Hogyan állíthatjuk meg iPhone-jának frissítését újabb iOS-re

Lát egy üzenetet a lezárási képernyőn vagy az értesítési központban, miszerint a szoftverfrissítést automatikusan telepítik ma este? Kíváncsi arra, hogyan lehet megakadályozni, hogy iPhone, iPad vagy iPod touch automatikusan alkalmazza ezt a frissítést?

Az iOS 12+ és iPadOS rendszerekkel az Apple lehetőséget adott az eszköz beállításaihoz, hogy az iOS vagy iPadOS frissítéseket automatikusan elvégezze. Ez az automatikus frissítésnek nevezett szolgáltatás alapértelmezés szerint be van kapcsolva, és azt jelenti, hogy amikor az iOS vagy az iPadOS új verziója megjelenik, az Apple automatikusan frissíti készülékét - általában egyik napról a másikra, amikor tápellátáshoz és WiFi-hez csatlakozik.

Akkor miért kerülné el a legújabb és legnagyobb iOS vagy iPad telepítését az iPadOS legújabb verziójára?

Bár ez az automatikus frissítési funkció kényelmes, alapértelmezés szerint nem kívánja bekapcsolni. Sok oka van annak, hogy miért nem szeretné letölteni és telepíteni az iOS és az iPadOS legújabb verzióját. A teljesítménytől való aggodalmaktól, egy régebbi modell használatától kezdve az iOS tárhelyének mennyiségéig az eszköz tárolójában - ezek jó okok arra, hogy ne frissítsék az iPhone-t - különösen közvetlenül a megjelenés után.

Az egyik legnagyobb ok az lehet, hogy az Apple nem teszi könnyűvé az eszköz visszaminősítését egy korábbi iOS verzióra.

Tehát, ha frissít az új iOS / iPadOS verzióra, és felfedezi, hogy (esetleg régebbi modell) eszköze már nem működik jól, akkor gyakorlatilag lehetetlen visszamenni!

Kövesse ezeket a gyors tippeket, hogy megakadályozza iPhone, iPad vagy iPod készülékeinek automatikus frissítését

  • Kapcsolja ki az automatikus frissítéseketBeállítások> Általános> Szoftverfrissítések
  • Töltse le a tvOS béta profilját az iDevice-re
  • Az alkalmazásfrissítésekhez kapcsolja ki Automatikus letöltések az iTunes és az App Store beállításai között

Frissíteni szeretne egy régebbi iPhone-t? Kétszer is meggondolják

Ez a cikk elsősorban azoknak a felhasználóknak szól, akik továbbra is szeretnék használni a korábbi iOS verziót iPhone 6S és más régebbi eszközökhöz - még akkor is, ha szerepelnek az Apple legújabb iOS-kompatibilitási listáján.

A kritikus lépés az iOS szoftverfrissítés felszólításainak eltávolítása az eszközről, így boldogan folytathatja iPhone-jának a "jelenlegi állapotát".

Miért nem akarja letölteni a legújabb iOS-t?

Az Apple legújabb iOS-je nem mindenki számára készült - főleg, ha nincs olyan újabb készüléke, mint a Face ID modellek

Amint utaltunk rá, számos oka van annak, hogy miért szeretne régebbi szoftvereket használni. Annak ellenére, hogy a szokásos tanácsunk a frissítés, amikor csak lehet.

Egyrészt, miközben az Apple továbbra is támogatja a régebbi eszközöket új szoftverfrissítéseivel, ezek továbbra is lassúságot okozhatnak az öregedő iPhone-okon. Ez magában foglalja az olyan eszközöket, mint az iPhone SE vagy az iPhone 6s.

Maradj stabil

Míg az Apple szinte mindig azt állítja, hogy a legújabb frissítés az összes támogatott eszköz optimalizálására és teljesítményére összpontosít, a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a régebbi modell eszközök gyakran küzdenek az új iOS verzióval.

Különösen az Apple kifejezetten az iOS 12-t alakította ki a régebbi eszközök felgyorsítása érdekében, ami azt jelenti, hogy remek lehetőség otthagyni a régebbi iPhone-on - például a 6S-en és még a 7/8-on is. Ez különösen igaz a kisebb, 16 GB-os vagy 32 GB-os telefonokkal rendelkező emberekre.

Sajnos, ha iPhone készüléke jogosult frissítésre, akkor az Apple folyamatosan frissíti a szoftverfrissítés kérdéseit, ha Ön nem a legújabb verziót használja!

Még rosszabb, hogy nagyon könnyű véletlenül a legújabb iOS verziót telepíteni a készülékre, ha nem figyel.

A cikk további részében arra fogunk koncentrálni, hogy ezt hogyan lehet elkerülni.

És mi a teendő, ha eszközödnek véletlenül sikerült telepíteni a legújabb iOS-t.

Az iOS vagy iPadOS szoftverletöltések automatikus letöltésének leállítása

Az iOS frissítési felszólításainak leállításának egyik legegyszerűbb módja két részből áll. Először le kell tiltania az automatikus frissítéseket. Megteheti, hogy elmegy Beállítások -> Általános -> Szoftverfrissítés.

És győződjön meg róla Az Automatikus frissítések beállítása Ki.

Egy egyszerű trükk, amely működhet: töltsön le egy béta profilt

Mi köze a tvOS-nak az iOS-hez? Nos, ez megakadályozhatja, hogy eszközét akaratlanul frissítsék.

A következő tennivaló egy tvOS béta profil telepítése a készülékre. Ez egy régi trükk, amely egy ideje létezik. De a cikk írásakor még mindig működik.

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja annak, hogy a tvOS béta profilját iOS-eszközére töltse le, ha letölti azt magáról az Apple-ről. Sajnos az Apple megszüntette a kiskaput, amely lehetővé tette a nyilvános bétatesztelők számára, hogy a tvOS béta profilokat letöltsék a nem tvOS eszközökre. De ha van Apple fejlesztői fiókja, akkor is működnie kell!

Ezért vagy regisztrálnia kell magát egy Apple fejlesztői fiókra, vagy le kell töltenie egy tvOS béta profilt egy harmadik féltől származó forrásból.

Mivel egy Apple fejlesztői fiók 99 dollárba kerül évente, ez valószínűleg a legtöbb fogyasztó számára nem kivitelezhető. Ebben az esetben a harmadik fél profilterjesztőjére fogunk támaszkodni.

A konfigurációs profil harmadik féltől származó forrásból történő letöltésekor mindig fennáll a kockázati szint. Ezek a források könnyen telepíthetnek rosszindulatú programokat a készülékre a tényleges bétaprofil helyett.

Ezt elmondva, a BetaProfiles webhelye már régóta jó hírű forrás az Apple béta profiljai számára.

Amíg a tvOS bétáját letölti a saját eszközéről, rendben kell lennie.

Csak erősítse meg, hogy a profilt az Apple írta alá és ellenőrizte.

TvOS-profil telepítése iOS-eszközére

  • Ugrás erre a tvOS oldalra a BetaProfiles webhelyén az iOS eszköz Safari böngészőjével.
  • A következő parancsot kell látnia. Érintse meg az Engedélyezés lehetőséget.

  • Innen az utasításokat követve telepítheti a béta konfigurációs profilt az eszközére. Az eszköz újraindítására általában szükség lesz.

  • Miután újraindította készülékét, többé nem kap felszólítást, amely az iOS 13 rádiót szeretné letölteni.

További lépésként javasoljuk, hogy törölje a tényleges tvOS szoftverfrissítést iOS-eszközéről. Ezt megteheti Beállítások -> Általános -> iPhone tárhely vagy iPad Storage.

Visszaléphet a jelenlegi iOS-ről egy korábbi iOS-re?

Bár meglehetősen egyszerű visszaállítani a biztonsági mentésből, az iOS 13-ra való visszatérés után nem igazán egyszerű visszalépni az iOS 12-re.

De mi van akkor, ha az eszközöd valahogy már a legújabb iOS-t futtatja? Van-e egyszerű mód a leminősítésre?

Rövid válaszban: nem.

Ezért javasoljuk, hogy próbáljon leállítani egy iOS-frissítést, mielőtt az megtörténne (megelőzés helyett gyógyítás).

Ha ezt olvassa, miután az Apple kiadta a nagy iOS-t a nyilvánosság számára, a bétaciklus alatt működő legtöbb leminősítési módszer nem fog.

Ha megpróbál leminősíteni, az iTunes vagy a Finder Restore egyszerűen megpróbálja letölteni az eszközéhez megfelelő legújabb iOS vagy iPadOS verziót.

Természetesen mindig megpróbálhat IPSW helyreállító képet találni az iOS rendszerhez. Céltudatosan tartózkodunk az itt található egyes webhelyek linkjeitől, de itt egy egyszerű Google-keresés segít.

Az Apple általában nem sokkal az iOS (nagyobb vagy kisebb) verzió debütálása után abbahagyja az IPSW képek aláírását. A siker esélye az ablak után elég kicsi.

Az adatok problémája is van

Míg a jelenlegi iOS biztonsági mentések visszafelé kompatibilisek a korábbi iOS-kel, fordítva ez nem igaz.

Tehát, ha nem készített teljes archivált biztonsági másolatot eszközéről mielőtt frissítették volna a legújabb iOS-re, nem lehet leminősíteni az adatok elvesztése nélkül.

És még ha archivált biztonsági másolatot is készített, akkor is elveszíti az utolsó biztonsági mentés dátuma után létrehozott adatokat.

Emiatt a legjobb megoldás az, ha egyszerűen marad az eszközön futtatott iOS verzión.

Legutóbbi hozzászólások