iOS: A Wi-Fi nem kapcsol be, a beállítások szürkén jelennek meg, javítás

Több felhasználó jelentett egy olyan problémát, amelyben a Wi-Fi be- és kikapcsolásának beállítása az iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken szürkén jelenik meg, és ez lehetetlenné teszi a felhasználók számára a Wi-Fi bekapcsolását.

Kapcsolódó cikkek

  • A Wi-Fi, LTE csatlakozási problémák megoldása az iPhone XS és az XS Max készülékeken

A Wi-Fi probléma megoldása:

  • Győződjön meg arról, hogy a Repülőgép mód ki van kapcsolva (Beállítások> Repülőgép mód)
  • Állítsa vissza a hálózati beállításokat (Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása)
  • Győződjön meg arról, hogy készüléke a legújabb iOS szoftvert használja (Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés)
  • Kapcsolja ki a Cellular Data (Beállítások> Cellular> Cellular Data) lehetőséget, és indítsa újra a telefont. próbálja meg bekapcsolni a Wi-Fi-t

Ha továbbra is fennáll ez a Wi-Fi probléma, próbálkozzon az alábbi tippekkel. Ne feledje, hogy ezek a tippek furcsának tűnhetnek, de ezek a tippek beváltak néhány felhasználó számára. Tehát érdemes kipróbálni ezeket:

  • Tegye iOS készülékét egy ziplock tasakba, és nyomja ki a levegőt, majd helyezze fagyasztóba körülbelül 15 percre. Ha ez nem működik, próbálkozzon az ellenkezőjével, melegítse hajszárítóval pár percig.
Látogasson el az Apple Store-ba, hogy megismerje az AirPod cseréjét. Remélhetőleg a garancia alatt fedezik! Kép az Apple-től.

Ne feledje, hogy ha az iOS-eszközén még mindig az Apple Apple Care + garancia érvényes, akkor érdemes csak egy Apple üzletbe vinni - a legjobb, ha előre megbeszél egy időpontot, bár bejárhat (ami gyakran hosszú várjon!)

Legutóbbi hozzászólások