Ez a speciális Unicode karakter láthatatlanná teheti az iOS mappákat

Próbálja ki: Nyisson meg egy mappát iOS-eszközén. Nevezze át és törölje az összes karaktert a mappa nevéből. Koppintson a Kész elemre.

Ekkor a mappa eredeti neve ott fog megjelenni, ahonnan elkezdődött. Az Apple ugyanis nem engedélyezi az üres mappanevek használatát az iOS-en - vagy bármely operációs rendszerén.

Nagyrészt ez nem igazán probléma. Hasznos, ha címkék vannak a mappákban, mivel így könnyebben megismerhető, hogy hol van tárolva.

De vannak köztünk a minimalisták és a dizájn-hozzáértés, akik sokkal inkább szeretnék üres mappa címkék használatát. Nehéz azt állítani, hogy az üres mappákkal teli alkalmazásrács meglehetősen letisztult és letisztult megjelenésű.

ÖSSZEFÜGGŐ:

 • Alkalmazások átrendezése iPhone-on és iPad-en
 • Az Apple-eszközökre vonatkozó megjegyzések rendezése
 • A Fájlok alkalmazás legjobb funkcióinak használata iOS-eszközén
 • Hogyan állítsunk be iPad-t egy idős felhasználó számára

Időről időre megjelenik egy hiba vagy „hack”, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy valóban kitöröljék a mappaneveket. Ezeket a hibákat végül mégis javítják.

Szerencsénkre van egy nem javított módszer arra, hogy „üres” mappaneveket kapjunk az iOS-en belül - és az iOS-eszköz börtönbontása nélkül sem. A legjobb az egészben, hogy valószínűleg hosszú távon itt van.

Hogyan lehet láthatatlan mappaneveket szerezni

Noha az évek során számos módszer létezik az „üres” mappanevek megszerzésére, ezekhez általában szükség van egy kis finomításra. Ez a megoldás nem így van.

 • IOS-eszközén érintse meg és tartsa az üres helyet a zárójelek között: [⠀]
 • Ha be van jelölve, koppintson a Másolás elemre.
 • Most lépjen a Kezdőképernyőre, és érintse meg a kívánt mappát.
 • Érintse meg és tartsa lenyomva a mappa nevét a szerkesztési mód megjelenítéséhez.
 • Törölje az összes karaktert az aktuális mappa nevéből.
 • Ezután illessze be a korábban másolt üres karaktert a mappa neve mezőbe.
 • Hit Done.

Hasonló megjegyzés: a speciális banktér a macOS-on is működik. Csak másolja a Mac számítógépére, és illessze be egy mappanév beviteli mezőbe. Egy üres macOS mappát kell hagynia.

Miért működik ez?

Az „üres hely” használatával láthatatlan mappaneveket hozhat létre, mivel ez technikailag nem üres hely. Így van, bár a zárójelek [⠀] közötti hely üres helynek tűnik, az operációs rendszerek nem kezelik így.

Ehelyett a fenti zárójelek közötti üres hely valójában egy speciális Unicode karakter. Ez egy „banktér” Braille-írással, Unicode karakter U + 2800.

Mivel ez nem az a tipikus üres hely, amelyet a szóköz megérintésével kapna, az iOS és a macOS valójában normál karakterként regisztrálja, mint bármely más betűt vagy számot.

Hasonló megjegyzés: ez nem feltétlenül hiba. Ellentétben néhány más, a mappanevek törlésével kapcsolatos iOS-feltöréssel, a Braille Unicode karakter az eszköz újraindításával és a szoftverfrissítésekkel megmarad. Az iOS összes régi és legújabb verzióján is tesztelték, beleértve a legújabb iOS 12.1.4 frissítést és az iOS 12.2 bétákat.

Továbbá, mivel a speciális Unicode karakterek körüli ismeretek meglehetősen hiányosak és homályosak, az Apple nem valószínű, hogy időt szakít erre a hibára. Valójában talán nem éri meg az erőfeszítést, hogy még az üres Braille-írás viselkedését is megváltoztassa

Természetesen nincs garancia arra sem, hogy a megoldás örökre javítatlan marad. Ám időközben jó hosszú távú megoldás lehet a mappanevek kitörléséhez.

Legutóbbi hozzászólások