Hogyan használhatjuk a Musish-t Apple Music hallgatására bármely webböngészőben

Az Apple Music szilárd választás a zenei streaming szolgáltatások között. De a legtöbb versenytársával ellentétben még mindig nincs böngészőalapú weblejátszója.

Ez problémát jelenthet, attól függően, hogy hogyan használja az Apple Music alkalmazást. Ha iPhone-ját vagy PC-jét telepítette iTunes alkalmazással, akkor nem okozhat problémát.

De mi van akkor, ha munkahelyi számítógépet használ, vagy olyan operációs rendszert futtat, mint a Linux? Ezekben az esetekben nagyszerű lehetőség a webes ügyfél birtoklása.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • A dalszövegek megtekintése az Apple Music alkalmazásban
  • A barátok követése az Apple Music alkalmazásban

Mi a Musish?

A Musish egy harmadik féltől származó, nyílt forráskódú webalkalmazás, amelyet Brychan Bennett-Odium, Raphaël Vigée, James Jarvis és Filip Grebowski fejlesztettek ki.

Bár semmilyen módon nincs társítva az Apple-hez, az Apple API-t használja a hitelesítéshez. A kezelőfelület emellett rendkívül tiszta és intuitív módon emlékeztet az Apple platformjaira. Pontosan úgy néz ki, mint ahogyan azt egy Apple Music webklienstől elvárhatja.

Használata szintén teljesen ingyenes, és minden olyan számítógépen elérhető, amely képes böngészőt futtatni - ideértve a Mac-eket és a MacOS-t, Windows vagy Linux operációs rendszert futtató számítógépeket is.

Más szóval, ha az Apple Musicot böngészőben szeretné közvetíteni, akkor valószínűleg ez a legjobb választása.

A Musish továbbra is nyitott béta módban van, és fejlesztői aktívan keresik a funkciójavaslatokat és visszajelzéseket a GitHubon keresztül. A jövőben a csapat olyan funkciók reményét reméli, mint a mobil kompatibilitás, a sötét mód és a jobb Tallózás szakasz.

Hogyan kell használni a Musish-t

A Musish tényleges használatához mindössze annyit kell tennie, hogy felkeresi a weboldalt és bejelentkezik az Apple hitelesítő adataival. (Ha aggódik a biztonság miatt, ne aggódjon. Erre egy másodperc múlva eljutunk.)

Miután bejelentkezett, látni fogja az Apple Music néhány szabványos funkcióját. A bal felső sarokban ott lesznek a szokásos Neked, Tallózás, Rádió és Saját könyvtár fülek.

Noha egyes funkciók meglehetősen korszerűek a hivatalos Apple platformokhoz képest, a legtöbbjük még mindig pontosan úgy működik, mint az első féltől származó játékosok esetében.

  • A Neked fül a nemrég lejátszott számok, az album nehéz forgatása és a személyre szabott keverékek lesznek. Emellett a szokásos lejátszási listákat, albumokat és új kiadásokat is tartalmazza.
  • A Tallózás fül tartalmazza a nap legnépszerűbb dalait, lejátszási listáit és albumait, valamint a napi 100 legnépszerűbb lejátszási listát és a szokásos műfajok füleket.
  • Van még egy Kereső sáv a jobb felső sarokban, ha konkrét tartalmat szeretne keresni. A musish minden szakaszában megjelenik.
  • Végül van egy Saját könyvtár fül ahol megtalálja saját, nemrégiben hozzáadott zeneszámait, előadóit, albumait, dalait és lejátszási listáit. Az ez alatti Lejátszási listák fül valamilyen oknál fogva nem működik.
  • A lejátszást a bal alsó sarokban található szokásos parancsokkal kezelik - amelyek tartalmazzák a Lejátszás, a Véletlenszerű lejátszás, az Ismétlés és a Hangerő gombokat, valamint egy lehetőséget a dal szövegének megtekintésére.

Vannak természetesen olyan funkciók, amelyek jelenleg nem érhetők el. Ez magában foglalja a társadalmi funkciókat és a rádiót. De mint említettük, ezek közül néhány felkerülhet a Musish jövőbeni frissítéseibe.

Megjegyzés a biztonságról

Természetes, hogy kissé aggódik minden olyan platform miatt, amely megköveteli az Apple ID e-mail címének és jelszavának megadását. De biztos lehet benne, hogy Musish nagyon biztonságos.

Mint korábban említettük, a Musish hivatalos Apple API-t használ, és a hitelesítést egy külön ablak kezeli, amely egy hivatalos Apple.com domainbe van bejelentkezve. Ez az ablak egy tokent használ, amely lehetővé teszi a felhasználó számára az Apple Music használatát egy böngészőben, de csak a felhasználó kifejezett engedélyével.

Musish nem fér hozzá ehhez a domainhez, vagy bármi máshoz, amelyre gépelték. A fejlesztők egyértelművé tették, hogy nem kérnek, nem naplóznak és nem férnek hozzá semmilyen felhasználói információhoz.

Van még egy új gyönyörű alkalmazás, amely az utóbbi időben sokat játszik. A neve Soor, és lehetővé teszi az Apple Music hallgatását is. Gazdag zenelejátszója, amelyet kifejezetten az iPhone számára készítettek, és nagyon jól integrálható az Apple Music-hoz.

Legutóbbi hozzászólások