felvételét, érdemes hozzáférnie a tárhelyükhöz a Mac-en. Ezt megteheti a Finder segítségével.

 1. Kattintson a gombra Megy >Lépjen a Mappa elemre a menüsorból.
 2. Írja be az alábbi elérési utat a felugró ablakba, cserélje le a „felhasználónév” szót saját Mac felhasználónevére.
/ Users / felhasználónév / Library / Application Support / com.apple.voicememos / Recordings
A Hangjegyzetek fájljainak megtalálása a MacBookon a Finderen keresztül.

Megnyílik a Felvételek mappa a mentett hangjegyzetekkel. Sajnos nem nevezik meg őket, ahogy elmentette őket a Hangjegyzetek alkalmazásba. Valamilyen oknál fogva a felvétel dátumától kezdve nevezik őket.

Dátumokkal előtagú felvételek.

A macOS Catalina hangjegyzeteit ugyanazon a helyen tárolja. A hangjegyzeteket a Catalina tárolja m4a fájlként a ~ / Library / Application Support / com.apple.voicememos / Recordings mappában.

A Hangjegyzetek alkalmazás a MacOS szép kiegészítése. És milyen egyszerű a használata, próbálja kihasználni azt, ha jegyzeteket rögzít magának, ötletgyűjtő megbeszéléseket vagy értekezleteket tart, amikor magánál van a Mac.

Kipróbálja a Hangjegyzeteket Mac-en? Kérjük, ossza meg velünk, ha bármilyen kérdése van a megjegyzések segítségével.

Legutóbbi hozzászólások