A Siri nem működik az Apple Watch-on, a használati útmutatóban

A Siri az iPhone és az Apple Watch szerves része, mert valóban megkönnyítheti életét. A legújabb watchOS segítségével a dolgok sokat javultak, és a Siri is. Most egy haptikus koppintással ér véget, amikor a kérés véget ért, és azt mondja: „Tartsd ki”, ha egy kérés túl sokáig tart, ezért annál is inkább a Siri használata a hordhatón. Ha a Siri nem működik az Apple Watch alkalmazásban, íme néhány lépés a probléma kijavításához.

A Siri nem működik az Apple Watch-on - Tennivalók

Engedélyezze újra a Sirit

Az első dolog, hogy le kell tiltani, majd újra engedélyeznie kell a Sirit az iPhone-on és az óráján. IPhone-ján lépjen a Beállítások> Siri majd kapcsolja ki a Siri opciót, és várjon néhány másodpercet. Most kapcsolja be újra, és használja a Sirit az óráján, hogy megnézze, megfelelően működik-e. Az órádon menj a Beállítások> Általános> Siri> és ellenőrizze, hogy a Hé Siri engedélyezve van-e.

Engedélyezze újra a diktálást

Ennek a beállításnak az újbóli megismertetése javíthatja a Sirit is. Egyszerűen irány Beállítások> Általános> Billentyűzet lehetőséget, és kapcsolja ki a Diktálás engedélyezése lehetőséget. Várjon néhány percet, majd kapcsolja be újra. Ezzel meg kell oldania a problémát, ha a Siri nem hallott téged, vagy nem ismerte fel helyesen a beszédet.

Indítsa újra az iPhone és az Apple Watch alkalmazást

A legegyszerűbb trükk mindkét eszköz újraindítása. Kapcsolja ki mindkettőt, majd először kapcsolja be iPhone-ját, majd az órát. Megteheti ezt kemény visszaállítással vagy manuálisan. Tartsa nyomva az óra oldalsó gombját, először a kikapcsoláshoz, majd a bekapcsoláshoz.

WiFi és Bluetooth

A Siri működéséhez internetre van szükség, ezért győződjön meg arról, hogy a Wifi kapcsolat vagy a mobil adatkapcsolat aktív és működik. Az órához a Bluetooth működéséhez is szükség van, ezért győződjön meg arról, hogy be van kapcsolva. Ha mindketten vannak, megpróbálhatja kikapcsolni, majd bekapcsolni őket. Ezt megteheti a vezérlőközpontban vagy a beállításokban.

Párosítsd és párosítsd újra

Ha a fenti módszerek egyike sem működik, megpróbálhatja szétválasztani az órát az iPhone készülékével, majd párosítani. Nem kell aggódnia a beállítások miatt, mivel a biztonsági másolat mentésre kerül az alkalmazásban, miközben leválasztja azt. Így csinálod:

 1. Tartsa iPhone készülékét közel egymáshoz.
 2. Indítsa el a Watch alkalmazást iPhone-on
 3. Lépjen a Saját nézés fülre
 4. Koppintson az óra melletti i ikonra
 5. Érintse meg az Apple Watch leválasztása alján
 6. Erősítse meg, hogy meg kívánja tenni ezt a műveletet, és írja be az alma azonosító jelszavát.

Ekkor az alkalmazás biztonsági másolatot készít az óráról, így az összes jelenlegi beállítás mentésre kerül. Most látni fogja a Párosítás indítása képernyőt, akárcsak az óra első szinkronizálásakor. Mehet előre, és még egyszer párosíthatja az órát. Ha már megtette, ismerné a lépéseket. Győződjön meg arról, hogy a Bluetooth aktív, és csatlakozik egy működő wifi kapcsolathoz vagy mobil adathoz. Tartsa a telefont és vigyázzon a megfelelő működésre.

 1. Kapcsolja be az Órát az oldalsó gomb lenyomásával és nyomva tartásával
 2. Válassza ki az óráján a nyelvet és a régiót
 3. Indítsa el az óra alkalmazást az iPhone készüléken
 4. Érintse meg mindkét eszközt: Párosítás indítása
 5. Látni fog egy animációt az Apple Watch-on. Tartsa iPhone-ját az óra felett, és vigye az animációt a nézetkeresőbe. Az órád most párosítva lesz.

Most visszaállíthatja a beállítást a helyreállítási beállítások megérintésével, és kövesse az utasításokat. Ez visszahozza az összes beállítást, és megoldja a Siri problémát is. Ellenőrizze, hogy a Siri ugyanúgy működik-e az órán, mint korábban.

Frissítsen a legújabb iOS-re és watchOS-ra

Ha a probléma közvetlenül a frissítés után kezdődött, akkor a hiba valószínűleg a hibás. Tehát annyit tehet, hogy telepíti a legújabb frissítést, amely nagy valószínűséggel megjavítja a hibát. Ezt megtalálhatja itt Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés. Tegye ezt mind az iPhone, mind az Apple Watch esetében. Ez utóbbi esetében megtalálhatja ezt a lehetőséget a Watch alkalmazásban, így lényegében csak a telefonján fogja megtenni. Ezután ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e.

Győződjön meg róla, hogy tisztán beszél az órájával, amikor a Sirit használja. Ellenőrizze továbbá, hogy a Wifi és a Bluetooth be van-e kapcsolva és működik-e. Ne felejtsük el, hogy a megfelelő működéshez szüksége van ezekre. Valószínűleg a Siri újbóli engedélyezése vagy az eszközök újraindítása megoldja a problémát.

Reméljük, hogy ezen lépések egyike megtette a trükköt az Ön számára, és mostantól képes lesz arra, hogy a Sirit a dallamaira énekelje. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzésekben, ha van egy tippje vagy trükkje az Apple Watch-hoz kapcsolódóan, amelyet nagyon hasznosnak talál.

További tippek ahhoz, hogy a Siri nem működik az Apple Watch-on

 • Engedélyezze a diktálást a párosított iPhone-on. Beállítások> Általános> Billentyűzet> Diktálás engedélyezése> Be
 • Próbálja meg kikapcsolni a Sirit a Watch alattBeállítások> Általános> Siri> Hé Siri engedélyezése, indítsa újra az Apple Watch-ot, majd kapcsolja be újra a Sirit
 • Ellenőrizze, hogy a párosított iPhone-nak és az Apple Watch-nak is ugyanaz a beállított nyelve és régiója. Nyissa meg az Apple Watch alkalmazást iPhone> Koppintson az App nézése> Általános> Nyelv és régió elemre
 • Kapcsolja be, majd ki a Repülőgép üzemmódot
 • Kapcsolja ki mind az iPhone-t, mind a Watch-ot. Ezután kapcsolja be először az iPhone-t, majd a Watch-ot, és hagyja, hogy csatlakozzanak. Miután csatlakozott, menjen a Beállítások> Általános> Siri és tiltsa le, majd engedélyezze újra a Sirit
 • Ha azt szeretné, hogy az Üzenetek diktálva legyenek a Watch-on, lépjen a következőre: Nézze meg az Alkalmazás> Üzenetek> menüpontot, és a Diktált Üzenetek hangra változott
 • Ellenőrizze, nincs-e szösz vagy egyéb törmelék, amely eltömíti az Apple Watch mikrofonokat - ehhez valószínűleg nagyítóra vagy alkalmazásra van szüksége. Ha szöszöt vagy port lát, óvatosan tisztítsa meg

Ha ezek egyike sem működött, akkor gondot okozhat az Órával. Ha az AppleCare + programot vásárolta hozzá, és a házirend továbbra is aktív, lépjen kapcsolatba az Apple-lel (vagy látogasson el az Apple Store-ba), és küldje el nekik egy visszaküldési dobozt és egy újat. Az Apple küld neked egy cserét, a hibás Watch-ot pedig nekik. FYI, ha cserél, akkor az óra teljes értékét (plusz adó) visszatartják egy hitelkártyán, amíg az Apple visszakapja a hibás órát.

Legutóbbi hozzászólások