Az eSIM átvitele a régi iPhone-ról az új iPhone-ra

Kíváncsi vagy arra, hogy válthatsz egy eSIM-et egyik eszközről a másikra? Új iPhone-t szerez, de nem tudja, hogyan helyezze át az eSIM-jét a régi iPhone-járól az új iPhone-ra? Nem talál utasításokat vagy kitalálja, hogyan lehet az eSIM-jét átvinni az új telefonra? Ha igen, akkor nem vagy egyedül!

Legtöbben évente vagy néhány évben áttérünk az iPhone-ról az új iPhone-ra, így azt gondolnánk, hogy ez nem lesz nagy baj. De nyilvánvalóan az! A fene sokkal könnyebb fizikai fizikai kártyát átvinni iPhone-ról iPhone-ra, mint az eSIM-ek cseréjével foglalkozni.

Sajnos nem nagyon világos, hogyan helyezi át az eSIM-eket az iPhone-ok között, vagy akár egy eSIM-et is lehet újrafelhasználni! Ez az egyértelműség hiánya rendetlenséget okoz az olyan emberek számára, mint mi, akik az eSIM-jüket elsődleges számukra használják, és üzleti célból vagy tengerentúli utazás céljából nyitva tartják a fizikai SIM-kártyahelyet.

Ehelyett sok kérdés és nem sok válasz van az eSIM-átvitelekkel kapcsolatban

 • Kirándulnunk kell fuvarozónk helyi üzletébe, kapcsolatba kell lépni műszaki támogató csapatával, vagy új eSIM aktiválókártyát kell szereznünk?
 • Használhatjuk-e ugyanazt a QR-kódot, amelyet korábban használtunk az eSIM szolgáltatás másik iPhone-ra történő átviteléhez, akárcsak a fizikai SIM-kártya cseréjéhez?
 • Az iPhone automatikusan átviszi az eSIM-et az új eszközre, amikor először beállítottuk?
 • Tartalmazzák-e az eSIM-beállításokat a biztonsági másolat visszaállításakor egy új iPhone-ra?

Jelenleg nincs egyértelmű eljárás az eSIM-ek telefonok közötti váltására

Mivel nincs SIM-kártya, ez nem olyan egyszerű, mint egy csere. Fizikai kártya nélkül nem lehet egyszerűen áthelyezni az eSIM telefont telefonra. Jelenleg sem az Apple, sem a főbb szolgáltatók nem adnak útmutatást az eSIM átviteléről.

Kövesse ezeket a gyors tippeket az eSIM áttelepítéséhez egy régi iPhone-ról egy új iPhone-ra

 1. Frissítse iOS-jét a QuickStart eSIM átvitel előnyeinek kihasználásához (mindkét iPhone-on iOS 13.1+ rendszert kell használnia)
 2. Nyissa meg új iPhone készülékén Beállítások> Cellular> Cellular Plan hozzáadása. Érintse meg eSIM-csomagját, ha szerepel a listában, hogy hozzáadja
 3. Próbálkozzon a szolgáltató által korábban megadott QR-kód beolvasásával. Ha rendelkezik azzal az eredeti QR-kóddal, amelyet az eSIM beállításához használt, próbálja meg ezt használni - néhány embernél működik, de a legtöbbnél nem
 4. Nyissa meg szolgáltatója iPhone alkalmazását, és telepítse az eSIM-tervet az alkalmazás használatával
 5. Vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával (ha felhívja őket, használjon más telefont, mint az átvinni kívánt eSIM-mel)
  1. Igazolja a személyazonosságát
  2. Adja meg szolgáltatójának új iPhone digitális IMEI számát
  3. Csatlakoztassa új iPhone-ját a WiFi-hez
  4. Olvasson be egy új QR-kódot az új iPhone-jába az új iPhone mobilhálózati tervébe

A következőket tudhatjuk meg az eSIM-ek egyik iPhone-ról új iPhone-ra váltásakor

 • Néhány szolgáltató támogatja a mobilterv automatikus átvitelét a QuickStart szolgáltatáson keresztül. A Gyors indítás lehetővé teszi az eSIM átvitelét az iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR és későbbi telefonokról az új iPhone készülékére, ha mindkét eszközön iOS 13.1 vagy újabb rendszert használ.
 • Az iPhone biztonsági mentése (iCloud, iTunes vagy Finder) nem tartalmazza az eSIM információkat így az új iPhone első beállításakor vagy a biztonsági másolatból történő visszaállításkor nem szerepel az adatokban. Az iOS 13.1+ verziónál azonban néhány szolgáltató támogatja az eSIM-ek továbbítását a QuickStart automatikus telepítési folyamata során
 • A legtöbb fuvarozó megköveteli, hogy a új eSIM QR-kód amikor frissít egy új iPhone modellre
 • Az eSIM-fájlok iPhone-ról iPhone-ra történő átvitelekor ellenőrizze, hogy új iPhone-ját csatlakoztatta-e a WiFi-hez, és ellenőrizze, hogy csatlakozik-e az internethez
 • Csak az eSIM-et használó emberek számára (nincs fizikai SIM) sokaknak először be kellett állítaniuk a fizikai SIM-et a szolgáltatójukkal, majd ezt a számot át kellett vinniük a fizikai SIM-ről az eSIM-re - ez ismét megköveteli a szolgáltató bevitelét és segítségét
 • Néhány ember sikeresen újrafelhasználta eredeti eSIM QR-kódját
 • Miután aktiválta az eSIM mobiltelefon-tervét az új iPhone-on, a régi iPhone-on automatikusan inaktiválódik - így a régebbi iPhone-on semmit sem kell tennie

Nincs minden válaszunk!

Mivel az eSIM meglehetősen újdonság az iPhone-ok számára, és az emberek éppen most válthatnak az eSIM-támogatást kínáló eszközök között, nagyon sok ismeretlen ismeretes arról, hogyan lehet a legjobban átvinni ezeket az elektronikus SIM-eket.

Ha felfedez egy olyan folyamatot, amely az Ön számára működik, kérjük, tudassa velünk a megjegyzéseket, és fizesse be előre. Ebben mindannyian együtt vagyunk!

A QuickStart segítségével automatikusan átviheti az eSIM-jét egy új iPhone-ra

Amikor használja Gyors indítás az új iPhone beállításához megjelenhet egy üzenet Transzfer Cellular Plan(jelenleg csak néhány szolgáltató támogatja ezt a funkciót.)

 1. Érintse meg azokat a számokat, amelyeket át szeretne vinni a régi iPhone-ról az új iPhone-jára
 2. Koppintson a Folytatni
 3. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a szolgáltatás átadásához
 4. Hívjon új iPhone-ját, hogy ellenőrizze a mobilkapcsolatát, mielőtt eltávolítaná mobilszámát az előző iPhone-járól
 5. Miután az eSIM mobil terve aktív az új iPhone-on, az iOS automatikusan kikapcsolja az előző iPhone-on

Az új iPhone beállítása után próbálja meg átvinni az eSIM-et

Ha mind a régi iPhone elérhető, mind az új iPhone már be van állítva, akkor megpróbálhatja átvinni az eSIM szolgáltatást, ellenőrizve az átvitelét a régi eszközén.

 1. Nyissa meg új iPhone készülékén Beállítások> Cellular> Cellular Plan hozzáadása
 2. Ha az eSIM-csomagja szerepel a listán, érintse meg a elemet Adja hozzá a Cellular Plan lehetőséget a képernyő alján
  1. Ha nem látja az eSIM-et a listában, ellenőrizze, hogy ugyanazzal az Apple ID-vel jelentkezett-e be
 3. Keresse meg az előző iPhone készülékén azt az üzenetet, amely megkérdezi, hogy át akarja-e vinni az eSIM telefonszámát az új telefonjára
 4. Koppintson a Átruházás jóváhagyására
 5. A folytatáshoz tegye régi iPhone-ját az új iPhone mellé
 6. Ha új iPhone-ján megjelenik egy szalaghirdetés, amely befejezi a szolgáltató mobiltervének beállítását, koppintson rá, és válassza a folytatást
  1. Az eSIM átvitelének befejezésére a szolgáltató weboldalára irányítják

Miután az átvitel befejeződött, hívjon új iPhone-ját, és ellenőrizze, hogy működik-e, mielőtt eltávolítaná mobilszámát az előző iPhone-járól.

Nincs elérhető a régi iPhone?

Ha már nem rendelkezik korábbi iPhone-jával, akkor nem használhatja a QuickStart funkciókat. Ehelyett próbálja ki az alábbi tippeket, vagy vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával az eSIM-csomag átadásához.

Még mindig megvan az eSIM QR-kódja, és szereted a DYI-t? Megpróbál

Ha szereted magad csinálni, ÉS az eredetileg kapott információkat és a QR-kódot megőrizte az eSim beállításához a régi telefonon, néhány ember sikeresen újrafelhasználta ezt a QR-kódot az új telefon eSIM szolgáltatásának beállításához.

Győződjön meg róla, hogy az új iPhone-hoz előre csomagolt fizikai SIM-kártyát veti ki. Ezután újra beolvassa az eSIM QR-kódot, amelyet szolgáltatója eredetileg elküldött az új iPhone-on.

Ez a folyamat nem minden szolgáltatónál működik, ezért nézze meg az eredeti QR-kódot, és ellenőrizze, hogy valami olyasmit ír-e, hogy „ez az egyedi QR-kód csak egyszer használható 1 eszközön”. Ha látja ezt az üzenetet, vagy valami hasonlót, lépjen tovább a lépésekre, és vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával.

De, ha rendelkezik az eredeti QR-adatokkal, és nem lát semmilyen nyelvet, amely csak 1 alkalommal működne 1 eszközön, akkor először távolítsa el az eSIM mobiltelefon-tervet a régi telefonról, majd próbálja beolvasni a QR-kódot új iPhone-jával.

Azoknak, akik kipróbálták ezt a folyamatot, 5 perc és 24 óra között kellett várniuk a mobiltelefon-terv eltávolítása között a régi telefonról, mielőtt sikeresen aktiválódtak volna az új telefonjukon.

Hogyan távolítsuk el az eSIM mobil tervet

 1. MenjBeállítások> Mobil(vagy mobil)
 2. AlattCelluláris tervek, koppintson az eSIM szolgáltatásra
 3. Koppintson a Távolítsa el a Cellular Plan-t

Ha úgy dönt, hogy az összes tartalmat és beállítást törli a régi eszközéről, akkor az eSIM-et egyidejűleg törölheti az Összes törlése választási lehetőség.

Az eSIM eltávolítása az eszközről nem törli az eSIM mobilcsomagját. Ha le akarja mondani az eSIM szolgáltatását, ennek érdekében kapcsolatba kell lépnie a szolgáltatóval.

Miután eltávolította az eSIM-et a régi iPhone-ból, aktiválja az új iPhone-on

Mint fent említettük, az átvitelt sikeresen végrehajtó emberek az eSIM eltávolítása után 5 perc és 24 óra között vártak, mielőtt aktiválták volna az új iPhone-on. Ha az idő számít Önnek, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával.

Nem lehet beolvasni a QR-kódot, ha nem csatlakozik a WiFi-hez

A QR-kód beolvasása előtt ellenőrizze, hogy új iPhone-ja csatlakozik-e a WiFi-hez, és ellenőrizze, hogy csatlakozik-e az internethez. A QR-kód csak akkor működik, ha a telefon csatlakozik az internethez, és a szolgáltató szerverein keresztül képes feldolgozni a QR-kódot.

 • Távolítsa el a fizikai SIM-kártyát az új iPhone-jához kapott kártya, ha alkalmazható (ezt a lépést hagyja ki SIM-mentes iPhone-ok esetén)
 • Menj Beállítások
 • Válassza a lehetőséget Mobil vagy mobil adat
 • Válassza a lehetőséget Adja hozzá a Cellular Plan lehetőséget
 • Olvassa be a QR-kódot
 • Írd be a megerősítő kód szükség esetén a szolgáltatója biztosítja

A legjobb megoldás a legtöbben: vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával az eSIM-ek közötti váltáshoz az eszközök között

Ha nem rendelkezik az eredeti QR-kóddal, ellenőrizze, hogy a szolgáltató megadta-e, hogy a QR-kódot csak egyszer használhatja egyetlen eszközön, vagy megpróbálta használni, de hibaüzenetet kapott arról, hogy a Cellular-terv nem adható hozzá mivel a kód már nem érvényes, a legjobb megoldás az, ha felveszi a kapcsolatot szolgáltatójával, vagy felkeresi a szolgáltatót.

Fontos: ha átadja az elsődleges szolgáltatását, hívjon másik telefonról - kölcsönözzen egy barátjának vagy családtagjának telefonjára, vagy használjon vezetékes vonalat is (ha még mindig van ilyen!)

Ha azt kérdezik, miért van szükséged új eSIM-re?

 • Mondja meg nekik, hogy meglévő eSIM-eszközcserét szeretne
 • Megváltoztatja vagy frissíti jelenlegi iPhone készülékét egy másik eSIM-kompatibilis iPhone-ra

Amikor megpróbáltuk átállítani a Verizon eSIM szolgáltatásunkat iPhone XR-ről iPhone 11-re, annak ellenére, hogy rendelkezünk az eredeti QR-kóddal, nem tudtuk beállítani az új iPhone-on.

Szerezzen be egy új QR-kódot az új eszközéhez

Végül több sikertelen kísérlet után felvettük a kapcsolatot a Verizon ügyfélszolgálatával, és elmondtuk, hogy a Verizon eSIM szolgáltatással új QR-kódra van szükségünk az eSIM új iPhone 11-re történő átviteléhez. Vagy elmehettünk egy boltba, vagy felvehettük a kapcsolatot a Verizon technikai támogatásával.

Így végül egy másik telefonról hívtuk az ügyfélszolgálatot, és egy elkötelezett eSim technikai támogatási csoport tagját kértük fel segítségünkre

Ha végül felhívja szolgáltatóját, győződjön meg arról, hogy olyan telefonról hív, amely nem kapcsolódik az eSIM szolgáltatásához - nem a régi iPhone-járól és nem az új iPhone-ról. Ez fontos lépés az eSIM szolgáltatás új eszközre cserélésében.

Ezután azt kértük, hogy váltsák át eSIM-szolgáltatásunkat egy új iPhone-ra, miközben megtartják az eSIM-hez jelenleg társított telefonszámot és szolgáltatást.

A régi iPhone-ra küldött SMS-ben igazoltuk személyazonosságunkat, majd megadtuk az új iPhone 11 eSIM Digital IMEI-jét és a telefon MEID-számait.

Ezt követően új QR-kódot kaptunk, amelyet az iPhone 11-nél használhatunk.

Még mindig nem tudja átvinni az eSIM-jét az új iPhone-jára?

Ha szolgáltatóján keresztül elvégezte az összes lépést, és még mindig nem működik, akkor valószínűleg először aktiválnia kell telefonszámát az új iPhone-ján lévő fizikai SIM-kártya használatával, és akkor át kell utalnia azt az új iPhone eSIM-jére.

Igen, ez egy fájdalmas folyamat. És ezt a legjobban a szolgáltató technikai ügyfélszolgálatán keresztül teheti meg.

1. lépés: Aktiválja új iPhone fizikai SIM-jét a jelenlegi eSIM telefonszámával

2. lépés: Helyezze át új iPhone fizikai SIM-jét egy eSIM-be

Látni egy üzenetet a következőnek: Átadni a mobil tervet?

Tervezi a régi eSIM-képes iPhone értékesítését, eladását vagy kereskedését?

Ügyeljen arra, hogy törölje az eSIM információkat a régi iPhone készülékéről!

Hogyan lehet törölni az eSIM-et

 • Be kell menni Beállítások> Általános> Visszaállítás
 • Koppintson a Távolítsa el az összes adatcsomagot
 • Vagy válasszon Az összes tartalom és beállítás törlése és érintse meg a gombot Összes törlése

És hajtsa végre a következő lépéseket is, mielőtt átadná iPhone-ját

 1. Kapcsolja ki az iPhone keresése lehetőséget Beállítások> Apple ID> iCloud> Find My
 2. Ha szükséges, szüntesse meg az Apple Watch leválasztását
 3. Jelentkezzen ki az iCloudból, valamint az iTunes és App Store-ból
 4. Távolítsa el az összes személyes adatot. Általános> Visszaállítás> Minden tartalom és beállítás törlése
 5. Ha nem Apple készülékekre vált, törölje az iMessage és a FaceTime regisztrációját

Olvasói tippek

 • A Verizon eSIM-et használom az iPhone-hoz. Csak annyit tettem, hogy eltávolítottam az új iPhone 11 Pro készülékemben lévő (fizikai) Verizon SIM-kártyát, és újból beolvastam az eSIM QR-kódot, amelyet a Verizon eredetileg az új iPhone 11-en küldött. Varázslatként működött, és nem kellett hogy egyáltalán új QR-kódot szerezzen a Verizontól.
 • Az új iPhone 11 felvétele után rögtön megállt a helyi AT&T üzletemben. Gyorsan átváltották az eSIM-et az iPhone XR-ről az új iPhone 11-re - csak néhány percet vett igénybe és kész!
 • Célszerű megnézni a szolgáltató webhelyét, hogy a fiókjában felsorolt ​​IMEI az eSIM-e. Ha igen, akkor újra felhasználhatja az eSIM QR-kódot. Számomra a Verizont használom, az IMEI pedig az eSIM-hez készült, ezért újra ugyanazt a QR-kódot használtam. Először vegye ki a fizikai SIM-kártyát az új iPhone-ból, adja hozzá a mobiltervet, olvassa be az eredeti QR-kódot, amelyet a Verizon küldött, amikor először eSIM-re váltottam, és az új iPhone 11-em néhány perc alatt frissült. Néhány másodperc múlva megjelentek az aktiválási üzenetek! Egyáltalán nem kellett telefonálnom vagy látogatnom a Verizonnal - hála istennek!
 • Megpróbáltam újrafelhasználni a QR-kódomat, de hibát kaptam, mondván, hogy a QR-kód már nem érvényes. Úgy tűnik, hogy a QR-kódok valamikor lejárnak

Legutóbbi hozzászólások