A Safari pop-up blokkolójának kikapcsolása és az előugró ablakok engedélyezése macOS, iOS vagy iPadOS rendszeren

Hirdetések, hirdetések, hirdetések! Az előugró ablakok bosszantóak, és nem csoda, hogy a Safari alapértelmezés szerint blokkolja őket. Elmúltak azok az idők, amikor folyamatosan bezárták az új böngészőablakokat, vagy vadásznak a felbukkanó ablakok rendetlenségére a hangszórókon keresztül harsogó hirdetés miatt.

Ennek ellenére a felugró ablakokat valamilyen okból és bármennyire is nehéz elhinni, ezért néha ki kell használnunk őket.

Online támogató csevegések, banki ellenőrzési ablakok, interaktív játékok, sőt néhány munkaalkalmazás. Mindezek a webhelyek ilyen vagy olyan módon jól használják az előugró ablakokat. De amikor a Safari blokkol minden előugró ablakot, sok ilyen webhely megszűnik.

Ezért állítottuk össze ezt az egyszerű útmutatót, amely bemutatja, hogyan engedélyezhetik a Safari előugró ablakait bármely Apple eszközön.

A Safari kikapcsolása és a pop-up blokkoló letiltása Mac gépeken

A Safari értesíti a keresősávon, amikor az előugró ablakok blokkolva vannak

A Mac-ek a legnagyobb rugalmasságot biztosítják az előugró ablakok számára, lehetővé téve bizonyos webhelyek mentését az előugró ablakok engedélyezéséhez.

Ezenkívül három előugró lehetőség közül választhat: engedélyezés, blokkolás vagy blokkolás és értesítés, ahol az utolsó lehetőség ikont jelenít meg az Intelligens keresés mezőben, amikor egy előugró ablakot letiltottak.

Hogyan engedélyezzük az előugró ablakokat a macOS-ban

 1. Dob Szafari
 2. A menüsorban lépjen a következőre: Szafari >preferenciák vagy használja a kulcs parancsot:
 3. Menj a Weboldalak fülre, és válassza a lehetőséget Felugró ablakok az oldalsávból
 4. Válassza ki az aktuálisan megnyitott vagy korábban szerkesztett webhelyek előugró beállításait
 5. Válassza ki a Safari alapértelmezett előugró ablakát, ahol ez áll: Más webhelyek felkeresésekor
 6. Válaszd ki a Engedélyezés lehetőségaz előugró ablakok megjelenítéséhez és kiválasztásához Letiltás és értesítés az összes többi esetében (ezt a beállítást később módosíthatja az engedélyezni kívánt webhelyeknél)
Válassza ki az elérhető pop-up beállítások egyikét: engedélyezés, blokkolás vagy blokkolás és értesítés.

Zárja be a Safarit, indítsa újra, és látogassa meg újra azt a webhelyet, hogy a Safari blokkolta az előugró ablakot

A Safari előugró ablakainak engedélyezése iOS és iPadOS rendszeren

Az iPhone az iPhone-on és az iPod-on, az iPadOS-on pedig az iOS lehetővé teszi a Safari előugró ablakainak engedélyezését minden webhelyen, de nem engedi testreszabni a konkrét webhelybeállításokat, mint például Mac-en.

Ennek eredményeként valószínűleg manuálisan szeretné visszaállítani az előugró ablak beállításait, miután befejezte az adott webhely használatát. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy elárasztja magát egy csomó reklámmal vagy akár pop-up csalással!

Az összes megnyitott böngészőfülhez és előugró ablakhoz a Safari Megnyitott lapok gombjával férhet hozzá, amelyet két, egymást átfedő négyzet mutat a jobb alsó sarokban.

Használja a Fülek megnyitása gombot a Safari ablakai közötti navigáláshoz.

Az előugró ablakok engedélyezése iOS és iPadOS rendszerekben:

 1. Indítsa el a Beállítások alkalmazást, és görgessen le a Szafari
 2. Kapcsolja be vagy ki a Az előugró ablakok letiltása kapcsoló

  Kapcsolja ki az Előugró ablakok blokkolása gombot a Beállításokban.

 3. Látogasson el újra arra a webhelyre, ahol a Safari blokkolt egy előugró ablakot - most be kellene tölteni. Ha nem, indítsa újra az iDevice-t, és lépjen újra a webhelyre

Ha bármilyen további előugró probléma felbukkan, akkor adjon meg egy magyarázatot az alábbi megjegyzésekben, és meglátjuk, mit tehetünk a segítségért.

Olvasói tippek

 • Használhatja is Terminál arra, hogyan lehet kikapcsolni a Safari pop-up blokkolóját Mac-en és végleg letiltani. Használja a következő parancsot:
  • az alapértelmezett értékek: com.apple.Safari com.apple.Safari.ContentPageGroupIdentifier.WebKit2JavaScriptCanOpenWindowsAutomatically -bool true
  • Ha úgy dönt, hogy újra be kell kapcsolnia, akkor ezzel a Terminal paranccsal újra engedélyezheti a Safari pop-up blokkolóját:
   • alapértelmezések: com.apple.Safari com.apple.Safari.ContentPageGroupIdentifier.WebKit2JavaScriptCanOpenWindowsAutomatically -bool false

Legutóbbi hozzászólások