Hogyan és mikor kell használni a beépített virtuális billentyűzetet a macOS-ban

A billentyűzetek billentyűzetek. Minden személyi számítógép rendelkezik, legyen az külső vagy beépített. És mint a legtöbb elektronika, ezek sem tartanak örökké.

Ez különösen bosszantó lehet, ha problémái vannak a MacBook vagy a MacBook Pro beépített billentyűzet-statisztikáival. Ha a billentyűi nem működnek, akkor szerencséje van, hacsak nem tud csatlakoztatni egy külső billentyűzetet. (Ez természetesen valamennyire meghiúsítja a laptop célját.)

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • Új év, gyors javítások a MacBook optimalizálásához a jobb teljesítmény és tárolás érdekében
  • A 2018 előtti MacBook Pro billentyűzet problémáinak elhárítása
  • A Mac nem indul el, fehér képernyőt mutat
  • Az automatikus javítás kijavítása Mac és iPhone készülékeken

De egy csipetnyi lehet, hogy nincs teljesen szerencséje. Még akkor is, ha a Mac billentyűinek fele elromlott, még mindig beírhatja.

Nem éppen tökéletes megoldás, de működik. Virtuális billentyűzetnek hívják.

A virtuális billentyűzet használata

A virtuális billentyűzet el van helyezve a Rendszerbeállításokban. De miután engedélyezte, könnyen elrejtheti vagy megmutathatja, amikor csak akarja.

Így kapcsolhatja be.

  • Nyissa meg a Rendszerbeállításokat.
  • Navigáljon a Billentyűzet elemre.
  • Kattintson a Billentyűzet fülre.
  • Keresse meg a dobozt, amely azt írja Billentyűzet, hangulatjelek és szimbólum nézők megjelenítése a menüsorban. Kattintson rá, hogy ellenőrizze.

Ekkor egy kis billentyűzet ikont fog látni a felső menüsáv jobb oldalán. Erre kattintva valóban megjelenhet a virtuális billentyűzet.

Miután ezt megtette, digitális billentyűzet jelenik meg az asztalon. Átméretezheti és áthelyezheti, ahogy akarja.

Ha befejezte a virtuális billentyűzet használatát, újra elrejtheti azt, ha a felső menüsávban a Billentyűzet ikonra kattint, és kiválasztja A billentyűzet megjelenítő elrejtése. Alternatív megoldásként egyszerűen rákattinthat maga az X ikonra a virtuális billentyűzeten.

Néhány megjegyzendő dolog

A Virtuális Billentyűzet segítségével alapvetően bárhová beírható a szöveg, ahová be tudna írni egy tényleges billentyűzettel. Hasznosan „lebeg” minden nyitott ablak vagy képernyő felett.

A szolgáltatás azonban korlátozott. Ugyanis nem fog tudni kattintani azokra a billentyűkre, amelyek hozzáférhetők lennének, ha lenyomva tartja a Shift vagy az Option billentyűt.

Ennek ellenére, ha a fizikai Shift és Option gombok továbbra is működnek, akkor ezeket a gombokat és parancsokat normálisan tudja bevinni.

Miért használja ezt?

A virtuális billentyűzet hihetetlenül nagyszerű, és messze nem csak egy ügyes partitrükk. Íme néhány módszer, amellyel használhatná.

Egy törött billentyűzet

Először is, a virtuális billentyűzet rendkívül hasznos abban az esetben, ha a tényleges billentyűzet elromlott, vagy ha más problémák adódtak bizonyos karakterek beírásával.

Egyes MacBook modellek arról híresek, hogy „ragadnak” vagy nem működnek a kulcsok az életkoruk előrehaladtával. A trükkös rész akkor következik be, amikor találkozót kell beállítania egy hibás billentyűzettel rendelkező MacBook javításához.

Bár a virtuális billentyűzet aligha ideális megoldás a hosszú távú gépeléshez, felbecsülhetetlen a rövid távú gépeléshez, hogy a billentyűzet javításra kerüljön. Beírhat jelszavakat, megkeresheti a legközelebbi Apple Store-ot, és beírhatja a releváns információkat a böngészőkbe.

Speciális karakterek

A cikk nagy része a virtuális billentyűzet használatára összpontosított, hogy gépeljen, amikor a fizikai billentyűzet elromlott. De a virtuális billentyűzet más esetekben is hasznos lehet.

Például a virtuális billentyűzet egy praktikus módszer speciális karakterek vagy más nyelvű karakterek beírásához. Ez azért hasznos, mert a fizikai billentyűzetek csak egy nyelven vannak elrendezve - és nem lehet pontosan átkapcsolni egy MacBookon.

Ha különböző nyelvű billentyűzeteket szeretne hozzáadni, egyszerűen lépjen a következőre: Rendszerbeállítások> Billentyűzet. Érintse meg a Bemeneti források fülre, és kattintson a + ikonra.

Győződjön meg arról, hogy be van jelölve a Beviteli menü megjelenítése a menüsorban. Miután ez megtörtént, könnyedén válthat a különböző nyelvű billentyűzetekre.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a rövid cikket! Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

Legutóbbi hozzászólások