„Nincs bejelentkezve az Apple Music-ba” iTunes hibaüzenet

‘A dalt nem lehet lejátszani, mert nincs bejelentkezve az Apple Music alkalmazásba.  

„Az Apple Music dalainak lejátszásához be kell jelentkeznie az Apple Music szolgáltatásba.”

Sok felhasználó találkozik ezzel a frusztráló iTunes hibaüzenettel, amikor megpróbálja meghallgatni az Apple Music alkalmazást, vagy új dalokat kíván hozzáadni a könyvtárához. Akkor is megtörténik, ha már be van jelentkezve, és úgy tűnik, hogy ez folyamatosan megjelenik, függetlenül attól, hogy milyen javításokat próbál meg.

Úgy tűnik, hogy a felugró ablaknak nincs közös oka. Néhány felhasználó új zene streamingje közben kapja meg, mások előre letöltött dalok hallgatása közben. Leginkább úgy tűnik, hogy a Windows-felhasználókat érinti, de a macOS-ban is felbukkant.

Ez a kiszámíthatatlanság trükkös problémává teszi a hibaelhárítást. Úgy tűnik, hogy a különböző megoldások a különböző felhasználók számára működnek. Tehát mindent lefektettünk, amit érdemes kipróbálni, és javasoljuk, hogy dolgozzon a listán.

Kapcsolódó hozzászólások:

  • Szinkronizálja a zenét eszközökön az iCLoud zenei könyvtár segítségével
  • Rendezzen dalokat, albumokat és ismételje meg a dalokat az Apple Music alkalmazásban
  • Javítsa az Apple Music alkalmazást, amely nem működik iPhone / iPad készüléken
  • Az Apple Music beállítása és használata
  • Hogyan tudom kikapcsolni az Apple zenét?

Potenciális megoldások

Egyes felhasználók a következő megoldásokat találták ideiglenes megoldások kínálására, mások pedig állandó javításnak. Az egyetlen módja annak, hogy megismerhesse az egyes elemeket, sorban kipróbálja az egyes elemeket.

Felsoroltuk őket a legkönnyebbtől a legnehezebbig, és azt javasoljuk, hogy dolgozzanak felülről lefelé. Tartsa ezt a bejegyzést könyvjelzővel, így könnyedén folytathatja azt a helyet, ahol abbahagyta. Az előugró ablak újra megjelenik.

Ha eljutott a végére, és még mindig megkapja az iTunes hibaüzenetet, forduljon közvetlenül az Apple-hez az egy az egyhez technikai támogatásért.

Frissítse szoftverét

Végül az Apple kijavítja ezt a hibát, és egyikünknek sem kell többé aggódnia miatta. Valójában lehet, hogy már javították, ami azt jelenti, hogy az első dolog az, hogy ellenőrizze, hogy az iTunes legújabb verzióját futtatja-e.

A Windows PC-felhasználók számára kétféleképpen lehet ellenőrizni a frissítéseket attól függően, hogy honnan szerezted be az iTunes szolgáltatást. Ha az Apple webhelyéről kapta, nyissa meg az iTunes alkalmazást, és lépjen a Súgó> Frissítések keresése menüpontba. Ellenkező esetben nyissa meg a Microsoft Store-ot, és ott ellenőrizze az összes alkalmazás frissítését.

Mac rendszeren lépjen a Rendszerbeállítások elemre, és kattintson a Szoftverfrissítések elemre.

Váltson a rádióra és váltson vissza

Gyors és egyszerű megoldás, amelyet sok felhasználó talált, az Apple Music rádiójának hallgatása. Ez arra kéri az iTunes-t, hogy ellenőrizze bejelentkezési állapotát, és ezáltal még egyszer használhatóvá teszi az Apple Music alkalmazást.

Kattintson a rádió gombra az iTunes ablakának közepén, és kattintson a rádióállomásra a hallgatás megkezdéséhez. Adja meg Apple ID jelszavát, ha a rendszer kéri, majd próbálja újra meghallgatni a szokásos zenét, hogy lássa, működött-e.

Tekintse meg a dalt az Apple Music alkalmazásban

Vegye tudomásul, mit hallgatott, amikor az iTunes azt próbálta mondani, hogy nem volt bejelentkezve az Apple Music alkalmazásba. Térjen vissza a könyvtárához tartozó dalhoz, és kattintson rá a jobb gombbal, vagy kattintson jobb gombbal, majd válassza a Megjelenítés lehetőséget az Apple Music alkalmazásban.

Ez megnyitja a megfelelő dalt az Apple Music alkalmazásban, ahonnan ki kell tudni játszani kérdés nélkül. Ha ez működik, menjen vissza a könyvtárába, és nézze meg, hogy továbbra is el tudja-e játszani a dalt onnan.

Letöltések eltávolítása

Még egyszer vegye figyelembe, hogy mit játszott, amikor az Apple Music hiba felbukkant. Ha letöltött zenét hallgatott, próbálja meg eltávolítani a letöltést, és töltse le újra.

Vezérlőpulttal vagy jobb gombbal kattintson a megfelelő dalra, és válassza a Letöltés eltávolítása lehetőséget. Ne aggódjon, ez nem törli az elemet a zenei könyvtárból. Miután eltávolította a letöltést, egy felhő ikon jelenik meg mellette, kattintson rá, hogy újra letöltse a dalt, és próbálja meg lejátszani.

Dalok törlése

Ha a könyvtárából hallgatott zenét, próbálja meg teljesen törölni a dalt a könyvtárából.

Ha törölni szeretne egy dalt a könyvtárából, kattintson rá a jobb gombbal vagy kattintson a jobb gombbal, és válassza a Törlés a könyvtárból lehetőséget, majd a Dal törlése lehetőséget. A dal törlése után keresse meg az Apple Music alkalmazásban, és kattintson a jobb egérgombbal, vagy kattintson rá a jobb gombbal, hogy visszategye a könyvtárába.

Jelentkezzen ki és jelentkezzen be újra

Jelentkezzen ki teljesen az iTunes alkalmazásból, majd jelentkezzen be újra, hogy rá kényszerítse számítógépét, hogy ismerje fel, hogy Apple Music tagságot szerzett.

Ehhez nyissa meg az iTunes alkalmazást, és a menüsoron válassza a Fiók> Kijelentkezés lehetőséget. Meg kell adnia az Apple ID jelszavát. Ha az iTunes nincs kijelentkezve, zárja be az alkalmazást, és indítsa újra a gépet a memória törléséhez.

Amikor a számítógép újraindul, nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza a Fiók> Bejelentkezés menüpontot. Adja meg újra az Apple ID jelszavát, és próbálja meg lejátszani a zenét.

Ha a zenei könyvtár üres, nyissa meg az iTunes beállításait, és jelölje be az iCloud zenei könyvtár jelölőnégyzetét. Egy-két percbe telhet, mire az iTunes betölti a régi könyvtárat.

Távolítsa el és telepítse újra az iTunes alkalmazást

Utolsó hibaelhárítási tippünk az, hogy teljesen eltávolítjuk az iTunes programot a számítógépéről, mielőtt telepítenénk és újra megpróbálnánk zenét hallgatni.

Windows PC-n válassza a Start> Beállítás> Alkalmazások lehetőséget, és keresse meg az iTunes listát. Kattintson az Eltávolítás elemre, és várja meg, amíg a folyamat befejeződik.

Mac rendszeren nyissa meg a Finder> Applications elemet, és keresse meg az iTunes listát. Kattintson és húzza az iTunes-ot a Kukába, majd ürítse ki.

Miután eltávolította az iTunes alkalmazást, indítsa újra a számítógépet, és keresse fel az Apple webhelyét az iTunes újratöltéséhez és újratelepítéséhez.

Ha a fenti tippek nem segítenek, forduljon közvetlenül az Apple-hez az egy az egyhez támogatásért. Kérjük, ossza meg velünk, hogy mely megoldások működtek az Ön számára, hogy a lehető leghasznosabbnak tudjuk szabni ezt a bejegyzést.

Legutóbbi hozzászólások