Töltsön le inkompatibilis alkalmazásokat egy régebbi iPhone-ra, iPad-re vagy iPod touch-ra

Mindannyian találkoztunk kompatibilis alkalmazásokkal. Ez általában akkor történik, amikor iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén nem a legújabb operációs szoftver fut, ezért az alkalmazásokat már nem erre tervezték. Az eszköz frissítése nélkül - ami nem mindig lehetséges - úgy tűnik, hogy nem tölthet le új alkalmazásokat.

Néha úgy tűnik, mintha nem is tölthetné le újra azokat az alkalmazásokat, amelyek korábban a készüléken voltak! De valójában nem ez a helyzet.

Függetlenül attól, hogy örökölt-e egy kéz-le-lefelé eszközt, vagy az eredeti iPad tulajdonosa az első megjelenése óta, válogattunk. Kövesse a cikk lépéseit az alkalmazások kompatibilis verzióinak megkereséséhez az iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken. Nem számít, hány éves.

1. Töltse le újra a kompatibilis alkalmazásokat a Megvásárolt oldalról

Előfordulhat, hogy letöltheti a kívánt alkalmazás régebbi verzióját, ha korábban már egyszer volt az eszközén. Valójában nem is számít, hogy egy másik eszközön volt-e, mindaddig, amíg ugyanazt az Apple ID-fiókot használta a letöltéshez.

Gyakran letölthet egy alkalmazás régebbi, kompatibilis verzióját a Vásárolt oldalról.

Ennek módja az, hogy megtalálja az alkalmazást az App Store-fiókjának Vásárolt oldalán. Amikor innen tölt le újra egy alkalmazást, a fejlesztők gyakran megadják annak lehetőségét, hogy letöltsön egy régebbi, kompatibilis verziót.

Nyissa meg az App Store alkalmazást, és érintse meg a Fiók ikont a fiókjának megtekintéséhez. Koppintson a Vásárolt gombra, és a keresősáv segítségével keresse meg a kívánt alkalmazást. Ezután érintse meg a felhő ikont az újratöltéséhez.

Először próbálja meg letölteni az inkompatibilis alkalmazást egy újabb eszközről

Ha a megvásárolt oldalon nem találja a letölteni kívánt alkalmazást, akkor lehetséges, hogy korábban soha nem töltötte le erről az Apple ID-fiókról. Mivel az alkalmazás túl új ahhoz, hogy a jelenlegi eszközén működjön, próbálja meg letölteni egy újabb eszközről.

Ha másik iPhone, iPad vagy iPod touch készüléke fut újabb szoftverrel, használja azt a kívánt alkalmazás letöltésére. Ha ugyanazt az Apple ID-fiókot használja, akkor annak meg kell jelennie a régebbi eszköz megvásárolt oldalán is.

Ha új iPhone-ja van, töltse le az alkalmazást arra, hogy elérhetővé váljon a régebbi eszközökön.

Jelentkezzen be egy barát vagy családtag fiókjába

Ha nincs hozzáférése egy újabb eszközhöz, akkor is megszerezheti az alkalmazást a régebbi eszközére valaki más Apple ID-fiókjával. Ehhez keressen valakit, akinek ismeri az alkalmazást, és kérje meg, hogy jelentkezzen be az eszközére, hogy újból letöltse a Vásárolt oldaláról.

Ha az eszközödön bejelentkeznek az App Store-ba, az összes megvásárolt alkalmazást megtekintheted a Vásárolt oldalon. Innen le kell tudnia tölteni az alkalmazás régebbi, kompatibilis változatát.

Jelentkezzen ki az App Store-ból a készüléken található Beállítások oldalon, így bejelentkezhet egy másik fiókba.

Az App Store-fiókok módosításához lépjen a Beállítások> iTunes és App Store menüpontba. Koppintson az Apple azonosítójára, és válassza a Kijelentkezés lehetőséget. Most barátja vagy családtagja bejelentkezhet az App Store-ba. Győződjön meg róla, hogy ezt megismételte, hogy az alkalmazás letöltése után visszalépjen saját fiókjába.

Amikor barátja vagy családtagja kijelentkezik az App Store-ból, az alkalmazást az eszközén tarthatja. Az egyetlen hátrány, hogy nem töltheti le újra, ha valaha is törlődik anélkül, hogy újra be kellene jelentkeznie.

2. Az alkalmazás letöltéséhez használja az iTunes régebbi verzióját

Ez a lépés lényegében megegyezik azzal, amit már javasoltunk, azzal a különbséggel, hogy az iTunes használatával letölti az alkalmazást, és így inkább a vásárlási előzményekbe kerül. Ez csak az iTunes régebbi verzióival lehetséges, amelyekbe beépített App Store került.

Valószínűleg le kell töltenie az iTunes régebbi verzióját, hogy az App Store-t elérhesse.

Az alkalmazások számítógéppel történő letöltéséhez az iTunes 12.6.5 vagy korábbi verzióját kell futtatnia; Az Apple eltávolította az App Store-t a későbbi verziókból. Az iTunes régebbi verzióit letöltheti erről az oldalról az Apple webhelyéről.

Képesnek kell lennie az iTunes régebbi verziójának futtatására a számítógépére már telepítettek mellett. De ha nem tudja, kövesse ezt a linket az iTunes eltávolításához.

Hogyan tölthetek le inkompatibilis alkalmazásokat az iTunes 12.6.5 használatával?

A számítógépére telepített iTunes 12.6.5 vagy korábbi verzióval alkalmazásokat kereshet a beépített App Store-ból. Amikor letölti őket, a régebbi eszközén is megjelennek az App Store megvásárolt oldalán.

Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza a legördülő menü Alkalmazások elemét. Ezután kattintson az App Store gombra, és keresse meg a letölteni kívánt alkalmazást. Kattintson az alkalmazás letöltéséhez, amely megkérheti Önt az Apple ID jelszavának megadására.

Az iTunes App Store-ban ugyanazok az alkalmazások találhatók, mint más eszközökön.

Miután az alkalmazás letöltötte az iTunes alkalmazást, keresse meg a régebbi eszköz Vásárolt oldalán. Ha nem találja meg, győződjön meg arról, hogy ugyanazt az Apple ID-fiókot használja eszközén és számítógépén. Utána képesnek kell lennie az alkalmazás kompatibilis verziójának letöltésére iPhone vagy iPad készülékére.

3. Keressen alternatív kompatibilis alkalmazásokat az App Store-ban

A legegyszerűbb megoldás az lehet, ha egy másik alkalmazást talál. Gyakran rengeteg különböző alkalmazás létezik ugyanarra a célra. Remélhetőleg az egyik alternatív alkalmazás továbbra is kompatibilis az iPhone vagy iPad eszköz iOS verziójával.

Az ajánlott alkalmazások gyors módot kínálnak arra, hogy működő alternatívákat találjanak.

Hasonló alkalmazásjavaslatokat magában az App Store-ban találhat. Töltse be az először kívánt alkalmazás oldalát, és görgessen lefelé. Az Apple hasonló alkalmazásokat javasol a „Lehet, hogy szeretsz” részben is.

Alternatív megoldásként használhat különböző keresési kifejezéseket hasonló alkalmazások előhívásához, vagy online fórumokon és üzenőfalakon tekinthet meg javaslatokat.

Mivel nem tudjuk pontosan a használni kívánt alkalmazást, itt nem tudunk semmit javasolni. De tudassa velünk, mit szeretne a megjegyzésekben, és mi biztosan elmondunk minden kompatibilis alternatívát, amelyről tudunk.

4. További támogatásért forduljon az alkalmazás fejlesztőjéhez

Utolsó meggondolásként érdemes megfontolni, hogy vegye fel a kapcsolatot a fejlesztőkkel, akik létrehozták a letölteni kívánt alkalmazást. Lehet, hogy konkrétabb segítséget tudnak ajánlani. Még az alkalmazás kompatibilis verzióját is kiadhatják az Ön és az Önhöz hasonló felhasználók számára.

Az App Store-ban talál egy linket a fejlesztő webhelyére. Keresse meg a letölteni kívánt alkalmazás oldalát, és görgessen lefelé. Koppintson az „Információ” szakasz alján található „Fejlesztői webhely” elemre.

A legtöbb fejlesztő rendelkezik elérhetőséggel vagy egy kapcsolattartási űrlappal, amelyet a weboldalán használhat. Mondja meg nekik, hogy milyen eszközt használ, és milyen szoftver van rajta. Érdemes elbűvölni őket azzal, hogy elmagyarázza, mi tetszik nekik az alkalmazásukban is.

Miután megtalálta a fejlesztő webhelyét, nézzen körül egy kitöltési kapcsolattartási címet vagy visszajelzési űrlapot.

Nem ez az egyetlen cikk, amelyet az inkompatibilis alkalmazások letöltéséről írtunk a régi iPhone-ra, iPad-re vagy iPod touch-ra. Valójában, ha egy régebbi eszközre próbálja letölteni a Netflix-et, már kaptunk egy másik cikket erről.

Hangzik ki a megjegyzésekben azokat az inkompatibilis alkalmazásokat, amelyeket letölteni próbál. Mondja el nekünk, milyen eszközöket használ, és milyen szoftvert kapott. Mindannyian segíthetünk egymásnak a működő megoldás megtalálásában.

Vagy talán össze kell állnunk és el kell kezdenünk saját kompatibilis alkalmazásaink fejlesztését!

Legutóbbi hozzászólások