Testreszabhatja a Kezdőképernyő alkalmazás ikonjait és a Mai nézetet az iPadOS alkalmazásban

Évek óta az Apple valóban integrált minden „testreszabási” funkciót az iOS-be. Mindez változik az iOS 13+ és az iPadOS használatával, mivel most már van Dark Mode és néhány további új funkció, például a Today's View, egy sűrűbb ikonrács és további lehetőségek a kezdőképernyő alkalmazásának elrendezéséhez.

Testreszabhatja az alkalmazásikonokat az iPadOS-on

Az iPadOS kezdőképernyője már lehetővé teszi több alkalmazásikon megtekintését, valamint az Értesítési központ megtekintésének lehetőségét. A legújabb iPadOS-mal azonban a felhasználók most beállíthatják, hogy több képernyős ingatlant vagy nagyobb ikont szeretnének-e használni.

Egyes iPhone modelleknél ez már elérhető a Display Zoom segítségével. A Normál nézet több tartalmat mutat, míg a Nagyított nézet nagyobb ikonokat és nagyobb vezérlőket ad.

Az iPadOS alkalmazásával ez egy rovatot jelent, mivel van egy új beállítás szakasz Kezdőképernyő és dokkoló jellemzők.

Így alakíthatja testre az alkalmazásikonokat az iPadOS-on:

 1. Nyisd ki Beállítások
 2. Választ Kezdőképernyő és dokkoló
 3. Az opciókat itt találja App ikonok
 4. Régebbi iPadOS verzióknál érintse meg a gombot Kijelző és fényerő és görgessen le az aljáraKezdőképernyő elrendezése

Innen beállíthatja a kezdőképernyő alkalmazás ikonméretét a „Tovább” és a „Nagyobb” között.

 • Több - Legfeljebb 30 kisebb alkalmazásikon jelenik meg minden oldalon
 • Nagyobb - Minden oldalon legfeljebb 20 nagyobb alkalmazásikon jelenik meg

Ez teljesen fantasztikus az iPadOS felhasználók számára, mivel csak egy kicsit több testreszabást és irányítást biztosít a kezdőképernyőn.

Mi a fogás?

Bár minden rendben van, ha módosítani tudja az alkalmazás ikonjának méretét, ez még nem jelenti azt, hogy nincsenek figyelmeztetések.

Az iPadOS legutóbbi frissítésével ugyanez igaz, mivel a nagyobb ikonokra vágyók számára van néhány potenciális probléma.

További alkalmazás ikonok kiválasztása

Az első az, hogy képtelenek a widgetek a kezdőképernyőn maradni.

Ezt a funkciót az iPadOS-szal vezették be, és a felhasználók könnyebben hozzáférnek ezekhez. Ha a „Nagyobb” választást választja, akkor a hagyományos Kezdőképernyő elrendezéssel üdvözli Önt.

Az újabb figyelmeztetés az ikonok „Nagyobb” választására történő átállításáról a rács elrendezésére vonatkozik.

A szabványos formátumban 6 x 5 méretű asztali rács van, amely legfeljebb 30 ikont tartalmaz. Ez függetlenül attól, hogy fekvő vagy álló módban van-e.

Nagyobb alkalmazás ikonok kiválasztása

A nagyobbra váltáskor az Apple 5 x 4 rácsot nyújt fekvő és 4 x 5 álló helyzetben. Ha valaki nem kedveli a mappákat és rengeteg alkalmazást használ, akkor készüljön fel arra, hogy azokat több oldalra elosztva láthatja.

Rögzített modulok és a Kezdőképernyő widget parancsikonjai

Az alkalmazás ikonméretein kívül az iPadOS további widget-funkciókat is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a kezdőképernyő testreszabását. Ide tartoznak a rögzített widgetek és a szorosabb alkalmazásrács.

Ezenkívül néhány extra lépés megtételével könnyedén csatolhatja kedvenc parancsikonjait a kezdőképernyő widgetjeihez.

Az iPadOS segítségével widgeteket rögzíthet a kezdőképernyőn.

Ha nem tetszik az új rögzített widgetek szolgáltatás, testreszabhatja a Kezdőképernyőt, hogy teljesen eltávolítsa a modulokat.

Nem látja a Mai nézetet az iPad kezdőképernyőjén?

 • Menj Beállítások> Kezdőképernyő és dokkoló (régebbi iPadOS verziók esetén a Beállítások> Kijelző és fényerő)
 • Szükség esetén állítsa be az alkalmazás elrendezését, válasszon a Több (több alkalmazás) vagy a Nagyobb (nagyobb ikonméret) közül.
 • Görgessen le a mai nézethez
 • Váltás Tartsa a mai nézetet a kezdőképernyőn

Ma üres?

Ha úgy állítja be a kezdőképernyő elrendezését, hogy a Mai nézet jelenjen meg, de nem jelenik meg, próbálja felfelé csúsztatni azt a területet (fekvő nézetben a képernyő bal oldala), hogy előhozza.

Ha ez nem működik, állítsa vissza a kezdőképernyő elrendezését

 • MenjBeállítások> Általános> Visszaállítás
 • Koppintson aA kezdőképernyő elrendezésének visszaállítása

Nincsenek gyorsbillentyűk a Mai nézetben?

 • Menj Beállítások> Parancsikon
 • Váltson a Megbízhatatlan parancsikonok engedélyezése lehetőségre

Ha nem látja ezt a beállítást vagy annak szürke színét, akkor valószínűleg nincsenek megbízhatatlan parancsikonjai az eszközön.

Vagy hozzon létre saját parancsikont, futtasson egy már meglévő parancsikont, vagy lépjen a parancsikontárolóba / galériába, és töltse le az egyik parancsikont. Futtassa azt a parancsikont, majd ellenőrizze újra a beállítást.

Következtetés

Ez a funkció valóban fantasztikus, mivel a felhasználóknak még nagyobb ellenőrzést biztosítanak az iPadOS kezdőképernyőjének megtekintésében. Ezenkívül ez a fajta a bal oldali mezőből jött ki, de még jobban izgatott minket, hogy mit csinál az Apple az iPad-ekkel.

Ha problémákba ütközik, amikor megpróbál váltani a két mód között, tudassa velünk a megjegyzéseket, és szívesen segítünk. Addig szóljon és szóljon nekünk az eddigi kedvenc iPadOS-funkcióiról.

Legutóbbi hozzászólások