Az iPad beállítása idős felhasználók számára az ajándékozás előtt

Ha iPadet vásárol egy idős szerettének, akár az ünnepekre, akár a születésnapjára, az egyik legjobb dolog, amit tehet, az az, hogy beállítja, mielőtt átadná neki. Ez sokkal könnyebbé teszi számukra a használat megkezdését.

Az iPad minden előkészítése a beállításoktól az alkalmazásokig hatalmas előrelépést jelenthet számukra, kevésbé félelmet és zavart okozhat, valamint az ajándékot sokkal izgalmasabbá teheti számukra.

Itt vannak javaslataink az iPad idősek beállítására, mielőtt becsomagolná és átadná nekik.

Összefüggő:

 • Az új iPad Pro 2018 gyakorlati áttekintése
 • Az iPad dokkoló eltűnik, hogyan javítható
 • Mi a teendő, ha iOS-eszközöd arra kéri, hogy jelentkezz be valaki más Apple ID-jébe

Kezdje a Kezdőképernyővel

Ön, mint iPad vagy iPhone tulajdonos, tudja, hogy mindkét eszköz kezdőképernyőjén alapértelmezés szerint alkalmazások vannak. Ez egy kicsit megfélemlítheti egy új felhasználót.

Az egyik javaslat az alkalmazások áthelyezése vagy törlése a kezdőképernyőről, és azok cseréje azokra az alkalmazásokra, amelyeket a címzett használni fog és amelyek a legjobban tetszenek.

Gondoljon bele arra, hogy valószínûleg minden nap használni fogják az iPad-et. Talán kezdik a napjukat a Hírek olvasásával, az Időjárás ellenőrzésével, a Facebook látogatásával, e-mailjük ellenőrzésével és kedvenc zenéjük befejezésével. Könnyedén csak ezeket az alkalmazásokat láthatja a kezdőképernyőn.

Az egyik lehetőség az, hogy törölje azokat, akiket ismer, teljesen biztos, hogy soha nem fogják használni, és áthelyezi a többit egy másik képernyőre.

Törje meg a dokkot

A Dock egy fantasztikus hely, ahol az iOS-eszközök minden felhasználója elérheti a leggyakrabban használt alkalmazásokat. És még egyszer: az iPad ezen területének egyszerűsítése nagy segítséget nyújt a címzett számára.

Amint lehet, hogy nem, a Dock alapértelmezés szerint megjeleníti a javasolt és a legújabb alkalmazásokat, valamint azokat, amelyeket saját maga parkol le. Ennek a rendetlenségnek a csökkentése érdekében jó ötlet lenne a funkció letiltása. Csak kövesse ezeket a lépéseket:

 1. Nyissa meg a Beállítások
 2. Koppintson a Multitasking & Dock.
 3. Kapcsolja ki a kapcsolót Javasolt és legújabb alkalmazások megjelenítése a zöldtől a fehérig.

Ezáltal a Dock a felhasználó számára könnyebbé válik és kevésbé zavaró. Ha engedélyezi a javasolt és a legutóbbi alkalmazások beállítását, akkor a címzett csodálkozhat, hogy egyes alkalmazások miért jelennek meg folyamatosan a Dockjukban. Tehát a funkció letiltása tisztábbá és tisztábbá teheti a dolgokat.

Ezután vegye fel a Dockba azokat az alkalmazásokat, amelyeknek úgy érzi, hogy gyors hozzáférést kell biztosítani hozzájuk, például az Üzenetek, a Facetime, a Mail, az Időjárás és a Naptár példaként.

Állítsa be a Beállításokat

Az iPad számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek azoknak, akik hallássérültek vagy látássérültek. Az ilyen típusú funkciók az idősek számára is hasznosak lehetnek. Íme néhány beállítás, amelyeket már a kezdetektől módosíthat számukra.

Kisegítő lehetőségek

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és válassza ki Megközelíthetőség. Ezután mozoghat a Vision, Interaction, Hallás és Media különböző lehetőségein. Íme néhány beállítás, amelyet érdemes módosítani.

 • Szinkronhang: A funkció engedélyezése lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy hangosan kimondott elemeket halljon. Ez megváltoztatja a gesztusokat is. Beállíthatja a sebességet, a beszédet, a részletességet és egyéb beállításokat.
 • Zoomolás: A Zoom bekapcsolásával a felhasználó egyszerű mozdulatokkal nagyíthatja a képernyőt. Ezáltal a képernyő nagyobb és könnyebben látható.
 • Magnifer: Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nagyítson egy elemet a Kezdőlap gombra történő háromszoros kattintással. Ez nagyon hasznos lehet azok számára, akiknek nincs a közelben az olvasószemüvegük.
 • Kontraszt növelése: Ennek az opciónak az engedélyezése javítja az olvashatóságot a színkontraszt és a szöveg megváltoztatása révén.
 • Segítő érintés: Ha a címzett valamilyen tartozékot fog használni, vagy szüksége van egy kis segítségre az érintőképernyőn, akkor ez egy jó beállítás. Gyorsan elérhetik a Kezdőlapot, az Értesítéseket, a Sirit és egyebeket is.
 • Érintse meg a Szálláshelyek elemet: Ha az Segédérintés túl sok, de szükség van valamilyen érintőképernyős segítségre, ez egy intelligens beállítás az engedélyezéshez. A bekapcsolás után beállíthatja, hogyan reagáljon az érintőképernyő.
 • Meghallgatás: Ha a címzettje rendelkezik MFi hallókészülékkel, a Mono Audio-t részesíti előnyben, vagy ha egy kis extra hangerő-növelésre van szüksége balra vagy jobbra, ezeket a beállításokat a Hallás alatt módosíthatja.
 • Feliratok és feliratok: Engedélyezze ezt a beállítást siketek vagy hallássérültek számára, hogy megtekinthessék a feliratokat.

Egyéb opciók

További módosítások, amelyek elvégzését fontolóra veheti, vannak Beállítások >Kijelző és fényerő

 • Változtasd meg a Fényerősség vagy engedélyezze az Éjszakai váltás menetrendet.
 • Beállítani Szövegméret a dinamikus szöveget támogató alkalmazásokhoz.
 • Engedélyezze Félkövér szöveg ha úgy gondolja, hogy ez segít az olvashatóságban.

Készítse elő a Névjegyeket, az Üzeneteket, a FaceTime-et és a Leveleket

Az egyik kiváló módja annak, hogy kapcsolatot tartson a címzettjével, az a fantasztikus új iPad, amelyet ad nekik. Tehát győződjön meg arról, hogy könnyen tudnak kapcsolatba lépni Önnel, barátaikkal és a család többi tagjával.

Névjegyek: Ez könnyű. Nyissa meg a Névjegyek alkalmazást, és adjon meg annyi információt szeretteinek minél több névjegyéről. Létrehozhat egy csoportot is, így az egész családdal vagy az unokákkal való kapcsolatfelvétel csak egy koppintásnyira van.

üzenetek: A szöveges üzenetküldés az egyik legkényelmesebb módja a kapcsolattartásnak a barátokkal és a családdal, ezért győződjön meg róla, hogy engedélyezte ezt a funkciót Beállítások >üzenetek >iMessage (engedélyezze a csúszkát zöldre).

Engedélyezheti a Kapcsolattartó fotók megjelenítése opciót, hogy a címzett láthassa mindenki arcát az Üzenetek alkalmazásban. Ez hasznos lehet a felhasználó számára, csakúgy, mint egyszerűen a szöveges üzenetküldés élménye.

FaceTime: Bár a címzett könnyedén elindíthat egy FaceTime-hívást egy partnerrel, miután megmutatta nekik, hogyan, az alkalmazás valóban készen áll a hívások kezdeményezésére. Szánjon egy percet, és kezdeményezzen FaceTime-hívást az iPad-del saját magának vagy más kapcsolattartóinak, akiket a címzett valószínűleg hívni fog.

Ezek a legutóbbi hívások törlésig megjelennek a listában. Tehát, amikor a kedvesed először használja a FaceTime-et, egyszerűen megérintheti a legutóbbi hívások listájában szereplő névjegyet egy teljesen új hívás indításához.

Levél: Lehet, hogy ez egy kicsit keményebb, de ha véletlenül hozzáfér a címzett e-mail fiókjához, vagy ismeri azt, beállíthatja a Mail alkalmazást.

Hozza létre Apple ID-jüket

Ha az idős címzettnek iPhone-ja van, akkor valószínűleg saját Apple ID-jét állítja be. Tehát, ha hozzáfér a bejelentkezési adatokhoz, feltétlenül adja meg őket, hogy készen álljanak az alkalmazások letöltésére az App Store-ból.

De ha ez az első iOS-eszközük, akkor érdemes beállítani számukra a fiókot, hogy letölthessenek alkalmazásokat az ajándékhoz. Ne felejtse el elmagyarázni az Apple ID és az App Store folyamatát, valamint megadni a bejelentkezési adatokat.

Fogj meg néhány alkalmazást

Feltéve, hogy képes letölteni az alkalmazásokat a címzett számára az App Store-ból, itt az ideje egy kis szórakozásnak. Gondoljon azokra az alkalmazásokra, amelyeket használni és élvezni fognak.

Szeretik-e játékokat játszani mint Mah Jong, pasziánsz, Scrabble, Gin Rummy vagy szókeresés? Letölthet néhány ilyen játékot, amelyeket most digitálisan élvezhetnek. Ha pedig együtt játszol olyan játékokat, mint a Scrabble, akkor gondolj másokra, például a Word Chums-re vagy a Words With Friends-re, különösen, ha ők is a Facebookot használják.

Vajon élvezze a főzést és új recepteket keres? Rengeteg nagyszerű alkalmazás van ebben a kategóriában, amelyek árcédula nélkül érkeznek. Vessen egy pillantást az olyan alkalmazásokra, mint a Big Oven, a Yumly vagy az Epicurious.

Lenne gyógyszeres emlékeztetők segíts nekik? Az alkalmazásboltban számos ilyen típusú alkalmazást találhat, amelyek nyomon követhetik és emlékeztethetik őket a gyógyszerek szedésére. Egyes alkalmazások között megtalálható a Mango Health, a Round Health és a DrugStars: Medicine Reminder.

Vajon a sportrajongó? Az olyan alkalmazások, mint az ESPN és a CBS Sports, sokféle sportágat fednek le azok számára, akik mindet nézik. De olyan sportágakat is letölthet, mint az NFL, az NBA és az MLB At Bat.

Ők egy online vásárló? Ha igen, akkor az App Store ezen kategóriája betöltődik. Letölthet alkalmazásokat az Amazon-ról a Zappos-ra és minden, ami közte van. Áruházak, diszkontok, kisállatboltok, ruházati üzletek, cipőboltok, elektronikai üzletek ... a lista folytatódik.

Ez csak néhány gondolat és javaslat. Jobban ismeri idős címzettjét, mint bárki más, ezért töltsön le néhány alkalmazást, amelyekről tudja, hogy értékelni fogják, mielőtt átadná az ajándékot.

Kapcsolja be az iPad keresése funkciót

A Find My iPad nemcsak egy praktikus funkció a felhasználó számára, hanem Önnek is ebben a helyzetben. Nyomon követheti az iPad helyét, sőt engedélyezheti az utolsó hely küldésére vonatkozó beállítást, ha az akkumulátor kritikusan alacsony.

Nyissa meg a Beállítások, válassza ki a felhasználóét Apple azonosító, majd tegye a következőket.

 1. Koppintson a iCloud.
 2. Koppintson a Keresse meg az iPad készülékemet.
 3. A csúszka zöldre állításával engedélyezheti a felső beállítást.
 4. Opcionálisan engedélyezze Küldje el az utolsó helyet jobbra lent.

A biztonsági mentések egyszerűsítése és beállítása

Az eszköz megfelelő biztonsági mentésének biztosítása mindig biztonságos fogadás, függetlenül attól, hogy hány éves vagy, vagy melyik iOS-eszközzel rendelkezik. Szánjon egy percet arra, hogy kiválassza az iCloud biztonsági mentések alkalmazásait, és ellenőrizze, hogy a funkció engedélyezve van-e.

Nyissa meg a Beállítások, válassza ki a felhasználóét Apple azonosító, majd tegye a következőket.

 1. Koppintson a iCloud.
 2. Engedélyezze vagy tiltsa le az iCloudot használni kívánt alkalmazásokat.
 3. Görgessen le és koppintson a elemre iCloud biztonsági mentés.
 4. Engedélyezze iCloud biztonsági mentés a csúszka zöldre állításával.

Most, amikor az iPad zárolva van, de csatlakoztatva van az áramellátáshoz és a Wi-Fi-hez, az adatok biztonsági másolatát rendszeresen rögzíteni kell.

Készen állsz az iPad ajándékozására?

Ez csak néhány javaslat és tipp az iPad beállításához az idős barát vagy családtag számára. Biztosan még sokan lesznek! Van saját javaslata, amelyet meg szeretne osztani? Ha igen, tegye meg nyugodtan az alábbi megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások