Laza a MacBook USB-C portja?

A MacBook és MacBook Pro laptopok USB-C portja gyors, sokoldalú és látszólag megbízhatatlan. Hat hónapos használat után sok felhasználónak rossz a kapcsolata a külső eszközökkel. Laza a MacBook USB-C portja? Az alábbiakban olvashatja el, hogy mit tehet ez ellen.

USB-C portok a MacBook-okban

2015-ben az Apple kiadta első 12 hüvelykes MacBook-ját, amely a régóta tartó MagSafe-t egyetlen USB-C portra cseréli. Az Apple azzal büszkélkedhet, hogy az USB-C sokoldalú csatlakozásként működhet számos külső eszköz mellett, emellett képes a laptop áramellátására.

Sőt, az USB-C megfordítható! Elmúltak azok a napok, amikor csalódottan fordították át az USB-kábelt, amikor megpróbálta a megfelelő módon elhelyezni.

Az USB-C azóta bejutott az Apple teljes MacBook Pro sorozatába. A legújabb, amely akár négy USB-C csatlakozást is tartalmaz, most a Thunderbolt 3 támogatással párosítva még több eszközzel használható.

Sajnos, az USB-C nagy sebessége és felhasználási területei ellenére nem tűnik annyira tartósnak, mint elődei.

Laza az USB-C csatlakozás

Számos MacBook felhasználó gyenge kapcsolatot tapasztalt az USB-C-n keresztül MacBook-jain. Bár a probléma minden bizonnyal nem érinti az összes MacBook-ot, azok számára, akik érintettek, dühítő és felidegesítő lehet.

Keresse meg a MacBook USB-C portjait

Általában a probléma körülbelül hat hónapos használat után merül fel. Úgy tűnik, ennek oka a rosszul gyártott alkatrészek, amelyek idővel elhasználódnak, és lazává teszik a MacBook USB-C portjait.

Az egykor erős és megnyugtató „kattanás”, amely a kábel USB-C portba történő bedugásával jár, elhalványul, és a kapcsolat lazává és instabillá válik.

Ennek eredményeként a kábel vagy a MacBook enyhe mozdulatai miatt az USB-C kapcsolat megszakadhat. Ez a külső monitorok villogását okozhatja, rosszabb esetben a külső merevlemezek meghibásodását okozhatja.

Mi a teendő

Ellenőrizze, hogy a portban nincs-e törmelék

Célszerű alaposan megnézni az USB-C portokat, és megbizonyosodni arról, hogy semmi nem akad el benne!

Vegyünk egy nagyítót, és ellenőrizzük a MacBook USB-C portjait

Használjon zseblámpát vagy más fényforrást és nagyítót (vagy használja a nagyító funkciót iPhone-ján), és ellenőrizze a MacBook USB-C portjainak belsejét.

Ha beszorult szöszöt, zsírt vagy egyéb törmeléket lát, próbálja meg nagyon óvatosan kitisztítani. Nem akar semmilyen alkatrészt károsítani a folyamat során!

Próbáljon meg valami rugalmasat használni, például egy fogközi fogat vagy egy nagyon puha fogkefét. Fogpiszkálóval is kihúzhat bármit, ami odaragadt - csak fokozott óvatossággal járjon, ha kemény vagy hegyes dolgot használ.

A sűrített levegő szintén segíthet - de a problémát tovább súlyosbíthatja az is, hogy a törmeléket tovább tolja! Tehát, ha sűrített levegőt használ, mindig tartsa szögben, és ne egyenesen a nyílásba használja.

Mi a helyzet az izopropil-alkohol használatával?

Szükség esetén használhat egy kevés alkoholt (például cseppeket) a kikötő belsejében beragadt dolgok megtisztításához, mint például zsír, amely nem fog kijönni ecset vagy sűrített levegő használatakor.

Az alkoholt mindig először a kefére vagy a tisztításhoz használt eszközre dobja. Soha ne helyezzen alkoholcseppeket közvetlenül az USB-C portba!

Semmilyen folyadékot ne permetezzen közvetlenül a nyílásba, és ne használjon más tisztító aeroszolt, oldószert vagy csiszolószert a portok tisztításához - ezek mind károsíthatják őket.

Ha a MacBook USB-C portjai továbbra is lazák, akkor jó és rossz híreket kapunk az Ön számára.

Jó hír, hogy a kikötők cserélhetők. Ha laptopja egy évnél fiatalabb, vagy az AppleCare hatálya alá tartozik, akkor az Apple ingyen kicserélheti őket.

Ha a MacBook nincs lefedve, akkor a javítás viszonylag olcsó - körülbelül 20 dollárba kerül, plusz munkaerő.

Győződjön meg arról, hogy meglátogatott egy hivatalos Apple Store-ot vagy egy hivatalos Apple szolgáltatót, ellenkező esetben érvénytelenítheti a laptopon fennmaradó garanciákat.

Ezenkívül fel kell készülnie a megbeszélésre. Készítsen egy erős tokot egy pótalkatrésznek azáltal, hogy külső eszközeit megmutatja az instabil kapcsolat.

Feltétlenül magyarázza el a hiba következményeit: az adatok sérülése, a munka zavarása, a laptop nem töltődik megfelelően.

Az USB-C portok cseréjéhez keresse fel az Apple szolgáltatóját

Most a rossz hírről. És ez sajnos rossz hír. Azt Megjelenik hogy a kapcsolat meglazulása oka az USB-C port felépítése. Úgy tűnik, az Apple még nem változtatta meg az alkatrészt.

Ennek eredményeként ugyanaz a probléma ismét jelentkezhet hat hónap múlva a pótalkatrész kézhezvétele után. Ekkor előfordulhat, hogy a laptopra nem vonatkozik a garancia.

A MacBook USB-C portjainak karbantartása

Szerencsére nem minden USB-C port egyenlő, és a MacBook felhasználóknak csak viszonylag kis része tapasztalja ezt a problémát.

Ennek ellenére mindent meg kell tennie az USB-C portok karbantartása érdekében, minimalizálva ezzel a problémával való találkozás kockázatát. Ehhez kövesse az alábbiakban részletezett karbantartási tippeket.

Szerezzen be egy laptop tokot

Védje meg laptopját a sérülésektől, portjait pedig a portól, egy laptop hüvelyének használatával. A párnázott laptophüvely megvásárlása az egyik legköltséghatékonyabb módja annak, hogy tartós védelmet nyújtson drága készülékének.

Ezenkívül megvédi portjait a túlzott portól és szennyeződésektől, amelyek csatlakozási problémákhoz vezethetnek a vonalban.

Vásároljon USB-C porvédőt

A por és a szennyeződés elleni további védelem érdekében az USB-C porvédő fedél hasznos lehet, ha éppen nem használja a portokat.

Ezek a szilikon kupakok lefedik a portot, és olcsón megvásárolhatók ömlesztve. Alternatív megoldásként használjon kis darab szalagot a portok eltakarására, azonban ez ragacsos területeket hagyhat az értékes MacBookon.

Tisztítsa sűrített levegővel

Ha úgy találja, hogy a por vagy a szennyeződés eltömíti az USB-C portot, akkor sűrített levegő kannákkal kell tisztítani. Ezeket online lehet megvásárolni, és messze a legbiztonságosabb módszer a laptop portok tisztítására.

Ha úgy találja, hogy a portjait különlegesen makacs szennyeződések eltömítik, akkor egy fogpiszkálóval gondosan kikaparhatja azt. Bár ilyenkor meg kell lennie nagyon óvatosan tartsa a fogpiszkálót a nyílás külső szélénél és távol a középső érzékeny csatlakozásoktól.

Vigyázzon a használatra

Vigyázzon, amikor az USB-C kábeleket behelyezi vagy eltávolítja a portból. Tartsa a laptopot a helyén, és az USB-C csatlakozót erősen fogja meg a műanyag házánál - nem a kábelnél.

Csatlakoztatott kábel esetén ügyeljen arra, hogy ne kopogjon és ne nyomjon rá, mert ez megterhelheti az USB-C portot. Ezek a tippek nyilvánvalónak tűnhetnek, de ez a szándékos használat nagyban hozzájárulhat az eszköz megőrzéséhez.

Dobjon nekünk egy sort!

Mondja el nekünk gondolatait az Apple USB-C csatlakozásra való áttéréséről. Laza a MacBook USB-C portja, vagy bármilyen más problémája volt?

Olvasói tippek

  • Peter olvasó azt javasolja, hogy mindannyian ellenőrizzük az USB-C kábeleket, még az Apple márkájú oF Made-For-iPhone / iPad / iPod készülékeket is. Miután MacBook Pro USB-C portjai nem működtek megbízhatóan, megkereste az Apple ügyfélszolgálatát és megbeszélt egy találkozót a helyi Apple Store-ban. A legutóbbi Apple Store-i utazás során, amelyen a laza port problémája merült fel, Pete felfedezte, hogy új eredeti Apple USB-C kábele hibás. Az Apple a Mac garanciája alapján költség nélkül cserélte le, és most a port működik! Pete gyanítja, hogy ezek a MacBook USB-C kábelek hajlamosak a hibákra.

Legutóbbi hozzászólások