Az iCloud Photo link javításának nem javítása iOS vagy iPadOS rendszerben

Az iOS 12+ és az iPadOS használatával az Apple hozzáadta a felhasználók számára, hogy könnyedén megoszthassák a fényképeket az iCloud Photo link segítségével. Működés közben egyszerű és zökkenőmentes. Megmenti a fotók címzettjeit attól, hogy nagy képeket töltsenek le az eszközeikre. Ha valamilyen oknál fogva az iCloud Photo link nem működik, íme néhány tipp, amelyek segítenek megoldani a problémát.

Mi az iCloud Photo link?

Az iCloud Photo Links praktikus módszer a képek megosztására, de frusztrálóak lehetnek, ha nem megfelelően működnek.

Először egy kis kontextus. Az iCloud Photo link lényegében egy URL, amely egy kis galériába vezet a kiválasztott fotókkal. Elegáns megoldás, mert sokkal gyorsabb és sokkal könnyebb a mobil adathasználatban, mint egyszerűen fényképeket küldeni.

Valójában nincsenek külön engedélyek sem. Az iOS és az Android felhasználók egyaránt láthatják az iCloud fotó linkjét. Ha megpróbálja rákattintani a linket a macOS-on, akkor az egyszerűen megnyílik egy webböngészőben.

Másrészt van néhány hátránya a funkciónak. Néhányat alább találunk, de az elsődleges, hogy nincs mód az iCloud Photo link megkerülésére. Ha iOS 12 vagy újabb verzióval rendelkezik, akkor szükség hogy használjam.

De valójában ez nem akkora probléma, és vannak megoldások. A nagyobb probléma az, amikor egy iCloud Photo Link nem működik. Amivel eljuthatunk ...

Az iCloud Photo link problémáinak elhárítása

Néha problémákba ütközik.

Számos dolog tévedhet az iCloud Photo link használatával, függetlenül attól, hogy felhőhivatkozást küld, vagy megpróbálja megnyitni a kapott üzenetet. Futtathatja a következő lépéseket, amelyek segíthetnek a lehetséges problémák enyhítésében.

Először ellenőrizze, hogy minden rendben van-e

Ha iCloud Photo linket szeretne használni képek küldéséhez a barátok és a család számára, de ez nem működik, akkor győződjön meg arról, hogy a következő feltételek teljesülnek-e.

  • Győződjön meg arról, hogy legalább az iOS 12 telepítve van. Az iCloud Photo link nem érhető el a mobil operációs rendszer korábbi verzióiban.
  • Ellenőrizze még egyszer, hogy az iCloud Photo Library és a megosztott albumok is engedélyezve vannak-e.

Győződjön meg arról, hogy nincs lejárt

Ez fontos. Mint egy liter tej, az iCloud Photo linknek is lejárati ideje van. Pontosabban csak ez lesz elérhető 30 teljes nap miután elküldték.

Ezt követően a link lejár, és a képek már nem jelennek meg. Ez természetesen némi zavart okozhat, ha a tényleges URL továbbra is egy üzenetben vagy ilyesmiben lóg. Általában, ha egy iCloud Photo link lejárt, vagy ha a feladó törölte a linket, akkor a következő üzenet jelenhet meg:Nem sikerült letölteni.”

Jelentkezzen be iCloud.com-fiókjába, és ellenőrizze, hogy a küldeni kívánt fotók ott vannak-e.

Ha ez a helyzet, akkor újra el kell küldenie ezeket a fényképeket egy új iCloud Photo Link alkalmazásban.

Nézze meg, hogy alacsony fogyasztású üzemmódban van-e

Esetenként egy iCloud Photo link működik, de a tényleges képek betöltésekor lefagy. Lényegében egy végtelen „fotókat vár”Jelzés a fotó link alján.

Ez néha hálózati hiba vagy lassú internetkapcsolat eredménye lehet. Ennek hátterében az is lehet, hogy iPhone alacsony fogyasztású üzemmódban van. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, és az alacsony energiafogyasztási mód engedélyezve van, az iCloud Photo Linkben lévő képek betöltése hosszabb ideig tarthat, vagy egyáltalán nem töltődik be.

Töltse fel iPhone vagy iPad akkumulátorát, és ha kimerült az alacsony fogyasztású üzemmódból, megpróbálhatja letölteni a fényképeket.

Állítsa vissza a hálózati beállításokat

Bizonyos esetekben problémát okozhat az eszköz hálózati beállításai. Ez hatással lehet az iCloud Photo linkek küldésére és fogadására egyaránt.

Visszaállításához lépjen a következőre: Beállítások -> Általános -> Visszaállítás. Koppintson a Hálózati beállítások visszaállítása elemre. (Ezenkívül légy óvatos. A menüben található néhány másik gomb teljesen kitörölheti iPhone készülékét.)

Ellenőrizze a Wi-Fi-t

Ha „a hálózat nem érhető el, próbálkozzon újra később”Hibát, akkor a probléma lehet a jelenlegi mobil- vagy Wi-Fi-kapcsolat.

Győződjön meg róla, hogy megfelelő a mobil kapcsolata. Alternatív megoldásként ellenőrizze, hogy a Wi-Fi hálózat, amelyhez csatlakozik, megfelelően működik. Ha lehetséges, 2,4 GHz-es hálózat helyett 5 GHz-es hálózathoz csatlakozzon.

Ellenőrizze az Apple iCloud Server állapotát

Ha minden más nem sikerül, akkor van esély arra, hogy az Apple rendszerei leállnak, vagy az iCloud valamilyen problémát tapasztal.

Könnyen megtudhatja, hogy ez a helyzet-e egy praktikus Apple támogatási weboldal használatával, amely bemutatja az egyes platformok vagy rendszerek állapotát. Ezzel a linkkel juthat el az Apple rendszerállapotába.

Próbálja ki ezeket az alternatívákat az iPhone-fotók megosztásához

A megosztott album jó alternatíva az iCloud számára. Nem jár le, és beépített társadalmi funkciókkal rendelkezik.

Például a felhasználók megtekinthetik a megosztott album tartalmát, megjegyzéseket, sőt még „tetszhetnek” is. Ha egy másik felhasználónak van engedélye, akár saját képeket is felvehet az albumba. Ez a megosztott albumokat jó lehetőségnek tekinti, ha családi fotóalbumot vagy képalbumot készít egy utazással a barátaival.

A megosztott albumokat itt engedélyezheti Beállítások -> iCloud -> Fotók. Ha be van kapcsolva, létrehozhat egy megosztott albumot megnyitása Fotók, megérintve a + ikont a jobb felső sarokban, majd koppints Új megosztott album. Az iOS ezután végigvezeti Önt a folyamat többi részén.

A harmadik féltől származó felhőtároló szoftverek, például a Dropbox, szintén jó alternatíva lehet. Különösen a Drop elég jól integrálható a macOS-ba és az iOS-be.

A fotók megosztása azonban továbbra is felhő link elküldésével jár. Ha az iCloud Photo linknek ez a része nem a kedvenced, akkor lehet, hogy a Dropbox fotómegosztása közel sem tetszik neked.

Reméljük, hogy az alábbi tippek segítségével sikerült megoldania az iCloud Photo linkekkel kapcsolatos problémákat. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

Legutóbbi hozzászólások