A vörösszem-korrekció végrehajtása az iOS 13 Fotók alkalmazásban

Bármennyire is csodálatos az iPhone 11 Pro felépítése a hármas kamera beállításával, továbbra is hagyományos problémák merülnek fel. Ilyen eset akkor fordul elő, amikor barátokat vagy más embereket fényképez. Ha vakut használ, sokszor előfordul némi vörösszem-korrekció, amelyet el kell végezni.

Az iOS friss frissítéseivel a Photos alkalmazás robusztusabbá vált, és képes kezelni az alapvető képszerkesztési feladatokat. Ma megvizsgáljuk, hogyan kell elvégezni a vörösszem-korrekciót a Fotók alkalmazásban.

A vörösszem-korrekció végrehajtása az iOS 13 Fotók alkalmazásban

Az Apple lassan, de biztosan újabb és újabb funkciókat adott hozzá a fotók alkalmazáshoz, amelynek célja a harmadik féltől származó megoldások szükségességének megszüntetése. Az egyik ilyen kiegészítés a vörösszem-korrekció lehetősége volt a fotóin.

A következőképpen teheti meg más alkalmazás letöltése nélkül:

 1. Nyissa meg a Fotók alkalmazást iPhone-ján
 2. Koppintson aFotókalján, és válassza a lehetőségetMinden fotó
 3. Keresse meg a javítandó képet
 4. Válassza ki a szerkeszteni kívánt képet

Most, hogy megtalálta a kép szerkesztését, folytathatjuk a tényleges szerkesztési részt.

 1. Koppintson aSzerkesztés gombot a jobb felső sarokban
 2. Válassza ki a szem ikont, rajta a vonallal
 3. Koppintson a fényképen megjelenő minden egyes vörösszem-hatásra
 4. Koppintson aKész a jobb alsó sarokban

Miután a Fotók alkalmazás beváltotta varázsát, már nem szabad látnia a vörösszem problémát a képen. Megismételheti ezt a folyamatot, amikor találkozik valakivel, akinek van egy kis vörös szeme.

Harmadik féltől származó megoldások a vörös szem javítására

Noha kényelmes, a beépített fotószerkesztő nem biztos, hogy pontosan úgy működik, ahogy szeretné, még akkor sem, ha vörös szemű fotókról van szó. Ebben az esetben az App Store világába fordulhat, ahol rengeteg fotószerkesztő javítja képeit.

Íme néhány kedvencünk:

 • Adobe Photoshop Express (ingyenes, IAP) - Szerkessze a képeket, mint a profik, ezzel a könnyen használható digitális stúdióval, amely tele van fényképszerkesztő funkcióival a mobileszközén. A Photoshop Express teljes körű ingyenes fotóeffektusokat és szerkesztési funkciókat kínál kéznél.
 • Pixelmator (4,99 USD) - A Pixelmator egy erőteljes, teljes funkcionalitású, rétegalapú képszerkesztő, amely lehetővé teszi a képek megérintését és javítását, a vázlatot és a festést, valamint fejlett képkompozíciókat készíthet iPad-en és iPhone-on egyaránt.
 • Sötét szoba (ingyenes, IAP-vel) - Mentsd meg magad a több alkalmazásból álló munkafolyamatból, és fedezd fel a legjobban megtervezett, integrált és legerősebb szerkesztő alkalmazást az iOS rendszerhez.
 • Fix +: Vörösszem-eltávolító (ingyenes, IAP-vel) - A vörös szemek manapság is előfordulnak, és még a legújabb telefonmodelleknél is idegesítőek. Ennek oka a szemünk működése. A vörös szín tükrözi a retinánkban lévő erek színét. A Fix + -ot azért hozták létre, hogy teljesen megszabaduljon ettől a hatástól, szuper reális eredménnyel.

Hogyan lehet elkerülni a vörösszem-fényképek készítését az iPhone készülékével

Valahányszor fényképet készít egy személyről, nagy eséllyel a tanuló okozza a vörös szem megjelenését. Ennek oka, hogy az illető tanítványa kitágul, hogy minél több fényt engedjen be.

A fénykép bepattintása után, ha a vaku engedélyezve van, a tanuló elnyeli a fényt, és visszapattan a vörös megjelenéssel. Ez frusztráló, de csak megmutatja, mennyire fontos a világítás.

Ha megpróbálja elkerülni a vörösszem-fényképek készítését, akkor meg kell győződnie a megfelelő megvilágításról. Természetesen ez egy kicsit bonyolultabb lesz, ha éjszaka vagy rosszul megvilágított környezetben van, és itt a vaku megpróbálja kompenzálni.

Következtetés

IPhone-jaink erősebbek, mint valaha, még anélkül is, hogy be kellene merülnünk az App Store-ba. Rendkívül kényelmes a beépített vörösszem-korrekció a Fotók alkalmazásban, mivel nem kell babrálnia és megtanulnia egy másik képszerkesztő alkalmazást.

Ha problémákba ütközik ennek a funkciónak a használatával, hangozzon az alábbi megjegyzésekben, és tudassa velünk. Ezenkívül, ha van egy új vagy más alkalmazás, amelyet fent nem említettünk, ossza meg azt a megjegyzésekben, hogy ellenőrizhessük.

Legutóbbi hozzászólások