Miért mondja az iPhone készülék, hogy nincs SIM, és mit tehetek a javítás érdekében?

Röviddel az iPhone 4 bevezetése után sok korai alkalmazó megállapította, hogy a SIM-kártyáját nem ismerik fel. Hibaüzenetek bombázták a felhasználókat, és azt mondták, hogy „Nincs telepítve SIM-kártya”, és nem volt egyértelmű módja annak kijavítására.

Bármely iPhone-on problémája lehet a SIM-kártyával.

Az iPhone 4 már régóta a múltban van, de a Nincs SIM probléma továbbra is gyakori probléma az iPhone felhasználók számára. Akár iPhone XS vagy iPhone XR készülékkel is!

Az alábbiakban megtudhatja, mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Javítsa ki a SIM-kártyát az alábbi gyors tippekkel:

 1. Győződjön meg róla, hogy a cellaterve aktív.
 2. Frissítse az iOS-t iPhone-ján.
 3. Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra eszközét.
 4. Ellenőrizze a szolgáltató beállításainak frissítéseit.
 5. Vegye ki, ellenőrizze és helyezze vissza a SIM-kártyát.
 6. Próbálkozzon másik SIM-kártyával.
 7. A hálózati beállítások visszaállítása.
 8. Állítsa vissza iPhone készülékét a gyári beállításokra. (VIGYÁZAT: Ez téglát adhat az iPhone készülékére)
 9. Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Miért mondja az iPhone, hogy nincs behelyezve SIM-kártya?

Az iPhone a következő üzenetek bármelyikét adhatja, ha a SIM-kártya nem működik megfelelően:

 • Nincs SIM
 • Nincs telepítve SIM kártya
 • Érvénytelen SIM-kártya
 • Helyezze be a SIM-kártyát

Ez a probléma akkor fordul elő, amikor az iPhone nem tudja észlelni a készülékben lévő SIM-kártyát. Ennek oka lehet, hogy nincs ott SIM-kártya. Ennek oka lehet, hogy a SIM-kártya ki van húzva. Vagy lehet, hogy a szoftver nem működik megfelelően.

Bármi is legyen az ok, ezek az üzenetek folyamatosan jelennek meg, amíg meg nem javítja. Az alábbiakban elmondjuk, hogyan kell ezt megtenni. Alternatív megoldásként megtudhatja, mit kell tennie, ha iPhone-ján a Keresés vagy a Nincs szolgáltatás felirat szerepel.

Használhat iPhone-t SIM-kártya nélkül?

Ha a SIM-kártya nem működik, egyszerűen kiveheti az iPhone-ból. De ez azt jelenti, hogy folyamatosan kapsz egy üzenetet:

Nincs telepítve SIM-kártya.

Távolítsa el teljesen a SIM-kártyát iPhone-járól, ha nem akarja használni. Kép az iFixit-ből.

Nincs mód arra, hogy megakadályozzuk, hogy ez az üzenet megjelenjen anélkül, hogy börtönbe döntenék az iPhone-t. Lehet, hogy könnyebb megtalálni egy nem használt SIM-kártyát, amelyet inkább iPhone-jában tarthatna. Érdekes lehet elolvasni egy másik bejegyzésünket, amely arról szól, hogy az iPhone-ból iPod touch-ot kell csinálni.

Hogyan távolíthatja el a SIM-kártyát egy iPhone-ból?

Vegye ki iPhone készülékét a tokjából, és keressen egy téglalap alakú nyílást a készülék szélén. Ez a SIM tálca - a SIM kártya benne van.

Távolítsa el a SIM-tálcát az iPhone készülékéhez kapott SIM-eszközzel vagy egyenesített gemkapocs segítségével. Tolja a végét a kis lyukba, amíg a tálca ki nem pattan. Csak egy kicsit pattan ki, de elég, ha megfogja, és meghúzza az út további részét.

Tegye ki a SIM-kártya tálcáját az Apple gemkapcsával.

Ha végzett, tolja vissza a SIM-tálcát a nyílásba - ügyelve arra, hogy a helyes út legyen. Vissza kattan a helyére, és egy síkban kell lennie az iPhone szélével.

Hogyan javíthatom ki, hogy a SIM-kártyám nem található?

Rengeteg megkérdőjelezhető megoldás található az interneten a Nincs SIM-kártya telepítve hibára az iPhone-okon.

Tényleg nem javasoljuk, hogy ezt tegye! Kép a MacWorld-ről.

Mivel annak oka, hogy a SIM-kártya nem csatlakozik megfelelően az iPhone készülékéhez, egyes felhasználók úgy döntöttek, hogy a szalagot a hátlapjukra helyezik, hogy megvastagodjanak, vagy az ideiglenes SIM-tálcákat alakítják ki, hogy nyomást gyakoroljanak a kártyára, és így jobb kapcsolatot teremtenek.

Még azt is láttam, hogy az emberek azt tanácsolják, csapd le az iPhone-t egy asztalra, hogy a SIM-kártya újra csatlakozzon!

Nem javasoljuk Bármi ezen megoldások közül. Mindannyian érvénytelenítenék a garancia vagy a fogyasztói törvények jogait, ha az Apple megtudná, hogy megtette őket. Sőt, károsodást vagy további problémákat okozhatnak az iPhone készülékén!

Ehelyett kövesse az alábbi lépéseket az iPhone biztonságos SIM-probléma megoldásához.

1. lépés: Győződjön meg róla, hogy a cellaterve aktív

Lehetséges, hogy a SIM-kártya leállt, mert problémát okozott a mobilszolgáltatója. Lehet, hogy le vannak eresztve egy cellatorony vagy más ismert probléma?

Jelentkezzen be a vezeték nélküli szolgáltató webhelyére fiókjának ellenőrzéséhez - kép az AT&T-től.

Lehet, hogy tévedésből bezárták a fiókját, vagy blokkolták a SIM-kártyát? Előfordul, hogy ez késedelmes fizetés után következik be, vagy ha ellopottnak nyilvánítja telefonját.

Ellenőrizze online a mobiltervét, és keressen új üzeneteket vagy értesítéseket. Ha nem lát semmit, hívja a mobilszolgáltatóját, és kérdezze meg, hogy fiókja továbbra is aktív-e.

2. lépés: Frissítse az iOS-t iPhone-ján

Amikor az iPhone azt mondja, hogy nincs SIM-kártya telepítve, akkor valószínű, hogy ez az operációs szoftver hibája. Az iOS-ben előforduló hibák viszonylag ritkák, de időnként előfordulnak. Javíthatja őket a legújabb szoftverre történő frissítéssel.

Amint az Apple talál egy szoftverhibát - mint az iPhone, azt gondolva, hogy nincs behelyezve SIM-kártya -, keményen dolgozik, hogy kiadja a javítást a következő frissítésben.

Keresse meg az iOS-frissítéseket, ha a SIM-kártya nem működik.

Menj Beállítások >Tábornok >Szoftver frissítés hogy új frissítéseket keressen az iPhone készülékén. Vagy csatlakoztassa az iTunes legújabb verzióját futtató számítógéphez. Töltse le és telepítse a megtaláltakat.

3. lépés: Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra az eszközt

A régi jó újraindítás lehet a trükk, amire szüksége van. Jó okból régi kedvenc. Minden alkalmazás bezárása és az iPhone újraindítása arra kényszeríti, hogy indítsa újra a háttérfolyamatokat, amelyek a problémák oka lehet.

Az iPhone újraindítása előtt zárja be az alkalmazásokat.

Húzza ujját felfelé a képernyő aljától, és középen szüneteltessen, vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra az összes megnyitott alkalmazás megtekintéséhez. A bezáráshoz nyomja le az egyes alkalmazásokat a képernyő tetejéről.

Ezután tartsa a gombot Alvás / ébrenlét gombot az iPhone oldalán. Csúsztassa a kikapcsoláshoz amikor megjelenik a felszólítás, és várjon 30 másodpercet, amíg iPhone teljesen kikapcsol.

Végül nyomja meg a gombot Alvás / ébrenlét gombot ismét az iPhone bekapcsolásához - remélhetőleg nem kap újra üzenetet a SIM-kártyáról!

Csúsztassa az iPhone kikapcsolásához, majd várjon egy percet, mielőtt újra bekapcsolná.

4. lépés: Ellenőrizze a szolgáltató beállításainak frissítéseit

A szolgáltató beállításainak frissítésének automatikusan meg kell történnie.

Amikor a cellahordozó megváltoztatja a rendszerét, az iPhone-nak automatikusan frissülnie kell. Mégis, néha a Carrier Settings Update csúszik a radar alá. Ez azt jelenti, hogy az iPhone már nem tud beszélni a hálózattal!

Menj Beállítások >Tábornok >Ról ről. Hagyja, hogy iPhone készüléke egy percig ezen az oldalon üljön - a Carrier Settings Frissítések után kutat a háttérben, és figyelmeztet, ha talál ilyeneket. Telepítse őket, ha igen.

5. lépés: Vegye ki, ellenőrizze és helyezze vissza a SIM-kártyát

Fizikai probléma lehet a SIM-kártyával vagy a SIM-tálcával, ami arra készteti iPhone-ját, hogy azt gondolja, nincs telepítve SIM-kártya.

Az iPhone SIM tálcák színe és mérete különbözik az egyes iPhone modelleknél. Kép az iFixit-ből.

Vegye ki a SIM-tálcát, és győződjön meg arról, hogy nincs behajlítva. Győződjön meg arról is, hogy teljesen be van helyezve az iPhone készülékéhez. Ha egy másik típusú iPhone SIM-tálcája van, akkor az nem fogja megfelelően csatlakoztatni a SIM-kártyát.

Ellenőrizze, hogy a SIM-kártyán nincsenek-e vízfoltok vagy karcolások. Bármelyik azt jelenti, hogy ki kell cserélnie. És ellenőrizze, hogy megfelelő méretű-e az iPhone készülékéhez.

Keressen egy kis fehér folyadék jelzőfület az iPhone készülékének SIM-tálca nyílásában. Ha ez a fül narancssárgára vagy pirosra vált, az azt jelentheti, hogy az iPhone folyékony károsodást szenvedett, ezért lehet, hogy nem ismeri fel a SIM-kártyáját!

Nézze meg a SIM-tálca nyílásában, hogy van-e folyadékkárosodás. Kép az Apple-től.

Tisztítsa meg a SIM-kártyát puha, nedves ruhával, és sűrített levegővel távolítsa el a törmeléket a SIM-tálca nyílásából. Győződjön meg arról, hogy a SIM-kártya teljesen száraz, mielőtt visszahelyezi az iPhone-ba.

6. lépés: Próbáljon ki egy másik SIM-kártyát

Lehetséges, hogy az adott SIM-kártya hibás. Ha van egy második aktív SIM-kártyája, vagy kölcsön tud kölcsönözni, helyezze be azt inkább az iPhone készülékébe.

A SIM-kártyák mérete meglehetősen különbözik! Kép a Macworld-től.

Győződjön meg arról, hogy a használt SIM-kártya megfelelő méretű-e az iPhone készülékéhez.Csak olyan méretű SIM-kártyát használjon, amelyet kézzel gyártottak le.

Használja iPhone-ját az új SIM-kártyával elég sokáig, hogy megtudja, még mindig felbukkan-e a Nincs SIM üzenet vagy sem. Ne aggódjon, ha nem tud telefonálni vagy internetet elérni - előfordulhat, hogy iPhone-ja egy másik hálózathoz van zárva.

Ha iPhone készüléke felismeri az új SIM-kártyát, akkor vegye fel a kapcsolatot mobilszolgáltatójával az eredeti kártya cseréjéhez.

7. lépés: Állítsa vissza a hálózati beállításokat

Az iPhone különböző háttérbeállításai megváltoztathatják a SIM-kártyával való működést. Visszaállíthatja őket, de ez azt is okozza, hogy iPhone elfelejt minden olyan Wi-Fi hálózatot, amelyhez korábban csatlakozott.

A hálózati beállítások visszaállítása után újra csatlakoznia kell a Wi-Fi hálózatokhoz.

Menj Beállítások >Tábornok >Visszaállítás. Válassza a lehetőséget A hálózati beállítások visszaállítása és kérésre írja be a jelszavát.

8. lépés: Állítsa vissza az iPhone gyári beállításait

VIGYÁZAT: Ez téglázhatja iPhone készülékét!

Az iPhone törlése előtt győződjön meg róla, hogy nemrégiben készített biztonsági másolatot!

Amikor visszaállít egy iPhone-t, a SIM-kártya segítségével aktiválja önmagát. Ha az iPhone nem tudja ezt megtenni, teljesen használhatatlanná válik! Csak akkor állítsa vissza az iPhone készülékét, ha van tartalék telefonja, ha rosszul sülne el.

A visszaállítás előtt készítsen biztonsági másolatot iPhone-járól. Ezt megteheti az iCloud segítségével, vagy csatlakoztathatja iPhone készülékét az iTunes rendszert futtató számítógéphez.

Javasoljuk, hogy állítsa vissza készülékét DFU mód használatával, amely a lehető legmélyebb szintű helyreállítás. Itt megtalálja az utasításokat a DFU módba való belépéshez minden iPhone esetében.

Alternatív megoldásként menjen a Beállítások >Tábornok >Visszaállítás. Válassza a lehetőséget Az összes tartalom és beállítás törlése majd kérésre adja meg a jelszavát és az Apple ID adatait.

Gyorsabb az összes tartalom és beállítás törlése az iPhone készülékről, de ez nem olyan alapos, mint a DFU mód használata.

9. lépés: Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, ha továbbra is üzeneteket kap az iPhone készülékén:

 • Nincs SIM
 • Nincs telepítve SIM kártya
 • Érvénytelen SIM-kártya
 • Helyezze be a SIM-kártyát

Látogasson el az Apple ügyfélszolgálat webhelyére, hogy beszéljen az Apple tanácsadóival, akik további hibaelhárítási segítséget kínálnak. Időpontot tűzhetnek ki a Genius bárba hardverdiagnosztika és javítás céljából.

Ha iPhone-ja egy évnél fiatalabb, és nem okoz véletlen sérülést, akkor az Apple jótállása alapján minden javításnak ingyenesnek kell lennie. Ellenkező esetben kérdezze meg a készülékével kapcsolatos fogyasztói törvényi jogokat.

Helyzettől és tartózkodási helyétől függően törvényes jogai alapján ingyenes javításra jogosult - az Apple képe.

Remélem, minden szükséges segítséget megkapott ebből a bejegyzésből. Ha az Ön SIM-kártyája továbbra sem működik, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mi mindent megteszünk, hogy segítsünk!

Legutóbbi hozzászólások