"Nem lehet letölteni az alkalmazást" hibajavítás

IOS-riasztási üzenetet kaphat arról, hogy „nem lehet letölteni az alkalmazást”, amikor ingyenes vagy fizetős alkalmazásokat szeretne vásárolni vagy letölteni az App Store-ból. Ezt a hibát különféle okok okozhatják. Ennek néhány leggyakoribb oka többek között, de nem kizárólag: (a) eszközén (iPhone, iPad vagy iPod) nincs elegendő tárhely a frissítéshez / letöltéshez; (b) hálózati, internetkapcsolati problémákat vagy (c) készüléke nem felel meg az iOS verzió minimális követelményének, pl az alkalmazáshoz iOS 5 vagy újabb verzió szükséges, de eszközén iOS 4 fut.

Kérjük, próbálja meg a következő lépéseket a probléma megoldásához. Minden lépés után ellenőrizze, hogy továbbra is fennáll-e ez a probléma.

1. Egyszerűen kattintson duplán az alkalmazás ikonjára, amelyet nem tud letölteni, és várjon néhány másodpercet. A letöltésnek folytatódnia kell.

2. Koppintson a Beállítások> Általános> Dátum és idő> Automatikus beállítása> elemre, majd csúsztassa el az „Automatikus beállítás” kikapcsolásához. Manuálisan állítsa be a dátumot egy évvel előre. Most próbálja meg újra letölteni az alkalmazásokat. Ha hibaüzenetet kap, térjen vissza az „Automatikus beállítás” bekapcsolásához, majd próbálja meg újra letölteni az alkalmazásokat.

3. Indítsa újra az iOS-eszközt. Egyszerűen nyomja meg és tartsa lenyomva a be / ki (alvás / ébresztés) gombot, amíg meg nem jelenik a piros csúszka, és csúsztassa el a csúszkát a készülék kikapcsolásához. A visszakapcsoláshoz tartsa lenyomva a be / ki gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

4. Beállítások> iTunes és App Store> Az Apple azonosítója> Kijelentkezés. Indítsa újra az eszközt, majd válassza a Beállítások> iTunes és App Store> Bejelentkezés lehetőséget, majd próbálkozzon újra.

5. Koppintson a Beállítások> Wi-Fi elemre, majd kapcsolja ki, majd be újra a Wi-Fi-t.

6. A hálózati beállítások visszaállításához koppintson a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása elemre, majd az iDevice újraindul. Vegye figyelembe, hogy visszaállítja az összes hálózati beállítást, beleértve a Wi-Fi jelszavakat is.

7. Állítsa alaphelyzetbe a készüléket az alvás / ébresztés és a Home gomb lenyomásával és nyomva tartásával, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Összefüggő:

  • Az App Store „túl sok HTTP átirányítás” hibát mutat; fix
  • Nem lehet csatlakozni az iTunes áruházhoz / App Store-hoz
  • A törölt App Store-vásárlások megkeresése / újratöltése

Legutóbbi hozzászólások