Az iPhone tárhelye megtelt? Tippek az iOS iMessage adatok kezeléséhez

Az iOS elképesztő és gazdag üzenetélményt nyújt. De az összes hozzáadott funkciónak ára van, főleg az iMessage adatai. Az iOS 10+ és különösen az iMessage most sokkal többet emészt fel iPhone adataiból és memóriájából.

Ennyi információ és kevés hely. Ez gyakori panasz nekünk, iPhone felhasználóknak, akik nem rendelkeznek azzal a luxussal, hogy csak szükség esetén tárhelyet adnak hozzá microSD-kártyán keresztül. Megtervez valaha az Apple egy iPhone-t és iPad-et ezzel a nagyon kívánatos funkcióval, amelyet az Android-felhasználók természetesnek vesznek ??? A MicroSD kártyák egyre nagyobbak és olcsóbbak. Miközben az iPhone-ok folyamatosan ...

A Samsung szerint manapság a memória kifogyásának nem szabad lennie, és ennél többet nem tudnék elfogadni! A múlté kell, hogy legyen.

De az iPhone-felhasználók számára a memória és a tárhely elfogyása tény. És ez teljesen szar!

Mindannyiunknak menedzserként kell cselekednünk

Úgy döntök, hogy a világos oldalra nézek; a fű a zöldebb érv.

És ez az, hogy a kezünkben lévő tárterület korlátozásával kénytelenek vagyunk kezelni a tárhelyünket. Jóban vagy rosszban, valójában a természetvédelemre és a szervezésre kell gondolnunk.

Stratégiákat kell kidolgoznunk, és fontossági sorrendbe kell állítanunk azt, amire szükségünk van és amire vágyunk, és amire nincs szükségünk vagy vágyunk. Gondoljunk erre úgy, hogy ez egy életóra - kiváló oktatás az élet minden területén.

Tehát van egy ezüst bélés.

Ezekből a citromokból valóban készíthetünk limonádét.

Térjünk rá!

iDevice Alerts: Veszély előre!

Ha azt a rettegett riasztást kapja, hogy „a tárolás majdnem megtelt” vagy „a memória-figyelmeztető eszközben kevés a memória”, akkor hallgassa meg! Még akkor is, ha nem ezt az üzenetet kapja még, itt az ideje, hogy proaktív legyen és átvegye az irányítást. A krízist mindig jobb kezelni, mielőtt bekövetkezne.

Eljött tehát az idő, hogy foglalkozzunk vele. Fogadja el sorsát, mindazok az iPhone-tulajdonosok, akik belépnek. Ideje megítélni, hogy valóban meg kell-e őriznie ezeket az adatokat.

A legújabb Data Hog, az Messages alkalmazás és az iMessage

Az egyik első dolog, amit mindannyiunknak meg kell vizsgálnunk, a szöveges és az iMessage-adatok. Az iOS összes fantasztikus iMessage funkciójával üzeneteink sok (és sokra gondolok) iDevice-tárhelyünk felhasználására képesek.

Gondoljon arra, hogy hány üzenetet tárol az iPhone? Több barátom hónapok, netán évek óta nem törölt egyetlen szöveget sem. Mi az értelme? Még ha ez az üzenet értékes is, akkor is vannak olyan tárolási módok, amelyek nem jelentenek „szinte teljes tárhely” figyelmeztetést.

Tehát vállaljuk el, hogy korlátozzuk az iMessage adatainkat és azt, hogy hány üzenetet tárolunk az iPhone készülékeinken. A legutóbbi szövegek megőrzésével és a régebbiek törlésével tárhelyet nyitunk, ÉS segítjük iPhone-jainkat, valamint üzenetalkalmazásaink hatékony és gyors működését.

De ezek az üzenetek valóban fontosak

Azoknak, akiknek olyan üzeneteik vannak, amelyeket feltétlenül mentenie kell, van néhány javaslatom:

 1. Készítsen biztonsági másolatot iPhone-járól a nagyon fontos üzenetek (VIM-ek) mentéséhez
 2. Készítsen képernyőképeket a VIM-ekről a bekapcsoló és a home gombok egyidejű megnyomásával
 3. Ehhez természetesen van egy alkalmazás! Ezért próbálja ki a PhoneView, az iExplorer vagy a TouchCopy szolgáltatásunkat az üzenetek archiválásához

Mentse a szöveges üzenet képeit a Fotók alkalmazásba

Ha nem menti az Üzenet fotóit kifejezetten a Fotók alkalmazásba, akkor a szöveges / üzenetről készült fotóit nem tárolja máshol. Az Üzenet alkalmazásain, az e-mail alkalmazásokon és más, harmadik féltől származó alkalmazásokon keresztül érkező fényképeket a rendszer nem menti automatikusan a Fotók alkalmazásba. Ezt szándékosan kell tennie.

Nézze meg ezt a két cikket, és győződjön meg róla, hogy fényképeit a Fotók alkalmazásba menti!

 1. Hogyan lehet gyorsan menteni az összes képet a szöveges üzenetekből az iPhone készülékre
 2. Az iMessage képek mentése fényképként az iPhone készülékre

Mielőtt tovább mennénk, vessünk egy pillantást, és nézzük meg, mennyi helyet foglalnak üzenetei.

Ellenőrizze az iDevice tárhelyét

 1. Menj Beállítások> Általános
 2. IOS 11 vagy újabb verzió esetén válassza az iPhone (vagy iPad) tárhelyet
 3. IOS 10 és régebbi verziók esetén lásd: Tárolás és iCloud használat
  1. Koppintson a Tárhely kezelése elemre

A Tárolásban a Használt és az Elérhető felsorolás látható. A Használt mindent tartalmaz, az alkalmazásoktól a tartalomig és az operációs rendszerig. A rendelkezésre álló mennyiség az iPhone-on vagy egy másik iDevice-en maradt szabad hely mennyisége. A jelenlegi ökölszabály az, hogy ha a rendelkezésre álló tárhely 10 GB (igen gigabájt) alatt van, akkor töltsön el egy kis időt az információk rendszerezésével, és kezdje el az extrák nyírását.

Mivel sokunknak van körülbelül 16 GB-os iPhone-ja, 10 GB rendelkezésre álló hely nem reális. S

o az Apple ToolBoxnál, javasoljuk, hogy mindig legyen a teljes eredeti tárhely legalább 25% -a rendelkezésre.

A matematika, vagyis egy 16 GB-os telefon esetében azt javasoljuk, hogy legalább 4 GB szabad tárhely legyen.

Egy dolog, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, az az, hogy iPhone vagy egy másik iDevice mindig igényel bizonyos mennyiségű szabad helyet.  

Az iPhone-ok nem működnek jól, ha a tárhelykorlátok közelében vannak. A tünetek közé tartozik a lassú reakció, az összeomlás, a nem reagálás és a rendszer általános letargiája.

Tehát az iPhone vagy más iDevice tisztítása olyan, mint otthonának megtisztítása - szükséges gonoszság.

IOS 11 vagy újabb verziót használ?

Ha iOS 11 vagy újabb rendszert használ, az Apple néhány nagyon jó funkcióval egészítette ki az iMessage Storage beállításait, beleértve a manuális és automatikus tárhely-mentési funkciókat, például a szövegekből törölni kívánt képek kiválasztását és kiválasztását!

Ráadásul az iOS 11.4 tartalmazta a régóta várt Messages funkciót az iCloudban!

Olvassa el cikkünket, hogyan kell törölni az iPhone üzeneteket Dokumentumok és adatok az iOS11 és 12 rendszerrel, és kezdje el!

Fúrás a tárolóba

A Tárolás kezelése elemre koppintva megmutatja, hogy az egyes alkalmazások mennyi helyet foglalnak el. Ha az Üzenetek a lista tetején vagy annak tetején van, itt az ideje, hogy az Üzeneteket diétára állítsa.

A legegyszerűbb módszer automatikusan beállítani az időkorlátokat, amelyeket az iPhone megtart.

Ez nagyszerű lehetőség azok számára, akik nem akarnak túl sok időt szánni az iMessage-adatok és a tárhely-felhasználás nyomon követésére.

További előny, hogy az időkorlát beállításakor az iDevice törli az összes üzenetet és az esetleges mellékleteket, amelyek gyakran a nagyobb adat-disznók.

Csak győződjön meg arról, hogy ha bármelyik elküldött melléklet fontos Önnek, mentse el máshova, hogy ne törölje az iDevice-ből.

Például, ha egy barát küld egy képet az iMessage-en keresztül, mentse el a fotóiba. Így, amikor a készülék eléri az üzenet törléséhez meghatározott határidőt, akkor is vannak ezek az értelmes mellékletek.

Időkorlátok beállítása az üzenetekre

 1. Menj Beállítások> Üzenetek elemre
 2. Görgessen lefelé a Üzenetelőzmények
 3. Az Üzenetek megőrzése alatt módosítsa a korlátot 30 napra
  1. Más lehetőségek: 1 év vagy örökké (nem ajánljuk örökké)
 4. Ezután görgessen lefelé a Hangüzenetek
  1. A Lejárat alatt váltson 2 perc múlva értékre

Állítsa be a képminőséget

Legyen alapértelmezett: Az iMessage és az Messages jobb minőségű képeket küld. A legtöbb esetben az a fontos, hogy a barátod látja a képet, így a kiváló minőségű kép küldése nem kritikus.

A képméret csökkentésével barátja jobban kezelheti az üzenetek tárhelyét. Ez mindenki számára előnyös.

Erősen javasoljuk ennek a beállításnak a megváltoztatását az iDevice és a címzettek eszközeinek megtakarítása érdekében.

Ha aggódsz a túl sok minőség elvesztése miatt, próbáld ki. Nézze meg, észrevesz-e Ön vagy barátai különbséget.

 1. Menj Beállítások> Üzenetek elemre
 2. Görgessen végig lefelé
 3. Toggle “Alacsony minőségű képmód”BE (zöld)
  1. Ez rosszabb minőségű képeket küld a címzetteknek
   1. Ne aggódj - a minőség még mindig baromi jó

Az ismeretlen küldők szűrése

Az üzenetek által elfogyasztott terület korlátozásának másik módja az, ha kiszűri az olyan üzeneteket, amelyek nem szerepelnek a névjegyeiben. A funkció bekapcsolása nem távolítja el ezeket az üzeneteket, hanem külön területre helyezi őket az ellenőrzés és törlés céljából. Az összes üzenet egy lépésben történő törlése szintén lehetséges.

 1. Menj Beállítások> Üzenetek elemre
 2. Görgessen lefelé a Ismeretlen küldők szűrése
 3. Kapcsolja be ezt a funkciót BE (zöld)

És természetesen van erre egy alkalmazás!

Alkalmazások az iMessages és egyebek mentésére

Ha az üzenetek és a csatolt fotók, videók stb. Törlésének gondolata megrémít, ne féljen! Vannak alkalmazások csak neked.

A PhoneView egyike azon számos alkalmazásnak, amelyek mentik az iMessage beszélgetéseit az SMS-en, a Whats App-on, sőt a hangposta- és hívásnaplókon kívül.

A társaihoz hasonlóan a PhoneView is ezeket az adatokat az Apple számítógépére menti (Windows számára még nincs verzió).

A letöltés után egyszerűen csatlakoztassa az iPhone-t vagy egy másik iDevice-t a számítógépéhez, és nyissa meg a PhoneView alkalmazást. Csak egy kattintással vigye át az összes iMessage-t vagy más üzenetet a számítógépére. A PhoneView PDF-fájlként menti a szöveget.

Ezenkívül a PhoneView fényképeket, videókat, hangpostát, zenét, névjegyeket és egyéb adatokat is továbbít és ment az iDevices-ből.

Az átvitel után manuálisan törli a beszélgetéseket az Üzenetek alkalmazáson keresztül, vagy automatikusan az időkorlát funkcióval.

A PhoneView ingyenes próbaverziót és egy életre szóló egyszeri vásárlást kínál, ára jelenleg 29,95 USD. Alternatívák a MobileTrans, az AnyTrans és mások. A legtöbb ingyenes próbaverziót kínál.

Alkalmazások az iMessages adatok és egyebek törléséhez

Azoknak az embereknek, akik nem akarnak időkorlátot beállítani, de még szeretnék vagy meg kell tisztítaniuk az iMessage adat-gyorsítótárát, van néhány harmadik féltől származó megoldás az Ön számára.

Van egy csomó alkalmazás, amelyek segítenek az iPhone és más iDevice készülékek karcsúsításában. Az olyan programok, mint a PhoneClean, az iMyfone Unmate, az iBackupBot és mások, segítenek az iMessage-adatok eltávolításában, az egyéb óriási fájlok, ideiglenes fájlok és egyéb alkalmazás-gyorsítótárak tisztításán kívül.

E programok többsége ingyenes próbaverziókat kínál, amelyet egyszeri fizetés követ, ha úgy dönt, hogy megtartja a programot.

Üzenetek kézi törlése

Ha manuálisan szeretné törölni az üzeneteket, több lehetőség is rendelkezésre áll.

Minden üzenet egyesével történő törlése

 1. Érintse meg és tartsa lenyomva az üzenetbeszélgetést a törölni kívánt üzenetbuboréknál, majd koppintson a Továbbiak elemre
 2. Koppintson a kukára, majd az Üzenet törlése elemre
 3. Az összes üzenet törléséhez érintse meg az Összes törlése elemet a bal felső sarokban

Egy teljes beszélgetés törlése

 1. Nyissa meg az Üzenetek elemet
 2. Húzza balra az ujját a törölni kívánt beszélgetés felett
 3. Koppintson a Törlés elemre

Több beszélgetés törlése

 1. Nyissa meg az Üzenetek elemet
 2. Koppintson a Szerkesztés elemre a bal felső sarokban
 3. Koppintson a beszélgetés melletti körre
 4. Koppintson a Törlés elemre a jobb alsó sarokban

Az összes üzenet törlése az iPhone tárhelyről

Nem vagyunk biztosak benne, hogy ez miért működik, de olvasóink arról számolnak be, hogy az a trükk, hogy csökkentse az üzenettároló méretét iPhone-ján.

 1. Válassza a lehetőséget Beállítások> Általános> Spotlight Search
 2. Törölje az Üzenetek bejelölését a Spotlight keresésben
 3. Töröljön minden üzenetet, amely az Üzenetek alkalmazásban jelenik meg
 4. Nyissa meg a többfeladatos sávot a Kezdőlap gomb kétszeri megérintésével
 5. Zárja be az összes futó alkalmazást
 6. Indítsa újra a telefont

Ha végzett, ne felejtse el újra engedélyezni az Üzeneteket a Spotlight Keresésben. Válassza a lehetőséget Beállítások> Általános> Spotlight Search és kapcsolja BE.

Szükség esetén ismételje meg ezt a folyamatot többször. Ez valóban attól függ, hogy az Üzenetek alkalmazás mekkora tárhelyet foglal el. Minden alkalommal ellenőrizze az üzenet tárhelyét a következővel:Beállítások> Általános> Tárhely (VAGY Tárhely és iCloud-használat> Tárhely kezelése.)

A folyamat elvégzése után az MB vagy GB minden alkalommal csak néhány száz MB-tal csökkenhet. Ne aggódjon, ez normális és várható. Csak ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az Üzenetek alkalmazás szintje alacsony (például 100 MB vagy kevesebb).

Ha az iMessage adatai még mindig rengeteg tárhelyet foglalnak el

Ha a fenti javaslatok nem működtek, és az iPhone vagy az iDevice továbbra is jelentős mennyiségű adatot tartalmaz, amelyet az Messages használ, akkor a legjobb gyakorlat az iDevice biztonsági mentése és visszaállítása az iCloud vagy az iTunes segítségével. A visszaállítás kiüríti a gyorsítótárakat, beleértve az Üzeneteket is, és véglegesen eltávolítja a megmaradt adatokat.

Megelőző intézkedések szükségesek

Gyakran tisztítsa meg az üzeneteit. Győződjön meg arról, hogy gyakran kapcsolja ki a készüléket. Az iOS olyan önfenntartó funkciókat tartalmaz, amelyek CSAK indításkor futnak. A legjobb gyakorlat az, ha iPhone-ját vagy más iDevice-jét teljesen kikapcsolja (kikapcsolja), miközben kikapcsolja (lefekvés előtt). Tehát amikor felébred, bekapcsolja az iDevice-eket is.

forrás: alma

További tippek az iPhone tárolásáról

Ha további iPhone-tárolási tippeket keres, olvassa el átfogó cikkünket arról, hogyan szabadíthat fel helyet az összes iDevice készülékén. Ne felejtsük el, hogy az iDevices tárhelyének megtisztításának megtanulása segíti őket abban, hogy egészségesek maradjanak és hatékonyan működjenek, így éveken át nagyszerű felhasználást kapunk belőlük!

Ha az iMessage és az Messages nem működik megfelelően, nézze meg ezt a cikket.

Legutóbbi hozzászólások