Mennyire vízálló az Apple Watch?

Nagy esély van arra, hogy az Apple Watch egy-egy ponton vizes lesz. Akár elkap az eső, akár megmártózik a tengerben, győződjön meg róla, hogy először tudja, mennyire vízálló az Apple Watch.

Valójában az Apple Watch egyáltalán nem vízálló, bár vízálló. Az alábbi bejegyzésben elmagyarázzuk, mit jelent ez, valamint az egyes Apple Watch vízállóságát.

A különbség a vízálló és a vízálló

Az Apple gondosan írja le legújabb termékeit inkább vízállónak, mintsem vízállónak. Ez fontos megkülönböztetés az Apple Watch tulajdonosok számára, mivel megérti a szerencsétlen baleseteket.

Amikor valami vízálló, lehetetlen, hogy a víz károsítsa.

Ez nem lehet igaz az Apple Watch-ra, mert ha a víz átjutna a házon, akkor pusztítást okozna a belső elektromos alkatrészeken.

Az Apple Watch biztonságban van esőben, mert a víz nem juthat be. Kép jóváírás: Lloyd Dirks / Unsplash

Ehelyett az Apple Watch vízálló. Ez azt jelenti, hogy elméletileg lehetséges, hogy a víz károsíthatja a benne lévő elektromos alkatrészeket, de a burkolat úgy van kialakítva, hogy a lehető legnagyobb mértékben távol tartsa a vizet.

Az Apple ezt vízzáró tömítésekkel és korlátozott nyílásokkal vagy nyílásokkal teszi az órán. Sajnos ezek a tömítések nem maradnak örökké vízzáróak, és az Apple Watch öregedésével kevésbé lesz vízálló.

Ráadásul számos külső tényező hamarabb elhasználhatja az Apple Watch vízállóságát, mint például:

  • Elejtése vagy sérülése, különösen, ha a tok megreped.
  • Szappant, parfümöt, oldószert, savas ételt, rovarriasztót vagy más folyadékot juttat a vízzáró tömítésekre.
  • Nagy sebességű vagy nagynyomású víznek tegye ki az óráját, amely a tömítéseken keresztül haladva károsodást okoz; ez vízi síelés, búvárkodás vagy csúszdán történő lejtéskor történhet meg.
  • Ha óráját szaunában vagy gőzfürdőben viszi, az páralecsapódást okozhat az óra belsejében.

Honnan tudom, hogy az Apple órám még vízálló?

Minél idősebb lesz az Apple Watch, annál kevésbé lesz vízálló. Ennek oka, hogy a vízzáró tömítések idővel romlanak, és végül hagyják, hogy a víz a készülék belsejébe kerüljön.

Sajnos nincs mód az Apple Watch vízállóságának tesztelésére. Azt sem lehet visszazárni, ha úgy gondolja, hogy a vízzáró tömítések nem működnek.

Az Apple nem jelzi, mennyi időbe telhet, amíg az Apple Watch elveszíti vízállóságát. Javasoljuk, hogy az első év után fokozott körültekintéssel járjon el, ekkor az Apple a szokásos garancia hatálya alatt leáll.

Pontosan mennyire vízálló az Apple Watch?

Vízálló helyett minden Apple Watch vízálló. Ennek a vízállóságnak a szintje azonban az adott modelltől függően változik.

A különböző Apple órák vízállósága különböző.

Az alábbiakban ismertettük az Apple Watch vízállóságának két szintjét, a 2. (és későbbi) vagy az 1. (és korábbi) sorokra osztva.

Ha nem tudja, melyik Apple Watch modell van, akkor nézze meg az Apple weboldalának ezen oldalát.

Vízállóság az Apple Watch Series 2 vagy újabbnál

Az Apple Watch Series 2, Series 3, Series 4 és Series 5 modellek vízállóak 50 m³-ig.

Az Apple az Apple Watch oldalán úszás ötletét hirdeti a weboldalán. Képhitel: Apple

Ez azt jelenti, hogy az Apple Watch-ot 50 méter mélységbe merítheti, és rendben kell lennie. Mielőtt ezt megtenné, nyissa meg a Vezérlőközpontot, és állítsa Vízzár módba az óráját a védelem érdekében.

Vízzár módban az érintőképernyő nem reagál, hogy elkerülje a véletlenszerű koppanásokat. A Vízzár módból való kilépéshez forgassa a Digitális Koronát, amíg a csepp ikon meg nem telik. Ez magas hangfrekvenciákat is lejátsz, hogy vizet engedjen ki az Apple Watch hangszóróiból.

Az Apple az úszást az Workout alkalmazásba foglalja.

Az Apple vízalapú tevékenységeket is tartalmaz az Apple Watch Series 2 vagy újabb verziójának Workout alkalmazásában. Kövesse nyomon a medencéjét vagy a nyílt vízi úszásokat az alkalmazás segítségével; amikor ezt megteszi, az Apple Watch automatikusan aktiválja a Vízzár módot.

Ha az Apple Watch más, csak tiszta vízzel nedvesedik, akkor tiszta víz alatt öblítse le, mielőtt hagyná megszáradni. Ezzel elkerülhető a sós víz, a szódavíz, az izzadtság és más folyadékok, amelyek káros só- vagy ásványianyag-maradványokat hagynak az Apple Watchon.

Vízállóság az Apple Watch 1. vagy korábbi sorozatához

Az Apple az Apple Watch (1. generáció) és az Apple Watch Series 1 minősítést IPX7 vízállónak minősíti. Ez azt jelenti, hogy fröccsenésállóak, de kerülje a víz alá merülést vagy az úszást.

Az Apple Watch korai modelljei izzadságállóak. Képhitel: Apple

Ezeknek a korábbi Apple Watch modelleknek a vízállósága véd az esőbe kerüléstől, a kézmosástól és az izzadástól edzés közben.

Ha úszni szeretne az Apple Watchdal, frissítsen egy 2-es vagy újabb sorozatra.

Az Apple Watch (1. generáció) és az Apple Watch Series 1 készülékeknek nincs vízzárási módja. Ha nedves lesz, szárítsa meg a külsejét, amennyire csak lehetséges, szöszmentes ruhával. Ezután tegye az óráját a hangszóróval lefelé, és várja meg, amíg a megmaradt víz ki nem csöpög vagy elpárolog.

Mennyire vízálló az Apple Watch Band?

Csak azért, mert az Apple Watch vízálló, ez nem azt jelenti, hogy az Apple Watch zenekarok. Kimondottan, Az Apple rozsdamentes acél vagy bőrszalagjai nem vízállóak.

A legtöbb Apple Watch szalag nem vízálló vagy vízálló. Képhitel: Apple

Kerülje ezeket a sávokat, amennyire csak lehetséges.

Ha úszni szeretne menni az Apple Watch-al, akkor ehhez Sport zenekart kell használnia.

Tudja meg, mit kell tennie, ha nedves az órája

Bár minden Apple Watch vízálló, és a legtöbbjük jól használható az úszáshoz, ennek ellenére mégis problémákat tapasztalhat. Az Apple vízállónak jelölné az órát, ha nem ez lenne a helyzet.

Legtöbbször ez a hangszóró portjában vagy a képernyőn található maradék víznek köszönhető. Általában úgy javíthatja, hogy elegendő időt hagy az Apple Watch kiszáradására.

Ha ez nem működik, nézze meg a következő bejegyzést, amely részletesen ismerteti a további hibaelhárítási lépéseket, ha az Apple Watch nedves állapotban leáll.

Legutóbbi hozzászólások