Kérdések és válaszok - Miért nem működik a Surround Sound az Apple TV 4 vagy az Apple TV 4K készülékemen?

Kérdések és válaszok - Miért nem működik a Surround Sound az Apple TV 4 vagy 4K készülékemen?

Az Apple TV 4 egyik ígérete a 7.1 Surround hang. Ezt a hangbeállítást a Siri által működtetett távvezérlőn kívüli fő funkciónak szánják. Sajnos sok ember tapasztalt problémákat az Apple TV 4 hangjának beállításakor. Az egyik figyelemre méltó terület az Apple TV hangbeállításai között található.

Az Apple TV hangbeállításainak megtalálásához lépjen a Beállítások> Videó és audió> Térhatás menüpontra.

Apple TV automatikus beállítása

Ha az audio beállítást „Auto” -ra állítja, akkor az kétcsatornás PCM-re, 7.1-es PCM-en pedig zenéket és TV-műsorokat küld. És amikor a kimenetet Dolby Surround-ra állítja, mindenből Dolby Digital 5.1 lesz. Még a zene is keveredik a DD 5.1-be. Tehát Auto = veszteségmentes, a Dolby Surround mindent Dolby-ba kódol. Úgy tűnik, hogy nincs igazi bitfolyam.

Az Apple TV 3-nak nem volt ilyen problémája. A 7.1-es beállítás használatának legjobb tétje az, ha megbizonyosodik arról, hogy a hangbeállítás „Auto” -ra mutat. Így a 7.1-es filmjeit surround módban élvezheti a meglévő rendszereiből.

Úgy gondolom, hogy inkább az a kérdés, hogy az ATV 4 egységben hogyan címkézték fel a dolgokat.

És ne feledje, hogy nem minden tartalom kínál térhatású hangot.

Állítsa be a legjobb hangot az Apple TV-hez

  • Csatlakoztassa Apple TV-jét HDMI-n keresztül közvetlenül az audiovevőhöz
    • Támogatnia kell az LPCM-t (tömörítetlen vagy veszteségmentes hangformátumok) vagy a Dolby Digital Audio-t (tömörített többcsatornás audio-formátumok 7.1 és 5.1)
    • Sajnos sok régebbi vevő nem rendelkezik HDMI-porttal - ebben az esetben futtassa az Apple TV-t a TV-jéhez, a TV-készülékét pedig a vevőhöz (ha a TV-készüléke rendelkezik optikai hanggal, akkor csatlakozzon a TV optikai és a vevő optikai portjához) VAGY használja a televízió digitális hangkimenete AVR-jére
  • Menj Beállítások> Videó és audio> Térhatás
  • Válassza a lehetőséget A rendelkezésre álló legjobb minőség

Kérdések és válaszok - Mi történt az Optical Sound Port kapcsolatokkal? Az optikai portot már nem találom a készüléken

Az Apple TV 4 vagy 4K támogatja a Dolby Digital surround hangzás új és továbbfejlesztett változatát - 7.1. Az Apple TV 3 csak az 5.1-et támogatta.

Az ATV4 / 4K kialakítás az optikai kimenetet HDMI portra cserélte. Az ATV4 / 4K készüléket HDMI kábellel kell csatlakoztatnia a hangvevőhöz. Ezután csatlakoztasson egy HDMI-kábelt a térhatású vevőkészülékből a TV-hez. Például az Apple TV-t HDMI-n keresztül csatlakoztatom az Onkyo vevőhöz. És az Onkyo vevő csatlakoztatva van a tévémhez.

Csak csatlakoztassa az Apple TV-jének HDMI-jét a vevőhöz, és hagyja, hogy a vevő kivegye a hangot, majd továbbítsa a videót egy további HDMI-kábelen keresztül, amely közvetlenül a televízióba kerül.

Az ATV3-ról ATV4 / 4K-ra frissítő embereket nem izgatta ez a funkció. Ha ezzel a frissítéssel a kerítésen ül, kérjük, vásárlás előtt nézze meg ezt a funkciót.

A vevő nem támogatja az Apple TV 4K készülékét?

Sokan felfedezik, hogy régebbi vevőik nem csatlakoznak az új Apple TV 4k-hez, mert ez a régi AV-vevő nem támogatja az átvitelt. Igen, egyszerűen kicserélheti a vevőt egy új modellre - de ez gyakran nagy költséget jelent. És sok ember imádja a jelenlegi vevőegységét, és még nem akar nyugdíjba vonulni.

Szerezzen be egy harmadik féltől származó audio tartozékot

Választhat egy HDMI-Toslink (optikai hang) elszívót is. Ez az eszköz a TV-készülék és az Apple TV között működik, és az Apple TV HDMI-csatlakozását egy külön dobozon keresztül irányítja, amely elválasztja a HDMI-videojelet és az audio-jelet. Ahhoz, hogy ez működjön, szükség lesz egy tartalék tápcsatlakozóra és egy extra HDMI-kábelre. Nem biztos abban, hogy van-e értelme ennek a további rezsiköltségnek és sok értéket nyújt-e. Tehát, ha Ön optikai audiokimeneti ventilátor, kérjük, ellenőrizze az új specifikációkat.

A másik lehetőség, hogy kihasználja a HDMI-kapcsolatot, az, hogy a jelét az OPPO BDP lejátszón keresztül továbbítja, ha rendelkezik ilyen csúcskategóriás Blu-Ray lejátszóval. Az OPPO egység fantasztikus munkát végez mind a videó, mind az audio jel feldolgozásában, és jó néhány konfigurációs lehetőséget kínál.

Olvasói tippek

  • Az AppleTV alapértelmezés szerint sztereó LPCM-t ad ki az alkalmazás képernyőn, de a különféle alkalmazások vagy tömörítetlen többcsatornás LPCM-t képesek kiadni (például az 5.1-es LPCM-en keresztül nem gyulladna meg egy dekóderlámpa), belsőleg dekódolják a tömörített tartalmat LPCM-re, majd ezt továbbíthatják, vagy passthrough kódolt tartalmat a vevőnek (ami beindítja a vevő kódolását). Az Infuse egy olyan alkalmazás, amely keresztülhalad a tartalmon (csak a pro verzió). Teljesen alkalmazás- és tartalomalapú
  • A hangminőség az eszköztől függ, amely közvetlenül csatlakozik az Apple TV-hez. Tehát, ha az Apple TV-t közvetlenül egy televízióhoz vagy egy régebbi vevőhöz csatlakoztatja, amely CSAK sztereo minőségű hangot támogat, akkor sztereó minőségű hangot hall, még 7.1 vagy 5.1 tartalom lejátszása közben is
  • Talán jobb megoldás, ha külső 4K HDMI osztót használ, és hozzáad egy második HDMI kimenetet. Így az egyik a TV-hez, a másik az AV-vevőhöz megy. Úgy értem, az Apple-nek alapértelmezés szerint hozzá kellett volna adnia 2 HDMI kimenetet!

Legutóbbi hozzászólások