Az iOS frissítése után szükséges iPhone jelszó, javítás

IPhone, iPad vagy iPod készüléke frissítés után kér jelszót, de soha nem állította be? Lehet, hogy a legutóbbi alkalommal, amikor frissítette az iDevice-t, követte a „beállítsa és felejtse el” stratégiát. Vagy gyermeke, nagymamája, barátai vagy akármennyi szerette frissítve az iOS legújabb verziójára, és hirtelen hatszámjegyű (vagy egyes esetekben négyjegyű) biztonsági kódot kér az iDevice feloldásához .

És most nem lehet túljutni ezen a képernyőn.

Ha Önnek vagy kedvesének soha nem volt iPhone-kódja, elfelejtette a kódot, egymás után hatszor rosszul adta meg a kódot, vagy bármilyen más okból kifolyólag bezárta magát az iDevice letiltásával, akkor néhány dolgot meg kell próbálnia mielőtt elérjük a helyreállítási és visszaállítási lehetőségeket.

Ha készüléke olyan képernyőidő-kódot kér, amelyet soha nem állított be, vagy nem emlékszik, kérjük, olvassa el ezt a cikket a Képernyőidő-kódokról.

Gyors tippek

Kövesse ezeket a rövid tippeket, hogy segítsen, amikor iPhone olyan jelszót kér, amelyet nem ismer, vagy nem emlékszik

 • Próbálja meg megadni az 1234 vagy az 123456 alapértelmezett beállításokat (az olvasók 0000/000000, 8888/888888 vagy egy szám többszörösét is használják)
 • Állítsa vissza a készüléket egy biztonsági másolatba, mielőtt az eszköz elkérte a jelszót
 • Használja az iTunes helyreállítási módot

Soha ne állítson be iPhone jelszót, próbálja ki először!

Ha soha nem állít be jelszót, akkor néhány olvasó azt állítja, hogy számukra bevált az „1234” beírás egy négyjegyű jelszó kéréshez vagy az „123456” beírás egy hatjegyű jelszó kéréshez. Szóval próbáld ki először - ez csak neked működhet! Egyes olvasók a 0000 vagy a 8888 számot jelentik, vagy bármely szám többszörösét (például 5555).

Nyilvánvaló, hogy a korlátozási kódot az iOS legújabb frissítése állítja be. Amikor a rendszer kéri, írja be az 123456 korlátozási kódot a hatjegyű kérésekhez és az 1234 a négyjegyű kérésekhez - úgy tűnik, hogy ezek az alapértelmezett beállítások.

Ezután győződjön meg arról, hogy visszaállította-e az iPhone jelszavát valamire, és vegye tudomásul ezt a jelszót. Egy olvasó arról számolt be, hogy ezt két eszközön próbálta ki, és ez bevált neki. Ezt nem tudtuk ellenőrizni, de érdemes kipróbálni!

Ha eddig semmi sem működött

Ha megpróbálta és nem sikerült, az iDevice megmentésének egyetlen jelenlegi módja a teljes törlés iOS helyreállítási mód. Nagyon sajnálom, hogy beszámoltam erről a hírről.

Ha nem ismeri az eszköz jelszavát, és a javasolt jelszavak egyike sem működik, akkor annak eltávolításához vissza kell állítania az iPhone-t, iPad-et vagy iPod-ot. Ideális esetben van egy biztonsági másolata az iCloud-on vagy az iTunes-on keresztül

Sajnos, függetlenül attól, hogy beállított-e jelszót vagy nem, ha a készülékének feloldásához a helyes kódot kell megadnia, most már nem tehet semmit, csak törölheti a jelszó eltávolítása érdekében. Ha nincs biztonsági másolata, akkor valóban mindent elveszít az eszközön, beleértve a fényképeit, üzeneteit, zenéit és egyéb adatait is.

Elérhető egy korábbi biztonsági másolat?

Remélhetőleg biztonsági másolatot készített az iTunes / Finder vagy az iCloud segítségével előtt a frissített vagy elfelejtett jelszó. Ha nem készített biztonsági másolatot, mielőtt elfelejtette a jelszavát, nincs mód az adatok mentésére a készülékére.

Ha van biztonsági másolata, állítsa vissza az iDevice programot felhasználva azt a biztonsági másolatot az iTunes-on, a Finderen vagy az iCloudon.

A biztonsági másolat visszaállítása után feltétlenül állítson be új hatjegyű iPhone jelszót, így a jövőbeni frissítések zökkenőmentesen zajlanak.

Mi van, ha nincs biztonsági mentés?

Ha még nincs biztonsági másolata, vagy nem készített biztonsági másolatot, mielőtt elfelejtette volna a készülék jelszavát, akkor az iPhone biztonsági jelszavának eltávolításához vissza kell állítania az iPhone-t újként.

Sajnos ezen a ponton nincs mód az iDevice adatainak mentésére, beleértve a fényképeket, videókat, szövegeket és egyéb személyes fájlokat.

Ebben a szakaszban, amikor törli az eszközt, a folyamat törli az összes adatot és beállítást. Amikor látja az újként vagy biztonsági másolatként történő visszaállítás lehetőségeit, mindenképpen válassza az Új lehetőséget. És feltétlenül állítson be egy új hatjegyű iPhone jelszót, hogy a következő frissítéskor ne ütközzön ebbe a problémába.

Helyezze vissza az iDevice-t

Először törölnie kell az iDevice-t. A törlés módja attól függ, hogy hol található a biztonsági másolat (ha van ilyen).

Mielőtt elkezdené, keresse meg a biztonsági másolatot. Kérjük, olvassa el ezeket a cikkeket, ha segítségre van szüksége a biztonsági másolatok megtalálásához.

Keresse meg az iDevice biztonsági mentéseket

 • Hogyan lehet megtalálni az iTunes biztonsági mentést Windows és Mac rendszeren
 • Az iOS-eszközök visszaállítása a régebbi (archivált) iTunes biztonsági mentésekről

Helyreállítás az iTunes vagy a Finder segítségével

Ha szinkronizált és biztonsági másolatot készített az iTunes-ról (macOS Mojave és újabb és Windows) vagy a Finder-ről (macOS Catalina és újabb) VAGY ha a frissítés vagy az elfelejtett jelszó előtt nem áll rendelkezésre biztonsági másolat, használja a számítógép helyreállítási mód a Finder vagy az iTunes segítségével.

Győződjön meg arról, hogy a készüléket a számítógéphez csatlakoztatta, a készülékhez kapott eredeti kábellel vagy egy MFI (Made for iPhone / iPad / iPod) tanúsított kábellel.

Az iTunes vagy a Finder helyreállítási mód használata

 1. Válassza le az iDevice készüléket a számítógépéről
 2. Zárja be az iTunes-ot, ha nyitva van
 3. Ellenőrizze, hogy van-e frissítés a macOS-hoz a Finderhez és az iTunes-hoz Windows vagy macOS Mojave és újabb verziókon
 4. Indítsa újra a készüléket helyreállítási módba (ne csatlakoztassa a készüléket, amíg ki nem kapcsolja az eszközt)
  1. iPad arcazonosítóval, iPhone 8 vagy újabb: Nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / felső gombot és a hangerő gombok egyikét, amíg meg nem jelenik a kikapcsolás csúszka. A készülék kikapcsolásához húzza a csúszkát. Csatlakoztassa készülékét a számítógépéhez, miközben az Oldalsó / felső gombot lenyomva tartja. Tartsa lenyomva az Oldalsó / felső gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyő.
  2. iPhone 7 és iPhone 7 Plus, valamint 7. generációs iPod touch: Nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / felső gombot, amíg a kikapcsoló csúszka meg nem jelenik. A készülék kikapcsolásához húzza a csúszkát. Csatlakoztassa készülékét a számítógéphez, miközben a Hangerő csökkentése gombot lenyomva tartja. Tartsa lenyomva a Hangerő csökkentése gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyő.
  3. iPhone 6s vagy korábbi, iPod touch 6. vagy korábbi generáció, vagy iPad Home gombbal: Nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / Felső gombot, amíg meg nem jelenik a kikapcsolás csúszka. A készülék kikapcsolásához húzza a csúszkát. Csatlakoztassa készülékét a számítógépéhez, miközben a Kezdőlap gombot nyomva tartja. Tartsa lenyomva a Kezdőlap gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyő.
 5. Ne engedje el, amikor meglátja az Apple logót, és tartsa addig a gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője

  A helyreállítási mód az eszköz iOS vagy iPadOS verziójától függően másképp néz ki.

 6. Várja meg, amíg a Finder vagy az iTunes „meglátja” az eszközét
 7. Számítógépén a Finder vagy az iTunes alkalmazásban várja meg a képernyőn megjelenő üzenetet "Az (eszköz) problémája van, amely megköveteli annak frissítését vagy helyreállítását"

  Ha az eszköz helyreállítási módban van, ezt az üzenetet látnia kell az iTunes vagy a Finder alkalmazásban.

 8. Választ visszaállítás
  1. A készülék visszaállításával minden adat és beállítás törlődik, beleértve a jelszót is, majd biztonsági másolaton keresztül helyreállítja az adatokat
  2. A Restore a készüléket az iOS és az iPadOS legfrissebb elérhető verziójára is frissíti
  3. Visszaállításkor biztonsági másolatra van szüksége, mielőtt elfelejtette volna készüléke jelszavát az adatok helyreállításához. Ha nem áll rendelkezésre biztonsági másolat, elveszíti eszközének adatait
 9. Koppintson a Visszaállítás és frissítés annak megerősítéséhez, hogy folytatni szeretné a készüléket

  ellenőrizze, hogy az iTunes vagy a Finder helyre akarja-e állítani az eszközt, és frissítse a legfrissebb elérhető iOS vagy iPadOS verzióra

 10. Ha ez a folyamat 15 percnél tovább tart, és / vagy az eszköz kilép a helyreállítási mód képernyőről, hagyja befejezni a letöltést, majd ismételje meg ezeket a lépéseket a 4. lépéstől kezdve
 11. A visszaállítás befejezése után a beállítás elindul a „Hello” képernyőn

  Kövesse az iPad utasításait a beállítás befejezéséhez.

 12. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az eszköz beállításához
 13. Győződjön meg arról, hogy beállított egy hatjegyű eszköz jelszót
  1. Írja le, hogy emlékezzen vagy tárolja máshol megőrzés céljából
 14. A jelszó beállítása után állítsa vissza az adatokat a számítógép iTunes vagy Finder biztonsági mentéséből vagy az iCloud biztonsági mentéséből, ha rendelkezésre áll.
  1. Titkosított biztonsági mentésből történő visszaállításhoz meg kell adnia a jelszavát
  2. Tartsa készülékét a Wi-Fi-n és a számítógépen a visszaállítás folyamán, így minden letölthető az eszközre, beleértve az iCloudban tárolt tartalmakat is (Fotók, Zene stb.)
 15. Ha nem áll rendelkezésre biztonsági másolat, állítsa be ÚJként

Tartsa készülékét csatlakoztatva a számítógéphez, és legyen türelmes!

Vegye figyelembe, hogy ez egy hosszú folyamat, és akár néhány órát is igénybe vehet.

Igen, fájdalmas, de azt is meg kell akadályozni, hogy valaki más megkerülje a biztonsági beállításokat - például ha elveszítette iPhone-ját.

Helyreállítás az iCloud segítségével

Ha be van jelentkezve az iCloudba, és az iPhone keresése BE van kapcsolva, használja az iCloud szolgáltatást. Győződjön meg arról, hogy csatlakozik-e tápellátáshoz ÉS egy WiFi (előnyös) vagy mobilhálózathoz.

Az iCloud használata

 1. Egy másik iDevice vagy számítógépről nyissa meg az iCloud webhelyemet
  1. Tudja meg, hogyan kell bejelentkezni az icloud.com webhelyre iPad vagy iPhone készülékről
 2. Jelentkezzen be Apple azonosítójával és jelszavával
 3. Kattintson a gombra Keresse meg az iPhone-t
 4. Válaszd ki a iDevice törölni akarja
 5. Kattintson a gombra Törli hogy törölje azt az iDevice-t és a jelszavát
 6. A befejezés után a beállítás elindul a „Hello” képernyőn
 7. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
 8. Győződjön meg arról, hogy hatjegyű jelszót állított be
  1. Írja le, hogy emlékezzen
 9. A jelszó beállítása után állítsa vissza adatait az iCloud biztonsági mentéséből
  1. Győződjön meg arról, hogy a frissítés vagy az elfelejtett jelszó előtt készített biztonsági másolatot választotta
 10. Ha nem áll rendelkezésre biztonsági másolat, állítsa be ÚJként

Tekintse meg ezt a cikket, ha további információra van szüksége az iDevices iCloud segítségével történő visszaállításáról.

Miután újként beállította az iDevice-t, szinkronizálja iPhone-ját az iTunes és az App Store-fiókokkal

Ezekre a helyekre mutató linkek visszaadják az összes megvásárolt zenét, alkalmazást, videót és az iCloud, a Finder vagy az iTunes alkalmazással szinkronizált egyéb tartalmat.

A folyamat során elvész minden olyan tartalom, amelyet csak az iDevice-n tárolt, és amelyet nem szinkronizált az iTunes vagy az iCloud szolgáltatással.

Vegye figyelembe, hogy ez egy hosszú folyamat, és akár néhány órát is igénybe vehet.

Igen, fájdalmas, de azt is meg kell akadályozni, hogy valaki más megkerülje a biztonsági beállításokat - például ha elveszítette iPhone-ját.

A visszaállítás befejezése után állítsa be új hatjegyű iPhone jelszavát. És jegyezze fel ezt a jelszót, hogy elkerülje ezt a helyzetet a jövőben.

Semmi sem működik, most mi van ???

Ha ezek közül az opciók közül egyik sem működik, vagy elérhető az Ön számára, próbálja meg helyreállítani DFU módban - ezt az iTunes-on keresztül kell megtenni. Nézze meg átfogó cikkünket a DFU-ról és a helyreállítási módról.

Mindig emlékezzen a biztonsági mentésre

Nagyon reméljük, hogy rendelkezésre állt egy biztonsági másolat, ezért nem veszítette el adatait és értékes személyes adatait, fényképeit, szövegeit, videóit stb.

Ha Ön azon szerencsétlen kevesek közé tartozik, akinek nem volt elérhető biztonsági másolata vagy megfelelő frissítése a frissítés vagy az elfelejtett jelszó előtt, kérjük, ne felejtse el mindig biztonsági másolatot készíteni.

Az iCloud bekapcsolása a legegyszerűbb módszer, nem igényel munkát, csak internetkapcsolatot és áramot.

További információ arról, hogyan készítsen biztonsági másolatot és hol olvassa el az összes iOS-adat biztonsági mentéséről szóló átfogó cikkünket!

Jelszó be- és kikapcsolása

Oké, tudod, hogy nagyon-nagyon ajánljuk, hogy a jelszó BE legyen kapcsolva. Ne feledje, hogy a jelszava az iDevice-en található, hogy megvédje adatait. De csak arra az esetre, ha bármilyen okból kifolyólag ki kell kapcsolnia a jelszavát, a következőképpen kell megtennie.

Jelszó KI

 1. Menj Beállítások> Érintésazonosító / Arcazonosító és jelszó
  1. Touch ID / Face ID nélküli eszközökön lépjen a következőre: Beállítások> Jelszó
 2. Adja meg a jelszavát, ha kéri
 3. Görgessen le a “Kapcsolja ki a jelszót”És érintse meg a elemet
  1. Megjelenik egy megerősítő üzenet, amely megerősíti a jelszó-zárolás kikapcsolásának kérését
  2. Koppintson a „Kikapcsolás” elemre
  3. Írja be a jelszavát a kérés igazolásához

Miután kikapcsolta a jelszavát, és amikor megnyomja a Home gombot az iPhone zárolásának feloldásához, a lezárási képernyő már nem kéri, hogy adja meg a jelszavát az iDevice feloldása előtt.

Ha a Jelszó kikapcsolása szürkén jelenik meg

Ellenőrizze, hogy van-e olyan profilja, amelyhez jelszó szükséges. Nézz alattBeállítások> Általános> Profil elemet

Ha van olyan profil, amelyre már nincs szüksége, vagy amelyet már nem használ, akkor törölje azt. Még többször meg kell adnia a jelszavát. Ezeknek a lépéseknek az elvégzése után meg kell találnia, hogy a Jelszó kikapcsolása már nem szürkén jelenik meg.

Még mindig szüksége van egy kódra a következőkhöz:

 • Kapcsolja be vagy indítsa újra az iDevice-t
 • Frissítse az iOS rendszert
 • Törölje az iDevice-t
 • Jelszóbeállítások megtekintése vagy módosítása
 • Telepítse az iOS konfigurációs profilokat

Jelszó módosítása

A jelszó megváltoztatása szintén egyszerű.

 1. Menj Beállítások> Érintésazonosító / Arcazonosító és jelszó
  1. Touch ID / Face ID nélküli eszközökön lépjen a következőre: Beállítások> Jelszó
 2. Adja meg a jelszavát, ha kéri, majd görgessen le a következőhöz: Jelszó módosítása

  a Beállításokban egyszerűen megváltoztathatja iPhone vagy iPad jelszavát

 3. Írja be a régi, majd új hatjegyű kódot.
 4. Vagy érintse meg a Jelszóbeállítások lehetőséget négyjegyű numerikus kódra, egyedi numerikus kódra vagy egyedi alfanumerikus kódra váltáshoz.

Ha egy figyelmeztetés azt mondja, hogy változtassa meg a jelszavát, vagy ha nem tudja módosítani a jelszó beállításait

A Microsoft Exchange szolgáltatást használó konfigurációs profilok és e-mail fiókok gyakran rendelkeznek jelszó-házirendekkel, amelyek például:

 • Nem kapcsolhatja ki a jelszavát
 • Jelszóbeállításai nem érhetők el, szürke vagy halványan jelennek meg
 • Figyelmeztetést lát a jelszókövetelményről.
  • Például egy üzenet jelenik meg arról, hogy 60 percen belül meg kell változtatnia az iPhone feloldási kódját

A Microsoft Exchange gyakori problémáival kapcsolatban forduljon a vállalat informatikai rendszergazdájához.

Ha nem használ konfigurációs profilt vagy Microsoft Exchange-fiókot, vagy ha az eszköze személyesen a tulajdonosa, mindenképpen frissítse az iDevice-t a legújabb iOS-re.

És ha ez nem oldja meg problémáit, itt az ideje, hogy felhívja az Apple ügyfélszolgálatát, vagy segítségért keresse fel a közeli Apple Store-ot.

Végső szó

Számos oka van annak, hogy az iDevice jelszavát KI kapcsolja. Tegyük fel például, hogy az iDevice az Ön (nagyon fiatal) gyermeke iPadje, vagy talán az idős apja vagy nagyapja iPhone-ja - és egyszerűen egyszerűbb, ha nem akadályozza meg a kódot.

Megértjük, hogy vannak esetek, amikor a jelszó kikapcsolása éppen a használat, a hatékonyság és talán egy kicsit a józan eszed alapján történik.

A kódok segítenek megvédeni az adatokat és megvédeni az iDevice programot. Ha készüléke támogatja a Touch ID / Face ID azonosítót, próbálja ki ezt, és ellenőrizze, hogy gyermeke, szülője, nagyszüle vagy bárki kényelmesen használhatja-e a Touch ID / Face ID azonosítót.

Ha nem, akkor mielőtt belegondolna a jelszó kikapcsolásába, győződjön meg arról, hogy az iDevice-ből eltávolítottak minden személyes és személyes információt, például hitel- és bankkártyaszámokat, a Safari számára mentett jelszavakat és minden egyéb fontos adatot.

Egy másik lehetőség az iDevice zárolása a Gyerekek módba. Ez lehetővé teszi, hogy gyermekei (vagy bárki más a családban) hozzáférjenek egyetlen alkalmazáshoz (például játékhoz, Netflix-hez vagy olvasó alkalmazáshoz).

Bekapcsolhatja a korlátozásokat, vagy ha iOS 12 vagy újabb rendszert használ, a Képernyő idő használatával állíthatja be a korlátozásokat.

Tehát a kedvesed továbbra is megkapja az élményt, és nyugalmat kapsz arról, hogy személyes adatai és hitelkártyaadatai védettek. Különösen a kisgyermekek számára előnyös (személyes tapasztalat itt, emberek!)

Legutóbbi hozzászólások