iTunes 9.2: "Az iPhone nem szinkronizálható. Megismételt fájlnév került megadásra."

Néhány felhasználó jelentett egy olyan problémát, amelyben az iPhone nem tud szinkronizálni az iTunes 9.2-vel. Ezekben az esetekben a szinkronizálási kísérlet a hibaüzenetet eredményezi. „Az iPhone (név) nem szinkronizálható. Megadtak egy másodlagos fájlnevet. ” Ezt a problémát a zene és más médiafájlok duplikálása kísérheti.

iTunes 9.2 szinkron javítások

Két lehetséges javítás van erre a problémára:

Távolítsa el az iTonert

Ahogy azt az iTunes 9.2 szinkronizálási problémákról szóló korábbi jelentésünkben megjegyeztük, úgy tűnik, hogy az Ambrosia Software iToner szoftverének jelenléte problémákat okozhat a szinkronizálásban. Navigáljon ide~ / Könyvtár / iTunes / iTunes beépülő modulokés/ Könyvtár / iTunes / iTunes beépülő modulok (a Library mappák a felhasználói mappában és az indító meghajtó gyökérszintjén), és keressen egy nevű fájltiTonerSupport.bundle. Távolítsa el, majd indítsa újra, és ellenőrizze, hogy az iPad szinkronizálása gyorsabban történik-e.

FRISSÍTÉS: Több felhasználó jelentette, hogy az iToner 2.0.6 verzióra történő frissítés megoldja ezt a problémát.

Kapcsolja ki a jegyzetek szinkronizálását. Az iTunes alkalmazásban lépjen az információs fülre, és szüntesse meg a jegyzetek szinkronizálásának lehetőségét, majd szinkronizálja iOS-eszközét. Lehet, hogy ezt minden szinkronizáláskor meg kell tennie.

Visszacsatolás? [e-mail védett].

Legutóbbi hozzászólások