A Mac képernyőjének megosztása egy másik számítógéppel

Meglepő lehet, hogy milyen egyszerű megosztani a képernyőt egy másik Mac-mel. Ez kiválóan használható projektekben való együttműködéshez vagy technikai támogatáshoz, miközben a Mac biztonságban van. És mindezt megteheti külső szoftver telepítése nélkül is!

Az alábbiakban mindent elmagyaráztunk, amit tudnia kell a Mac-képernyő megosztásáról. Beleértve néhány alternatív módot, és néhány hibaelhárítási javaslatot arra az esetre, ha nem működik.

Megemlítettük a macOS Catalina + és az iPadOS izgalmas Sidecar funkcióját is, amely lehetővé teszi az iPad használatát a Mac második kijelzőjeként!

Kövesse ezeket a gyors tippeket, hogy megossza a képernyőjét egy másik Mac-mel:

 1. Kapcsolja be a Képernyőmegosztást a Rendszerbeállításokban, lépjen a Megosztás lehetőségre:
  1. Kapcsolja be a Képernyőmegosztást.
  2. Válassza ki, hogy ki oszthatja meg a képernyőt.
 2. Ha a rendszer kéri, hagyja jóvá a képernyőmegosztási kérelmeket a megbízható felhasználóktól.
 3. Csatlakozzon egy másik Mac képernyőjéhez a Finderből, annak VNC-címével, vagy a Képernyőmegosztás alkalmazásból.

A képernyőmegosztásról Mac gépen

A képernyőmegosztó alkalmazás el van rejtve a Mac rendszerfájljaiban.

Az Apple beépítette a Képernyőmegosztást a Mac operációs szoftverébe, amely MacOS néven ismert. Ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan megtekinthesse vagy vezérelhessen egy másik Mac-et ugyanazon a hálózaton. Vagy használhatja arra, hogy egy másik felhasználó biztonságosan megtekinthesse vagy ellenőrizhesse a ti Mac.

Ha megosztja egy másik számítógéppel, az a számítógép mindent lát a képernyőn. A beállításoktól függően vezérelhetik Mac-jét is: alkalmazások telepítését, fájlok másolását vagy a gép teljes újraindítását.

A Mac számítógépéhez való hozzáféréshez a felhasználóknak be kell jelentkezniük egy meglévő fiókba a számítógépen vagy a hálózatban. Kiválaszthatja, hogy mely fiókok használhatják és nem engedélyezik a képernyő megosztását. Más felhasználók néha értesítést kérhetnek tőled.

Az egyetlen kivétel ez alól az, ha mindkét számítógép ugyanazon Apple ID-fiókba van bejelentkezve. Ebben a helyzetben a képernyő megosztása anélkül kezdődik, hogy újra be kellene jelentkeznie.

Hogyan tudom megosztani a Mac képernyőjét egy másik számítógéppel?

Alapértelmezés szerint a Képernyőmegosztás ki van kapcsolva a Mac gépén. Csak akkor kapcsolja be, ha használni kívánja, és csak akkor szabad használni, ha teljes mértékben megbízik a többi felhasználóban.

Hogyan kapcsolhatom be a képernyőmegosztást a Mac gépemen?

 1. A Mac menüsorából lépjen a > Rendszerbeállítások ...> Megosztás elemre.
 2. Az oldalsávon jelölje be a Képernyőmegosztás melletti jelölőnégyzetet annak bekapcsolásához.
 3. Az oldalsávon válassza a Képernyőmegosztás lehetőséget, és zöld lámpát kell látnia, hogy be legyen kapcsolva.

  A Képernyőmegosztás jelzőfény zöldre vált, amikor bekapcsolja.

Válassza ki, hogy ki oszthatja meg a képernyőt

A Képernyőmegosztás jelzőfény alatt lehetőség van a hozzáférés engedélyezésére Minden felhasználó vagy Csak ezek a felhasználók. Ez dönti el, hogy ki férhet hozzá a Mac-hez. A Mac vagy a hálózat felhasználói fiókjaira vonatkozik.

Ha kiválasztja Minden felhasználó, bárki, aki rendelkezik felhasználói fiókkal a Mac számítógépén vagy a hálózatán, megadhatja a nevét és a jelszavát a Mac eléréséhez. Ez nem tartalmazza a vendégfiókokat vagy a csak megosztott fiókokat.

Ha kiválasztja Csak ezek a felhasználók, kiválaszthatja azokat a felhasználókat vagy felhasználói csoportokat, akik hozzáférhetnek. Ezt úgy teheti meg, hogy a plusz (+) és a mínusz (-) gombokkal hozzáadja vagy eltávolítja a felhasználókat. Bármely felhasználót kiválaszthat Mac számítógépéről vagy hálózatáról.

Ezzel a beállítással bárki hozzáférhet a Mac rendszergazdai fiókjához a Képernyőmegosztáshoz.

VNC Computer Settings

A Mac képernyőjén megjelenő képernyőmegosztás a virtuális hálózati számítástechnikát (VNC) használja a rendszerek összekapcsolására. Ez lehetővé teszi a Mac nélküli felhasználók számára, hogy a VNC cím meglátogatásával kérjenek hozzáférést a számítógéphez.

Kattints a Számítógép beállításai… gombra kattintva szerkesztheti, hogy az emberek hogyan csatlakozhatnak a Mac számítógépéhez a VNC használatával. A megjelenő ablakban kiválaszthatja, hogy bárki engedélyt kérjen-e a képernyő vezérléséhez, vagy létrehozhat egy jelszót, amelyet használnia kell.

Ha engedélyezi, akkor az engedély nélküli fiók nélküli felhasználók továbbra is engedélyt kérhetnek a képernyő megosztására. Amikor ezt megteszik, egy értesítés jelenik meg a képernyőn, hogy jóváhagyja vagy megtagadja az engedélyt.

A Computer Settings gomb segítségével megváltoztathatja, hogy ki vezérelheti a képernyőt a VNC segítségével.

Hogyan akadályozhatom meg, hogy valaki megossza a Mac képernyőmet?

Amikor a Mac megosztja képernyőjét, egy új ikon jelenik meg a menüsorban, két átfedő négyzetnek tűnik. Tudja, hogy a Mac megosztja a képernyőjét, amikor ez az ikon megjelenik.

Itt található a Képernyőmegosztás ikon

Bármikor hagyja abba a képernyő megosztását az ikonra kattintva, és válassza a Bontás lehetőséget. Ez egy parancsikont is biztosít a Megosztási beállításokhoz, ahol teljesen kikapcsolhatja a Képernyőmegosztást.

Használja a Bontás gombot, ha le szeretné állítani a képernyő megosztását valakivel.

Hogyan tekinthetem meg és kezelhetem egy másik Mac képernyőjét?

A képernyőmegosztással többféleképpen lehet csatlakozni egy másik Mac-hez. A Mac számítógéphez, amelyhez csatlakozik, be kell kapcsolnia a Képernyőmegosztást, de nem kell bekapcsolnia a Mac számítógépén.

Ha egy másik felhasználó már megosztja a cél Mac képernyőjét, választhatja, hogy megosztja-e velük, vagy megnéz egy második virtuális képernyőt.

A megosztott képernyő a Mac külön ablakában jelenik meg. Az ablak tetején található eszköztár segítségével módosíthatja az adatok vezérlésének, méretezésének vagy másolásának módját a megosztott képernyőn.

Fájlok áthúzásával áthúzhatja a Képernyőmegosztás ablakból.

Hozzáférés egy másik Mac-hez a Finder használatával

A legegyszerűbb módja egy másik Mac képernyőjének elérése a Finder használatával. Nyisson meg egy új Finder ablakot, és kattintson a Hálózat elemre az oldalsáv Helyek alatt. Látnia kell a hálózat összes számítógépét, és mindegyiket ki kell választania a Képernyő megosztása opció megjelenítéséhez.

Keresse meg a Finderben azt a számítógépet, amelyhez csatlakozni szeretne, majd kérjen engedélyt a képernyő megosztására.

Hozzáférés egy másik Mac-hez a VNC-címről

Alternatív megoldásként, ha nem akarja használni a Findert, használhatja a csatlakozni kívánt Mac VNC-címét. Keresse meg ezt a címet a Megosztási beállítások Képernyőmegosztás jelzőfénye alatt. Ez a formátum vnc: // [VNC-cím] /.

A VNC-cím a hálózat minden számítógépén más és más.

Írja be pontosan a VNC-címet, ahogyan az bármely webböngészőben megjelenik. Meg kell adnia a lehetőséget a Képernyőmegosztás alkalmazás megnyitására. Vagy válassza a Finder menüből a Go> Csatlakozás a szerverhez ... lehetőséget, és írja be ott a VNC címet.

A VNC-cím megadásakor megjelenik egy képernyőmegosztó előugró ablak a Safariban.

Hozzáférés egy másik Mac-hez a Képernyőmegosztás alkalmazásból

Amikor megosztja egy másik számítógép képernyőjét, megnyílik a Mac képernyőjén a Képernyőmegosztás alkalmazásban. Használhatja ezt a Képernyőmegosztó alkalmazást is új kapcsolatok létrehozásához más számítógépekkel.

Nyissa meg a Spotlight keresést a „Képernyőmegosztás” kifejezésre az alkalmazás megtalálásához. Ezután keressen egy VNC-címet, vagy válassza ki az egyik névjegyet, amelyhez csatlakozni szeretne.

Nyissa meg a Képernyőmegosztás alkalmazást a Spotlight alkalmazásból.

Miért nem tudom megosztani a Mac képernyőmet?

Néhány dolog elromolhat, amikor megpróbálja megosztani a képernyőt Mac-jéről, vagy csatlakozni valaki máshoz. Összeállítottunk egy rövid hibaelhárítási útmutatót annak kijavításához.

Frissítse a szoftvert mindkét gépen

Az elavult szoftverek mindenféle problémát okoznak a számítógépek számára, ez okozhatja a képernyőmegosztási problémákat. Győződjön meg róla, hogy mindkét számítógépen a macOS legújabb verzióját futtatja.

A szoftver frissítéséhez Mac számítógépén csatlakoztassa az internethez, és válassza a Szoftverfrissítés lehetőséget a Rendszerbeállítások közül. Várja meg, amíg a Mac ellenőrzi az új frissítéseket, majd töltse le és telepítse a rendelkezésre állóakat.

Frissítse számítógépét a macOS legújabb elérhető verziójára.

Ellenőrizze, hogy az egyes Mac-ek milyen hálózatot használnak

Látogassa meg a Rendszerbeállításokat a hálózat ellenőrzéséhez.

A képernyőmegosztáshoz a macOS-ban mindkét számítógépnek ugyanazon a hálózaton kell lennie. Nyissa meg a Rendszerbeállításokat, és kattintson a Hálózat elemre, hogy megnézze, mihez csatlakozik minden Mac. Ha távolról szeretné megosztani a képernyőt, ehelyett harmadik féltől származó szoftvert kell használnia.

Győződjön meg arról, hogy a Mac nem alszik

Egy másik gyakori probléma az, hogy a Mac, amelyet meg szeretne osztani a képernyőn, folyamatosan alszik. Sokat történik ez, ha nincs csatlakoztatva az áramforráshoz, de a Rendszerbeállítások Energiatakarékos lehetőségéből kijavíthatja.

Törölje a jelet a Aludjon merevlemezeket, ha lehetséges és meghosszabbítja a kijelző kikapcsolásához szükséges időt. Az akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében érdemes visszaállítania ezeket a beállításokat a képernyő megosztása után.

Állítsa be az Energiatakarékos beállításokat, hogy a cél Mac ne aludjon el.

Ellenőrizze megosztási beállításait

Térjen vissza a Rendszerbeállítások megosztási oldalára azon a Mac számítógépen, amelynek képernyőjét meg szeretné osztani. Győződjön meg róla, hogy bekapcsolta a Képernyőmegosztást, és ellenőrizze még egyszer, hogy kinek engedélyezett a hozzáférés.

Ha be van kapcsolva, kapcsolja ki a Távoli kezelést, mivel ezt nem használhatja a Képernyőmegosztásnál.

Hiba észlelése „nem érhető el. nem található a képernyőmegosztáshoz? "

 1. Ellenőrizze, hogy a Mac-ek ugyanazon az alhálózaton vannak-e, mint az IP-hálózat
 2. Győződjön meg arról, hogy a képernyőmegosztás engedélyezve van, és hogy minden felhasználó (vagy minden felhasználó neve) engedélyezte a hozzáférést
 3. Távolítsa el az opciót a képernyőmegosztás jelszóval történő korlátozásához
 4. Ellenőrizze, hogy a tűzfal nem blokkolja-e a bejövő kapcsolatokat
 5. Írja be a VNC címet a Go> Csatlakozás a kiszolgálóhoz ...

Győződjön meg arról, hogy a Távoli kezelés nincs bejelölve. Nem lehet egyszerre bekapcsolva a Képernyőmegosztás és a Távkezelés funkciót.

A képernyő megosztási ablakának mérete folyamatosan változik?

Ha igen, próbálja meg kihúzni a MacBook-nál használt külső monitorokat. Csak használja a MacBook belső képernyőjét.

Ön vagy a másik fél megtekintheti, de nem tudja irányítani a képernyőt?

 • Menj Rendszerbeállítások> Megosztás> Képernyő megosztása> Számítógép beállításai
 • Jelölje be a jelölőnégyzetet Bárki engedélyt kérhet a képernyő vezérléséhez
 • Tesztelje, hogy tudja-e irányítani a képernyőt

A képernyő megosztásának egyéb módjai a Mac-en

Ha úgy találja, hogy nem elégedett a Mac beépített képernyőmegosztási funkciójával, tekintse meg a képernyők megosztásának ezeket az alternatív módjait.

Képernyők megosztása az iMessage használatával

Megoszthatja a képernyőket a hálózaton kívüli emberekkel a Mac iMessage használatával. Ehhez a másik felhasználónak internet-hozzáféréssel és Apple ID-fiókkal kell rendelkeznie.

Indítson új beszélgetést a célfelhasználóval az iMessage alkalmazásban. Az ablak tetején kattintson a Részletek elemre, majd kattintson az átfedő négyzetekre a képernyőmegosztási lehetőségek megtekintéséhez. Felajánlhatja, hogy megosztja a képernyőt, vagy engedélyt kérhet a képernyők megtekintéséhez.

Az iMessage megkönnyíti a képernyő megosztását a névjegyekkel.

Képernyők megosztása a FaceTime használatával

Nem túl elegáns, de néhány ember megosztja a képernyőket a FaceTime használatával. Ehhez a módszerhez egy második Apple eszközre van szükség, amelyet a számítógép képernyőjének filmezéséhez használhat. Szüksége is van valamire, amivel fel lehet támasztani.

A legegyszerűbb a FaceTime hívást iPhone vagy iPad eszközről indítani. Miután elindult a hívás, mozgassa az eszközt a Mac képernyőjének filmezésére, hogy a másik személy láthassa.

Képernyők megosztása külső alkalmazásokkal

A TeamViewer emellett platformok közötti támogatást is kínál.

Harmadik féltől származó alkalmazások széles választéka áll rendelkezésre, amelyek több képernyőmegosztási funkciót kínálnak, mint az Apple. Ezen alkalmazások közül a legnépszerűbb a TeamViewer, amely lehetővé teszi a számítógépek távoli elérését és vezérlését az interneten keresztül.

Hogyan tudom megosztani a Mac képernyőjét egy iPad-szel?

Ez minden a Macintosh képernyőmegosztásáról szól, de szerettünk volna mesélni a macOS Catalina és az iPadOS új Sidecar funkciójáról is.

Az oldalkocsi lehetővé teszi, hogy iPad-et csatlakoztasson a Mac-hez, hogy második kijelzőként használhassa. Összekapcsolhatja őket kábellel vagy Wi-Fi-kapcsolaton keresztül, így kibővítheti a képernyőt és növelheti a termelékenységet.

Az Oldalkocsival egyszerre használhatja mindkét eszköz képernyőjét.

Kapcsolja be a Sidecart a MacOS Catalina Rendszerbeállításaiban, majd csatlakozzon az iPadjéhez a menüsor új ikonján. Az iPad automatikusan változik, hogy tükrözze a Mac képernyőjét, különféle megtekintési lehetőségekkel.

Nézze meg ezt a bejegyzést, ha bármilyen problémába ütközik! És a megjegyzésekben közölje velünk gondolatait a Képernyőmegosztásról a Mac számítógépén!

Legutóbbi hozzászólások