Mi a teendő, ha az iPad mini nem töltődik vagy lassan töltődik

Az iPad mini nagyon lassan töltődik, vagy egyáltalán nem töltődik? Nem nagyon jó senkinek hordozható táblagépként, ha folyamatosan csatlakoztatva kell tartania. Tudja meg, hogyan lehet megtudni, hogy az iPad mini megfelelően tölt-e, és mit tehet, ha nem.

Biztosan nem te leszel az első olyan ember, akinek az iPadje nem tölt, vagy nem fog tölteni. De ha problémái vannak, vagy ha az iPad mini azt mondja, hogy „Nem töltődik”, akkor bonyolult lehet tudni, mi az oka. Dodgy kábelek, hibás szoftver, lejárt akkumulátorok. Az alábbiakban részletesen bemutatunk mindent, amit tudnia kell az akkumulátorral kapcsolatos problémák diagnosztizálásához.

Honnan tudom, hogy az iPad mini tölt-e?

Számos módja van annak megállapítására, hogy az iPad mini tölt-e vagy sem. Ha azonban teljesen meghalt, amikor bedugta, akkor akár egy órát is várnia kell, mire bármelyik működni fog.

Az iPad alacsony fogyasztású képernyőt jelenít meg, ha nincs elég töltése a bekapcsoláshoz. Ha ezen a képernyőn fehér villámcsatlakozó is látható, akkor az iPad mini az nem töltés.

Figyeljen az alacsony fogyasztású és a Csatlakozás a töltésre képernyők finom különbségére.

A zárolási képernyőn, amikor az iPad mini be van kapcsolva, egy nagy akkumulátor ikon jelenik meg, amikor először elkezd töltődni. Ezután a dátum alatt megjelenik egy töltési százalék.

A zárolási képernyőn egy nagy akkumulátornak kell megjelennie, amelyet a töltési százalék követ.

Végül az iPad mini állapotsorában található akkumulátor ikon villámot fog kapni, amikor az iPad töltődik. Figyelheti azt is, hogy az akkumulátor az idő múlásával lassan felemelkedik.

Egy villám mutatja a töltést.

Mennyi ideig tart az iPad mini töltése?

Körülbelül négy órát vesz igénybe az iPad mini 0–100% -os töltése. A pontos idő azonban a villámkábel minőségétől, az adapter teljesítményétől, az iPad akkumulátorának életkorától és a szoba környezeti hőmérsékletétől függően változik!

Összehasonlításképpen, az iPad mini 4 készülékem körülbelül három órát vett igénybe, hogy 100% -ig feltöltsék a halálát.

Hogyan tudom az iPad mini-t gyorsabban tölteni?

Néhány különféle eszközzel segíthet, ha az iPad mini nagyon lassan töltődik.

 • Frissítsen az iOS legújabb verziójára.
 • Használjon hivatalos Apple villámkábelt, vagy győződjön meg róla, hogy az Ön tanúsított MFi-vel rendelkezik.
 • Használjon hivatalos Apple hálózati adaptert a lehető legnagyobb teljesítmény mellett.
 • Ne használja az iPad mini-t töltés közben; tedd aludni vagy áramtalanítsd.
 • Tartsa iPad mini-t kényelmes környezeti hőmérsékleten, túl meleg esetén 80% -kal leáll a töltése.

Tölthetek iPad mini készüléket iPhone töltővel, másik iPad töltővel vagy MacBook töltővel?

A rövid válasz: Igen. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a töltő, annál gyorsabban töltődik fel az iPad mini.

Az eredeti iPad mini 5 W-os hálózati adapterrel érkezett, ugyanazok, amelyeket iPhone-okhoz használtak. A későbbi modellek azonban 10 W-os adapterekkel szállítva gyorsabb töltést eredményeznek. Ha 2016-os vagy újabb MacBook-jával rendelkezik, akkor annak 29 W-os adapterével még gyorsabban töltheti az iPad mini-t.

Ellenőrizze a hálózati adapter teljesítményét. Fotó az Apple-től.

Az 5 W-os iPhone-adapter kivételével az Apple hálózati adaptereinek teljesítménye az oldalára van nyomtatva.

Hány évig tart egy iPad mini akkumulátor?

Az Apple szerint az iPad mini akkumulátora 1000 teljes ciklus után megtartja eredeti kapacitásának 80% -át. Ez azt jelenti, hogy a 100% -ról a 0% -ra teheti 1000-szeresét. Vagy lépjen 100% -ról 50% -ra 2000-szer.

Szóval meddig van ez? Nos, minden attól függ, hogy mennyit használ. Ha hetente kétszer teljes cikluson megy keresztül, ez azt jelenti, hogy az iPad akkumulátorának óriási ideig kell tartania 10 év.

Tompítsa a képernyőt, hogy javítsa az akkumulátort.

Mit tehetek azért, hogy az iPad mini akkumulátorom tovább éljen?

Az Apple nagyszerű weboldallal rendelkezik, amely tippeket kínál az akkumulátor teljesítményének maximalizálására az összes eszközön.

A leghatékonyabb dolog, amit tehet, ha kevesebbet használ, de nem ezért vásárolta meg a dolgot. Alternatív megoldásként módosítsa ezeket a beállításokat, hogy az iPad mini akkumulátor a lehető leghosszabb ideig működjön:

 • Tompítsa a képernyő fényerejét.
 • Kapcsolja ki a Háttéralkalmazás-frissítést.
 • Állítsa be a Mail alkalmazásokat az adatok manuális beolvasására.
 • Kapcsolja ki teljesen a Helyszolgáltatásokat vagy bizonyos alkalmazásokhoz.
 • Csökkentse a zárolási képernyőn megjelenő értesítések számát.

Mennyibe kerül egy iPad mini akkumulátor cseréje?

Ha iPad akkumulátorának kapacitása az első év alatt 80% alá csökken, az Apple egyéves AppleCare garancia alapján ingyen kicseréli. Ha iPad mini készülékén van AppleCare +, akkor a garancia két évre meghosszabbodik.

Az AppleCare használatával két év garancia jár.

Az Apple garanciális javításokat kínál 99 dollárért az összes iPad modellen. Sőt, az Apple valójában nem javítja meg az akkumulátort, hanem az egész iPad-et lecseréli erre az árra.

Ha meglehetősen technikus és ügyes, megkísérelheti saját maga is kicserélni az akkumulátort az iPad modelljének akkumulátorcseréjére.

Hogyan javíthatom ki az iPad Mini készüléket, amely nem töltődik be vagy kapcsol be?

Néha az iPad mini akkor sem kapcsol be, ha töltés előtt hagyja. Ha ez megtörténik, akkor nem jelenik meg az Alacsony fogyasztású képernyő vagy a Csatlakozás a töltéshez képernyő. Az iPad mini kijelző egyszerűen fekete marad.

Először is győződjön meg arról, hogy legalább egy órán keresztül próbálta tölteni az eszközt. Ha még mindig nincs életjel, hajtson végre kényszerű újraindítást. Ezt úgy teheti meg, hogy egyszerre tartja lenyomva az Alvás / Ébresztés és a Kezdőlap gombokat. Tartsa lenyomva őket, amíg az iPad mini be nem kapcsol és újraindul, ami körülbelül 45 másodpercet vesz igénybe.

Tartsa lenyomva ezt a két gombot az iPad újraindításához.

Ha ez nem sikerül újraélesztenie az iPadjét, jó eséllyel nem töltődik fel megfelelően. Ennek kijavításához nézze meg az alábbi tippeket.

Hogyan javíthatom ki az akkumulátor töltőképernyőjére ragadt iPad Mini készüléket?

Előfordul, hogy egy iPad mini az alacsony fogyasztású képernyőn akkor is ragaszkodik, ha biztos benne, hogy megfelelően töltődik. Ezt a bosszantó problémát sok felhasználó megoldotta azzal, hogy az iPadet egy iTunesot futtató számítógéphez csatlakoztatta.

Csatlakoztassa iPad mini-jét az iTunes-hoz, ha nem kapcsol be.

Ezzel vagy az iPad újraindítására kényszerül, vagy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az iTunes segítségével helyreállítsák. Bár ezt csak akkor szabad megtennie, ha már rendelkezik a a készülék biztonsági másolata.

Ha továbbra is problémái vannak, próbálja ki ezeket az utasításokat az iPad mini DFU mód használatával történő visszaállításához. De még egyszer ellenőrizze, hogy van-e biztonsági másolata, mielőtt ezt megtenné!

Hogyan javíthatom ki az iPad Mini készüléket, amely nem töltődik be, amikor csatlakoztatva van?

Számos dolog akadályozhatja az iPad mini töltését, a hardver- és szoftverproblémákra kiterjedően. Kövesse az alábbiakban ismertetett lépéseket az ok felfedezéséhez és a töltési gondok megkönnyítéséhez.

1. Indítsa újra az iPad mini-t, és frissítse az iOS-t

Ha be tudja kapcsolni az iPad mini készüléket, nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvó / Ébresztés gombot, amíg a rendszer nem kéri slide kikapcsolni. Kapcsolja ki az iPad mini-t, és hagyja kikapcsolva 30–60 másodpercig, mielőtt újra bekapcsolná és újra megpróbálná tölteni.

Tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot, amíg el nem csúszik a kikapcsoláshoz.

Ellenőriznie kell az iOS szoftverfrissítéseit is. Ezek gyakran javítják a szoftverhibákat, amelyek az akkumulátor teljesítményét vagy töltési hibákat okoznak. Optimalizálhatják az iPad mini készüléket is, hogy kevesebb akkumulátort használjon, miközben Ön használja.

Válassza a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés menüpontot.

Győződjön meg róla, hogy az iOS legújabb verzióját futtatja.

2. Tesztelje a villámkábelt

Az Apple villámkábelei közismerten hasítanak és kopnak. Amikor ez megtörténik, gyakran elveszítik töltési képességüket. De a villámkábel akkor is problémát jelenthet, ha nem tűnik sérültnek.

Próbáljon meg tölteni egy másik Apple-eszközt ugyanazzal a villámkábellel, ha működik, akkor a kábele megfelelően működik. Ha ez nem működik, ellenőrizze, hogy hivatalos Apple-kábelt vagy tanúsított Made for iPhone (MFi) kábelt használ-e.

Tölthet más eszközöket a villámkábelével?

Alternatív megoldásként próbálja meg tölteni az iPad készülékét egy másik villámkábellel. Ha hogy működik, akkor az eredeti villámkábel valószínűleg hibás. Ha az Apple-től vásárolta, akkor az egyéves garancia vonatkozhat rá.

3. Ellenőrizze a hálózati adaptert vagy az aljzatot

Miután tudta, hogy a villámkábel működik, ideje tesztelni a hálózati adaptert. Először csatlakoztasson egy másik konnektorba - és ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva!

Ezután keressen egy másik adaptert, amelyet használni szeretne. Tudja azonban, hogy ha iPad mini készülékét terjedelmes, 10 W-os adapterrel szállították, akkor az 5 W-os iPhone-adapter nem biztos, hogy elegendő energiát biztosít az iPad akkumulátorának feltöltéséhez.

Alternatív megoldásként próbálja meg feltölteni az iPad mini-t a számítógép USB-portjáról. Ismételten nem valószínű, hogy ez elegendő energiát szolgáltatna az iPad nagyon gyors feltöltéséhez, de jelezni fogja, hogy az eredeti adapter a probléma.

Csatlakoztassa iPad mini-jét az iTunes-hoz, ha nem kapcsol be.

Ha az adapter hibás, akkor az Apple egyéves garanciája alapján kicserélheti.

4. Tisztítsa meg az iPad mini villámcsatlakozóját

Ragyogjon fényt az iPad mini alján található villámcsatlakozóba. Alaposan nézze meg, hogy van-e szennyeződés vagy szennyeződés a kikötőben. Ha van, akkor ez lehet az oka annak, hogy az iPad mini nem töltődik megfelelően.

Óvatosan távolítsa el a törmeléket a következő eszközök bármelyikével, de ügyeljen arra, hogy közben ne sértse meg a töltőelemeket:

 • Antisztatikus kefe.
 • Sűrített levegős por.
 • Tiszta és száraz fogkefe.
 • SIM-tű, kiegyenesített gemkapocs vagy biztonsági tű.

Elviheti iPadjét a legközelebbi Apple Store-ba is, ahol általában örülnek, ha biztonságosan tisztítják a villámcsatlakozót ingyen.

5. Állítsa vissza eszközét DFU módban

Az utolsó hibaelhárítási lépés az iPad teljes visszaállítása. Ezzel eltávolítja az összes adatot, és visszaállítja a készülék gyári beállításait.

Neked kellene készítsen biztonsági másolatot először az iPad mini készülékét.

Készítsen biztonsági másolatot az iPad mini visszaállítása előtt!

Javasoljuk a DFU mód használatával történő visszaállítást, mivel az teljesen újratelepíti az eszközön lévő szoftvert és firmware-t. Ez a lehető legmélyebb szintű helyreállítás, és biztosítja, hogy a töltési probléma nem szoftveres.

Kövesse ezt az útmutatót az iPad mini helyreállításához a DFU mód használatával.

Hogyan cserélhetem ki az iPad mini akkumulátorát?

Az összes ilyen hibaelhárítási tipp után, ha az iPad mini továbbra sem töltődik megfelelően, valószínűleg cserélnie kell egy elemet. Sajnos az Apple iPad zökkenőmentes kialakítása miatt nem tudja maga kicserélni az akkumulátort.

Ehelyett időpontot kell foglalnia egy Apple üzletben vagy egy hivatalos Apple szolgáltatónál. Ezeknek a technikusoknak képesnek kell lenniük arra, hogy felajánlják Önnek az új iPad cseréjét egy új akkumulátor költségéért: 99 USD.

Látogassa meg az Apple Genius sávját a hardveres támogatásért.

Megtudta, miért nem töltődött be az iPad mini? Vagy mi késztette lassan töltésre? Tudassa velünk, mi történt alább!

Legutóbbi hozzászólások