A FaceTime mindig szünetelteti a videohívásokat iPhone, iPad vagy Mac készülékén?

A FaceTime nagyszerű módja a kapcsolattartásnak szeretteivel, különösen azért, mert bármely Apple-eszközön használható. De sok felhasználó számára a FaceTime váratlanul szünetelteti az iPhone, iPad vagy Mac készülékről érkező videohívásokat.

Összeállítottuk ezt a rövid hibaelhárítási útmutatót, hogy megmutassuk, miért történik ez és hogyan lehet kijavítani.

A videó szüneteltetésével a hívás nem fejeződik be

Általánosságban elmondható, hogy amikor a FaceTime szünetelteti a videót a hívások során, akkor is folytathatja a hangos csevegést. Csak éppen az, akivel beszélget, nem láthatja többé - inkább egy szünet képernyőt lát.

Hívások szüneteltetése iPhone vagy iPad készüléken

Az alkalmazásváltáskor a FaceTime szünetelteti a videót.

Van néhány olyan helyzet, amelynek célja a videó szüneteltetése a FaceTime-hívásokhoz iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken.

Ezek közül az első az, ha elhagyja a FaceTime alkalmazást, hogy mást tegyen az eszközén. Érdemes böngészni az interneten, olvasni egy üzenetet, vagy átnézni a fotókat, miközben cseveg a FaceTime-on. De amint másik alkalmazásra vált, akkor a FaceTime videó feltételezett hogy szünetet tartson.

A második helyzet az, amikor elkezdi a második hívást kapni mástól. Ebben az esetben az iPhone, iPad vagy iPod touch három lehetőséget kínál az új hívás kezelésére:

  • Vége és elfogadás
  • Tartás és elfogadás
  • vagy Send to Voicemail.

Amíg eldönti, hogy mit kezdjen a bejövő hívással, a FaceTime videó szünetel az aktuálisnál.

Hogyan állíthatom le a FaceTime szüneteltetését a videó iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken?

Ha a FaceTime folyamatosan szünetelteti a videót, amikor nem kéne, akkor azt kijavíthatja úgy, hogy az App Switcherbe lép, majd visszatér a FaceTime-hez.

Húzza felfelé a képernyő alját, és szünetet tartson középen - vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra, ha van ilyen -, hogy az App Switcherhez lépjen. Ezután érintse meg a FaceTime alkalmazást, hogy visszatérjen a FaceTime szolgáltatáshoz.

Ha ez nem működik, lépjen a Kezdőképernyőre - csúsztassa felfelé vagy kattintson a Kezdőlap gombra -, és koppintson a bal felső sarokban található zöld buborékra. Ezzel egyenesen vissza kell térnie a FaceTime-hez.

Érintse meg a zöld buborékot az állapotsorban a híváshoz való visszatéréshez.

Mindkét lehetőségnek fel kell függesztenie a videó szüneteltetését. Ha nem, forduljon közvetlenül az Apple-hez az egy az egyhez támogatásért.

Hívások szüneteltetése Mac gépen

Mac számítógépen a FaceTime-hívás videója szünetel, amikor a sárga minimalizálás gombra kattintva elrejti a FaceTime ablakot. A videó szüneteltetését a dokkolóban található FaceTime ikonra kattintva újból maximalizálhatja az ablakot.

Az egyetlen kivétel ettől az, hogy a FaceTime ablak minimalizálása nem szünetelteti a videót, ha csoportos hívásban van. Bár nem világos, miért történik ez a megkülönböztetés.

Erre a gombra kattintva szüneteltetheti a FaceTime videót csoportos hívások esetén. Kép az Apple-től.

Hogyan akadályozhatom meg, hogy a FaceTime szüneteltesse a videót a macOS-ban

Egyes felhasználók számára a Mac számítógépük folyamatosan szünetelteti a FaceTime videohívásokat, még akkor is, ha nem minimalizálják az ablakot. Közülük sokan úgy tudták megoldani ezt a problémát, hogy be- és kikapcsoltak egy adott FaceTime beállítást: Mindig a tetején.

Nyissa meg a FaceTime alkalmazást Mac gépén. A menüsoron válassza a Videó> Mindig a tetején lehetőséget. Kapcsolja ki a beállítást, majd indítsa újra a FaceTime-et, majd kapcsolja be újra.

Ha a Always on Top már ki volt kapcsolva, kapcsolja be, majd indítsa újra a FaceTime alkalmazást.

Ha ez nem oldja meg a FaceTime szüneteltetési problémáit, kattintson ide, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjen az Apple-lel.

Remélhetőleg ezek a tippek megoldották a FaceTime problémáit. Ha továbbra is szüksége van további segítségre, ossza meg velünk a megjegyzéseket. Vagy nézze meg ezt a cikket, hogy megtudja, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a legújabb FaceTime-funkciókból.

Legutóbbi hozzászólások