Hogyan lehet filmeket nézni egy külső meghajtóról iPad-jére az iPadOS segítségével

Ha utazik, jó pihenni, kikapcsolódni és filmet, tévéműsort nézni, vagy beolvasni az otthoni filmek gyűjteményét iPadjén, iPhone-ján vagy iPod-ján - különösen kisgyermekes szülőknek! A videók megtekintése nagyszerű zavaró tényező.

De túl gyakran nincs elegendő hely az iPhone-ikon, iPad-jünkön vagy iPod-onkon ahhoz, hogy mindezeket a videókat és mindeddig tároljuk iOS 13 és iPadOS rendszerekkel, filmeket és egyéb tartalmakat közvetlenül külső USB-meghajtóról nézzünk lehetséges. De az iPadOS és az iOS13 segítségével már nem!

Végül lehetséges külső filmeket beszerezni, amelyeket nehéz lejátszani iPaden, iPhone-on vagy iPod touch-on!

Az iOS 13+ és az iPadOS segítségével az Apple megváltoztatja a játékot az összes iDevices felhasználó számára, hivatalos hivatalos külső meghajtótámogatással az iPad-hez, sőt az iPhone-hoz és az iPod-hoz is.

Félelmetes hír azok számára, akik filmeket akarnak nézni iPad-en, iPhone-on vagy iPod-on repülőgépen, vonaton vagy autóban, ahol a WiFi vagy a mobil hozzáférés nem lehetséges vagy túl drága!

Egy dolog, amit sok olvasó tudni akar, megnézheti-e a filmeket közvetlenül a külső meghajtóról anélkül, hogy először az iPad vagy az iPhone készülékre mentené őket? És a válasz (némi figyelmeztetéssel) ... igen! Tehát most valóban eljátszhatjuk filmjeinket és videóinkat a külső meghajtón és az iDevices segítségével, még utazás közben és offline is!

Kövesse ezeket a gyors tippeket, hogy videóit, tévéműsorait és filmjeit közvetlenül külső meghajtóról játssza le az iOS 13 és az iPadOS használatával

 • Használja a Files alkalmazást és annak Gyorskeresés funkcióját
 • Győződjön meg arról, hogy a külső meghajtó a saját áramforrásához csatlakozik
 • Az iOS és az iPadOS magában foglalja az MP4 videók natív támogatását (.m4v, .mp4 és .mov kiterjesztéseket használva), az MKV és régebbi formátumokat azonban nem. Előfordulhat, hogy át kell kódolnia a videókat Mac vagy Windows PC-n, mielőtt iPad-del és külső meghajtóval használná

A külső meghajtó támogatása játékváltó!

Az iPadOS és az iOS 13 (és újabb) meglehetősen megváltoztatja a játékot, mivel a felhasználók sokkal nagyobb szabadságot kapnak a fájlok megosztására és tárolására egy külső meghajtón.

A külső tároló olyan iPad-ekkel működik, amelyek támogatják az iPadOS-t, beleértve az USB-C iPad Pro modelleket és sok régebbi Lightning iPad modellt is. A legtöbb külső meghajtó és iPad megköveteli, hogy a meghajtó saját áramforrással működjön.

Az iOS 13 és az iPadOS támogatja ezeket a külső meghajtó formátumokat

 1. macOS Extended naplózott
 2. FAT32
 3. exFAT

Jelenleg az NTFS nem támogatott.

Biztosítsa a külső meghajtó áramellátását!

A legtöbb iPad esetében a külső meghajtót kell táplálnia. Ez azt jelenti, hogy a külső meghajtónak önállóan kell működnie, VAGY használnia kell egy tápellátású hubot vagy az Apple Lightning to USB3 kameraadapterét.

Az Apple kameradaptere lehetővé teszi külső tárolóeszköz csatlakoztatását, és áramellátást biztosít az adapter fedélzeti Lightning csatlakozójával.

Ajánljukkerülve a legtöbb gyártótól származó fényképezőgép-adapter, mivel nem biztosít megbízhatóan elegendő áramot a legtöbb külső eszközhöz.

Néhány újabb iPad egy USB-C csatlakozóval rendelkezik a Lightning csatlakozó helyett. Ezek a modellek elegendő energiát biztosítanak egyes hüvelykujj- és flash meghajtókhoz. Nagyobb meghajtókhoz használjon tápellátású USB hubot vagy saját meghajtású USB tárolóeszközt.

Lejátszhat-e iPhone vagy iPad készülékem filmeket közvetlenül külső merevlemezről vagy USB-meghajtóról iPadOS vagy iOS 13+ rendszerrel?

Ez a kérdés nem olyan egyenes, mint azt egyesek remélnék.

Sok film (például kisebb videók) esetében a válasz abszolút igen. rendkívül egyszerű lejátszani bármilyen mp4 videofájlt közvetlenül egy flash meghajtóról vagy egy nagyobb külső meghajtóról a fájlok alkalmazásban.

Az iOS és az iPadOS azonban nem teszi lehetővé bizonyos videó kiterjesztésű fájlok (például MKV) közvetlen külső meghajtóról történő lejátszását.

És jelenleg nem adhatja hozzá külső meghajtó filmjeit és videóit a TV vagy a Videók alkalmazáshoz (ugyanez vonatkozik az MP3 fájlokra és a Zene alkalmazásra is).

Használja a SanDisk iXpand vagy hasonló meghajtót filmek lejátszásához közvetlenül a meghajtóról

Vannak olyan meghajtók, amelyek lehetővé teszik a tartalom közvetlen lejátszását anélkül, hogy az iPadre másolnák. Ezek egyike a népszerűbb SanDisk iXpand. Ezekkel a meghajtókkal olyan alkalmazásokat használhat, mint a felső orsó, a tartalom közvetlen lejátszásához. A SanDisk rendszeres USB-meghajtója nem támogatta ezt a funkciót. Egyedül az iXpand működött.

Lehetővé teszi a filmek lejátszását a meghajtóról

Csak idő kérdése, hogy az Apple kibővíti a funkciót, hogy közvetlenül megtekinthesse a fájlokat az USB-meghajtóról. Láttunk néhány változást a legújabb iOS 13 bétaverzióban.

Használja a Gyors megtekintést és a Fájlok alkalmazást!

Arra számítunk, hogy ez valamikor megváltozik, talán miután a fejlesztőknek több ideje volt az API-kkal. Időközben néhány rövid videót közvetlenül a Fájlok alkalmazásból nézhet meg a Gyors megtekintéssel.

Ez nem annyira „elbűvölő”, mint lehet, de mégis elvégzi a munkát.

Tesztelésünk során a SanDisk USB-C kettős meghajtót használtuk. Ez annak köszönhető, hogy mennyire kompakt, a beépített USB-C és USB-A meghajtóval együtt.

Videóinak megtekintése a Gyorskeresés és a Fájlok alkalmazással

 1. Helyezze be a meghajtót az iPad készülékbe (iPhone és iPod esetén is működik.) Ne felejtse el csatlakoztatni a meghajtót a saját áramforrásához
 2. Nyissa meg a Fájlok kb
 3. Nézze meg a Helyek(iPhone és iPad esetén érintse meg a ikont Tallózás első)
 4. Navigáljon a Meghajtó nevee és nyisd ki azt
 5. Keresse meg a külső meghajtó videofájljait vagy mappáját
 6. Érintse meg a videó- akarsz játszani
 7. Várja meg, hogy a videó teljes képernyős legyen. A videó hosszától függően ez néhány másodpercet vehet igénybe néhány mintáig

A videó lejátszása azzal a képességgel kezdődik, hogy tetszés szerint végiggörgeti azt. Valami fantasztikus, amit a tesztelés során észrevettünk, hogy a videóval való interakció gyakorlatilag zökkenőmentes és zökkenőmentes.

A videolejátszás hullámzó?

Ha tartalma zavartan vagy akadozva játszik le, hagyja abba a lejátszást, és hagyja, hogy a videó betöltődjön még néhány percig. Ezután próbáld meg újra lejátszani.

Ez egy gyors és egyszerű mód a kedvenc filmjeinek megtekintésére, de van ráfogás.

Eredetileg egy MKV videofájllal teszteltük ezt, amelyet nem sikerült lejátszani a Quick Look használatakor.

Ezután visszatértünk a Mac-be, a kézifékkel konvertáltuk a fájlt MP4-re, és megpróbáltuk újra. Voálá! Varázslatként működött, és a lejátszáshoz nem kellett más videót megnyitnunk vagy feltölteni az iPadre.

Mi a helyzet egy harmadik féltől származó alkalmazás használatával videók közvetlenül külső meghajtóról?

A probléma, amellyel továbbra is találkozunk, amikor megpróbálunk egy videót közvetlenül egy hüvelykujj-meghajtóról egy alkalmazásba betölteni, mindig ugyanaz volt. Az alkalmazást még nem frissítették, hogy teljes mértékben támogassa az USB-meghajtókat, így nem lehet közvetlenül lejátszani a videót.

VLC iPad-hez

Ehelyett kénytelen feltölteni a videót a meghajtóról az iPad készülékére, majd importálni kell a Fájlok alkalmazásból.

Arra számítunk, hogy ez az elkövetkező hetekben és hónapokban megváltozik, amikor az alkalmazások frissülnek az iOS13 + és az iPadOS rendszerekhez. A frissítés után jobb integrációt remélünk, ahol a videók közvetlenül a meghajtóról játszhatók le egy harmadik féltől származó alkalmazás segítségével.

Addig tartsa be a Gyorskeresést, vagy töltse fel a videót az iDevice-re a Fájlok alkalmazással, majd helyezze át a kívánt alkalmazásba.

Szerencsére jó néhány jó videolejátszó alkalmazás érhető el az App Store-ban.

Néhány kedvenc filmalkalmazásunk iPadOS és iOS 13 rendszerekhez

Bár a funkcionalitás még nem érkezett meg ahhoz, hogy az alkalmazások kezeljék a külső meghajtókkal való interakciót, a következő lehetőségeknek kell ezt elsőként megtenniük.

Kedvencünk a VLC annak köszönhetően, hogy az alkalmazás mióta működik nemcsak az iOS, hanem a macOS és még a Windows számára is. De ezek bármelyike ​​nagyszerű videolejátszó alkalmazás.

 • VLC (ingyenes) - A VLC iOS rendszerhez az ingyenes VLC médialejátszó portja iPad, iPhone és iPod touch készülékekhez. Az összes filmet, műsort és zenét a legtöbb formátumban közvetlenül konvertálás nélkül képes lejátszani.
 • Infuse 6 (ingyenes w / IAP) - Olvasói kedvencGyújtsa fel videotartalmát az Infuse segítségével - ez a gyönyörű mód szinte bármilyen videoformátum megtekintésére iPhone, iPad és Apple TV készülékén.
 • nPlayer (ingyenes w / IAP) - A videofájlokat nem kell MP4 formátumba konvertálni, hogy lejátszhassa őket a mobil eszközön. Az nPlayer lehetővé teszi, hogy mindenféle videoformátumot és kodeket lejátszhasson fájlkonvertáló erőfeszítések nélkül.
 • AVPlayer HD (2,99 USD) - Az AVPlayerHD szinte bármilyen számítógépes videofájl-formátumot képes lejátszani, például AVI, Xvid, WMV, és még sokkal világosabban és könnyebben.
 • MX Video Player (ingyenes, IAP) - Ezzel a videolejátszóval játszhat és nézhet videókat iPhone és iPad készülékeiről. Az MX Video Player olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a felhasználók számára a videók megtekintését és a legérdekesebb / kedvenc részek kivágását a videofájlokból, és ezeket a kis videókat a galériába menthetik.

Videóinak importálása az iPad Fotók vagy TV alkalmazásába

Sok olvasónak kérdései vannak arról, hogy tölthet-e fel filmet / videót a külső meghajtóról a Fotók vagy a TV alkalmazásba.

Importálás az iPad Fotók alkalmazásába

Röviden, a válasz igen a Fotók alkalmazásra - de megint, egy kis fogással.

Amikor megpróbáltuk feltölteni az újonnan konvertált MP4 videót a Fotókba, egy ideig ült és dolgozott, mielőtt hibaüzenetet dobott volna ki:

A videó túl hosszú - Szeretne egy kisebb klipet kiválasztani a videóból a közzétételhez?

Ez a hiba nem jelenik meg minden olyan videónál, amelyet megpróbál átvinni. Csak van egyfajta hosszúság vagy méret az iOS-ben, amely nem engedi, hogy a felhasználók bármilyen videofájlt átvigyenek a Fotók alkalmazásba. Sajnos nem tudjuk kideríteni, hogy mi az a pontos levágás, és egyelőre erről sincsenek információk az Apple-től!

Rövidebb videoklipekkel, mint a legtöbb otthoni film, csak finom át kell vinni ezeket, és a Fotók alkalmazást kell használni lejátszáshoz.

Importálás iPad TV-alkalmazásába

Ugyanarra a kérdésre a TV-alkalmazás esetében kissé egyszerűbb a válasz, mivel a válasz egyszerűen - nem.

Jelenleg nem lehet videót feltölteni a külső meghajtóról a TV alkalmazásba közvetlenül az iPad, az iPhone vagy az iPod készülékről.

Ehelyett, legalábbis ebben az időben, a régimódi utat kell megtennie a feltöltés során a Mac TV-n keresztül, ha van ilyen.

Csomagolás

Fontos szem előtt tartani, hogy bár az iPadOS iOS alapú, még mindig nagyon új és eltér az iOS-től. Az Apple egy csomó új funkciót vezetett be egy teljesen új operációs rendszerbe, így a változtatások időt vehetnek igénybe.

Ebbe beletartozik a fejlesztőknek elegendő idő biztosítása az új API-k megismerésére és az alkalmazásokba történő beépítésükre vonatkozóan. Mire az iPadOS 14 körbejár, biztosak vagyunk abban, hogy sok minden megváltozott, de ez csak a kezdet az iPad profik és az iPadOS számára.

Ha bármilyen problémába ütközik, kérdése van, vagy jobb megoldást talál, kérjük, tudassa velünk a megjegyzéseket. Mindig azon vagyunk, hogy új módszereket próbáljunk ki, és megtudjuk, hogyan lehet a dolgokat mindenki számára működtetni.

Olvasói tippek

 • Sokat utazom, és minden filmemet, tévéműsoromat és zenémet egy külső merevlemezen tartom, amely vezeték nélkül csatlakozik az iPad-hez és az iPhone-hoz, sőt a gyerekem iPod Touch-jához is. A videók lejátszásához általában VLC vagy Infuse alkalmazásokat használunk - rendkívül egyszerű beállítás és nincs több gond a tárolással!
 • Ez a folyamat úgy működött, hogy filmjeimet a Fotók alkalmazáson keresztül néztem meg. Le kellett másolnom a videókat a külső meghajtóról az iPad-re
  • A külső meghajtón helyezze át az összes iPadet megnézni kívánt videót és filmet egy DCIM nevű mappába. Győződjön meg arról, hogy ez a mappa a meghajtó gyökérzetén található - nem egy másik mappában
  • Csatlakoztassa a meghajtót az iPad készülékéhez, és nyissa meg a Fotók alkalmazást
  • Várjon egy üzenetet a média importálásához
  • Válassza ki az iPadre másolni kívánt filmeket
  • Ha importálta, ha szükséges, húzza ki a meghajtót az iPad készülékéből (nem szükséges)
  • Filmjeit most a Fotók alkalmazásban tárolja
  • Miután megnézte, törölje őket, és feltétlenül ürítse ki a Fotók alkalmazás Nemrégiben törölt albumát is a tárhely törléséhez
  • Ha ez a folyamat nem működött, próbálja meg az összes filmet egy almappába tenni a külső meghajtó DCIM mappájában, és nevezze el ezt az almappát, például: DCIM_4321

Legutóbbi hozzászólások