Az iPhone elakadásának javítása fejhallgató módban, a hangszóró nem működik-AppleToolBox

Nemrég frissítette iPhone vagy másik iDevice készülékét az iOS legújabb verziójára? És most, a frissítés óta SEMMILYEN hangot nem lehet kihozni iPhone hangszóróiból. Úgy tűnik, hogy az iDevice valamiféle „fejhallgató módban” ragadt, és csak egy csatlakoztatott fejhallgatóból játszik le hangot!

Néha az iPhone elakad fejhallgató módban, és megakadályozza, hogy bármilyen hangot halljon. IPadje, iPodja vagy iPhone tévesen úgy viselkedik, mintha fejhallgatót vagy fülhallgatót csatlakoztatna, és mostantól az iPhone elakadt.

Túl sok szöveg? Nézze meg videónkat a fejhallgató módban

Gyors tippek

Hogyan hozhatom ki iPhone készülékemet fejhallgató módból? Start Simple!

 • Először is kezdjük nagyon egyszerűen, és próbáljuk ki ezt: csak menj Beállítások, Hangok és Haptik, majd a Csengőhang elemre. Próbálja ki a különböző csengőhangokat, és ellenőrizze, hogy a hangszórók és a hang működik-e újra.
 • Tisztítsa meg a fejhallgatót vagy a villámcsatlakozót, ügyelve arra, hogy tiszta és szöszmentes legyen
 • Próbálja meg csatlakoztatni, majd azonnal húzza ki a Bluetooth hangszórót vagy más BT eszközt
 • Kapcsolja be a Repülő üzemmódot
 • Indítson el egy zenei alkalmazást
 • Készítsen hangfelvételt olyan alkalmazások segítségével, mint a Hangjegyzetek
 • Ha csatlakozik egy Bluetooth hangszóróhoz, töltse fel, és nézze meg, hogy ez megszünteti-e a fejhallgató módot
 • Győződjön meg arról is, hogy az akkumulátor töltöttsége legalább 30%. Ha ennél kevesebb, töltse fel, és nézze meg, hogy a teljesítményszint volt-e a probléma.
 • Végül zárja be az összes megnyitott alkalmazást: koppintson duplán a Kezdőlap elemre, vagy csúsztassa felfelé a Házi gesztussávot, majd csúsztassa felfelé az egyes alkalmazások bezárásához. Ezután indítsa újra iPhone készülékét a bekapcsológomb lenyomásával és nyomva tartásával.

Az iPhone hangszóró nem működik?

Ha nem látja a fejhallgató képernyőn megjelenő figyelmeztetését, de iPhone vagy iDevice hangszórója nem ad hangot, akkor először ellenőrizze a következőket!

 1. Ellenőrizze, hogy a Mute kapcsolót kikapcsolt helyzetbe állította-e
  1. Ha eszközén van Csengetés / Néma kapcsoló, mozgassa úgy a kapcsolót, hogy a narancs ne jelenjen meg
 2. Nyisd ki Beállítások> Ne zavarjanak lehetőséget és ellenőrizze, hogy a Ne zavarjanak funkció ki van-e kapcsolva
 3. Az oldalsó hangerő-gombbal vagy a gombbal fordítsa teljesen fel a hangerőt Beállítások> Hangok> Csengő és figyelmeztetések csúszka
  1. Húzza néhányszor felfelé vagy lefelé a Csengetés és riasztások csúszkát, és nézze meg, van-e ebben valami különbség
  2. Próbálja meg beállítani a hangerőt a Vezérlőközpont csúszkájával
 4. Ezt ellenőrizze Beállítások> Hangok> Változás gombokkal be van kapcsolva
 5. Győződjön meg arról, hogy az AirPlay nem küldi az audiót más forrásba
 6. Menj Beállítások> Bluetooth lehetőséget és kapcsolja ki a Bluetooth-t

Nincs fejhallgató-csatlakozó, de mégis megakadt fejhallgató-üzemmódban?

A villámcsatlakozó és kábel tisztításáról olvassa el cikkünket.

Igen, a villámos fejhallgatóid is beleakadnak a Fejhallgató módba! És sok más probléma történik a villámkikötőinkkel - nos, manapság szinte mindenre használják őket!

Húzza ki a fejhallgatót

Ha a hangerő gombok beállításakor az alábbi ikont látja, törmelék lehet a fülhallgató portjában.

Az eltávolításhoz húzza ki, majd csatlakoztassa újra a fejhallgatót többször (legalább 7-8 alkalommal).

Ezután hajtsa végre az iPhone kemény újraindítását (nyomja meg és tartsa lenyomva mind az otthoni, mind a tápellátást, vagy ha nincs mechanikus otthoni gomb, a hangerő csökkentése és a bekapcsolás, amíg az Apple logó megjelenik a képernyőn.)

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy ezt a problémát sikeresen orvosolták hajszárítóval vagy (erősen) szívva a fejhallgató portján.

Érdemes lehet használjon fogpiszkálót vagy Q-Tipet, és tisztítsa meg a nyílást a maradék szennyeződések / részecskék eltávolításához.

A Q-Tip esetében mindenképpen húzza le a pamut nagy részét, hogy az szorosan illeszkedjen a porthoz. De ügyeljen arra, hogy ne nyomja be abba a pontba, ahol a Q-Tip elakad!

Ha a Q-Tip az aljzat belsejében van, forgassa el néhányszor, hogy felszabaduljon minden, ami benne van.

Ha hajszárítóval próbálkozik, győződjön meg róla, hogy a telefonaljzatot a hajszárítóval hidegbe kapcsolta, ha rendelkezésre áll, vagy a hajszárító legalacsonyabb hőmérsékleti beállításával.

A fent felsorolt ​​lépések végrehajtása előtt mindig kapcsolja ki a telefont.

Próbálja ki a Bluetooth hangszórót

Csatlakoztassa az iDevice készüléket egy Bluetooth hangszóróhoz vagy Bluetooth fejhallgatóhoz, majd válassza le. Nézze meg, hogy ez működik-e a fejhallgató üzemmód kikapcsolásában!

Ellenőrizze néhány beállítást

A Kisegítő lehetőségek között van egy „Call Audio Routing” nevű beállítás. Ez a beállítás határozza meg, honnan hallja a hangot telefonhívások és FaceTime hanghívások közben. Ismerős?

Tehát ellenőrizzük ezeket a beállításokat. Menj Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek és görgessen le az „Interakció” szakaszig.

Görgessen tovább, amíg meg nem találja a Hívás hangirányítása lehetőséget. Az „Automatikus” feliratot kell tartalmaznia. Ha nem, koppintson rá, és válassza a listából az Automatikus lehetőséget.

Ha már az „Automatikus” felirat szerepel, próbálja meg a Hangszóró értékre állítani.

Most tesztelje ki egy hívás vagy a FaceTime audiohívás kezdeményezésével.

Nézze meg, hogy működik-e a hangszórója. Ha igen, térjen vissza ugyanahhoz a beállításhoz, és állítsa vissza „Automatikus” értékre.

Ennek a beállítási módnak a váltása segíthet abban, hogy az iPhone megszabaduljon a fejhallgató módtól.

Próbálja ki az AirPlane Mode-ot

Váltson repülőgép üzemmódba legalább 15 percre. Menj Beállítások> Repülőgép mód és kapcsolja be. Várjon legalább 15 percet, majd kapcsolja ki, és ellenőrizze, hogy a hangszórók működnek-e újra.

Hang rögzítése

Sokan azt tapasztalták, hogy iPhone-jaik és iPadjeik kikapcsolódnak a fejhallgató-üzemmódból, miután eszközükkel hangfelvételt készítettek. Használjon olyan hangrögzítő alkalmazást, mint a Hangjegyzetek, vagy indítsa el a Garage Bandot, és még videót is készítsen a kameraalkalmazással.

Használjon tetszőleges felvételi alkalmazást, és próbálja ki, hogy ez a tipp megfelel-e Önnek!

Fújja be a fejhallgató csatlakozóját

Mielőtt sűrített levegős gépet vagy tartályt fújna iPhone fejhallgató-csatlakozójába, szerezzen be egy elemlámpát, és nézze meg, van-e valami bent.

Ha valami észrevehető, vegye ki. Most óvatosan és óvatosan fújja a levegőt közvetlenül a fejhallgató csatlakozójába. Ennek el kell távolítania a kis részecskéket. Ha nem, akkor próbáljon kicsit jobban fújni.

Vagy szerezzen be ipari szilárdságú „Dust Off” vagy hasonló permeteződobozt. Ezeket a termékeket általában számítógépes billentyűzetek és egyéb elektronika tisztítására használják.

Szerencsére a kicsi műanyag szalmadarab szinte tökéletesen illeszkedik a fejhallgató csatlakozójába. Pár másodpercig fújjon be egy kis levegőt oda, és ellenőrizze, hogy a hangja ismét működik-e.

Néhány olvasónk még egy kis porszívóval is beszívta a fejhallgató csatlakozóját. És nem tudnád, sikerült! Csak légy nagyon óvatos. És mindenképpen tartsa be a kis vákuumot - ne használjon ipari vagy kereskedelmi típusokat!

Használjon (vagy készítsen) egy eszközt

Néhány felhasználó úgy találja, hogy egy fogközi kefe segít megtisztítani a szennyeződéseket és a port a fejhallgató-csatlakozóból. Szinte minden élelmiszerboltban vagy drogériában talál interdentális kefét.

Ne felejtse el enyhén tisztítani, csak a fejhallgató-csatlakozó belsejét ecsetelni. Amikor egy kis dörzsölő alkoholt ad az ecsethez, segít eltávolítani mindent, ami makacsul ragadt. Használjon csak egy keveset, és ellenőrizze, hogy a telefon ki van-e kapcsolva, mielőtt bármilyen eszközt behelyezne a fejhallgató-csatlakozóba.

Forrás: nakano-ds.com

Egy másik módszer az, hogy saját és nagyon kicsi szöcskét készít egy gemkapocs és egy átlátszó szalag segítségével. Hajlítsa egyenesen a gemkapcsot, és tekerje be a gemkapocs hegyét az átlátszó szalaggal, ragadós oldalával kifelé.

Győződjön meg arról, hogy szorosan tekerte a szalagot a gemkapocs köré. Óvatosan illessze be a ragacsos csúcsot a fejhallgató-csatlakozóba, enyhén nyomja oldalra, hogy felszívja a port és a szennyeződéseket.

Ne felejtse el kikapcsolni a telefont, mielőtt megpróbálja ezt, és mindig a legkönnyebb érintést használja.

Forrás: blog.tdsbusiness.com

Alternatív megoldásként görgessen egy kis darab szalagot kifelé, kívül a ragacsos részt. Óvatosan illessze be ezt a tekercselt szalagot a fejhallgató-csatlakozóba, majd nyomja egymás mellé. Hagyjon belőle bőven lógni az aljzaton, így könnyen eltávolítható.

Egy másik olvasó rájött, hogy az emelőnyílás belső oldalán van egy apró, tűfejű ezüst nyomógomb.

Ez a bizonyos iFolk úgy találta, hogy ez a nyomógomb gyakran elakad a nedvességtől, a piszoktól, a portól, nevezd! Tehát próbáljon meg egy kis könnyű kaparást egy biztonsági tűvel, majd egy tamponnal, amely csak egy kis alkohollal javította ezt a problémát.

Próbáljon ki egy kis zenét vagy egy másik alkalmazást

Néhány olvasó szerint a zenelejátszás nekik is bevált az iTunes, az Apple Music, a Pandora, a Spotify segítségével ... megkapod a sodródást. Zene lejátszása bármilyen zenével kapcsolatos alkalmazásban, még a YouTube-on is!

Először csatlakoztassa a fejhallgatót vagy a fülhallgatót, nyissa meg az iTunes alkalmazást, és játsszon le bármilyen zeneszámot vagy audio programot. Hagyja, hogy iPhone képernyője automatikusan lezáruljon. Ezután oldja fel a telefon zárolását, zárja be az iTunes alkalmazást úgy, hogy duplán rákattint a kezdőlapra, és felfelé csúsztat.

Kövesse ezt a fejhallgató kihúzásával. Nyisd meg a YouTube-ot, a Pandora-t, a Spotify-t vagy hasonlót, és játssz valamit. Forgassa teljesen a hangerőt, és ellenőrizze, hogy a hangszórók működnek-e újra! Ha igen, nyisson meg más alkalmazásokat, és ellenőrizze, hogy az alkalmazások és a csengő is működnek-e.

Nedvesedett az iPhone? Az iPhone készüléke fejhallgató üzemmódban van a vízkárok miatt?

Ha véletlenül folyadékba ejti iPhone-ját, vagy ha túl sok vizet vagy más folyadékot kap a készülékére, akkor iPhone-jának hangszóróproblémái lehetnek, és elakadhat fejhallgató módban.

Először keresse meg az iPhone nedvességérzékelőjét, és keressen egy piros kört vagy piros vonalat.

Ellenőrizze a vízkárosodás jelzőt

Megállapíthatja, hogy iPhone-jának van-e víz- vagy folyadékkárosodása, ha ellenőrzi az iPhone oldalán lévő folyadékérintkezőt (LCI). Általában csak a SIM-foglalat belsejében van.

Ha iPhone készüléke folyadékkal érintkezett, az LCI pirosra vált. Ha fehér vagy ezüst, jó hír! A telefonja nem szenved vízkárosodást!

Van-e vízkárosodás az iPhone készülékén?

Ha van valamilyen vízkár, a legfontosabb az, hogy az iPhone-t a lehető leghamarabb teljesen megszárítsa - azonnal!

Fontos, hogy tisztítsa és szárítsa meg ezt a fejhallgató-csatlakozót, valamint a telefon többi részét. Vegyen egy Q-Tip vagy nedvszívó ruhát, és finoman illessze be a fejhallgató-csatlakozóba vagy a villámcsatlakozóba, hogy beszívja a megrekedt vizet.

Ha nem akar semmit beilleszteni az aljzatba vagy a csatlakozóba, próbáljon inkább hajszárítóval vagy hűvös ventilátorral elpárologtatni a vizet.

Nem lehet becsapni az Apple-t!

Ha behozza a vízben sérült iPhone-ját, és az Apple Tech úgy látja, hogy az LCI-je piros, akkor az aktív garancia alapján nem fogja megjavítani vagy kicserélni.

Állítsa vissza az iPhone-t és a BackUp-ot

Néhány felhasználó hasznosnak találta az iOS-eszköz kikapcsolását, majd ismét bekapcsolását. Ha ezek a megoldások nem működnek az Ön számára, ez a módszer segíthet. Próbáld ki, és tudasd velünk, mi történik.

Egy másik olvasó arról számol be a sikerről, hogy manuálisan készít biztonsági másolatot az iDevice-ről az iCloud segítségével. Az iCloud biztonsági mentése után felfedezte, hogy iPhone-ja már nem ragadt fejhallgató módban.

Tehát próbáld ki és teszteld ki ezt az egy tippet is.

És ha biztonsági másolatot készít az iTunes segítségével, akkor ez a biztonsági mentési módszernél is működik.

Könnyű az Apple Store felé vezető úton

Ha még mindig fennáll ez a probléma, itt az ideje, hogy kapcsolatba lépjen az Apple ügyfélszolgálatával, vagy keresse fel a legközelebbi Apple Store-ot.

Lehet, hogy cserélnie kell a fejhallgató-csatlakozót, általában a dokkolóegység részét (gyakran a dokkoló kábelét), a Villámcsatlakozót és a fejhallgató-csatlakozót, vagy a villámcsatlakozót, ha iPhone 7 vagy újabb.

Ezt a javítást önállóan is elvégezheti, DYI. Minden a telefon típusától függ.

Ha megpróbálja megkísérelni ezt a cserét, győződjön meg róla, hogy ismeri a modellszámát, majd végezzen internetes keresést a dokkolóegység vagy a Lightning-csatlakozó és a fejhallgató-csatlakozó cseréjére az adott iPhone vagy más iDevice modell esetében.

A fejhallgató mód kikapcsolása Android telefonokon

Ez nem csak Apple és iPhone probléma!

Sok androidos barátunk felkeresi ezt az oldalt, hogy segítsen nekik, amikor úgy találják, hogy androidos telefonjuk fejhallgató módban van.

A fent felsorolt ​​tippek többsége bármilyen telefonra vonatkozik, beleértve az Androidot is.

Előfordulhat, hogy a fejhallgató-csatlakozó szösz, szennyeződés vagy egyéb törmelék elakadt, ami azt eredményezheti, hogy androidos telefonja a fejhallgatót akkor is aktívnak mutatja, ha kihúzta őket!

 • Próbáljon ki egy hangfelvételt vagy zenei alkalmazást
 • Helyezze vissza a fejhallgatót, majd húzza ki - ismételje meg néhányszor
 • Kapcsolja ki és be újra a telefont
 • Próbáljon kiszívni a vizet, vagy használjon kis vákuumot, hogy a vizet a fejhallgató-csatlakozóból vagy a csatlakozóból lehessen elérni
 • Használjon Q-Tip vagy hasonló eszközt, és tisztítsa meg az aljzatot vagy a csatlakozót
  • Ha szükséges, adjon hozzá egy csepp dörzsölő alkoholt, hogy eltávolítson minden tapadást vagy tapadást a falakon
 • Használjon olyan fejhallgatót, amely beépített válaszgombot (vagy bekapcsológombot) és mikrofont is tartalmaz. Dugja be, és tartsa lenyomva körülbelül 10 másodpercig a válasz gombot. Ezután azonnal húzza ki a fejhallgatót a válaszgomb felengedése nélkül.

Olvasói tippek

Olvasói tippek

 • Amit kipróbáltam, az egy videohívás volt az iPad-en más eszközön, Messenger segítségével, és ez működött!
 • A problémám abból adódott, hogy a hangszóróm elhal, miközben Bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonomhoz. Ezután a telefonom fülhallgató módban volt. Amikor újratöltöttem a hangszórót, és megfelelően leválasztottam róla a telefont, a fejhallgató üzemmód nem működött!
 • Egyes olvasók azt tapasztalták, hogy az iTunes segítségével kézi (nem automatikus vagy ütemezett) biztonsági másolat készítése Mac vagy Windows PC-re tette a trükköt, hogy az iPhone készülékeik leálljanak a fejhallgató módról
 • Próbálja ki a távvezérlőt! A Reader CC úgy talált megoldást, hogy távvezérlővel csatlakoztatta a fejhallgatót. Ezután indítson el egy hangoskönyvet, szüneteltesse a lejátszást ugyanazzal a távirányítóval, végül húzza ki a fejhallgatót. Lejátszás ezen a hangoskönyvön és CC-nél, nincs több fejhallgató-mód - újra működött!
 • Helyezze iPhone-ját vagy iPadjét egy éjszakára egy zacskó rizsbe, hogy eltávolítsa a felesleges nedvességet. Legalább 12 óra rizs után töltsön be áramellátást, és hang-szöveg használatával állítson össze egy szöveges üzenetet, és számomra ez kijavította!
 • Hívjon valakit, ha BE van kapcsolva a fejhallgatója, és nyomja meg a hangszórót. Miután letette a kagylót, kapcsolja be iPhone készülékét a Silentbe, majd kapcsolja ki. Így indítottam újra az iPhone hangszórómat.
 • IPhone 7s és fejhallgató-aljzattal nem rendelkező modellek esetén próbálja meg újra csatlakoztatni a töltőt az iPhone készülékéhez, majd azonnal húzza ki. Ismételje meg, ha szükséges.
 • Használjon sűrített levegőt, permetezve a fejhallgató-csatlakozóba vagy a Villám portba, ÉS UGYANAKBEN nyomja be mindkét hangerőszabályzót. Szüksége lehet egy barátra, aki segít ebben!
 • Egyszerű megoldás a némítás gomb bekapcsolása és a hangerő gombok megnyomása. A fejhallgató üzemmód gyakran visszavált a csengőre. Ne felejtse el kikapcsolni a némító gombot.
 • Nyissa meg az Apple Voice Memos alkalmazást, és rögzítsen egy új hangjegyzetet. Számomra megoldotta a problémát!
 • Próbálja ki a FaceTime hívást. Legyen türelmes, mivel 10-30 másodpercig nem hallhat hangot, de maradjon készenlétben. Számomra a hangszóró beindult, és kilépett a fejhallgató módból.
 • Az egyetlen dolog, ami nekem bevált, az volt, hogy fogadtam a hívást a valóban csatlakoztatott fejhallgatókkal, majd a fejhallgatót többször kihúztam és bedugtam, majd letettem a telefont.

Legutóbbi hozzászólások