A készülékemet (Mac, iPhone, iPad vagy iPod) ellopták vagy elveszett; mit kellene tennem? - Apple Eszköztár

Miután sok pénzt költöttünk iDevice-einkre vagy számítógépeinkre, nehéz elképzelni, hogy egy nap elveszíthetjük őket, vagy ami még rosszabb, ellophatjuk őket! Sajnos az iPhone-okat, iPad-eket, iPod-okat, sőt a Mac-eket is mindig rosszul helyezik el, veszítik el vagy lopják el. A jó hír az, hogy az Apple néhány remek eszközt kínál a felhasználóinak, amelyek segítenek visszaszerezni ellopott vagy elveszett Apple termékeit, ÉS megvédi az összes adatot a kíváncsiskodóktól.

Remélhetőleg az eszköz elvesztése előtt bekapcsolta az iPhone keresését az iCloud beállításaiban!

A Find My iPhone (és társai, például a Find My Mac, Apple Watch, iPad, iPod vagy akár a Find My AirPods) a legjobb módja annak, hogy nyomon követhesse eszközeit és legjobb barátját, amikor kiderül, hogy elveszett, helytelen vagy elloptak egy eszközt. A Find My iPhone segít megtalálni az elveszett eszközöket, letiltja azokat az eszközöket, amelyeket nem talál vagy nem tud helyreállítani, sőt távolról is törölheti őket, így senki sem férhet hozzá az Ön adataihoz.

Ez az útmutató mélyrehatóan áttekinti, hogyan használhatja az iPhone keresése funkciót olyan eszközök felkutatásához és szükség esetén eltávolításához és törléséhez, amelyeket egyszerűen nem talál, vagy amelyekről feltételezhető, hogy ellopták.

És ha soha nem kapcsolta be az iPhone keresése funkciót, még mindig megteheti, ha elveszíti Apple Watch-ját, AirPod-ját, Mac-jét, iPhone-ját, iPad-jét vagy iPod touch-ját, vagy ha azt gondolja, hogy valaki ellopta.

1. lépés: Jelentkezzen be a Find My iPhone alkalmazásba az elveszett, rosszul elhelyezett vagy ellopott Apple-eszközök esetén

Ha már beállította az eszközön az iCloud és a Find My Phone szolgáltatást, akkor valószínűleg csak megtalálja eszközét!

Hogyan találom meg az iPadet, az iPhone-t vagy az iPod-ot?

Miután rájött, hogy már nincs eszköze, először meg kell nyitnia a Find My iPhone alkalmazást. Vagy bejelentkezhet a Find My iPhone webhelyére a számítógépén keresztül, vagy használhatja a Find My iPhone alkalmazást egy másik iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken.

A Find My iPhone elveszett módja segít megtalálni és nyomon követni a hiányzó Apple-eszközöket. Akár hangot is lejátszhat, vagy egyéni üzenetet jeleníthet meg!

Miután bejelentkezett a Find My iPhone alkalmazásba

 1. Keresse meg hiányzó eszközét az Apple ID-jével bejelentkezett eszközök listáján
 2. Érintse meg a hiányzó eszközt, még akkor is, ha offline állapotban jelenik meg

  Keresse meg és koppintson a hiányzó eszközre a Find My iPhone alkalmazásban, még akkor is, ha offline állapotban jelenik meg

 3. Az online listán szereplő eszközök esetében nézze meg a térképen annak aktuális helyét, és ha az eszköz közel van, koppintson a ikonra Műveletek és válaszd Hang lejátszása. Figyeljen minden sípolásra, amely segít megtalálni

  Mindig érintse meg a Hang lejátszása lehetőséget, hátha az iDevice a közelben van

 4. Offline eszközök esetén, vagy ha nem tudja megtalálni eszközét a Play Sound használatával, válassza a lehetőséget Elveszett mód a Műveletek menüből

  Ha nem hallja a lejátszott hangot, koppintson a Lost Mode elemre a következő lépésekhez

Az Elveszett mód bekapcsolásakor a Find My iPhone a következőket teszi:

 • Lehetővé teszi a készülék zárolását egy kóddal. Amikor lezár egy Mac-et, már nem tudja nyomon követni, távolról megváltoztatni a jelszót vagy törölni

  Kapcsolja be az Elveszett módot, ha nem találja az eszközét

 • Hozzon létre egy egyedi üzenetet az eszköz zárolási képernyőjén, ahol elmondhatja, hogy ezt az eszközt ellopták, és adja hozzá e-mailjét, telefonszámát vagy egyéb elérhetőségét

  Mindig célszerű egyedi üzenetet létrehozni a Lost Mode számára

 • Az Elveszett mód nyomon követi az iOS-eszköz vagy az Apple Watch helyének változását, amikor az eszköz online. Az Elveszett mód NEM követi a Mac-et.
 • Felfüggeszti az Apple Pay alkalmazást, így senki sem vásárolhat az Apple ID-jéhez regisztrált hitel-, betéti vagy előre fizetett kártyák bármelyikével

Az Elveszett mód azt mutatja, hogy az eszköz ki van kapcsolva vagy offline állapotban. Mit tehetek?

Ha egy hiányzó eszköz ki van kapcsolva vagy offline állapotban van, akkor is zárolnia kell az Elveszett mód használatával, vagy szükség esetén törölnie kell.

Szükség esetén távolítsa el készülékét távolról az iPhone keresése és az Elveszett mód segítségével

Amikor készüléke legközelebb online lesz, minden elveszett módban végrehajtott művelet azonnal érvénybe lép.

Elfelejtettem bekapcsolni az iPhone keresése funkciót, mit tehetek?

Ha nem tette meg fordulat Keresse meg az iPhone készülékemet, azonnal cserélje ki a jelszavakat, és jelentse az eszköz lopott vagy hiányzó állapotát.

 • Az Apple ID jelszavának megváltoztatásával megakadályozhatja, hogy bárki hozzáférjen az Ön adataihoz vagy bármilyen szolgáltatást igénybe vegyen
 • Változtassa meg az eszközén lévő olyan egyéb fiókok és alkalmazások jelszavát, amelyek bizalmas információkat tartalmazhatnak, például az Ön e-mail fiókjai, banki alkalmazásfiókok és közösségi média
 • Jelentse mind a szolgáltatójának, mind a helyi bűnüldöző szerveknek

Jelenleg a Find My iPhone az egyetlen módja az ellopott vagy hiányzó eszköz felkutatásának és nyomon követésének.

Ha nem engedélyezte az iPhone keresése funkciót a készüléken előtt eltűnt, nincs más Apple szolgáltatás, amely megtalálja, nyomon követheti vagy megtalálhatja az eszközt az Ön számára.

2. lépés: Vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával

Ha elloptak egy iPhone-t vagy egy mobil iPad-et, vagy nem találja meg, hívja a vezeték nélküli szolgáltatót, és kérje meg, hogy függessze fel az adott eszköz szolgáltatását.

Meg akarja akadályozni a BÉRMENYES hívást, SMS-t és adatot egy másik féltől. Az utolsó dolog, amire szüksége van, további számlák a telefonhívásokért, az adatforgalmi díjakért vagy más, soha nem végzett vásárlásokért!

 • Ha úgy gondolja, hogy megtalálhatja vagy helyreállíthatja az eszközt, kérhet ideiglenes felfüggesztést.
 • Ha úgy gondolja, hogy az eszköz végleg eltűnt, kérje őket állandó felfüggesztésre.

Célszerű beszélni velük a pótlási lehetőségekről is, így továbbra is a szolgáltatásaival rendelkezik. És csak azt tapasztalhatja, hogy készülékét ingyenes vagy olcsóbb költségcsere fedezi a vezeték nélküli szolgáltatás keretében.

3. lépés: Módosítsa a jelszavakat

Ha eszközét nem lehet helyreállítani, akkor a legjobb az Apple ID-t úgy kezelni, mintha az sérülne.

Ezért javasoljuk az Apple ID jelszavának megváltoztatását, hogy a fiókja a lehető legbiztonságosabb legyen.

4. lépés: Jelentések benyújtása a rendőrség és a helyi hatóságok részéről

Ha biztos abban, hogy eszközét ellopták, forduljon a helyi rendvédelmi szervekhez. Ha lehetséges, legyen elérhető az eszköz sorozatszáma, és adja meg ezt a számot a rendőrségnek.

Hogyan találhatom meg iPhone, iPod vagy iPad sorozatszámomat?

 • Ha rendelkezik a termék eredeti csomagolásával, ellenőrizze a vonalkódot a sorozatszám megtalálásához

  Ellenőrizze az eredeti csomagolásban a hiányzó eszköz sorozatszámát

 • Ha szinkronizál az iTunes programmal, keresse meg a sorozatszámot az iTunes beállítások Eszközök lapján úgy, hogy az egérmutatót az eszköz neve fölé viszi - várja meg, amíg az információk felbukkannak.

  Vigye az egérmutatót a hiányzó eszköz neve fölé a sorozatszám és egyéb információk megtekintéséhez

 • Az eszköz sorozatszáma az eredeti termékbizonylaton vagy számlán is szerepel, ha az Apple-től vásárolta

Apple azonosítója segítségével online is megtalálhatja a sorozatszám (oka) t

 1. Jelentkezzen be az Apple ID-fiók oldalára, majd görgessen az Eszközök elemre
 2. Az Apple ID-fiók oldalának Eszközök szakaszában görgesse végig az Apple ID-jével bejelentkezett eszközök listáját
 3. Kattintson bármelyik eszköz nevére az eszköz információinak megtekintéséhez, beleértve a modellt, a sorozatszámot és az operációs rendszer verzióját

  Keresse meg a sorozatszámát az Apple ID-fiókján.

Figyelheti eszközének szerviz- és javítási tevékenységét is, hogy lássa a legutóbbi tevékenységeket.

5. lépés: Lépjen kapcsolatba az Apple Care céggel

Ha lopás és veszteség elleni védelemmel vásárolta az Apple Care + szolgáltatást, vegye fel a kapcsolatot az Apple Care céggel, hogy nyújtson be követelést az elveszett vagy ellopott iPhone-ról.

És ha van olyan harmadik fél biztosítási kötvénye, amely fedezi a lopásokat, mint egy esernyő, vagy néhány háztulajdonos kötvénye, hívja a biztosítótársaságot is!

Megjegyzés: érdemes elolvasnia ezt a cikket a készülék biztonságának növelése érdekében.

Legutóbbi hozzászólások