Az iCloud Photo Link letiltása, amikor fényképeket küld az iPhone készülékére

Az iOS 12-től kezdve az Apple megváltoztatta az alapértelmezett magatartást az Üzenetek útján történő megosztás körül, megzavarva egyes felhasználókat. Amikor az Üzenet alkalmazás megosztási funkcióján keresztül megpróbál több fényképet (négy vagy több) elküldeni a fotók alkalmazásból, az iOS összes képet egyesít és egy iCloud Photo linket jelenít meg az üzenet törzsében, ahelyett, hogy mindegyikbe bekerülne fotó külön az üzenetben.

Ebben a rövid cikkben megvizsgáljuk az iCloud Photo link szolgáltatás használatának néhány előnyét és hátrányát, és megvizsgáljuk a lehetséges megoldásokat, valamint bemutatjuk, hogyan teheti ezt meg egyszerűen az iOS 13 és az iPadOS Photos App alkalmazásban.

Hol van lehetőség az iCloud Photo link megkerülésére az iOS 13 rendszerben?

Az iOS 12-ben nem volt közvetlen módja az iCloud-fotólink megkerülésének, ha háromnál több fényképet osztottak meg a Fotók alkalmazással.

De jó hír, hogy az Apple végül meghallgatta a felhasználóikat, és továbbfejlesztette a fotómegosztási funkciókat az iOS 13 és az iPadOS rendszerben.

iCloud-fotómegosztás iOS 13 és iPadOS rendszerben: most már vannak lehetőségeink a Fotók alkalmazásban!

  • A megosztott fotók tartalmazhatnak vagy kizárhatnak helyadatokat
  • A légiesen elejtett fotók tartalmazhatnak vagy kizárhatnak minden fotóadatot
  • Küldhetünk fényképeket egyedi fényképfájlként VAGY kombinált iCloud Linkként

Így oszthatja meg a kiválasztott fényképeket az iCloud fotó link nélkül az iOS 13 + és az iPadOS rendszerhez

  • Nyisd ki Fotók App és koppintson rá Minden fotó fül (jobbra lent)
  • Érintse meg a Kijelölés elemet a képernyő jobb felső sarkában
  • Most válassza ki az elküldeni kívánt fényképeket a képek megérintésével
  • Ezután érintse meg a gombot Megosztás ikonra a képernyő bal alsó sarkában

    Érintse meg a Megosztás lehetőséget, miután kiválasztotta fényképeit és videóit.

  • Választ Lehetőségek a képernyő tetején (ezt könnyű kihagyni!)

    Az iOS 13 és az iPadOS új funkciókat és lehetőségeket kínál a fényképek megosztása során

  • A Küldés másként részben kiválaszthatja Egyéni fotók (videók) hogy megkerülje az iCloud linket

Az iCloud Photo linkek az alapértelmezettek az iOS 13 + és az iPadOS rendszerekben

Amikor iCloud-linkként osztja meg a kiválasztott fényképeket, az iPhone egyszerűen megosztja az URL-linket a felhasználóval, hogy a link segítségével felhasználhassák a képek megtekintését vagy letöltését.

Ha meg szeretné osztani a fényképeket, és nem a képekre mutató linket, akkor kövesse a fent felsorolt ​​lépéseket.

Szabályozhatja, hogy kik láthatják fényképei helyadatait, amikor megosztja képeit és videóit

Fotók küldésekor iOS 13+ vagy újabb operációs rendszereken és iPadOS-on is megadhatja a helyadatokat és a fényképadatokat

Az első a fényképek titkosságával kapcsolatos, amikor készen áll a megosztásra

  • Fotók készítésekor a kép helye körüli részletes metaadatokat rögzítik és fenntartják a képeken, más részletekkel együtt
  • Az iOS 13+ és az iPadOS rendszerben, amikor fotókat oszt meg / küld, kikapcsolhatja a helymegosztást Elhelyezkedés alatt váltani Tartalmazza
  • Toggling Elhelyezkedés kikapcsolva eltávolítja a megosztott fotók helyadatait
  • Az alapértelmezett beállítás a helyadatok (azaz a Elhelyezkedés be van kapcsolva)

Most már használhatja a „Full Original Capture” funkciót is, amikor fényképeit és videóit az Airdropon keresztül küldi

  • Ezt a funkciót hívták Minden fotó adat megőrzi a videók és képek eredeti minőségét, amikor az Airdropon keresztül megosztja őket, és tartalmazza a szerkesztési előzményeket, a metaadatokat, sőt a szűrők, effektusok és egyéb képszerkesztő döntések előzményeit
  • Toggle Az összes fényképadat a beállítás engedélyezéséhez
  • Az iOS letiltva Minden fotó adat alapértelmezés szerint

És nem, még nem szerkesztheti a fotó metaadatait az iOS 13 vagy az iPadOS rendszerben!

Gyakran kérik a Photos alkalmazást iOS / iPadOS rendszeren, hogy a felhasználók harmadik féltől származó alkalmazás nélkül szerkesszék a kép metaadatait. Sajnos ez még mindig nem lehetséges az Apple legújabb kiadásával iPhone, iPod és iPad készülékekhez. Sajnálom!

Ha iOS 12 rendszert használ iPhone vagy iPad eszközén, akkor olvashat tovább, és megtudhatja, hogyan lehet megkerülni az iCloud Photo link funkcióját.

iOS 12 iCloud Photo Link

Az iCloud Photo link alapértelmezett viselkedésként jelenik meg, ha az iPhone-on engedélyezte az „iCloud for Photos” funkciót ( Beállítások> Fotók> iCloud-fotók) VAGY (Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> Fotók BE, ha az iCloud Fotók engedélyezve vannak).

Érdekes módon úgy tűnik, hogy ez a funkció csak az Apple Message alkalmazására korlátozódik. Ez nem történik meg, ha több fényképet próbál e-mailben elküldeni e-mailben, amikor megosztja a Mail alkalmazáson keresztül.

Az iCloud Photo Link Feature iPhone-on történő használatának előnyei

Amikor négy vagy több fényképet választ ki a Fotók alkalmazásból az üzenetalkalmazásba, a rendszer felveszi ezeket a fotókat, és egy iCloud Photo linkké egyesíti őket, amelyet aztán elküld a címzettnek.

Először is, ez elmenti az adatcsomagját, mivel ez csak egy linket küld a címzettnek, ahelyett, hogy az egyes kiválasztott fényképeket egyesével küldené. Az üzenetet fogadó személy választhatja a link letöltését, amikor megkapja.

Az iCloud Photo Link Feature használatának hátrányai

Sok felhasználó szeretné elmenteni üzeneteit és a hozzájuk tartozó beágyazott fényképeket. Alapértelmezés szerint a létrehozott kezdeti iCloud-fotólink beépített érvényességi idővel rendelkezik. 30 nap után lejár.

Ha a címzett úgy dönt, hogy visszatér az üzenethez, és megpróbálja megnyitni a linket az érvényességi idő lejárta után, akkor nem fog tudni hozzáférni ezekhez a fotókhoz, ami sokak számára gondot jelent.

Bár a Photos alkalmazással való indításkor nincs mód a funkció letiltására vagy megkerülésére, ezt teljesen megkerülheti, amikor az Üzenetek alkalmazással indul.

Hogyan lehet megkerülni az iCloud Photo Link üzenetküldéskor

  • Ahelyett, hogy a Fotók alkalmazással kezdene, majd több elküldendő fényképet választana, először a Message App
  • Válassza ki a címzettet, készítse el az üzenetét
  • Érintse meg a>”Ikon (ha látható - a képernyő méretétől függ)
  • Érintse meg a fotóalkalmazás ikont (ha nem látja a Fotók alkalmazást, érintse meg a szövegbeviteli mező mellett található App Store ikont) VAGY érintse meg a kamera ikont, majd kattintson a Fotók ikonra a képernyő bal felső sarkában VAGY
  • Most kiválaszthatja azokat a fotókat, amelyeket el szeretne küldeni a Legutóbbi fotók menüből, vagy érintse meg az Összes fénykép elemet, majd böngésszen és válassza ki
  • Amint kiválasztja ezeket a fotókat, az egyes képeket hozzáadja az üzenet törzséhez, majd elküldi az iCloud fotó link létrehozásával szemben
  • Ezeket a fotókat ezután egyenként elküldik a címzettnek

Hogyan működjön együtt az iCloud Photo Link alkalmazással az Üzenet alkalmazásban

Az embereknek megvannak a maguk személyes preferenciái. Szeretjük az iCloud Photo link szolgáltatás egyszerűségét.

Ez különösen igaz, ha az emberek nagyszámú, teljes felbontású fotót küldenek üzenet formájában.

Amikor a tényleges fotók helyett az iCloud fotólinket kapja, akkor van néhány választási lehetősége a linkkel való munka körül

Érintse meg a linket, és ez megnyitja az összes fotót. Itt kiválaszthatja azokat a fotókat, amelyeket el akar menteni a fotókönyvtárába.

Sok felhasználó csak böngészni szeretne a fényképek mentése nélkül. Ez a funkció segít megtakarítani az iPhone tárhelyét, mivel nem a tényleges üzeneteket és a beágyazott fényképeket menti a készülékére.

  • Ha megérinti a ADD gomb tetején az összes fotót hozzáadja a fotókönyvtárához
  • Ehelyett megérintheti aVálassza a lehetőséget’, Majd válassza ki a hozzáadni kívánt képeket, és törölje a többit
  • Megérintve a ‘…’ A képernyő jobb felső sarkában található gomb az icloud link másolásának funkcióját is biztosítja
  • Másolhatja a linket, majd beillesztheti egy másik üzenetbe, ha meg szeretné osztani másokkal

15 hasznos iCloud-tipp Mac, iPhone, iPad és iPod készülékekhez!

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a rövid cikket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van.

Legutóbbi hozzászólások