Alto Mail Review: A végső iPhone e-mail kliens

Nemrégiben írtam arról, hogy mennyire rossz az iOS Mail kliens, és számos rendes cseréjéről az iOS eszközön. A cikkben tárgyaltam a Mailbox-ot, egy ma már megszűnt e-mail klienst, amely egyszerűen a legjobb kliens volt, amit valaha használtam. Röviddel az írást követően az AOL-n kívül az Alto nevű új e-mail klienst vezetett be, és ez csodálatos.

Fontosnak tartom, hogy ezt az alkalmazást külön bemutassuk, ezért nem teszem hozzá az e-mail kliensekkel kapcsolatos eredeti bejegyzést. Kicsit elrontom az értékelésemet, de ez a legjobb mail kliens, amit a Mailbox óta láttam, és lehet, hogy még jobb is.

Először vigyük el az alapokat. Az Alto minden olyan szabványt tartalmaz, amelyet elvárhat egy modern iOS levelező klienstől: 3D Touch támogatás, aktív push értesítések, több beérkező levél, ellop műveletek stb. Minden, amire számíthat, jelen van és remekül működik.

Az alkalmazás első indításakor végigvezeti Önt az alkalmazások funkcióinak áttekintésén, és a rendszer arra kéri, hogy jelentkezzen be az összes e-mail fiókjába. Annak ellenére, hogy az AOL kiadta az alkalmazást, minden e-mail szolgáltatást támogat, és ugyanúgy támogatja őket, ellentétben más versenyzőkkel (én rád nézem az Inboxot).

Az egyik rendkívül alapvető és hasznos funkció, amelyet ebben az alkalmazásban láttam, és amelyet még nem láttam a versenytársaknál: Az Alto lehetővé teszi az alkalmazás zárolását a TouchID használatával, további biztonsági réteg hozzáadásával. Megdöbbent, hogy ezt még nem láttam, és a várt módon működik.

Miután belépett az Alto-ba, a fiókok menüjébe kerül, az iOS kezdőképernyőjéhez hasonló oldalstílusban, az utolsó oldalon pedig egy egységes postaládával. Átnevezheti a Beérkező levelek mappát a beállításokban, és meghatározhatja, hogy mely funkciók kapják meg, és melyek nem.

Az Alto egyik fő jellemzője a kártyák. A kártyákhoz 3D-s érintéssel érhetjük el az ikont, és bármikor megnyomhatjuk a kártya ikont az alkalmazás bal alsó sarkában. Ezek a kártyák gyönyörű, leíró információk az e-mailből, lehetővé téve például a repülési állapot ellenőrzését és a csomag haladásának ellenőrzését, egy helyről.

A kártyára képes műveletek elvégzése után, például vásárolva valamit az Amazon-tól, a kártya a beérkező levelek mappájában is megjelenik, így gyors tájékoztatást nyújt anélkül, hogy üzenetekbe kellene mennie.

Az Alto második fő jellemzője, hogy ez egy automatizált asszisztens, hasonló ahhoz, mint amelyet az e-mailben találunk a Mail kliensünktől felfelé. Minden beérkező levél képes különféle kategóriák szerint elkülöníteni a leveleket: Elhalasztva, Személyes, Fotók, Fájlok, Olvasatlan, Csillagozott, Vásárlás, Utazás, Pénzügy és Közösségi.

Ha ezekre kattint, automatikusan megjelenik az e-mail cím, amely megfelel az adott kategóriának. Néhány fül, például fájlok és fotók, a tartalmat helyezik első helyre. Megjelenítik az e-mailben található összes fotó rácsát, kis címekkel, amelyek jelzik, hogy kik voltak. Ez egyszerűen az egyik leghasznosabb funkció, amelyet valaha láttam egy e-mail kliensnél, és halottá teszi a fájlok gyors megtalálását.

Az Alto könnyen az egyik, ha nem a legjobb e-mail kliens, amit valaha használtam. Most már ingyenesen elérhető iOS-eszközökhöz az App Store-ban.

Legutóbbi hozzászólások