A Web Inspector használata iPad / iPhone készüléken a Safari távoli hibakeresésének beállításához

Az iOS 6-tal az Apple egy új „Web Inspector” nevű Safari funkciót vezetett be a webalkalmazások hibakeresésére az iOS eszközökön, például az iPaden, az iPhone-on vagy az iPod touchon. Ez a szolgáltatás bárkinek, különösen a webfejlesztőknek segíthet megtalálni és kijavítani a webhelyekkel kapcsolatos problémákat. A funkció használatának módja:

Kapcsolja be a Web Inspector alkalmazást az iDevice alkalmazásban a Beállítások> Safari> Speciális elem megérintésével, és kapcsolja be a Web Inspector elemet.

A Web Inspector bekapcsolása után csatlakoztatnia kell készülékét a számítógépéhez (csak Mac, PC számítógépek nem támogatják ezt a funkciót). Folytassa a Safari indítását Mac számítógépén. Először ellenőrizze, hogy a Safari fejlesztői eszközei be vannak-e kapcsolva. Ha a menüsorban látható a „Fejlesztés” felirat, akkor be van kapcsolva. Ha be kell kapcsolnia a Fejlesztő menüt, kattintson a „Safari> Beállítások> Speciális” elemre, és jelölje be a „Fejlesztési menü megjelenítése a menüsorban” jelölőnégyzetet.

Most válassza a Fejlesztés menüt; az iDevice menüpontként jelenik meg. Ellenőriznie kell a webhelyét. Ez magában foglalja a HTML vagy CSS módosítását, a JavaScript parancsok futtatását és a DOM elemek keresését.

Összefüggő:

  • Védje magánéletét a Safari privát böngészésével
  • Új lap vagy oldal megnyitása a Mobile Safari alkalmazásban

Legutóbbi hozzászólások