A gyári beállítások visszaállítása egy MacBook Air vagy más Mac MacOS rendszerrel

Számos oka van annak, amiért vissza szeretné állítani a MacBook Air gyári beállításait. Lehet, hogy a Mac számítógéped túl kevés késést mutat.

Lehet, hogy vissza szeretne állítani a jobb általános teljesítmény érdekében, azon gondolkodik, hogy eladja vagy eladja a MacBook-ot, miután megvásárolta vagy megkapta a legújabb Mac-modellt.

Bármilyen okból vissza kell állítania a Mac-et a gyári alapértékekre.

Mivel a Mac gépeink annyi személyes és privát adatot tárolnak, elengedhetetlen a gépek tisztítása, amikor eladjuk vagy eladjuk kedvenc régebbi Mac gépeinket.

Az új felhasználó számára pedig különösen hasznos, ha gyönyörűen tiszta gépe van, amely visszaáll a gyári állapotába.

Visszaállít egy Mac-et APFS-sel (Apple File System)?

A macOS High Sierra és újabb verziói az Apple legújabb, APFS nevű fájlrendszerét használják.

Sok felhasználónak problémái merültek fel, amikor alaphelyzetbe állította Mac és MacBook könyveit az APFS használatával. Különösen arról számoltak be, hogy „Nem sikerült Preboot kötetet létrehozni az APFS telepítéséhez” hibaüzenetet kaptak.

Valóban zavaró, amikor a Mac merevlemezét újra formázza, amikor a macOS High Sierra, Mojave, Catalina és újabb verziókat használja!

Itt megértjük az APFS vagy a Mac OS Extended kérdését

Ha a Mac merevlemezzel már APFS-formátumú volt

 • Csak ezután állítsa vissza APFS-re, és ne változtassa meg Mac OS Extended-re.

Ha a Mac vagy a MacBook a Mac OS Extended szoftverrel szállított

 • Válasszon Mac operációs rendszer Kiterjedt (Naplózott) ÉS NEM az új fájlrendszer APFS.
 • Amikor törli a lemezt a Mac OS Extended (Journaled) alkalmazással, majd telepíti a macOS High Sierra, Mojave vagy újabb verzióit, a macOS telepítője automatikusan eldönti, hogy a lemezt APFS-re konvertálja-e.
 • Tehát hagyja a nehéz emelést a macOS telepítőjén!

Nem tudom, mi a Mac vagy MacBook Szállítással?

 • Ha nem tudja, milyen fájlrendszer (vagy macOS / Mac OS X) került a rendszerbe, amikor új volt, az Apple utasította, hogy továbbra is javasoljuk a Mac OS Extended (Journaled.)

Ha azonban folytatta (vagy mégis úgy dönt, hogy megpróbálja), és belefutott a hibába, hogy „nem sikerült létrehozni egy Preboot kötetet az APFS telepítéséhez”, íme néhány tipp

 1. ELSŐ leállítása a Mac
 2. Ezután nyomja meg a gombot Opció + Parancs + R amikor visszakapcsolja
 3. Ez megnyitja az Internet Recovery programot - próbálja meg újratelepíteni a macOS rendszert innen
 4. Lehet, hogy néhányszor meg kell próbálnia ezeket a lépéseket, beleértve a leállítást is

Ha ez nem működik, próbálkozzon ezzel az olvasótippel (mi nem ismételtük meg ezt a problémát, ezért próbáld meg ezt saját felelősségedre)

 1. Ne telepítse újra a macOS-t!
 2. Ehelyett törölje a meghajtót, amíg nem lesz látható meghajtó
 3. Állítsa le a Mac-et, majd tartsa lenyomva a Command + R billentyűkombinációt, és indítsa újra Mac-jét helyreállítási módba
 4. Nyissa meg a Lemez segédprogramot a helyreállítási partícióból, és törölje a meghajtót a jobb felső sarokban található mínusz gomb kiválasztásával (NE TÖRLJE a meghajtót - csak távolítsa el a mínusz (-) jelen keresztül)
 5. Miután törölte, másodszor állítsa le a Mac-et
 6. Indítsa újra az internetet helyreállítási módban az Option + Command + R megnyomásával az internetről való indításhoz
 7. Nyissa meg újra a Lemez segédprogramokat, és a plusz gombbal hozzon létre egy meghajtót. Nevezze át a meghajtót Macintosh HD-re, és válassza a Mac OS Extended (Journaled) lehetőséget
 8. A cél az, hogy a meghajtót visszaállítsuk a macOS Sierra vagy a MacOS eredetileg elérhető MacOS OS X verziójának bármelyikéhez
 9. Ha továbbra is APFS-sel szeretné frissíteni a macOS High Sierra, Mojave vagy újabb verziókat, frissítse a Mac App Store-ból

Ellenőrzőlista BÁRMILYEN gyári alaphelyzetbe állítása előtt

1) BackUp!

Igen, készítsen biztonsági másolatot a Time Machine vagy más alkalmazás segítségével, lehetőleg kövesse a 2X2 szabályt két felhővel és két fizikai (helyi vagy távoli) biztonsági másolattal.

Fontolja meg az olyan meghajtókklónozó alkalmazások használatát, mint a Carbon Copy Cloner, a Super Duper, a ChronoSync vagy hasonló. Az ilyen típusú alkalmazások azonos klónokat (vagy másolatokat) hoznak létre a meghajtóról, és a Time Machine-től eltérően teljesen bootolható biztonsági másolatok.

Ha valaha valami rosszul esik a Mac számítógépével, akkor indíthatja a számítógépet ezekről a klónokról.

2) Kapcsolja ki a FileVault-ot (ha használják)

A FileVault teljes lemezes titkosítást használ, hogy megakadályozza az indítólemez információihoz való illetéktelen hozzáférést. A legtöbb embernél nincs bekapcsolva ez a funkció. De mindig a legjobb ellenőrizni.

Ha mindig a fiók jelszavával jelentkezik be, akkor lehet, hogy be van kapcsolva a FileVault. Ez azért van, mert amikor a FileVault be van kapcsolva, a Mac mindig megköveteli, hogy jelszavával jelentkezzen be.

A FileVault letiltása

 1. Menj Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem
 2. Kattintson a FileVault fülre
 3. Kattintson a Zárolás gombra
 4. Írja be a rendszergazda nevét és jelszavát
 5. Kattintson a FileVault kikapcsolása elemre
 6. Újrakezd

Az újraindítást követően ellenőrizze, hogy a Mac ébren van-e és csatlakoztatva van-e az áramellátáshoz.

Amint a Mac elindul, az indítólemez visszafejtése a háttérben történik. Ez pedig időbe telik. Ellenőrizze az előrehaladást a Biztonság és adatvédelem beállítások FileVault szakaszában.

3) Távolítsa el az engedélyeket

Amikor engedélyezi MacBook-ját vagy más eszközt, engedélyezi számára az összes alkalmazás, hangoskönyv, könyv, zene, film és egyéb tartalom elérését.

Ezért fontos, hogy a gyári alaphelyzetbe állítás előtt vonja vissza a Mac engedélyét, különösen akkor, ha el akarja adni vagy el akarja adni. A Mac jogosultságának eltávolítása megakadályozza az Apple-t abban, hogy továbbra is a Mac-et az Ön engedélyezett számítógépeinek számolja.

Javasoljuk, hogy távolítsa el az engedélyeket, még akkor is, ha megtartja a Mac-et - néha az Apple kétszer is megszámolja ugyanazt a számítógépet!

Engedélyezze a Mac engedélyét a macOS Catalina és újabb verzióival

 • Nyissa meg a Zene, az Apple TV vagy az Apple Books alkalmazást a MacBookon, és válassza a lehetőséget Fiók> Engedélyek> A számítógép jogosultságának megszüntetése

Engedélyezheti az iTunes használatát a macOS Mojave és újabb verzióiban, valamint a Windows rendszerben

Az iTunes rendelkezik saját beépített jogosultsági eszközzel. És könnyen megtalálhatja a Mac vagy a Windows menüsorában, válassza Fiók> Engedélyek> A számítógép jogosultságának megszüntetése(az iTunes régebbi verzióihoz lépjen az iTunes> Store> Computer autorizálása lehetőségre)

Engedélyezze a Mac vagy a Windows PC engedélyét

 1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást
 2. Ha szükséges, jelentkezzen be Apple ID-jével
 3. A képernyő tetején található menüsávból vagy az iTunes ablakból válassza a lehetőséget Fiók> Engedélyek> A számítógép jogosultságának megszüntetése
 4. Írja be Apple azonosítóját és jelszavát, nyomja meg a Return gombot, majd kattintson Engedélyezze

Ne aggódjon, nem veszít semmilyen tartalmat, és semmit sem töröl a számítógépéről. Amikor a számítógép jogosultságát megszünteti, csak megakadályozza, hogy hozzáférjen a védett tartalomhoz. És ha szükséges, később engedélyezheti számítógépét.

Ne mentse el ezt a lépést későbbre. A legjobb, ha a számítógépén lévő iTunes-on keresztül visszavonja a jogosultságokat, miközben még rendelkezik birtokában. Ha olyan számítógépet ad el vagy ad el, amely még mindig rendelkezik az öt engedély egyikével, akkor az összes számítógépének jogosultságát meg kell szüntetnie, majd újra engedélyeznie kell mindegyiket, amelyet még mindig használ.

Ez egy csomó gond és idő valamire, amit most megtehetsz, mielőtt eladod vagy eladod. Ráadásul egyszerű!

Csak Windows felhasználók számára

Ha a Windows újratelepítése, a RAM, a merevlemez vagy más rendszerelemek frissítése előtt elhanyagolta a számítógép jogosultságának megszüntetését, előfordulhat, hogy a számítógép több jogosultsággal rendelkezik.

Ha gyanítja, hogy ez a helyzet, ellenőrizze az engedélyeket az iTunes menüsoron, és válassza a Fiók> Saját fiók megtekintése lehetőséget. A Fiókinformációk oldalon keresse meg az Apple ID-összefoglaló részt, görgessen a Számítógépes engedélyek elemre.

Itt láthatja a korábban engedélyezett számítógépek számát. Sajnos nem sorolja fel a számítógépek nevét. Tehát, ha ez a szám nem egyezik meg Önnel, próbálkozzon a számítógép jogosultságának felengedésével néhányszor, amíg már nem engedélyezik.

Alternatív megoldásként válassza az összes számítógép visszavonása lehetőséget az öt engedély megtisztításához. Ezután egyenként engedélyezze az összes számítógépet (legfeljebb 5).

Megjegyzendő, hogy nem engedélyezhet számítógépet egy másik számítógépről, vagy az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékéről. Ezenkívül nem engedélyezi iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét. Az iDevices nem számít bele a rendelkezésre álló engedélyekbe.

4) Deaktiválja a programokat és távolítsa el az egyéb jogosultságokat

Számos harmadik féltől származó alkalmazás tartalmaz gépi engedélyeket és aktiválásokat, különösen kép-, hang- és videoszerkesztő programokat. Például a legtöbb Adobe-program aktiválást igényel. Az alkalmazás aktiválása egy adott alkalmazás és egy érvényes felhasználói licenc összekapcsolásának folyamata.

Aktiválása előtt aktiválnia kell az alkalmazását.

Másrészről, a deaktiválás leválasztja az alkalmazást az érvényes felhasználói licencről. A deaktiválás után bármikor újra aktiválhatja a licencet, bármilyen számítógépen.

A deaktiváláshoz nem kell eltávolítania egy alkalmazást a számítógépről. A hagyományos bölcsesség ellenére az alkalmazás eltávolítása nem feltétlenül inaktiválja a licencét.

Tehát ellenőrizze az alkalmazások listáját, és keressen minden olyan programot, amelyhez aktiválókulcsok szükségesek. Ha megtalálta, lépjen a program menüsorába, és keresse meg a deaktiválás vagy az engedély megszüntetése linket.

5) Jelentkezzen ki az iCloudból

Ha a Find My Mac programot használja, a folytatás előtt feltétlenül archiválja vagy másolja le iCloud-adatait.

Lépjen a képernyő bal felső sarkában található Apple menübe, és válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget. Ezután válassza a Apple ID> iCloud és szüntesse meg a Find My Mac jelölőnégyzet bejelölését a kikapcsoláshoz. A megerősítéshez írja be az Apple ID jelszavát.

Miután a Find My Mac ki van kapcsolva, koppintson a ikonra Áttekintés és érintse meg a gombot Kijelentkezés.

MacOS Mojave és újabb verziók esetén nyissa meg Rendszerbeállítások> iCloud és kapcsolja ki a Find My Mac elemet, majd kattintson a Kijelentkezés gombra.

Távolítsa el az iCloud adatokat a MacBookról

Az összes előugró ablakban kattintson a „Törlés Mac-ről” gombra kattintva távolítsa el az összes személyes adatot.

Az iCloud-névjegyeket, naptárakat és egyéb iCloud-adatokat ezután eltávolítják a Mac-ről.

6) Jelentkezzen ki az iMessage alkalmazásból

Az Üzenetek alkalmazásban válassza a lehetőséget Beállítások> Fiókok elemre. Válassza ki az iMessage fiókját, és kattintson a Kijelentkezés gombra.

Gyári alaphelyzetbe állíthatja a MacBook Air és más Mac gépeket a macOS helyreállításával

A macOS Recovery a Mac beépített helyreállítási rendszerének része. Segédprogramjai lehetővé teszik a belső merevlemez teljes törlését.

Ha elad vagy elad, akkor újratelepítenie kell a macOS-t úgy, hogy megtisztítsa a Mac-et minden tőled és mindentől, ami veled, adataival vagy Apple ID-jével kapcsolatos.

Ha eladja vagy odaadja a Mac-et

MacOS Catalina + esetén

 1. Kapcsolja be vagy indítsa újra a MacBookot, és tartsa lenyomva a Opció + Parancs (⌘) + R billentyűk
 2. Amikor meglátja az Apple logót, engedje el.
 3. Miután meglátta a Segédprogramok ablakot, az indítás befejeződött
 4. VálasztLemez segédprogram a Helyreállítási menü opcióiból
 5. Keresse meg az indító meghajtót (meghajtókat) az oldalsávon. Ha nem látja, válassza Nézet> Oldalsáv megjelenítése a menüsorból
 6. Keressen egy, a szóval felsorolt ​​kötetet Adat hozzáadva a meghajtó nevének végéhez, például Macintosh HD - Data
 7. Válassza ki az Adatmennyiség lehetőséget, majd válassza a lehetőséget Szerkesztés> APFS-kötet törlése a menüsorból, vagy érintse meg a Lemez segédprogram eszköztárának hangerő törlés gombját (-)
 8. Amikor megerősítésre kérik, koppintson a gombra Törlés gomb
 9. FONTOS: ne kattintson a Kötetcsoport törlése elemre
 10. Ismételje meg az indítólemez minden más kötetét - a Macintosh HD nevű kötet kivételével
 11. Miután befejezte a Mac adatköteteinek törlését, válassza az oldalsávon a Macintosh HD lehetőséget
 12. Kattints a Törli és adjon meg egy nevet, és válassza ki a meghajtó kívánt formátumát (APFS vagy macOS Extended Journaled). Ezután érintse meg a elemet Törli hogy elindítsa a folyamatot
 13. Adja meg Apple ID-jét, ha arra kéri
 14. A lemez (ek) törlése után lépjen ki a Lemez segédprogramból
 15. A Helyreállítás menüben válassza a lehetőséget Telepítse újra a macOS-t és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
 16. Ha elkészült, a MacBook újraindul a telepítő asszisztenshez és az Üdvözlő képernyőhöz. Ha a Mac-et gyári alapértelmezett állapotban kívánja hagyni, ne folytassa a rendszer telepítését. Nyomja meg a Command-Q gombot, majd kattintson a Leállítás gombra
  1. Ezután az új tulajdonos elvégzi a beállítási asszisztens lépéseit az információik és az Apple ID segítségével

MacOS Mojave és újabb verziókhoz

 1. Kapcsolja be vagy indítsa újra a MacBookot, és tartsa lenyomva a Opció + Parancs (⌘) + R billentyűk
 2. Amikor meglátja az Apple logót, engedje el. Miután meglátta a Segédprogramok ablakot, az indítás befejeződött
 3. Használat Lemez segédprogram az indítólemez ÉS bármely más belső merevlemez törléséhez
 4. Keresse meg a meghajtó nevét a bal oldali listában. A Mac indítólemezének alapértelmezett neve a Macintosh HD (ha nem nevezte át).
 5. Ha nem látja az indító meghajtót, válassza a lehetőséget Nézet> Oldalsáv megjelenítése a menüsorból
 6. VálasztTörli

 7. Ban,-benFormátum menüben válassza a macOS Extended (Journaled) vagy az APFS parancsot, írja be a lemez új nevét (javasoljuk az alapértelmezett nevet Macintosh HD), majd kattintson aTörli
  1. Figyelem! Ez törli a lemezen található összes információt, beleértve ÖSSZES személyes fájlt és adatot
  2. A törlés időbe telik, ezért gyakorold a türelmet!
 8. A lemez törlése után lépjen ki a Lemez segédprogramból
 9. A Helyreállítás menüben válassza a lehetőséget Telepítse újra a macOS-t és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat A MacOS újratelepítéséhez lépjen be a Helyreállítási módba
  1. Ha problémákat tapasztal a telepítéssel kapcsolatban, próbálja meg inkább az internet-helyreállítást használni az Option + Command + R billentyűkombináció leállításával és megnyomásával
 10. Ha kész, a MacBook újraindul egy beállítási asszisztensre és az Üdvözlő képernyőre. Ha a Mac-et gyári alapértelmezett állapotban kívánja hagyni, ne folytassa a rendszer telepítését. Nyomja meg a Command-Q gombot, majd kattintson a Leállítás gombra
  1. Ezután az új tulajdonos elvégzi a beállítási asszisztens lépéseit az információik és az Apple ID segítségével

Ha megtartja a MacBook-ot

MacOS Catalina és újabb verziókhoz

 1. Kapcsolja be vagy indítsa újra a MacBookot, és tartsa lenyomva mind a Parancs (⌘) + R billentyűk. Amikor meglátja az Apple logót, engedje el
 2. Nyissa meg a Lemez segédprogram a helyreállítási menüből
 3. Keresse meg az indító meghajtót (meghajtókat) az oldalsávon. Ha nem látja, válassza Nézet> Oldalsáv megjelenítése a menüsorból
 4. Válassza ki a szóval felsorolt ​​kötetet Adat hozzáadva a meghajtó nevének végéhez, például Macintosh HD - Data
 5. Kattints a Törli gombra, majd írja be a kötet nevét, és válassza ki az adott meghajtó formátumát
  1. Ha titkosítani szeretné a kötetet, válassza az APFS (Titkosított) vagy az APFS (Kis- és nagybetűk közötti, Titkosított) lehetőséget.
 6. Koppintson aTörli, majd kattintson a Kész gombra
  1. Ne válassza a Kötetcsoport törlése lehetőséget
 7. A lemez törlése után lépjen ki a Lemez segédprogramból
 8. A Helyreállítás menüben válassza a MacOS újratelepítése lehetőséget, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
  1. Ha problémákat tapasztal az APFS és a macOS telepítésekor, próbálkozzon inkább az internet-helyreállítási móddal, indítsa újra és nyomja meg a gombot Opció + Parancs + R
 9. Ha elkészült, a Mac újraindul egy beállítási asszisztenshez. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és írja be az összes információt

MacOS Mojave és újabb verziókhoz

 1. Kapcsolja be vagy indítsa újra a MacBookot, és tartsa lenyomva mind a Parancs (⌘) + R billentyűk. Amikor meglátja az Apple logót, engedje el
 2. A Lemez segédprogrammal törölheti az indító lemezt ÉS bármely más belső merevlemezt
 3. Válassza ki a meghajtó nevét a bal oldali listából, majd kattintson a gombraTörli
 4. Ban,-benFormátum menüben válassza a Mac OS Extended (Naplózott) vagy az APFS lehetőséget, írja be a lemez új nevét (javasoljuk az alapértelmezett nevet Macintosh HD), majd kattintson aTörli
  1. Figyelem! Ez törli a lemezen található összes információt, beleértve ÖSSZES személyes fájlt és adatot
  2. A törlés időbe telik, ezért gyakorold a türelmet!
 5. A lemez törlése után lépjen ki a Lemez segédprogramból
 6. A Helyreállítás menüben válassza a MacOS újratelepítése lehetőséget, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
  1. Ha problémákat tapasztal az APFS és a macOS telepítésekor, próbálkozzon inkább az internet-helyreállítási móddal, indítsa újra és nyomja meg a gombot Opció + Parancs + R
 7. Ha kész, a MacBook újraindul egy beállítási asszisztenshez. Adja meg az adatokat kérése szerint

A MacOS újratelepítésének egyéb módjai (nem gyári visszaállítás)

Ha készített egy Time Machine biztonsági másolatot, akkor állítsa vissza a Time Machine biztonsági másolatát. A visszaállítás törli a lemezt, majd a lemezen levő összeset lecseréli macOS-ra és az összes többi adata a Time Machine biztonsági másolatából.

Ehhez indítsa el a macOS Recovery programmal, és válassza a lehetőséget Visszaállítás az időgép biztonsági mentéséből. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

A macOS-ot a Mac App Store-ból is újratelepítheti.

Nyissa meg az App Store-t, és keresse meg a Keresés mezővel. Miután megtalálta, töltse le és telepítse az adott termékoldalról. Ismeretlen okból a macOS nem jelenik meg az Alkalmazásvásárlás lapon.

Csomagolás

Nézzünk szembe a tényekkel; még a legjobb digitális polgárok is úgy találják, hogy MacBook Air és más Mac-ek teljesítménye az idő múlásával lassabbá válik. Mármint ez az élet, és történnek dolgok.

Rengeteg alkalmazást, frissítést telepítünk, és talán még piszkálunk is a rendszer operációs szoftverével a Terminal vagy a harmadik féltől származó alkalmazások segítségével. Ez valós és várható felhasználás. Ez az élmény értéke és ára.

Tehát, ha a Mac csak nem olyan jól teljesít, mint lehet; Ahelyett, hogy egyesével törölné az alkalmazásokat, vagy itt-ott apró javításokat és feltöréseket próbálna, hajtsa végre a macOS újratelepítését! És kezdje a következő napot tiszta operációs rendszerrel.

Ha régebbi Mac-jét adja el vagy adja oda, a Mac gyári beállításainak visszaállítása elengedhetetlen az Ön és a vevő vagy a címzett számára. A mac gyári beállításainak visszaállítása nyugalmat ad, hogy egyetlen adata sem érhető el az új tulajdonos számára.

És az új tulajdonos újrakezdéssel indul - nincs rendetlenség az összes korábbi alkalmazásból, preferenciából stb.

Tehát légy kedves önmagad és az új tulajdonos számára azáltal, hogy a Mac gyári alaphelyzetbe állításával eltávolítja és biztonságossá teszi adatait! És soha, soha ne felejtsen el először biztonsági másolatot készíteni az adatokról a Time Machine vagy a választott biztonsági módszer segítségével, mielőtt végrehajtaná az operációs rendszer alaphelyzetbe állításának BÁRMELYET.

Legutóbbi hozzászólások