Az iPad, iPod vagy iPhone hangszóró nem működik, javítás

Problémái vannak az iPhone vagy iPad hangszóróval? Nem hall semmit zenelejátszás, hívás kezdeményezése, vagy a FaceTime vagy más audioalkalmazás használata közben?

Az iLives bizonyos pontjain az iPhone-ok kihangosítói nem működnek. Szuper frusztráló, amikor nem tudunk telefonálni a kihangosítóval. Amikor valaki felhív, nem hallhatunk semmit az iPhone hangszórónkon keresztül. Még rosszabb, hogy mivel SEMMIT nem hallunk, a minket hívó személy talán leteszi a kagylót is. És amikor hangpostát hallgat iPhone-ján, zilch-t hall!

Az iPhone hangszóró diagnosztikájához nem kapcsolódó tünetek

Az iPhone kihangosító problémájának egyéb tünetei közé tartozik, hogy nem hallgatjuk a zenéinket vagy videóinkat a hangszórón. Az értesítési harang, amelyet általában új szöveggel vagy e-maillel hallunk, hirtelen hiányzik. Néhányan szeretjük ezt a funkciót, ezért nagyon aggasztó, amikor eltűnik!

IPhone-jaink egy hangszóróval (és több mikrofonnal) rendelkeznek, telefonjaink pedig SOKKAL használják ezt a hangszórót. Gondoljon bele - a hangszórónkat beszélgetésekhez és a Sirihez, zenék és videók meghallgatásához, értesítésekhez használjuk, és vannak olyan (és számoló) alkalmazások, amelyek a hangszórót használják.

Még egy dolog az iPhone hangszóróról

Amikor az iPhone hangszórója valamilyen módon működik, recsegést, statikus vagy általában rossz hangminőséget hall. Ez nem normális és nem baj.

Tanuljuk meg, mit kell tennie, ha az iPhone hangszóró nem működik, és oldjuk meg ezeket a problémákat.

Térjünk rá!

Kezdje az iPhone külső gombjaival

Ellenőrizze az iPhone hangszóró csatlakozásait

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de először ellenőrizze, hogy nincs-e csatlakoztatva semmi a fejhallgató-csatlakozóhoz, beleértve a fülhallgatót, a fejhallgatót vagy bármilyen más adaptert.

Ezután ellenőrizze, hogy a némítás / csengetés / néma kapcsoló nincs-e kapcsolva néma helyzetbe

Ha narancssárgát lát, akkor az néma.

Hangerő módosítása

Állítsa be a hangerőt a hangerő UP gomb megnyomásával, amíg a hangerő teljesen fel nem fordul. Ellenőrizze az iPhone képernyőjét, hogy a hangerő a legnagyobb legyen.

Ha bármilyen hangot hall, de elhallgat és / vagy pattog, akkor az iPhone hangszórója megsérült. Javítani vagy kicserélni kell az iPhone hangszóróját.

Ellenőrizze, hogy semmi sem akadályozza-e a hangszórót. Néha a szennyeződés vagy más törmelék beszorul, és eltakarja a hangszóró képernyőjét. Ez különösen igaz, ha iPhone-ját egy tokban tartja. Ha eltömődött, használjon mikroszálas kendőt, és óvatosan távolítsa el a törmeléket.

Ellenőrizze az iOS szoftverét

Általában az iPhone hangszórónk nem működik szoftveres (vagy emberi) probléma miatt. A jó hír az, hogy ezeket egyedül megoldhatjuk, anélkül, hogy meglátogatnánk a helyi Apple Store-t.

Mielőtt fizikai vizsgán kezdenénk részt venni, ellenőrizze, hogy iPhone-ját frissítette-e az iOS legújabb verziójára. A frissítés végrehajtása gyakran azonnal megoldja a problémát!

Ha iPhone készüléke naprakész, vagy ha a frissítés nem változtatta meg a hangszóró problémáját, menjünk át egy fizikai vizsgán.

Kapcsolja ki a Némítás és a Ne zavarjanak lehetőséget

Nyisd ki Beállítások> Ne zavarjanak lehetőséget vagy csúsztassa ujját a Vezérlőközponton, és ellenőrizze, hogy a Ne zavarjanak-e lehetőség. Ha igen, kapcsolja ki!

IPad-et használók esetén csúsztassa lefelé a jobb felső sarokból a Vezérlőközpont megnyitásához. Győződjön meg arról, hogy a némítás gomb és a Ne zavarjanak gomb nincs bekapcsolva.

Elakadt fejhallgató módban

A hangerő beállításakor, ha látja a fejhallgató ikont, amely azt mutatja, hogy a fejhallgató csatlakoztatva van, akkor nincs kosz, por vagy valami más a fülhallgató csatlakozójában

Ellenőrizze a fejhallgató csatlakozóját, és alaposan nézze meg. Ha van valami bent, próbálja meg óvatosan eltávolítani. Ha nem lát semmit, próbáljon gyorsan befújni az emelőbe, hogy kiszűrje a port.

Egy másik tipp: gyorsan helyezzen be, majd távolítson el egy fejhallgatót vagy fülhallgatót a fülhallgató aljzatába. Tegye ezt párszor a szennyeződés vagy por eltávolítása érdekében. Kiterjedt cikkünk van erről a problémáról, ezért ha fejhallgató módban ragadt, nézze meg ezt a cikket.

Hang az rádión keresztül

Ellenőrizze, hogy nincs-e csatlakoztatva semmilyen Bluetooth- vagy Airplay-hangszóróhoz, fejhallgatóhoz vagy más audioeszközhöz.

Vagy teljesen kikapcsolja a Bluetooth-t, vagy ha azt szeretné, hogy a Bluetooth továbbra is be legyen kapcsolva más eszközökön, például az Apple Watchon, válassza le a sértő Bluetooth-eszközt az iPhone készülékéről.

Bluetooth-hoz

 1. Beállítások> Bluetooth lehetőséget
 2. Kapcsolja ki vagy ki a Saját eszközök alatt
  1. Érintse meg a csatlakoztatott eszköz jobb oldalán található „i” -t

  2. Válassza a Bontás lehetőséget

Az Airplay-hez

 1. Húzza ujját a Vezérlőközponton, és keresse meg a Zene csempét, majd nyomja meg az Airplay ikont
 2. Válassza ki az iPhone-t (vagy bármilyen használt eszközt) az eszközök listájából

Végezzen újraindítást az iPhone hangszóró javításához

forrás: alma

Indítsa újra az iPhone-t, és tesztelje újra

 1. 11 hüvelykes iPad Pro vagy 12,9 hüvelykes iPad Pro esetén: Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Ezután tartsa lenyomva a Bekapcsológombot, amíg a készülék újra nem indul
 2. IPhone 8 vagy újabb rendszeren: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Ezután tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 3. IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 4. IPhone 6s és régebbi készülékeken, iPad vagy iPod touch esetén: Tartsa lenyomva a Kezdőlap és a Felső (vagy Oldalsó) gombokat legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Végezzen visszaállítást az iPhone hangszóró javításához

Ha az újraindítás nem működik, próbálja meg visszaállítani iPhone-ját. Az iPhone visszaállítása a végső lehetőségünk, és azt is meghatározza, hogy a szoftver vagy a hardver a probléma. Javasoljuk a DFU Restore végrehajtását. Nézze meg itt a DFU Restore használatával kapcsolatos cikkünket az iPhone problémák megoldásához.

Mielőtt folytatná a DFU-visszaállítást, győződjön meg arról, hogy biztonsági másolatot készít iPhone-járól, lehetőleg legalább 2 helyen, 1 helyi (például a számítógépen az iTunes-on keresztül és 1 távvezérlőn, például az iCloudon). Ideális esetben a 2X2-szabályt követve készítsen biztonsági másolatot (2). távoli és 2 helyi biztonsági mentés.) Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan készítsen biztonsági másolatot iPhone-járól, olvassa el az iDevices biztonsági másolatának átfogó cikkét.

Az iPhone visszaállításának befejezése után azonnal megtudja, hogy működik-e az iPhone hangszórója. Az iPhone beállításakor hallania kell a billentyűzet kattintásait, amikor beírja az Apple ID-t. Ha nem hall semmit, ellenőrizze, hogy iPhone nincs-e néma üzemmódban, és fordítsa fel teljesen a hangerőt.

Ha te még mindig nem hall semmit, most már tudjuk, hogy az iPhone szoftvere nem okozza a problémát. Sajnos az iPhone hangszórója nem működik.

Hardveres probléma, ami azt jelenti, hogy javításra van szüksége.

Útban van a segítség az iPhone hangszóróhoz!

Eljött az ideje, hogy felkeresse a helyi Apple Store-t, és egyeztessen egy Geniusnál. Van egy postafiók-javítási szolgáltatás is az iPhone szolgáltatás Válaszközpontjában //support.apple.com/iphone/repair/service. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze, hogy az AppleCare + hatálya alá tartozik-e még. Ellenőrizze iPhone garanciavállalását a //checkcoverage.apple.com/ címen. Szüksége lesz az iPhone sorozatszámára a lefedettség részleteinek áttekintéséhez.

A sorozatszám megkereséséhez

Lépjen a Beállítások> Általános> Névjegy menüpontba, és keresse meg eszközének sorozatszámát, IMEI / MEID és ICCID azonosítóját. Ha be szeretné illeszteni ezeket az információkat az Apple regisztrációs vagy támogatási űrlapjaiba, érintse meg és tartsa lenyomva a számot, majd másolja azt.

Csomagolás

Oké, nagyon szar, ha az iPhone nem viselkedik rendesen. Ha hangszórónk elromlik, az hatással van a rutinunkra és megzavarja egyensúlyunkat. Az iPhone készülékeink és számos harmadik féltől származó alkalmazásunk a hangszóró működésétől függ. Tehát fontos, hogy rájöjjünk, mi történik. Remélhetőleg az Ön hangszórója nem működik egy szoftveres vagy emberi probléma miatt, amelyet további támogatás és költség nélkül orvosolni tudunk.

De ha ennyi hibaelhárítás után kiderül, hogy ez hardverprobléma, nyugodjon meg arról, hogy nem vagy egyedül. Az Apple Geniuses és más javítóműhelyek látják ezt a problémát, és tapasztaltak abban, hogy iPhone-jukat csúcsminőségűvé alakítsák.

Remélem, ez a cikk segített neked! Sok sikert kívánok. És ha további tippjei vannak, amelyek beváltak, kérjük, ossza meg a megjegyzéseket. Szeretjük a megjegyzéseket, és imádjuk a további tippeket és tanácsokat!

Legutóbbi hozzászólások